Lapsi puhuu taukoamatta

Papupata

Onko muilla lapsia jotka puhut aivan taukoamatta?
Minulla on pian 3v tyttö, joka oikeasti selittää kokoajan.ihanaa kun lapsella on mielikuvitusta ja juttua riittää, mutta pakko vaan myöntää, että aika-ajoin hieman rasittavaa.
Puhuminen minulle ei lopu vaikka olisin puhelimessa tai puhuisin jonkun toisen kanssa. Yleensä olen sanonut näissä tilanteissa "odota hetki äiti juttelee tädin kanssa, kohta saat kertoa". Tämä ei auta:).
Miten voisin nätisti ja loukkaamatta selvittää lapselle ettei ihan kokoajan voi puhua.
Esim jos puhun jollekkin toiselle.
Lapsi on hyvin herkkä tapaus ja ottaa "itseensä" helposti.

6

2056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • papupata

      Kyllä tiedän toisenkin papupadan. Hän puhuu itsekseenkin kun leikkii yksinään, muuttaa vain ääntään, kuin toinen vastaisi, tavallaan puhuu jonkun mielikuvitushamon suulla :) On pian 5- vuotias ja on puhunut aina siitä asti kun oppi puhumaan miltei koko ajan. Kun katselee lastenohjelmia, niin on hiljaa.
      Juu kyllä ääntä maailmaan mahtuu.

      • Pärinäpirkot

        Minä kilpailutin papupataani ja sanoin, että koetetaanpa olla ihan hiljaa eikä puhuta mitään, ennen kuin kenkä on jalassa/peruna kuorittu/kävelty tuonne talon kulmalleäiti on puhunut puhelun loppuun/tms....kumpi voittaa!
        Se oli ihan hirveän vaikeaa, mutta onnistui sentään joskus. Silloin kehuja maasta taivaaseen.


    • Säynätsalo

      Mun muija kans kälättää koko ajan. Käytän keppi/porkkana systeemiä eli lupasin että jos muija on hiljaa esim. 2h niin nusasen sitä ja hyvin on toiminut.
      On kyllä tullu aikapaljon täs nusauteltua sitä huh huh...

    • Sabina4

      Minulla on lapsenlapsi, joka myös papattaa kaiken aikaa. On puhunut jo kaksi vuotiaasta lähtien. Ei hänelle oikeastaan mitään voi. Joskus kaupassa nolottaa kun kaikki pitää ääneen selittää. Hän on nyt kolme vuotias, ja loukkaantuu selvästi jos yrittää hillitä sitä pulinaa. Olen onneksi itsekin kova puhumaan, että menee sitten sopivsti päällekkäin jutut. Hänen vanhempi siskonsa aina lauloi kaikki asiat. Nyt kun hän on jo 6-vuotias ja koulussa eipä enää laulele eikä paljon puhukkaan, vaikka kuinka yrittäisi kysellä kouluasioista.

    • Papupadan omainen

      Kun perheessä on hyväpuheinen lapsi, joka vielä muistaa kaiken kuulemansa, on aikuisten pidettävä varansa, kun puhuvat omia asioitaan. Leikkeihinsä syventynyt lapsi rekisteröi automaattisesti kaiken kuulemansa ja antaa sitten pikaselvityksen jollakin julkisella paikalla kenelle tahansa juttelukaverille. Tai sitten juuri sille henkilölle, jonka asioita on kotona käsitelty.

      Pienten lasten opettajilla on joukoittain näitä kokemuksia muistissaan. Mahtavatkohan monetkaan vanhemmat ymmärtää, mitä kaikkea kotioloista on koulussa puhuttu.

      Vanha vitsihän on, että hyvin kasvatettu lapsi sanoo raitiovaunussa: "Äiti, tuosta nenästä puhutaan sitten vasta kotona!"

      • __________

        Tähän on pakko myös huomauttaa, että aina ne papupadan jutut eivät kuitenkaan ole ihan totta, mitä siellä koulussa tai hoidossa kotioloista kerrotaan. Useinkin lapsi ymmärtää asiat eri tavalla tai sitten vain käyttää sellaisia sanoja, joista saa aivan väärän käsityksen. Tai jättää jotain oleellista kertomatta. Esimerkiksi meillä joskus kauhistunut hoitotäti kyseli, että mitä oikein oli viikonloppuna tapahtunut, kun lapsi oli kertonut kauheasta puukkotappelusta kotona jne. Olimme olleet sellaisessa lasten teatterissa, missä oli mainittu puukkoja ja tappeluita (ei samassa yhteydessä eikä mitään varsinaista väkivaltaa, lasten teatterijuttu kun oli) ja lapset olivat niistä tehneet pikayhteenvedon, joka kuulosti siltä, että meillä olisi kotona tapeltu puukot heiluen viikonloppuna. Hyvä kun hoitaja selvitti asian, ettei ensin tehnyt lastensuojeluilmoitusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1763
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1441
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1242
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1214
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1126
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      889
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      225
      852
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      845
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      785
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe