Kihomadot: Parhaat omat vinkkisi häätötaisteluun?

Deepi

No niin. Viikko sitten pari kihomatoa 4-vuotiaallamme havaitsin ja Pyrvinit otettiin koko perhe. Sen jälkeen tehtiin hoito-ohjeen mukainen siivous, on jatkettu tehostetusti käsienpesua ja pintoja pyyhkitty päivittäin jne. Siis niitä asioita on tehty, josta jokainen vanhempi varmasti nettisivuilta saa lukea. Muutaman madon jälkeen ei ole näkynyt niin mitään ja viikon päästä uusintakuuri ja siivoukset. Ja neuroottisena taidetaan napata vielä yksi kuuri varmuuden vuoksi siitä kaksi viikkoa eteenpäin.

Onko kukaan kehitellyt / Huomannut sellaisia vinkkejä kihomatoja vastaan taistelussa, josta ei ole yleisessä hoito-ohjeessa mainittu. Minä olen ja ilman muuta haluan ne yleisestikin jakaa.

- Käsisaippua kannattaa heti vaihtaa esim. Doveen, jossa on myös kosteusvoidetta seassa. Ahkera käsienpesu kuivattaa lapsen kädet nopeasti.

- Lapsen käsiin kannattaa lapsen nukkuessa levittää reipas kerros kosteusvoidetta; rasvaiset kädet ei haittaa silloin leikkejä ja rasvaa saa laittaa reippaasti, että auttaakin.

- Kannattaa pitää huoli myös kahvinkeittimen, jääkaapinoven, hellan nappuloiden, porraskaiteiden jne. pyyhkimisestä päivittäin; ei ole iso vaiva ja ovat paikkoja, joihin kosketaan päivittäin.

- Hanskat kannattaa pestä; kynnen alta talvihanskan lämpöön päässyt muna viihtyy varmasti siellä hyvin.

- Teippaa lapselle housut jalkaan yöksi. Eli meidänkin 4-vuotiaan pitkät kalsarit olen vyötäröltä teipannut t-paitaan kiinni leveällä maalarinteipillä yöksi; ei tule vahingossakaan laitettua kättä housuihin. Liian kiriälle ei tietenkään kannata teipata. Toimii aikuisillekin. :)

Vielä en tiedä, miten tässä taistelussa käy, kun aina saa lukea pitkistä kihomatokierteistä.. Positiivisin mielin kuitenkin mennään ja tammikuun loppupuolella uskallan kunnolla huokaista mahdollisesti helpotuksesta.

1

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Deepi

      No niinhän siinä kävi, että juuri ennen tammikuun loppua aktiivisen seurailun ansiosta näkyi uusi matohavainto. Lapsi ei ehtinyt kutinaa valitella, mutta tosiaan seuranta oli päällä iltaisin varmuuden vuoksi. Syötiin uudestaan Pyrvinit ja sitten kahden viikon päästä Vermoxit koko perhe vauvaa lukuunottamatta. Ja helposti irtosi resepti yksityiseltä; olin nuorempaa käyttämässä korvien tsekkauksessa ja mainitsin noista madoista, niin kirjoitti lääkäri setä pojalle reseptin ihan vain kuulopuheilla, vaikkei edes lapsi ollut mukana. Eli joulukuun alussa ja tammikuun lopussa matoja sitten oli.

      Nyt yhdeksän viikkoa edellisestä havainnosta ja josko tässä uskaltaisi huokasta. Hoitopaikkaan ei oltu ilmoitettu, että muilla olisi ollut, joten tuskin kovin laajaksi ehti tartunta levitä. Edelleen pari kertaa viikossa käyn nukkuvan lapsen pepun tarkastamassa, sillä kyllä nuo niin totaalisesti korvien väliin nuo madot jäivät kummittelemaan.

      Mutta tosiaan, kun aina vain kuulee näitä "kierre päällä tauotta koko ajan ja ei päästä eroon millään", niin ihan siksikin tänne tulin raportoimaan, että kyllä niistä näköjään eroonkin pääsee ihan asiallisella siivouksella ilman hysteriaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe