Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Villasukkien silmujen määrän mukauttaminen

UusiNeuloja

Elikkä siis, tarkoituksena on tehdä äidilleni villasukat joululahjaksi. Halusin ensin tehdä sellaiset "pörrösukat", mutta täältä meidän peräkyliltä ei löytynyt sellaista lankaa (löysin ohjeet siis niihin pörrösukkiin, jota olisin seurannut tarkasti!).

Ostin sitten Novitan Hile lankaa, joka on 12s, 18krs =10cm. Yritin sitten muutella pääni sisällä silmukoiden määrää verraten 7 Veljestä-langan ohjeisiin. Kooksi pitäisi tulla noin 38. Osaisiko joku kokeneempi nyt vähän auttaa tuon silmukkamäärän kanssa. Olisiko silmujen määrä hyvä olla vaikka 28 tai 24, puikot on siis nr. 6 vaikka vyötteessä kehotetaan puikkoja nr. 7. Ajattelin kun 7 Veljestä-langassakin sukkien puikkosuositus on pienempi kuin vyötteen normaali suositus..

Kiitos ja kaikille etukäteen!

1

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neulova

      Novitan Isoveli-langan sukkamittataulukon mukaan koon 38 sukan ympärys on 24 cm (taulukko osoitteessa http://www.novita.fi/public/File/kokotaulukko_sukka_isoveli.pdf ). Sinuna neuloisin koetilkun joustinneuleella (!) ja laskisin siitä, montako silmukkaa tuohon ympärysmittaan tarvitaan sinun käsialallasi ja noilla puikoilla. Sukka saa olla napakka, mutta pitäähän sen mennä jalkaan. Aloitusmäärä 24 silmukkaa tarkoittaisi yhtä silmukkaa sentillä, mikä kuulostaa aika vähältä, vaikka lanka taitaa ollakin aika paksua (en ole Hilettä neulonut, niin en tiedä). Mutta koetilkulla asia selviää helpoiten, yleensä koetilkun neulomiseen käytetty aika ja vaiva maksaa itsensä takaisin työn kuluessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe