Yt-neuvottelut saa ihmisestä uudet piirteet esiin

Sellun Pilaaja

Hauska on ollut seurata UPM:llä näiden Yt-neuvotteluiden vaikutuksia. Osa on aivan pyyhkeen kehään heittäneitä ja lopputiliä odottavia, vaikka todennäköiset eivät sitä tule saamaankaan. Sitten on näitä vanhempia työntekijöitä, jotka ovat olleet joka asiaa vastaan, tarkasti omaa "tonttiaan" tehneet, nyt tehdään sitten höylisti ja oma-aloitteisesti sellaistakin mitä koskaan ei oltaisi tehty edes käskystä. Sitten tulee tämä p*rseennuolijaporukka, joka nuolee nyt kielet ruskeina esimiesten persuuksia tajuamatta että eiköhän meistä jokaisesta ole se kuva saatu ja millä nyt ratkaistaan kuka jatkaa ja kuka ei. Mutta ei, nämä reppanat ei sitä tajua vaan menettävät vielä maineensa työkavereiden silmissä.

Tosiasiahan on että moni tulee kenkää saamaan, mutta ei tämä varmasti tähän jää. Ei mene kauan kun käydään uudet yt:t. Se on sikäli typerää että vanhemmat eivät älyä tehdä tilaa nuoremmille kun olisi putkeen pääsy mahdollisuus, pääsisi nauttimaan eläkkeestä millaista moni ei saa palkkana edes töissä ollessaan ja muutenkin terveenä eläkkeelle. Ei edes tämä yksi luottamusmiesvaaleissa ehdokkaana oleva osaa näyttää esimerkkiä vaan yrittää kammeta itsensä uudelleen valituksi. Noh, ehkä porukkaa älyää äänestää nuorempaa vaihtoehtoa..

Sen verran huhu kertoo että Kaipolasta taidetaan ottaa aika isolla kauhalla ns ei toivottuja pihalle. No, pitääkö paikkansa vai ei, sen näkee ensi vuoden puolella. Se pelastuuko näistä vai ei, ei oikeastaan merkitse mitään. Parin vuoden päästä ollaan melko varmasti samassa tilanteessa, ja sitten paikat onkin jo kiven alla kun vanhempia on laitettu putkeen. Eli niin tai näin, ei ole hyviä vaihtoehtoja....

58

1143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiirinselkä

      Samaa on ollut havaittavissa myös täällä Kaipolassa.
      Onneksi viimein Kaipolan tehdaskin ajetaan lyhyeen kiertoon. Sitäkään ei moni täällä pysty myöntämään että se on parempi vaan pitää uppiniskaisesti jängätä vastaan..

    • pölöpölö77

      Kyllä kilometri tehtaalle mahtuu porukkaa ja lopun alkua on nämä järjestelyt!! Ei mene kauan kun hautaustoimistot hieroo karvaisia käsiään kun osa porukasta tekee viimeisen ratkaisun kun maailma loppuu siihen että työ jossa on "ISO VASTUU" loppuu!! Tervetuloa työppärin järjestämiin talkoisiin eli ota työ vastaan josta saa 9 euroa päivä normi päivärahan lisäksi ja jos et lähde avitukseen lajitteleen ruuveja niin saat karenssin!! TERVETULOA TODELLISUUTEEN TEHDAS TYÖNTEKIJÄ

      • Paperiduunari

        Taida olla itse siellä sillan kaiteella seisoskelija..?!

        Toivottavasti nyt kukaan ei tällaiseen päätökseen päädy, ei se työpaikan meno maailmanloppu ole. Mutta jos heittää pyyhkeen kehään, ei sieltä kukaan tule ylös nostamaan...


      • TL1

        Tän pölöpölöpölöpölöpö77 on pakko olla joku v*itu jälkeenjääny.... Ei näissä kirjotuksissa/ajatusmaailmassa ole mitään tolkkua... Herää taas ajatus et ajatellaanpas kaikki tälläi näitä asioita niin hyvää tulee... Ps. Olisit ollu jossain muualla kun pulkkamäessä sillo ku töitä jaettiin.


      • 444478

        yks pääs jo uroselle


      • Papermään
        444478 kirjoitti:

        yks pääs jo uroselle

        Eikä siitä sen enempää. Osanotot perheelle, tein kaverin kanssa töitä monta vuotta. Annetaanhan tällaisten juttujen olla vaikka keskustelun taso täällä alhainen onkin. Toivottavasti tällaisia ratkaisuja ei tule lisää. :(


    • sj5

      Pölöpölö77 tiedoksi, että tällaista elämä on jos haluaa sen olevan nii, mitä näissä kirjoituksissasi kirjoittelet. Ota kaikki työt vaan vastaan mitä tarjotaan äläkä ole ronkeli. Luuletko että työppäristä työtä saa??..tosiasia on että sieltä ei saa mitään muuta kuin rupia perseeseen. Ota puhelin omaan käteen ja soittele firmoihin, mene käymään paikanpäällä kyselemässä, kouluttaudu sellaiselle alalle missä jonkinlaista saumaa on saada työtä, muuta töiden perässä jne jne. Asenne ratkaisee, ei valitus. Voin kokemuksesta sanoa, että toimii koska olen nämä asiat tehnyt itse mitä edellä mainitsin ja yli 20 vuotta on taukoamatta töitä takana 10 eri firmassa... vituttaa tällaiset ruikuttajat.

      • Paperiduunari

        Olen samaa mieltä sj5:n kanssa, kyllä kouluttautumalla töitä varmasti löytyy jos asenne on kohdallaan. Pitää vaan siirtyä 2000-luvulle. Ennen pääsi suoraan kansakoulusta töihin ilman mitään koulutusta, nyt ajat on toiset. Aikuiskoulutuksesta löytyy hyviä vaihtoehtoja jotka on räätälöity nimenomaan jo yhden koulutuksen opiskelleille. Kyllä se vaan niin on että ASENNE ratkaisee eikä saa jäädä tuleen makaamaan. Näin aion ainakin itse toimia, kyllä tekevä ennenkin on töitä löytänyt. Mutta jos olettaa että pääsee paperimieskoulutuksella jonnekin muualle kun prosessiteollisuuteen töihin, voi tosiaan paikat olla kiven alla. Paikkakunnan vaihto ei omalla kohdalla tule kysymykseen kun on asunto ja perhe täällä mutta eipä esim Jyväskylään niin pitkä matka ole. Ja tosiaan, olen itse nyt näiden UPM:n yt:n piirissä ja työpaikkani on vaarassa. Yllätyin että tieto näistä v*tuttaa näinkin vähän, tuon talon ilmapiiri ja systeemit on menneet 10-vuodessa niin paljon huonompaan suuntaan että en tiedä onko se lopputilikään mikään peikko enää. Ja usko tuohon teollisuudenalaan on murentunut nyt aikalailla parissa vuodessa.. Ensi vuosi näyttää mitä tulevaisuus tuo..

        Vietetään nyt joulu ja uusivuosi, katsotaan sitten mitä ensi vuosi tuo tullessaan.


      • ssj6

        asiaa sj5.valitetaan liikaa.


      • TL1

        Mulla alko stojii kun luin tän sun kirjotuksen.


    • kokemusta on

      Rahanahne porvari taas jo lipoo turpeita huuliaan, kun saa parin vuoden kuluttua työppäristä 9 euron kontrahtilla lähes ilmaista orjatyövoimaa "työharjoittelun" nimikkeellä lihottamaan kapitalistin rahapussia.

      • yks sami

        Porvari luutavasti on kulkenut aika pitkän tien ja tehnyt ihan vi*tusti töitä että on nyt tässä asemassa...ei varmasti ole ihan tuostavaan ilmaiseksi päässyt siihen asemaan...


    • monoa teknikolle

      Mielenkiintoista on nähdä, onnistuvatko pikkuherran-ketkut taas luikertelemaan jollain konstilla pois irtisanottavien listalta ja kehittelemään itselleen uudet suojatyöpaikat?

    • vellu pirinen

      Kai sitä saa töissä olla siihen asti kun haluaa, kertyy eläkekin kivasti sivussa..

      • hautakin tehtaalla

        Juu... ilman muuta !! Maksat vaan sitten ne ovenkarmien korjaukset, mihin on jääneet syvät kynnen jälkesi, kun sinut on viety lopulta väkisin tehtaalta ulos.


    • Eikö niin?

      Kaikki paperikonemiehet ovat joutuneet Lotilan ankaran sisäoppilaitoksen käymään.

      • Kaapisen Rissu

        Siellä on Kaipolassa tehtaalla vieläkin paperimiehinä Jämsän kansalaiskoulusta 60-luvulla päässeitä mölkeröitä 6,2:n keskiarvolla, kun eivät edes ammattikoulun pääsykokeita läpäisseet, mutta oikein hyvin kelpasivat silloin paperimiehiksi. Tuskin ovat koskaan edes käyneet koko Valkeakoskella?


      • Örkkä

        Jeps, siitä suljetumpia enää suljettu osasto hullujen huoneella ja Pohjois-korea.


    • juup1

      Kyllä osa paperimiehistä on käynyt Mataran..

      • Vintosen Kalle

        Ei ne Jämsän kansalaiskoulusta 60-luvun lopulla tehtaalle päässeet ole käyneet Mataraa eikä Lotilaa. Eikä ne ole edes koko elämänsä aikana käyneet missään muualla kuin tehtaalla. Heidän elämältään tippuu pohja pois, kun joutuvat lopulta tehtaalta ulos.


      • juup1
        Vintosen Kalle kirjoitti:

        Ei ne Jämsän kansalaiskoulusta 60-luvun lopulla tehtaalle päässeet ole käyneet Mataraa eikä Lotilaa. Eikä ne ole edes koko elämänsä aikana käyneet missään muualla kuin tehtaalla. Heidän elämältään tippuu pohja pois, kun joutuvat lopulta tehtaalta ulos.

        äläs puhu asiasta josta et tiedä..


    • Tunnollinen aina

      Työn oppii yleensä vasta käytännössä, ei koulusta paljon ole apua ollut. Nykyään kyllä koulutusta arvostetaan. Tuskin työnantaja antaa tehdä sellaista työtä, mitä ihminen ei hallitse. Ahkeruus aina palkitaan ja innokkuus uuden oppimiseen. "Työ tekijäänsä neuvoo" -on vanha sananlasku.

    • SubaruMän

      Ovatpa kuulemma jotkut ressukat käyneet koskella jopa herrojen luona yläkerrassa supisemassa ja vähän livoskelemassa. Noh, kyseisten tyyppien kohdalla sekään ei ole yllättävää kun kerran ovat jo aiemminkin olleet itse porukkaa olleet vähentämässä. On se ihme, kun työmies alkaa toiseen leipää järsiä.. Toivottavasti ei ole kalahda omaan nilkkaan neuvotteluissa ja toivottavasti herratkin nyt huomaa tällaisen ilmiselvän p*rseennuolennan..

    • ikll

      Miten joku jaksaa valittaa jos ei ole töitä? Työttömänä on paljon mukavampaa.

      • Junnu Koskelta

        On se ihme ja kummastus, kun tehtaalta pois potkittu, unettomuudesta heräävä, tajuaa todellisuuden. Silmät aukeavat ihmettelemään omaa todellisuutta ja maailman muuttumista. 3-vuorotyö on pienentänyt tekijän aivojen havaintopinnan riisinjyväksi. Ei rankinkaan terapiamuoto tee kymmeniä vuosia tehtaalla nahjustanutta univelkaista taukkia yhteiskuntakelpoiseksi. Pian näitä ihmisraunioita käyskentelee kaupungilla aamusta iltaan kummastelemassa, etsimässä paikkaansa.


      • Koskenjunnulle
        Junnu Koskelta kirjoitti:

        On se ihme ja kummastus, kun tehtaalta pois potkittu, unettomuudesta heräävä, tajuaa todellisuuden. Silmät aukeavat ihmettelemään omaa todellisuutta ja maailman muuttumista. 3-vuorotyö on pienentänyt tekijän aivojen havaintopinnan riisinjyväksi. Ei rankinkaan terapiamuoto tee kymmeniä vuosia tehtaalla nahjustanutta univelkaista taukkia yhteiskuntakelpoiseksi. Pian näitä ihmisraunioita käyskentelee kaupungilla aamusta iltaan kummastelemassa, etsimässä paikkaansa.

        Mitä sitten.......???


      • Junnu Koskelta
        Koskenjunnulle kirjoitti:

        Mitä sitten.......???

        Kymmeniä vuosia vuorotyötä tehneet tulisi laittaa pakolla mielenterveyshoitoon.Josko sieltä pääkopasta löytyisi vielä joku valon pilkahdus. Nyt heitä ilmestyy yhtenä pläjäyksenä katukuvaan toljottelemaan tyhjillä silmillä ulkomaailmaa. Johan siinä lapsetkin kyselevät vanhemmiltaan mitä miehiä nuo ovat.
        Mutta ehkä on parempi, että sitä valoa sieltä aivoista ei haettaisikaan. Oman todellisuutensa tajutessaan sitä taas maattaisiin lusikka-asennossa kaverin kanssa raiteilla. Ja ikuisen painajaisunen saisi junankuljettaja.
        Onneksi vuorotyöläisen elinikä on 8 vuotta lyhyempi kuin normisuomalaisen. Eipä taida Taukki nähdä 70:ttä ikävuotta. ja hyvä niin.


      • Herman....G.........
        Junnu Koskelta kirjoitti:

        Kymmeniä vuosia vuorotyötä tehneet tulisi laittaa pakolla mielenterveyshoitoon.Josko sieltä pääkopasta löytyisi vielä joku valon pilkahdus. Nyt heitä ilmestyy yhtenä pläjäyksenä katukuvaan toljottelemaan tyhjillä silmillä ulkomaailmaa. Johan siinä lapsetkin kyselevät vanhemmiltaan mitä miehiä nuo ovat.
        Mutta ehkä on parempi, että sitä valoa sieltä aivoista ei haettaisikaan. Oman todellisuutensa tajutessaan sitä taas maattaisiin lusikka-asennossa kaverin kanssa raiteilla. Ja ikuisen painajaisunen saisi junankuljettaja.
        Onneksi vuorotyöläisen elinikä on 8 vuotta lyhyempi kuin normisuomalaisen. Eipä taida Taukki nähdä 70:ttä ikävuotta. ja hyvä niin.

        Lukekaapas Lapeenrannan S24 sivuja. Siellä samatilanne konelinja lakkautetaan. Siellä ei duunarit hypi vuokseen hukkumaan eikä hamstraa päänvienti narua kiikuaihioks.
        Täälä karsee vouhotus joka tuutista. Hävetkää.Onhan päivä vielä huomennakin. Kun mäkikota ei päästä enää katiskaan katelaan muita duuneja. Turha luulla ettei elämää ja toimeentuloo oo muualla. Eurojakin tulee jopa enemmän .Hävetkää...


      • nirri pois
        Herman....G......... kirjoitti:

        Lukekaapas Lapeenrannan S24 sivuja. Siellä samatilanne konelinja lakkautetaan. Siellä ei duunarit hypi vuokseen hukkumaan eikä hamstraa päänvienti narua kiikuaihioks.
        Täälä karsee vouhotus joka tuutista. Hävetkää.Onhan päivä vielä huomennakin. Kun mäkikota ei päästä enää katiskaan katelaan muita duuneja. Turha luulla ettei elämää ja toimeentuloo oo muualla. Eurojakin tulee jopa enemmän .Hävetkää...

        Paskat me mitään hävetä... ne on karjalaisia kälättäjiä siellä Lappeenrannassa.


      • jbkbfr
        Junnu Koskelta kirjoitti:

        Kymmeniä vuosia vuorotyötä tehneet tulisi laittaa pakolla mielenterveyshoitoon.Josko sieltä pääkopasta löytyisi vielä joku valon pilkahdus. Nyt heitä ilmestyy yhtenä pläjäyksenä katukuvaan toljottelemaan tyhjillä silmillä ulkomaailmaa. Johan siinä lapsetkin kyselevät vanhemmiltaan mitä miehiä nuo ovat.
        Mutta ehkä on parempi, että sitä valoa sieltä aivoista ei haettaisikaan. Oman todellisuutensa tajutessaan sitä taas maattaisiin lusikka-asennossa kaverin kanssa raiteilla. Ja ikuisen painajaisunen saisi junankuljettaja.
        Onneksi vuorotyöläisen elinikä on 8 vuotta lyhyempi kuin normisuomalaisen. Eipä taida Taukki nähdä 70:ttä ikävuotta. ja hyvä niin.

        Olkaa onnellisia jotka pääsee pois oravanpyörästa Yksi elämä vain,,,,


    • Uusiin avauksiin

      On niitä ennenkin tehtaita suljettu ja ihmiset selvinneet. Katsokaa Kymenlaaksosta esimerkkiä. Rohkeasti vaan uusiin duuneihin uusille aloille ja ennen kaikkea muuttamaan työn perässä. Pakkoko täällä jokilaaksossa on näivettyä vaikka tänne olisikin syntynyt!

    • sossun luukku

      Kyllä se on peli käytännössä menetetty, jos yli 5-kymppisenä Jämsässä UPM:ta ulos lennät. Täällä ei ole yhtään mitään ja jos Etelä-Suomesta jotain huonopalkkaista paskaduunia saisitkin, niin kaikki menee siellä elämiseen ja asumiseen... hyvä jos riittääkään. Ei jää kuin työn tekemisen "ilo". Kyllä tässä maailmassa tyhjän saa tekemättäkin. Lunkisti vaan ja nautitaan sitten mieluummin kituansioilla eläkeikään asti, mutta porvarille ei lähdetä ilmaiseksi töitä tekemään.... vaikka sitähän se toivoo...

      • Timo M

        ^ Olisit sanonut että johtajien palkkoja pitää alentaa. ^


    • Uusi avauksiin

      No, hyvää jatkoa päivystyshommiin Jämsänkosken pöntönmäellä. Kyllä porvari antaa varmasti sinun olla rauhassa.

    • huojoi

      Aloittajalle saa myös uuden piirteen kirjoittaa tänne sekopäitten ja houruisten valtakuntaan. Ei voi käsittää että vuonna 2000 on näin sairas palsta ilman valvontaa ja ylläpitoa.

      • houruilija

        Hei sekopää se on menossa jo 2014 vuosi


    • JaVo1

      Porvari toivoo, että tulevat UPM:n työttömät alkaisivat nyt tekemään kapitalistille halvalla työtä... eheiii kuule... sitten vaan valvotaan illalla myöhään ja nukutaan aamulla pitkään. Oma elätys ulkoistetaan sossun luukun kautta yhteiskunnan harteille.

      • punikki...18

        Mitäs jo kapitalisti laitaa sossunluukun kiinni? Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.


      • elanto valtiolta
        punikki...18 kirjoitti:

        Mitäs jo kapitalisti laitaa sossunluukun kiinni? Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.

        Aina saa vasemmisto sen verran ääniä, että sossun luukku pysyy auki. Näillä mennään... huonopalkkaista työtä on turha edes tarjota.


      • Nousun lasku
        elanto valtiolta kirjoitti:

        Aina saa vasemmisto sen verran ääniä, että sossun luukku pysyy auki. Näillä mennään... huonopalkkaista työtä on turha edes tarjota.

        on tuo ihminen ihmeellinen. Luulisi että kun ihminen on täällä maapallolla jo tallustellut pitkän aikaan, että kaikilla olisi rahaa ja jne.

        Mutta ihminen ja kansakunnat ei ota opiksi historiasta mitään, vaikka sitä täälläkin pohjolassa opetetaan. Maapallolta ei kriisit lopu koskaan, aina soditaan ja eri kansakunnilla on nousuja ja laskuja. Suomessa työväki ei vaan älyä omaa parastaan vieläkään, vaikka -90 luvun laman piti olla pieni varoitus tulevasta. Kohta euroopassa talous kaatuu kun euron kurssi kääntyy toisten päin dollariin nähden. Ei auttaisi ekp:n pitää matalia korkoja, ne tappaa talouden kehityksen ja lamasta tulee niin syvä että kaikilta lasketaan pelimerkit mitä oikessti löytyy, ei auta vaikka kuinka olisi osakkeita tai rahoo, kun ne menettää täysin arvonsa. Ohrasäkillä on arvoo silloin.

        Ennustan seuraavaava: Suomi vuonna 2050; täällä on islami vain uskontona ja jämsäläisten ei tarvii syödä enään kinkkua jouluna. Jämsäläinen polvistuu matolle ja suuntana kaakko. Sitä enne tietysti on teloitettu persut, kokkarit, sossut, ainoat jotka porskuttaa täällä on vasurit ja vihreet. Täällä elävät immeiset kasvattaa poroa, hirveä, peuraa lihaksi ja metsistä viedään puutaa aavikoille. Bioöljyä tehdään hakkuu tähteistä. Jämsän joesta otetaan vesinäytteitä joko vesi olisi niin puhdasta että voidaan laittaa vientiin tilaaja Allah Mohamedille.


    • herraviha

      Katsotaanpas nyt ensin, saadaanko tulevissa irtisanomisissa yhtään herroja pihalle Jokilaakson tehtailta?

      • Timo M

        Herra viha on duunarissa semmoinen piirre jota en hyväksy, vaikka olen persu


      • tappio tulossa
        Timo M kirjoitti:

        Herra viha on duunarissa semmoinen piirre jota en hyväksy, vaikka olen persu

        Persut on Suomen sekundanatseja. Muutaman kuukauden päästä saavat oikein kunnolla turpiinsa eduskuntavaaleissa... kyllä sen Soinikin jo aavistaa. Eipä ole katolisen läskin leuat enää louskuneet entiseen malliin, tai sitten on raiskari-työmies Putkoselta ja Porvoon entiseltä puliukolta Jusulalta jo vitsit ehtyneet.

        Persut meinasi ratsastaa suureen ääneen seuraaviin vaaleihin, lupaamalla repiä jätevesilain uudelleen auki, jos pääsevät seuraavaan hallitukseen. Kokoomus teki persuille taitavan ja hienon tempun, lupaamalla muutoksia jätevesiasetukseen. Vetivät tällä tavoin hienosti maton pois persujen jalkojen alta. Raiskari-Putkonen (eihän noin rotan näköinen mies naista muuten saakaan. kuin väkisin ottamalla) saakin nyt miettiä päänsä puhki keksiäkseen mynkään menneen jätevesilain auki repimisen tilalle jotain uutta. Ei muuta kuin persut nyt penkomaan natsien arkistoja... eiköhän sieltä persuille jotain uutta vaalikikkaa Hitlerin jäämistöstä löydetä.


    • herraviha

      Vanha kommarihan se sieltä läpi paistaa Timo M:n kirjoituksista. Kommarithan on aina osanneet sen taidon, että ovat tiukan paikan tullen loppupelissä lopulta herrojen kavereita.

    • Pöntön päivystäjä

      Ihme kommarijurnutusta Timo M:ltä - tai sitten vaan trolli vedättää palstoilla. Mitään rakentavia ehdotuksia näiltä isoa palkkaa saavilta (saaneilta) paperintekijäporvareilta ei ole koskaan tullut.

      • Timo M

        Sossudemit ovat vain kateellisia kun eivät ole osanneet laittaa rahojaan kasvaan oikein. Sijoitan osakkeisiin ja sossudemi bemariin.


      • sossu-temmi
        Timo M kirjoitti:

        Sossudemit ovat vain kateellisia kun eivät ole osanneet laittaa rahojaan kasvaan oikein. Sijoitan osakkeisiin ja sossudemi bemariin.

        Sinulla ei ole kuin yksi ainoa osake ja se on se lopullinen, minne painut kohta hiekansyöntiin ja koiranputkea kasvamaan.


    • iloitkaa

      Hahaa!! Tällä on hyvät kirjotukset tällä Junnu Koskelta-nimimerkillä :) :)

    • Jaana77_L

      niin, ihmiset on erilaisia...

    • YT7

      Itse olen joutunut olemaan firmoissa töissä joissa ollut YTitä. Kaiken kaikkiaan seitsemät YTt olen läpikäynyt, kolmesti irtisanottu, kahdesti lomautettu. Kyllä tämä IT ala on turbulenttista. Meidän työt vietiin toiseen maahan, saatiin onneksi uutta tekemistä mutta taasen hommat vietiin. Kyllä ne YTt vaikuttaa ihmisiin kovasti. Jokainen reagoi omalla tavallaan. Itsellä loppu työt, vaimokin jäi työttömäksi, velat painaa päälle joten ole kivaa.

    • Pk4

      Ai hemmetti on sitten mukavaa olla ollut kaukaa viisas. Onneksi tajusin lähteä Jämsänkoskelta hyvän sään aikana. nyt on mukava työ ja oma talo isommassa cityssä, ei kyttää naapurit eikä länkytä yhden paperifirman miehet, toimialoja on onneksi täällä muitakin.
      Pitäkää toisistanne huolta ja hehkuttakaa omaa koskelaisuuttanne. Tuo jämsänkoskelaisuus alkaa saamaan jo lahkolaisuuden piirteitä, olette naurettavia.
      Soittelemalla ei asiat parane, eikä yhteiset iltamat "kulttuurin parissa".
      Kadehtimanne yrittäjät ovat ainoita mitkä voivat kyläpahasen pelastaa, ja nyt tarkoitan ihan yritystoiminta mielessä, en tarkoita yrityksiä yhteishengen puhaltamiseen.

      • Pk6

        Ikävä vaan tuntuu Jämsänkosken palstalle olevan.


    • eipersu

      voisiko sieltä tehtaalta laittaa ne muutamat maajussit.... insinöörejä myöten pois koska sitä perittyä omaisuutta on jo muutenkin, oisi sitten nuoremmille sekin paikka olemassa,joka oikesti leipänsä haluaisi tienata. Ei vaan taida tää porukka itse älytä lähteä niin ahneena rahan perään.

      • luotankasvuun

        Katos kun oikein työläisiä viellä löytyy täältä Suomen maasta.....

        Mitäs nämä " oikeat "työläiset sillä euroilla sitten tekisivät? Tietysti menisvät Viroon ostoksille....tai Tokmanille ostaan made in China tuulipukua.

        Onneksi löytyy ahkeria talonpoikia jotka pitävät osaltaan pystyssä tätä konkurssikypsää maatamme. Monella pajalla palaa puikko kun tehdään tuotteita maa- ja metsätalouteen.....Nisulan konepaja jämsäläisenä työllistäjänä hyvä esimerkki että isäntä puolen metsäkalustosta kysyntää löytyy kotimaasta.

        Näin keväällä työttömien paperimiesten täytyy aktivoitua ja kysyä olisiko metsänhoitopuolella työtä? 10 centtiä palkkaa taimelta ja suomalaisen teollisuuden raaka-aineen kasvu olisi turvattu.....suomalaisella työvoimalla!

        Sitten kun saa sen metsänistutus tilin, sijoittaa sen vaikka metsätalouden firmaan joka panostaa biotalouteen.....sitten voi olla joskus jättämässä perintöä jälkeläisilleen muutakin kuin tuulipukukuvaa...


      • rajanaapuri

        Ei Suomen työläiset kuule enää alennu mitään taimia istuttamaan. Naapuri teki tuohon metsäänsä kolmen hehtaarin aukon päätehakkuulla. Reilun vuoden päästä keväällä tuli Viron kilvissä oleva Transit paikalle peräkärryllinen kuusentaimia mukanaan. Transitin sisältä peruutettiin ulos upouusi Honda-mönkijä. Peräkärry taimineen ja pottiputkineen Hondan perään ja kuorma vedettiin istutettavalle aukolle. Kolme noin 25-30 vuotiasta virolaista toimi istuttajina. Aamulla klo 08.00 aloittivat ja päivällä klo 12.00 oli kolmen hehtaarin aukko istutettu kuuselle. Pojat pakkasi Hondan Transitiin ja peräkärry taas Transitin koukkuun. Puoli tuntia söivät Transitin kopissa eväitään ja lähtivät pois... eikä heitä ole sen jälkeen näkynyt.


      • luotankasvuun
        rajanaapuri kirjoitti:

        Ei Suomen työläiset kuule enää alennu mitään taimia istuttamaan. Naapuri teki tuohon metsäänsä kolmen hehtaarin aukon päätehakkuulla. Reilun vuoden päästä keväällä tuli Viron kilvissä oleva Transit paikalle peräkärryllinen kuusentaimia mukanaan. Transitin sisältä peruutettiin ulos upouusi Honda-mönkijä. Peräkärry taimineen ja pottiputkineen Hondan perään ja kuorma vedettiin istutettavalle aukolle. Kolme noin 25-30 vuotiasta virolaista toimi istuttajina. Aamulla klo 08.00 aloittivat ja päivällä klo 12.00 oli kolmen hehtaarin aukko istutettu kuuselle. Pojat pakkasi Hondan Transitiin ja peräkärry taas Transitin koukkuun. Puoli tuntia söivät Transitin kopissa eväitään ja lähtivät pois... eikä heitä ole sen jälkeen näkynyt.

        suomalainen työläinen on alkanut laiskaksi, mutta sitä työläinen saa mitä tilaa...tai ansaitsee.

        Kolme hehtaaria on noin 6000 kipaletta taimia.......eli minuutissa piti mennä 8,33 tainta maahan ISTUTETTUNA PER RYSSÄ eli 7,2 sekunttia/taimi........halpatyövoiman työntuloksesta voidaan olla montaa mieltä.....pajonko meni kannon alle?


      • rajanaapuri

        Ei mennyt kantojen alle yhtään mitään, kun tästä olohuoneen ikkunasta 150 metrin päästä nojatuolissa istuen Viron poikien työnäytöstä yli aukean pellon katselin. Kyllä ne muuten tiputtikin koko ajan semmoisella alle 10 sekunnin vauhdilla uutta taimea pottiputkeen. Ei siinä mitään taukoja kyllä pidetty neljään tuntiin. Mättäältä mättäälle aukossa vain kuljettiin. Eihän suomalainen enää ala tuommoisella kitupalkalla töitä tekemään, kun saman rahan saa sossusta tekemättä yhtään mitään. Kävin vuoden päästä kävelemässä siinä aukolla, niin hyvin olivat istuttaneet taimet edellisenä syksynä kaivurin ylös kääntämien maapaakkujen päälle, kuten kaivurilla laikutetussa aukossa pitääkin. Hyvin olivat myös lähteneet taimet kasvuun. Tarkkaa työtä myös Viron pojat tekivät. Jos taimikopasta tuli käteen jotenkin huonon tai kituliaan näköinen taimi, niin sen heittivät sivuun ja pudottivat putkeen varmasti elinvoimaisen taimen. Tämmöstä tää nykyään on... ne saa tehdä noita istutushommia, ketkä halvalla suostuu niitä tekemään. Muut hommaa rahansa elämiseensä muilla konsteilla kuten minäkin yli 40 vuotta tehtaalla paperimiehen hommia tehneenä. 1962 menin tehtaalle ja 2005 jäin juuri eläkkeelle keväällä ennen sitä UPM:n työntekijöille asettamaa työsulkua. Kyllä tällä paperimiehen eläkkeellä ihan hyvin toimeen tulee.


      • luotankasvuun

        Kyllä monella ulkomaalaisella on työmoraali ihan kohdallaan verrattuna suomalaiseen.....mutta pitemmällä ajalla näille elätettäville suomalaisille pitää löytyä jotain muuta käyttöä kuin tyhjän panttina oleminen


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe