Lapsonen ulos jäteveden mukana

Intti Ranne

Hiljattain Perusta ilmastonmuutosagendaa edistämästä palannut ympäristöministerimme, Sanni Grahn-Laasonen aka "Lapsonen" on palannut Suomeen ja ryhtynyt sotkemaan haja-alueiden jätevesiasetusta rämmittyään ensin kaulaa myöten suovedessä:

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7241885.html

Lapsosen esitys asian suhteen vaikuttaa aika lailla häröilyltä, koska hän on kehittänyt kokonaan uuden käsitteen "kuivalla maalla sijaitsevat kiinteistöt". Ari Alsio Uuden Suomen blogissaan kutsuu Lapsosta "Tupu-Hupu" ministeriksi:

http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182606-tupu-hupu-ministeri-sanni-grahn-laasonen

Näyttää siltä, että stubbilainen favoritismi alkaa toden teolla näyttää rumia kasvojaan suomalaisessa politiikassa sinänsä ihan ok näköisen ympäristöministerimme takana. Näyttää siltä, että Lapsonen on huuhtoutumassa keväällä ulos ministeriöstään jäte- ja suovesien saattelemana.

8

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HYVÄ SANNI

      Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen esittää jätevesiasetuksen siirtymäaikaa jatkettavaksi kahdella vuodella vuoteen 2018. Vaaditut toimet puuttuvat nyt 120 000 kiinteistöltä. Kuivalla maalla sijaitsevat kiinteistöt ollaan vapauttamassa asetuksesta.
      Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) esittää, että haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen siirtymäaikaa jatketaan maaliskuuhun vuoteen 2018.
      Ministeri haluaa myös, että asetusta koskevat lait otetaan keväällä uuteen valmisteluun. Hänen mukaansa jätevesiasetus on nykyisellään kohtuuton, vaikeaselkoinen ja terveen maalaisjärjen vastainen.
      Esimerkiksi kuivalla maalla sijaitsevat kiinteistöt voitaisiin vapauttaa asetuksen vaatimuksista. Ne ovat kiinteistöjä, jotka eivät sijaitse vesistöjen äärellä tai pohjavesialueella. Sinne tehtäisiin muutokset vasta remonttien yhteydessä.

      • Intti Ranne

        Lapsosen vakiovastaus poliittisiin kysymyksiin: Lykätään.

        Mitä vaikeaselkoisuuteen ja terveen maalaisjärjen vastaisuuteen tulee, niin nämäkin termit näyttävät kuvaavan lapsiministeriämme hyvin. Esimerkiksi tuon suonsuojeluohjelman jäädyttäminen oli sen verran typerää, että jopa Kivihiili-Ville huomasi asian.

        Muuten kukin saa vapaasti arvuutella, miten selkeys muka paranee kun osalle kiinteistöistä annetaan Lapsosen keksimillä mielivaltaisilla perusteilla vapautus.


    • Varokaa Baulaa

      Keskustan ajamaa ja Paskalaki-Paulan kehittämää jätevesilakia tuskin tullaan muuttamaan, jos Keskusta saa suuren vaalivoiton kevään vaaleissa. Maanviljelijät saavat jatkossakin ajaa kymmeniä tonneja lietelantaa rantapelloille, kun taas kilometrin päässä rannasta asuva joutuu suodattamaan saunasaippuat vedestä. Maatalous saastuttaa ja sameuttaa vesistöjä huomattavasti enemmän kuin mökkiläiset tai omakotiasujat. Raskas teollisuus on tehnyt huomattavia tuhoja viimevuosina. Eikä ole kunnillakaan asiat aivan hyvin: http://www.virtavesi.com/index.php?setPage=1&newsid=284
      Kunnat mitoittavat järjestelmänsä keskivertovirtaamien mukaan ja valuttavat tonnikaupalla paskaa vesistöihin, kun virtaamat ylittyvät.

    • SuomlaineN

      Tämä Hassin ja Backmanin alulle laittama ja Enestamin allekirjoittama on huono.

      Lehtomäki sitä paransi, mutta nykyinen hallitus ei ole tässäkään suhteessa kuin istunut kädet levällään ihmetellen miksi kukaan ei tee mitään. Loppuhuipennus oli lapsosen ilmoitus, että siiretään koko paska seurvaalle hallitukselle.

      • Intti Ranne

        " Loppuhuipennus oli lapsosen ilmoitus, että siiretään koko paska seurvaalle hallitukselle. "

        Jääpähän enemmän aikaa Lapsoselle harjoitella meikkaamista ja lukea kiotofiilista hapatusta. Mutta noin yleensä vähän turhankin poliitikkomaista nakittaa päätökset toisten niskoille.


    • vuoksi&luode

      Lapsiveden mukana tuli, jäte- ja suoveden mukana lähtee.....

      • Intti Ranne

        Aivan, aivan... jotenkin en tullut ajatelleeksi, että synnytyssairaalassa ehkä meni osoitteet sekaisin ja "Ingalsin Sanni" päätyikin Arkadianmäelle. :DD

        Mutta suo siellä ja vetelä vaalien aikaan. Niin se näyttää Kokoomuksella menevän kun ministeritkin ovat tätä tasoa kuin Stubbin kööri.


    • Sikabaskalietettä

      saa ajaa vapaasti rantapelloille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      426
      2981
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      101
      2324
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      351
      2036
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1777
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1217
    7. 158
      1212
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe