Positiivisia kokemuksia!

matkakuumeinen

Hei, lennot ja majoitus varattu kevään alkuun hua hiniin vuokrataloon kahdeksi viikoksi. Haluaisin kuulla nyt mielipiteitä hua hinin mm rannoista (huom. kaikki p**ka on jo kuultu myös rannoista, joten sitä en kaipaa) ja siitä mitä ylipäätään olette tykänneet hua hinista? Myös koh thalun saari kiinnotaisi joten kokemuksia siitä saa jakaa :) Antakaa siis tulla kaikki POSITIIVINEN tieto hua hinista!
Ensimmäistä kertaa thaimaaseen lähdössä!

Täältä palstalta on niin vaikea löytää kaiken valituksen keskeltä edes jonkinlaisia positiivisia kokemuksia niin päätin tehdä uuden ketjun..

24

1084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muutama sana

      Mihinkä aikaan olet menossa ja saitko edulliset lennot?

      Olemme juuri järjestämässä omatoimimatkaa kohteeseen ja liikkeellä siihen suuntaan ollaan toista kertaa... Aiemmalla matkalla kaksi vuotta sitten varailtiin lennot finskiltä n.650€/hlö hintaan suoralla lennolla bankokiin mutta nyt halvemman matkan perässä (perheessä 8 matkustajaa nimittäin)katselimme yhden stopin vaihtoehtoja.

      Rannoista sen verran että itse kävimme aika usein takiab beach nimisellä rannalla joka on hieman kaupungin keskustasta etelään. Sieltä löytyy aurinkotuolit maksua vastaan ja hieman edempänä myös ilmaista "pyyhe rantaa". Hieronnat olivat rannalla n.300baht ja ruoka halvahkoa ja hyvää. Rannan vieressä, ei kävelymatkan päässä välissä olevan luonnon kanavan vuoksi, on ns. Apina vuori joka kannattaa käydä vilkaisemassa vaikka vaan maisemien vuoksi. Kaupungin edustan rannalla emme isommin aikaa viettäneet mutta asiallinen sekin oli. Kyseisellä rannalla oli vedessä hiukan kivikkoa paikoitellen ja varsinkin nousuveden aikaan ranta jäi aika kapeaksi kaistaleeksi veden ja myrskyvallien (jokin muurin tapainen, ilmeisesti eroosion estämistä varten) väliin, hinnat karvan verran kalliimpia kuin takiabilla.

      Ruoka puoli hoidettiin omatoimi aamupalalla ja muutoin ravintoloissa, hinnat kun ei kuitenkaan päätä huimaa ja lomalla ollaan. Perustarpeet haettiin tesco lotus marketeista jollainen löytyy ainakin keskustan ostoskeskuksen alakerroksesta. Itse suosimme etelämpänä olevaa kun oli lähempänä meidän majoitusta (muitakin lienee löytyy). Ravintoloissa thaikku eväitä sai 100baht alkaen, siis pääruokia jollain riisi kana virityksellä, ja aika yleinen illallislasku meidän perheellä (2aik ja 6lasta) oli 1200-1600baht väliin kaikkine jäätelöineen ja juomineen. Söimme pääasiassa paikallisia ruokia jotka olivat halvempia...

      Liikuimme pääasiassa sellaisella lava-autolla ja hinnat saatiin sovittua kohtuullisiksi kun käytimme koko kuukauden loman ajan samaa kuskia. Itselleni vuokrasin skootterin kolmeksi viikoksi ja sitä uskallan suositella muillekin jos vain sellaisen kans uskoo liikenteessä pärjäävänsä. Kärymopoakin (tuktuk) käytettiin muutaman kerran mutta kun hinnat olivat miltei samat kuin turvallisemmaksi kokemamme lavataksi niin vähiin niiden käyttö jäi.

      Rahaa vaihdettiin yleensä ostarilla ja pankkiautomaattejakin oli useita siinä 50m päässä eikä ongelmia ilmennyt jälkikäteen.

      Vesipuistossa käytiin black mountainilla (golf kentän lähellä) ja oli käymisen arvoinen paikka. Puiston vieressä (n.500m) oli sellainen wakeboard mesta jos sellaiseen on kiinnostusta. Elefantti ratsastusta kokeilimme sellaisessa pienemmässä paikassa (nimeä en nyt muista mutta lähellä sellaista isompaa elefant villagea) jossa eläimet olivat jostain "pelastettuja", hinnat olivat puolta halvempia isompaan verrattuna.

      Nämä kokemukset on siis parin vuoden takaa joten hinnathan ovat saattaneen muuttua hiukan... Yleensä ottaen olimme kohteeseen siinä määrin tyytyväisiä että uskallamme hyvissä mielin uutta reissua järjestää sinne päin.

    • mukavaa matkaa

      Nyt 17.12 lähdetään ja vuorossa on 12. matka Hua Hiniin.Ranta on upea ja vaikka vesi on rannoilla samea niin se on puhdasta. Sameus johtuu pohjasta olevasta savesta ja syvemmällä vesi on kirkasta esim. sukeltamiseen. Kaupunki on mukava ja edullinen. Kaikkea löytyy ja englantia osataan lähes joka paikassa. Tuk tukilla pääsee 100 baht kaupunki alueella mukavasti. Juuri avattu maan suurin vesipuisto ja takuu varma aurinko sillä Hua Hinissa sataa todella harvoin. Hieno paikka jossa takuulla viihdytte jopa lasten kanssa sillä seksiturismi ei siellä näy kuten esim. Pattaylla ja Phuketissa. Ihan turhaa täälllä luette näitä viestejä missä paikkaa haukutaan sillä he eivät ole edes siellä käyneet eikä koskaan pääsekkään.

      • seksiturismi näkyy

        Höpö höpö taas. Ei muka seksiturismi näy.Valetta.Hua Hinissä on aivan samanlailla alue missä seksiturismia näkyy kuin mainitsemissa kahdessa kohteessa. Käsittämätöntä valehtelua taas tällä palstalla.


    • matkakuumeinen

      Kiitos paljon kun jaksoitte vastata! :) Lähdemme maaliskuun alussa finnairin suorilla lennoilla hieman päälle 600€, eli ilmeisesti todella halvalla! Ainakin lentojen varaaja sanoi ettei ole ikinä lentänyt bangkokiin noin halvalla ja sehän sopii kyllä minulle :D
      Ihme kyllä kun niin paljon täällä hua hinia haukutaan.. Teidän kokemuksien perusteella onneksi uskaltaa lähteä reissuun! :D

      • Muutama sana

        Kas, sama aikataulu kuin meillä:)
        3.3 näillä näkymin koneeseen eli eipä tiedä vaikka satutaan tapaamaan paikan päällä.

        Hyvään hintaan olette lentonne saaneet ja sukkelampaa matkantekoa on kun ei tarvi välipysähdellä. Meillä näyttäisi hinta jäävän hieman alle viiden sadan per lätty, stopin kanssa tosin, joten saadaan sen verran säästöä että ajateltiin kärsiä muutama ylimääräinen tunti moskovan kentällä...

        Ei muuta kuin lippu korkealla ja kuumetta kasvattamaan, käymisen arvoinen paikka on vaikka paljon täällä morkataankin! Lämmintä piisaa ja tekemistäkin moneen lähtöön ettei pääse tylsyys iskemään:)


      • Turkulaiset

        Lentonne on todella halpa, taksi lentokentältä noin 2000 - 2500 b Hua Hiniin.

        Hua Hinin ranta on kovasti ruuhkainen rantatien päässä noin sadan metrin alueella, mutta kun kävelee muutaman sata metriä, saa olla suhtkoht rauhassa. Ravintoloita rannalta löytyy paljon.

        "Muutama Sana" kertoo jo hyvin monia hyviä juttuja, jotka voin itsekin allekirjoittaa. Takiab-rannan eteläpuolinen ranta on nimeltään Suan Son, jonne tuktukit ja taksit löytävät. Sieltä löytyy yksi ravintola ja veski, muuten pelkkää hiljaista rantaa kymmeniä kilometrejä.

        Hua Hinin kaupoista mainitsen Tescon lisäksi Villa Marketin keskustassa. Sieltä löytyy hyvää tuoretta ruokaa, herkkuja ja juomia, myös länsimaisia tunnettuja merkkejä paljon.

        Ravintolat ovat monenlaiset. Viime matkoilla olemme oppineet ostamaan herkkuja myös markkinoiden katumyymälöistä (tosi halpaa!). Meidän mielestä Hua Hinin paras ruoka on ravintola Sweden´issä.

        Koh Thalulla olimme kolme yötä häämatkallamme kaksi vuotta sitten. Pieni paratiisisaari. Yksi majoitusalue. Yksi ravintola, buffet kolme kertaa/vrk. Lisäksi baari iltaisin rannassa, jossa isäntä soitteli kitaraa jne. Ei kauppoja. Kaunista oli, mutta tekemisinä oli pääsääntöisesti nukkuminen, lekottelu ja syöminen. Kanootteja löytyi. Kilpikonnakasvatukseen saimme opastusta. Hyvällä kelillä lautta vie snorklausreissulle saaren toiselle laidalle. Henkilökunta oli ystävällistä ja yksi naisista oli kasvanut Malmössä - ruotsin kielellä tulimme hänen kanssaan toimeen. Hua Hinistä meidät haettiin hotellimme ovelta ja palautettiin samaan paikkaan.

        Jos liikunnasta tykkää, Hua Hinissä on golfmahdollisuuksia paljon. Lenkkeiltyänne kylliksi rantaviivaa menkää golfkentän länsipuolella olevalle näköalakukkulalle jalan. Siellä kylmä kalja/kokis on ansaittu! Ostimme myös kuukausijäsenyyden punttisaliin ja ohjattuihin jumppiin salilla, joka sijaitsee muistaakseni Soi 88:n varrella (Grand-hotellin takana). Hieronta tai jalkahieronta on joka päivä mukavuus, meillä hyviä kokemuksia esim. Thai Orchid Massage (lähellä Centara-hotellin porttia) ja Elephant (jossain Hiltonin kulmilla) (hyvät hieronnat, ei tarjottu erotiikkaa). Mulla vyötärön ympärys pieneni noin 10 cm, vaikka ruoassa ja viinissä emme säästelleet.

        Näillä palstoilla haukutaan kilvan eri paikkoja ja ihmisiä. Joka paikassa joutuu hankaluuksiin, jos ei ota asioista selvää tai hölmöilee riittävästi. Hua Hin on meidän mielestämme uskomaton.

        Mukavaa matkaa!


      • Kivakaksiviikkoinen

        Eikä näitä juttuja kannata kenenkään lukea. Jos lukeekin, niin ei tarvitse uskoa. Vasta itse käytyään voi tehdä mielipiteensä. Minäkin lueskelin ensi ja vähän pelonsekaisin tuntein menin Hua Hiniin. Yllätyin iloisesti jo ensimmäisenä päivänä kun paikka oli niin kiva. En ole Thaimaan asiantuntija, sillä olen käynyt vain Pattayalla ja Hua Hinissä. Pidin enemmän Hua Hinista.


    • totuus esiin

      Hua Hin on todellakin uskomaton ja nimenomaan negatiivisessa mielessä, he jotka paikkaa kehuvat, eivät ole muualla Thaimaassa käyneetkään, joten miten voi tietää Thaimaan todellisuudesta ja hyvistä paikoista mitään?
      Thaimaan kalleimpia turistikohteita, huonoine uimarantoineen!
      Koh Talu, jota luultavasti kirjoittaja tarkoitti, onkin aivan eri paikka, kuin Hua Hin, noin 250 km sieltä...
      Asioista tieämättömät voivat kirjoitella mitä vain näilolä palstoilla!

      • En tiijä mittäään

        Nimimerkki "totuus esiin" palauttaa tämänkin ketjun negatiiviseen nälvimiseen. Olen pahoillani, että olet negatiivisessa mielessä. Hua Hinistä varmaankin löytyy jostain myös se huono ranta, jossa sinä olet todellisuutesi löytänyt.

        Ilmeisesti "totuus esiin" ei myöskään osaa Thaimaan paikkojen oikeita nimityksiä. Koh Talu on myös Koh Thalu. Kaikki muut tietävät hyvin missä Koh Thalu on, kiva että selvisi myös kaiken kokeneelle arvostelijallekin, ettei se ole Hua Hinin keskustassa.

        Lopuksi totean, että minäkin olen käynyt muualla Thaimaassa. Mikä Hua Hinissä on kallista Suomeen verrattuna?

        "Asioista tietämättömät voivat kirjoitella mitä vain näilolä palstoilla!"


      • matkakuumatta taas

        Olen käynyt yli 30 kertaa Thaimaassa ja kaikki ns. turistipaikat on käyty useasti läpi ja kokemusta niistä on vaikka muilla jakaa. Meidän 1. paikka on kuitenkin Hua Hin ja nyt lähdemme ensi viikolla 12. kerran sinne. Hua Hin on todella edullinen ja ei monessa kaupunki kohteessa ole 8 km pitusita uimarantaa aivan oven vieressä. Maan suurin vesipuisto ja retket esim. Kwai joelle on mahtavia kokemuksia. Ja se on parasta että sinne olemme aina lentäneet reittilennoilla joka suoraan tai euroopan kautta. Mahtava paikka ja yksi varmin aurinko koko maassa.


      • edullista silti
        En tiijä mittäään kirjoitti:

        Nimimerkki "totuus esiin" palauttaa tämänkin ketjun negatiiviseen nälvimiseen. Olen pahoillani, että olet negatiivisessa mielessä. Hua Hinistä varmaankin löytyy jostain myös se huono ranta, jossa sinä olet todellisuutesi löytänyt.

        Ilmeisesti "totuus esiin" ei myöskään osaa Thaimaan paikkojen oikeita nimityksiä. Koh Talu on myös Koh Thalu. Kaikki muut tietävät hyvin missä Koh Thalu on, kiva että selvisi myös kaiken kokeneelle arvostelijallekin, ettei se ole Hua Hinin keskustassa.

        Lopuksi totean, että minäkin olen käynyt muualla Thaimaassa. Mikä Hua Hinissä on kallista Suomeen verrattuna?

        "Asioista tietämättömät voivat kirjoitella mitä vain näilolä palstoilla!"

        Kyllä tuonti viinat ovat kalliitta ja jotkut konjakit ja wiskit on kalliimpia kuin Suomessa.


    • huijausta juttunsa

      matkakuumetta taas, valehtelee täysin sumeilematta, Hua Hiniin ei ainoakaan reittilento lennä, mikäli lentäisi, laskeutuisi joko mereen tai hiekkarannalle ja siihen eivät kylläkään pilotit vapaaehtoisesti suostuisi!
      Tämä valehtelijoiden klupin täysjäsen on selvästikin näitä Hua Hinin maankuulujen lahkolaisten edustajia.
      Hua Hinin halpuus on täyttä huuhaata, paikkahan on eräs Thaimaan kalleimmista!!!

    • kehtaakin valehdella

      Vai Hua Hiniin lentäneet reittilennolla, on kyllä täyttä puppua koko kertomus! Matkakuume ilmeisesti noussut liiankin korkealle, siellä Kontulan alivuokralaiskämpässä? Ikinä ei tämä kertoja ole Thaimaassa käynytkään, eikä varmaan sinne koskaan pääsekään.

    • lomailija3

      Eiköhän matkakuumetta taas-kirjoittaja tarkoittanut ihan Bangkokin lentokenttää... Teille on omat ketjunne, menkää sinne valittamaan! Kiva kuulla monien hyviä kokemuksia :)

    • totuus esiin

      En tiijä mittäään, lienee todellakin näitä asiasta täysin tietämättömiä, onhan Hua Hin eräs Thaimaan, hintatasoltaan kalleimmista paikoista.
      Kun puhumme Thaimaasta, niin eiköhän hintatasoa pidä verratakin Thaimaan hintoihin, eikä Suomen, jotka ovatkin Euroopan huippua, Norja keulilla, Sveitsi kakkosena ja olikohan Tanska kolmonen ja sitten Suomi...
      Tosiasiahan on, että Hua Hinin ranta on kokonaisuudessaan savipohjaista, joten täysin sameaa vesi, jota nuo hevosten ulosteet ja virtsa eivät suinkaan puhdista!
      Koh Talu kylläkin harvemmin tunnetaan tuolla Thalu -nimellä, Thaimaalaistenkin käyttämä oikea nimi on Talu.

      Todellakin asioista tietämätön kirjoitti todellakin loppukaneettinsa mukaisesti:

      "Asioista tietämättömät voivat kirjoitella mitä vain näilolä palstoilla!"

      • Khao lak seuraavaksi

        Eiköhän totuus ole se, että annettaisiin jokaisen itse muodostaa käsityksensä paikoista, eikä heti mollata toisten myönteisiä kokemuksia. Itse en erityisemmin pitänyt Ao Nangista, mutta ei tulisi mieleenkään ruveta mollaamaan näillä palstoilla paikkaa koko ajan.


    • buriman

      Ensiks, mistä tota vihaa riittää?? Hei tää on vaan matkailua ja hei, me kaikki voidaan matkustaa!! HUI vaan, oma kokemus Hua hinistä ei kauhean hyvä, tosin oltiin vain 5 vrk paikalla, mut ravintoloiden sulkeminen klo. 02 ja leidarien hyökkäykset hieman juopuneeseen porukkaan olivat iso EIEI! Hinistä etelään se apinavuori ihan hulvaton paikka!, myös lisää rantaa ihan tyhjänä löytyi viime maaliskuussa. Vesipuisto oli rakentumassa lähelle, ja Hiltonista vasempaan löytyy mukavia ja edullisia majoituksia, hilton on venäläisille! :) Khap

    • Oskarin porukka

      Hyvä, että joku edes löytää jotain hyvää Huasta, vaikka kokemus onkin ollut vähemmän hyvä.
      Meidän vierailumme siellä kesti vajaat pari vuorokautta ja toiste emme sinne menekään.

      • Muutama sana

        Jee... Saatiin lennot varattua 2.3 helsingistä joten vielä kun majoituksen saa niin pääsee odottelemaan lomaa rauhassa... Mistä saitte itsellenne majoituksen? Paikallisilta vai suomi kontaktien kautta? Hinta haitaria tuntuu edelleen olevan melkoisesti... Etsiskelemme isoa taloa, uima-altaalla tietty että lapset viihtyy. Edellisellä kerralla huvila oli kyllä hyvä ja järjestelyt toimivat paikallisen välittäjän kautta niinkuin sovittiin mutta mielellään kuulisi muidenkin kokemuksia ja vinkkejä.

        Viisaathan sanoo ettei pessimisti pety mutta itse ainakin koetan pysytellä positiivisissa tunnelmissa. Loppujen lopuksi matkan/matkojen onnistuminenhan on kiinni suurimmaksi osaksi omista fiiliksistä ja ennakko odotuksista mitä kohteelle asettaa. avoimin mielin kun lähtee reissuun ja käsittelee pettymykset asioina jotka yleensä voi korjata, niitä kun kuitenkin tulee, niin ainakin itsellä on matkoistamme jäänyt hyvä mieli ja muistot kun niitä jälkeenpäin ajattelee:)


    • lomailija3

      Niinpä, juurikin omasta asenteesta kiinni :) Varmasti mukavampi hua hinissa on kuin kotisuomessa keskellä talvea.. Katsoppa baan finland, me olemme menossa sinne :)

      • kuukaudeksi erhdyin

        Baan Finland, ei ikinä. Uima-allas kylpyammeen kokoinen, Talot vieri vieressä. Birkenaun keskitysleirikin viihtyisämpi. Baan Finland on hyvä esimerkki kuinka helposti suomalaisia on huijattu asuntokaupoissa.


      • Muutama sana

        Olen käynytkin pyörähtämässä siinä baan finlandin parkkiksella pari vuotta sitten, kivan oloinen paikka hyvällä sijainnilla. Olivat juuri tekemässä sitä klubi taloa joka lienee jo aikaa sitten valmistunut... Pieniä vaan Raskin pytingit meille kun on tuota katrasta siunaantunut:)

        Täytyypä käydä pörräämässä mopolla paikan päällä kun saa itsensä siirrettyä sinne...


      • Muutama sana
        Muutama sana kirjoitti:

        Olen käynytkin pyörähtämässä siinä baan finlandin parkkiksella pari vuotta sitten, kivan oloinen paikka hyvällä sijainnilla. Olivat juuri tekemässä sitä klubi taloa joka lienee jo aikaa sitten valmistunut... Pieniä vaan Raskin pytingit meille kun on tuota katrasta siunaantunut:)

        Täytyypä käydä pörräämässä mopolla paikan päällä kun saa itsensä siirrettyä sinne...

        Ketjun aloittajalle...

        Käy vilkaise tuo minnethaimaassa.com sivusto. Siellä oli tosi hyvää infoa ja vertailua paikkojen välillä.


    • Cicada1

      Käykää ihmeessä Cicada markertissa. Avoinna pe-la-su. klo 16 aukeaa
      Hyvää ruokaa ja hienoja käsitöitä, ei rihkamaa
      www.cicadamarket.com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      6314
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      69
      4422
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      58
      2772
    4. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      54
      1500
    5. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1203
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1144
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      13
      1008
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      863
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      841
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      823
    Aihe