Jussi Halla-aho lähtee ehdokkaaksi huhtikuun vaaleissa

toni.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194948441944/artikkeli/jussi hallaaho se olisi poliittinen itsemurha perussuomalaisille.html

jos linkki ei toimi niin tuosta sitten http://ra.fi/1Zem

Jussi Halla-aho: "Se olisi poliittinen itsemurha perussuomalaisille"

KOTIMAA | 17.12.2014 | 19:15 | PÄIVITETTY 19:181
Europarlamentaarikko pitää 16. tammikuuta tiedotustilaisuuden eduskuntavaaleista: "Olen oman ratkaisuni tehnyt."

Lauri Nurmi

Perussuomalaiset saattaa saada eduskuntavaaleihin kovan vaalivaltin. Merkit ovat vahvasti sen suuntaiset, että europarlamentaarikko Jussi Halla-aho lähtee ehdokkaaksi huhtikuun vaaleissa ja palaa kansalliseen parlamenttiin.
- Olen sopinut [Matti] Putkosen ja puoluetoimiston kanssa, että pidämme asiasta tiedotustilaisuuden 16. päivä tammikuuta. Siellä kerron omista suunnitelmistani, Halla-aho sanoi Lännen Medialle Strasbourgissa keskiviikkona iltapäivällä.
Halla-aho ei vahvista ehdokkuuttaan, mutta vastaavia tiedotustilaisuuksia ei ole ollut tapana järjestää, jos poliitikko ei asetu vaaleissa ehdolle.
- Olen oman ratkaisuni tehnyt. Jos toimii politiikassa, on ajateltava olevansa lähtökohtaisesti tarpeellinen jollain tavalla. Sitten pitää miettiä, kummassa paikassa on tarpeellisempi, Halla-aho kertoi.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ole pyytänyt Halla-ahoa ehdokkaaksi, mutta tälle on vapaana paikka Helsingin vaalipiirissä.
- Timon kanssa en ole puhunut aiheesta mitään. Ei ole ollut minkäänlaisia keskusteluita, Halla-aho tuumasi.
Perussuomalaisten menestystoiveiden kannalta on erikoista, että Soini ei ole pyytänyt kansansuosikki Halla-ahoa ehdokkaaksi. Halla-aho sai edellisissä eduskuntavaaleissa Helsingissä yli 15 000 ääntä. Mepiksi hänet valittiin kesäkuussa koko maasta yli 80 000 äänen vyöryllä.
Halla-ahoa pidetään maahanmuuttokriittisen väestönosan suosikkina. Perussuomalaisia ennustetaan seuraavaan hallitukseen, mutta Halla-aho varoittaa puoluettaan poliittisen itsemurhan vaarasta.
- Mielestäni perussuomalaisten ei pidä lähteä 10–15 prosentin kannatuksella apupuolueeksi mihinkään hallitukseen.
- Siinä on se ongelma, että jos meillä ei ole riittävän kannatuksen tuomaa vipuvartta hallitusneuvotteluissa, emme saa mitään keskeisiä tavoitteitamme hallitusohjelmaan, minkä jälkeen me olemme sidottuja kannattamaan koko vaalikauden ajan jonkun muun hallitusohjelmaa myös meille itsellemme tärkeissä kysymyksissä, Halla-aho arvioi.
Halla-ahon mielestä perussuomalaisia uhkaisi tässä asetelmassa kutistuminen ja näivettyminen.
- Se olisi poliittinen itsemurha tälle puolueelle, hän painotti Lännen Medialle.
Perussuomalaisten pitää helsinkiläisen mielestä olla vähintään toiseksi suurin puolue, jotta hallitukseen lähteminen olisi järkevää.
- Olettaisin, että neljästä suurehkosta puolueesta vähintään kolme on seuraavassa hallituksessa. Oma veikkaukseni on, että sieltä puuttuu kokoomus, mutta tämä saattaa olla täysin väärä veikkaus.
- Perussuomalaiset varmasti halutaan hallitukseen, ennen kaikkea keskusta haluaa, mutta en usko, että meillä on kovin paljon sanomista hallitusohjelmaan, jos emme ole vähintään toiseksi suurin puolue, Halla-aho epäili.
Perussuomalaisten pitää Halla-ahon mielestä hillitä nyt hallitushalujaan.
- Ei pidä tässä vaiheessa lyödä lukkoon, että menemme kaikissa tilanteissa hallitukseen, koska sen jälkeen siitä on aika vaikeaa perääntyä, hän huomautti.
Perussuomalaisten toinen euroedustaja Sampo Terho on jo kertonut pyrkivänsä eduskuntaan. Terhon valinta vaikuttaa todennäköiseltä, jolloin europarlamenttiin nousisi varasijalta Pirkko Ruohonen-Lerner. Jos molemmat perussuomalaisten mepit siirtyvät Arkadianmäelle, Bryssel ja Strasbourg kutsuvat myös Toimi Kankaanniemeä.
Sekä Ruohonen-Lerner että Kankaanniemi ovat hekin ehdokkaina eduskuntavaaleissa, eivätkä välttämättä ole halukkaita siirtymään Euroopan parlamenttiin. Molempien mielessä välkkynee ajatuksia ministeripestistä.
Perussuomalaisten kolmannella varasijalla meppipaikkaa kärkkyy Juho Eerola, jota pidetään puolueessa Halla-ahon maahanmuuttokriittisen linjan tukijana.
- Jos lähtee yhdestä paikasta, pitää miettiä, kuka sinne tulee tilalle ja jatkuuko oma linja siinä paikassa. Pitää miettiä, miten hyvin on korvattavissa yhdessä paikassa, Halla-aho totesi.
Jos Halla-aho asettuu ehdokkaaksi 16. tammikuuta ja valitaan eduskuntaan huhtikuussa, hän myös palaa varmasti kansanedustajaksi.
- Jos tulee valituksi, ei mielestäni ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin jäädä sinne, Halla-aho torjuu ajatuksen Paavo Väyrysen (kesk) suosimasta ministeripaikan "kiristämisestä" puoluejohdolta.

22

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paluumuuton tehnyt.

      Kukas tämä Halla-aho on, ja onko Lieksasta? Entäs toni?

      Olen rikas eläkeläinen ja paluumuuttaja pitkästä aikaa. Aion oikaista vaakaankin, TV tuolille. Katsella ja kirjoittaa. Nettiyhteyskin pelaa, kun vm- 42 osaa teknologiaa sen verran että naurattaa.

      Tuo huvittaa, että täällä on joitakin pikku ongelmia. Lieksassa.

      Mikäs on meininki Lieksassa muuten?

    • paluumuuton tehnyt.

      Anteeksi Lieksalaiset, osittain myös toni.

      Perehdyin pintapuolisesti keskusteluihinne. En tiedä mitä sanoa.
      Halla-aho onkin ihan perussuomalainen ja tonia väitetään Tampereelta kotoiseksi (oletko sinäkin, toni muuttanut paluun purjeilla Lieksaan?)

      Eniten ihmettelen, mikä kammo teillä on ihonpinnan väriin. Mietin hetken. Totesin, että kammo ei olekaan ihonvärissä, ei rasismissa; vaan oleellisten asioiden hoitamisessa.
      Lieksan rahakirstun vartijat ovat antaneet. Ja vanhakin sanonta on kuulunut, että jos jakaa tavaraansa pitäisi olla hiljaa. Nyt täällä puolin ja toisin syytellään oikein ja väärin tekemisen heraldiikkaa. Eli hyvin huvittavaa oli, hakkaako tikka vaakunassa vielä.

      Pielisjärvi oli kun läksin. Nythän parhaimmat vaakunantekijät voisivat yhdistää soman ja muun kauniiseen vaakunaamme.

      Hyvää oivallusta vaan toivon teille hyvät Lieksalaiset. Varsinkin äänestäen oikein vaaleissanne valituille.

    • ++++++

      No jos/kun lähtee niin täältä tulee taas minulta ja vaimolta äänet.

      • nääs nääs

        Kuusi totuuden kirjainta piirtää minunkin käteni keväällä!
        Jussi lappu putoaa äänestyslaatikkoon vaalisedän laitettua leiman päälle.


    • HumppaHeikki

      Halla-aho siis aikoo vetää kaikkien häntä eurovaaleissa äänestäneiden äänet vessasta alas.

      • Hallaa aholla

        Ihmisillä on kumma tapa haluta mitätöidä vaikutusvaltansa äänestämällä persuja. Mutta onhan se silti jonkinlainen aktiivisuuden osoitus kun ei ole tyytynyt jäämään nukkuvien puolueeseen.

        Ja turvallistakin persujen äänestäminen on. Kun persut eivät ota vastuuta mistään, ollaan aina oikeassa. "Sinun mielipiteesi ei voi olla väärä, sillä se on sinun mielipiteesi". Niinpä. Mutta ei sillä ole kyllä merkitystäkään, mikäli äänestät persuehdokasta.


    • Arvostaako TS?

      Timo Soini Halla-ahosta, tuosta koulukiusatusta tarjoilijakoululaisesta:

      >>Jussi Halla-aho

      Hänen parhaat ominaisuutensa eivät liity johtamiseen. Hänen taustansa on vähän traaginenkin. Hän on avioerolapsi Tampereen Peltolammilta, ja koulussa häntä on erittäin raa'asti kiusattu. Hän suoritti siviilipalveluksen, kävi tarjoilijakoulun, päätti sen jälkeen lukea itsensä ylioppilaaksi ja mennä yliopistoon. Hän on filosofian tohtori ja osaa kielet.

    • kuria touhuun..

      Jos tällainen suuntaus alkaa olla, että Eu vaaleissa menneet ehdokkaat kuten Stubbi, Väyrynen, Halla-aho ja Terho alkavat eduskuntavaaleihin. Niin seuraavissa EU vaaleissa ei ole enää mitään järkeä äänestää. Tällaiset sähköjänikset puolueilla on täysin äänestäjien kusetusta.
      Suomelle kostautuu Eu-ssa vielä tällainen pelleily..

      • Ejakulaatio Eppu

        Äänestämäni Toimi Kankaanniemi voi siis hyvin päästä eu:hun. Jippijaijee!


      • perusvoimaa löytyy
        Ejakulaatio Eppu kirjoitti:

        Äänestämäni Toimi Kankaanniemi voi siis hyvin päästä eu:hun. Jippijaijee!

        " Äänestämäni Toimi Kankaanniemi voi siis hyvin päästä eu:hun. Jippijaijee! "

        Toimi on vahva mies kummassa tahansa ja omaa myös ministerikokemusta ja valtavasti muutakin poliittista kokemustavaliokunnista jakuntapolitiikan huipulta sekä osaa olla tiukka ja sovitteleva vahvan moraalin mies. Toivottovasti hänkin jää Suomeen ja Eerola lähtee takkuamaan EU:n ja Ruohonen Lerner olisi sopiva nyhtyri vaikka valtionvarainministeriksi, että pitääköhän hänenkin jäädä Suomeen?

        Alkaa olla ministereiksi liikaakin päteviä, kun muistaa, että tietenkin paras mahdollinen puolustusministeri löytyy myös perussuomalaisista siis Jussi Niinistö.
        Soinihan sopii sekä ulkoministeriksi kuin pääministeriksikin, riippuu tietenkin vaaleista.


      • Ejakulaatio Eppu
        perusvoimaa löytyy kirjoitti:

        " Äänestämäni Toimi Kankaanniemi voi siis hyvin päästä eu:hun. Jippijaijee! "

        Toimi on vahva mies kummassa tahansa ja omaa myös ministerikokemusta ja valtavasti muutakin poliittista kokemustavaliokunnista jakuntapolitiikan huipulta sekä osaa olla tiukka ja sovitteleva vahvan moraalin mies. Toivottovasti hänkin jää Suomeen ja Eerola lähtee takkuamaan EU:n ja Ruohonen Lerner olisi sopiva nyhtyri vaikka valtionvarainministeriksi, että pitääköhän hänenkin jäädä Suomeen?

        Alkaa olla ministereiksi liikaakin päteviä, kun muistaa, että tietenkin paras mahdollinen puolustusministeri löytyy myös perussuomalaisista siis Jussi Niinistö.
        Soinihan sopii sekä ulkoministeriksi kuin pääministeriksikin, riippuu tietenkin vaaleista.

        Jussi Niinistö olisi todellakin puolustusministerin hommaan aavistuksen verran vakuuttavampi, kuin tuo ruotsinkielinen hobitti.


    • kuria touhuun..

      Kun monet PS-kin äänestäjät varmasti niin Terhoa kuin Halla-ahoa äänestivät heidän kielitaidon ja koulutuksenkin vuoksi, koska Eu-ssa täytyy pystyä toimimaan yksin ei tulkkien varassa.
      Jos varalta nousee Ruohonen-Lerner, ilmeisesti hän jotenkin englannilla pärjää?
      Mutta sitten Kankaanniemi käsittääkseni on täysin kielitaidoton? Ainakin kun hän oli ministeri tuolloin lehdissä oli tästä asiasta.
      PS- n edun mukaista ei ole laittaa Brysseliin tällaista porukkaa..

      • Kyllähän tuo suomeksi sanottuna kusetukselta vaikuttaa.


      • markkinameininkiä
        pepep kirjoitti:

        Kyllähän tuo suomeksi sanottuna kusetukselta vaikuttaa.

        Näin on.

        Jos Hakkaraisen toilailuihin kyllästyneet Keski-Suomen persut nyt äänestää eduskuntavaaleissa aidosti hurskasta Kankaanniemeä ja Halla-aho tekeekin oharin ja palaa eduskuntaan, eduskuntaan pääsevä Kankaanniemi onkin yllättäen EU-vaaleissa varamieheksi päässeenä Brysselissä.

        Ja kaiken huipuksi, Hakkarainen nousee Kankaanniemen jättämälle tyhjälle paikalle eduskuntaan.

        Täähän on jo triplakusetus äänestäjiä kohtaan. Persuja äänestävillä ei kyllä ole minkäänlaista kuluttajansuojaa. Parempi jättää protestina persuilulle kokonaan äänestämättä.


      • Ejakulaatio Eppu
        markkinameininkiä kirjoitti:

        Näin on.

        Jos Hakkaraisen toilailuihin kyllästyneet Keski-Suomen persut nyt äänestää eduskuntavaaleissa aidosti hurskasta Kankaanniemeä ja Halla-aho tekeekin oharin ja palaa eduskuntaan, eduskuntaan pääsevä Kankaanniemi onkin yllättäen EU-vaaleissa varamieheksi päässeenä Brysselissä.

        Ja kaiken huipuksi, Hakkarainen nousee Kankaanniemen jättämälle tyhjälle paikalle eduskuntaan.

        Täähän on jo triplakusetus äänestäjiä kohtaan. Persuja äänestävillä ei kyllä ole minkäänlaista kuluttajansuojaa. Parempi jättää protestina persuilulle kokonaan äänestämättä.

        Tammikuun tiedotustilaisuudesta lähtee räjähdysmäinen kannatuksen nousu.
        Se ottaa taas lujille suvaitsevaistossa. V.tuttaako v.tuttaako kuuntelen...


      • Hiljaa hiivitään
        Ejakulaatio Eppu kirjoitti:

        Tammikuun tiedotustilaisuudesta lähtee räjähdysmäinen kannatuksen nousu.
        Se ottaa taas lujille suvaitsevaistossa. V.tuttaako v.tuttaako kuuntelen...

        Persut ovat tehneet kusetuksesta taidetta. Milloin kierrätetään Soinia, milloin Halla-ahoa, milloin Terhoa. Osa suomalaisista pitää tällaista toimintaa normaalina, sillä eihän persut muuten voisi olla eduskuntapuolue.


    • erkki-setä

      Halla-Aho on täys nato hörhö ja tulee vaalien alla teeskentelemään ja höynäyttämään juntteja. Halla-Aho vaati venäjälle lisäpakotteita Brysselissä .
      Jos tämä siviilipalvelusmies saisi määrätä niin koko itäraja suljettaisiin ja sinne rakennettaisiin uusi Berliinin muuri. Sittenhän se talouslähtisi nousuun muurin varjosta peräphjoolassa.

    • kuriin vain

      Moderaatti Matti Putkonen, perussuomalisten seuraava puheenjohtaja, valittaa syvästi Halla-ahon puoluevastaisia linjauksia.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      SAKn KILJAVAN OPISTO MYÖS PESETTÄÄ LIINAVAATTEENSA VIROSSA
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041219506633_uu.shtml
      SDP:n vaalimateriaali on painettu Virossa

      Jos haluat huijata itseäsi, niin mikäs siinä, äänestä Rinteen ja Heinäluoman SDP:tä jotta sen johto voi järjestää itselleen ja sukulaisilleen kivoja sisätyövirkoja veronmaksajien laskuun ja leikkiä valtionhoitapuoluetta pönäkästi. Mutta, vaihtoehtokin on

      Stadin kundi RENE TULEE tänään KELLO 8:50 OLETKO VALMIS, SOININ JA VEIKKO HURSTIN VIITOITTAMAA TIETÄ, René Hursti MAINOSTELEVISION HAASTATELTAVANA KELLO 8:50 NYT MAANANTAINA 13.4.

      René Hursti, Helsingin vaalipiiri, numero 158, Helsingin kaupunginvaltuutettu, varakansanedustaja https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/-----rene-hursti https://www.facebook.com/rene.hursti

      USKALLATKO KATSOA? Minä uskallan. Vaikka JÄLKEENPÄIN KATSO LEGENDAARISEN HARRI LINDELLIN HAASTATTELEMA RENE HURSTI

      https://www.youtube.com/watch?v=s9pFl_WTbZI

      RENE HURSTI KALLIOSTA VAIHTEEKSI PUHUU EDUSKUNNASSA, TOSIN TÄSSÄ VIELÄ ULKONA EDESSÄ, MUTTA EI ENÄÄ KAUAN

      https://www.youtube.com/watch?v=e_ZGwOgan-M

      SILLÄ RENESTÄ TULEE NÄISSÄ VAALEISSA PERUSSUOMEN KANSANEDUSTAJA, Helsinki numero 158. Kallion seudun Perussuomalaiset kertoo http://kallio.perussuomalaiset.fi/renehursti-eduskuntaan/ RENE´HURSTI EDUSKUNTAAN 2015

      • Halla-ahon_äänestäjä

        RENE KERTOI ETTÄ ULKOMAALAISET VANGIT KÄYTÄVÄT SUOMEN RAHOJA YLI 60 MILJOONAA VUODESSA JA NÄISTÄ YLI 40 PROSENTTIA VENÄLÄISIÄ JA VIROLAISIA

        RENE EDUSKUNTAAN NYT HOITAMAAN TÄMÄ ASIA


    • oletparas

      Tervetuloa Jussi! S

    • Halla-ahon_äänestäjä

      VENÄLÄISTEN MAFIOSOJEN LÄHETTÄMIEN VANKILARIKOLLISTEN KULUJA EI OLE SYYTÄ VÄHÄTELLÄ. 140-MILJOONAINEN VENÄJÄ ON KÖYHÄ VIELÄ SATOJA VUOSIA JA RAKENTELEE YDINASELAIVASTOJA, JOTEN KANSA KÖYHTYY, yhden ainoan ydinpommikoneen pullistelulento voi maksaa 100 000 euroa ja sitä rataa Kremlin alainen kansa pysyy kerjäläisenä

      Lisäksi Putinin diktatuuri antaa rikollisille malllin tekemällä itse murhia ulkomailla. Eikä Kremlin johto ole tappanut vain Litvinenkoa, jonka Putin teloitti käyttäen kahta agenttia Lontoossa Lugovoi Mayfairin kaupunginosassa Millenium-hotellin Mänty-baarissa syötti poloniumia Litvinenkoon

      ja

      toinen oli Kovtyn joka pani Itsu Sushi-baarissa poloniumia Litvinenkoon

      KUN ULKOMAISIIN RIKOLLISIIN PANNAAN 60 MILJOONAA VUODESSSA JA NIISTÄ LÄHES PUOLET TULEE VIROSTA JA VENÄJÄLTÄ, NLIITON RAISKAAMASTA VIROSTA, JOKA EI VIELÄ OLE PÄÄSSYT JALOILLEEN 50-VUOTISEN LENINISTISEN TUHON JÄLKEEN

      NIIN SE VÄLTTÄMÄTTÄ HERÄTTÄÄ KYSYMYKSEN, ONKO VANHUKSILLA YHTÄ HYVIÄ IHMISOIKEUKSIA SUOMESSA KUIN ULKOMAILTA TÄNNE TULLEILLA RIKOLLISILLA?

      TÄMÄ EI OLE LEIKIN ASIA, KUN VEROA MAKSANEET TYÖTÄ TEHNEET VANHUKSET ELÄVÄT HUONOMMIN KUIN RIKOLLISET VANGIT JA HUONOMMIN KUIN ULKOMAISET VANGIT

      MAINOSTELEVISION PERUSSUOMIPÄIVÄ. Maanantaina Soini esiintyi varmaan tapaansa Mainostelevision PS-päivässä mutta todella kovan setin veti Stadin kundi René Hursti (nro 158) Helsingin kaupunginvaltuutettu, joka jäi 27 äänen päähän edustajanpaikasta jytkyssä, https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/-----rene-hursti https://www.facebook.com/rene.hursti

      Mainostelevision toimittajatytteli oli selvästikin valmistautunut panemaan vastakkain Hurstien laupeudentyön vähäosaisille ja maahanmuuton, mutta René Hursti pisti vanhasta muistista, että Suomen vankiloissa käytetään ulkomaalaisiin vankeihin yli 60 miljoonaa euroa vuodessa ja vangeista lähes puolet on läheltä eli Virosta ja Venäjältä, jonne ne voitaisiin kätevästi palauttaa eikä tällaisella näytelmällä ole mitään tekemistä työperäisen maahanmuuton kanssa, eli Hurstin sanojen mukaan, jollei tähänkin puututa, ei jää hilloa stadin friiduille ja kundeille. Ja keskustelu eteni lupsakan tyylikkäästi René Hurstin tahdissa loppuun, erinomaista.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1595
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1302
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1049
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      877
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      805
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      701
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      674
    Aihe