Soinin hallitushaave haihtumassa

Haaveissa vainko

http://www.ess.fi/Mielipide/paakirjoitukset/2014/12/19/soinin-hallitushaave-uhkaa-haihtua?ref=paakirjoitukset-section-teaser-latestCurrent-teaserCategoryMain

>>Soini tietää hyvin, että jos perussuomalaiset eivät ensi kevään vaalien jälkeen onnistu pääsemään hallitukseen, seuraava tilaisuus saattaa tarjoutua vasta sitten, kun hän ei enää ole puolueen johdossa. Siksi kyse on Soinillekin ehkä viimeisestä mahdollisuudesta huipentaa pitkä taival politiikan johtavana populistina ministeriauton takapenkillä.

Jos Soini todella haluaa ministeriksi, hänen ei nyt kannattaisi sanella ylimielisen tuntuisesti ehtoja, joiden olisi täytyttävä, jotta hän suvaitsee viedä puolueensa hallitukseen. Jos perussuomalaiset ottaa vaaleissa reilusti takapakkia, kuten gallupit nyt ennustavat, ehtoja asettavat hallitusneuvotteluissa aivan toiset puolueet.

13

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soinin hinku

      Taitaa olla Timpalla jo niin kova ministerihinku, että persheen lisäksi myynnissä ovat myös sukukalleudet, tarjouksia otetaan vastaan.

    • Omalla tavallaan kuitenkin ihan mielenkiintoista, että Soinille ei kelpaa, kuin vaalivoitto. Taitaa olla Persuilla vähän kaikki tai ei mitään -taktiikka. Tietysti vähän hirvittää, jos Persulit saakin voiton, mutta on tuo Keskustan etumatka niin kova, etten sen puolesta vetoa löisi.

      • Vauhdilla alas

        Persut ovat muuta mieltä. Ennen uhoaan 45 kansanedustajan ryhmästä ja kuudesta ministeristä Soini uhriutui pitämään jo 33 kansanedustajan ryhmää hyvänä vaalituloksena.

        Kun puolue muodostuu yhdestä miehestä, joka pitää hoviaan diktatuuriotteessa säätiömiljooniensa avulla, ei voida puhua mistään normaalista tavoitteellisesta puoluetoiminnasta. Lisäksi kaikki toiminta perustuu Soinin tajunnanvirtaan. Ei mikään puolue halua ottaa sitä riskiä, että valtioneuvoston jäsen yhtäkkiä häipyy marssimaan ulkomaille itsenäisen valtion juuri säätämää lakia vastaan tai viljelee julkisesti törkypuheita.

        Muutenkin tuo Soinin pyöriminen Suomen äärioikeiston sirpaleiden, uskonnollisen fundamentalismin ja punaniskaliikkeen parissa ovat jotain, mikä on saanut kansan inhoamaan häntä. Silmiinpistävää on myös Soinin toiminta rikoksista tuomittujen kanssa. Kaikilla puolueilla ei todellakaan ole puoluetoimistonsa vetäjänä raiskauksesta tuomittua eikä puolueensa lakimiehenä entistä talousrikollista.

        Edes kaikki perussuomalaiset eivät haluaisi Soinista pääministeriä. Useimmat ovat tajunneet, että puoluetukien yksityistäminen on Soinille se ykkösasia politiikassa, kun populistipuolueella ei voi olla varsinaista ohjelmaa.


    • Audijonoon?

      Soini asettelee jo nyt tiukkoja ehtoja hallitukseen menoon, jotta sinne ei vahingossakaan joutuisi. Ei kai ehtojen sanelu jo tässä vaiheessa kun ei edes ole vaalitaistelua käyty voi muuta merkitä?

      Ei kai Soini nyt niin ulalla voi olla, että kuvittelee 14 %:n gallupkannatuksella olevansa etunenässä hallitusta muodostamassa? Varsinkin kun viime vaaleissa persut on säännöllisesti jäänyt 3-4 % gallupien lupaamasta kannatuksesta.

      Kylmä tosiasia tulee olemaan se, että ensi keväänä persut on yksi takiaispuolueista, jota kysytään hallitukseen vain, jos se hallituksen voimasuhteiden kannalta aivan välttämätöntä olisi. Mutta siinäkin tilanteessa taatusti rkp, kristilliset ja vihreät ajaa persujen ohi Audijonoon. Ja Soinihan tiukkana katolilaisena ei rkp:n ja vihreiden kanssa samaan hallitukseen mene. Mikä viimeistään sitten sinetöikin oppositioaseman jatkumisen ja äänten hukkaanmenon.

      • Epäpuolue persut

        Ulkopuolisesta alkaa tuntua, ettei Soinin epäloogisuus ole vain sarja lipsahduksia vaan jotain muuta. Voimakkaasti narsistinen persoona tuottaa tajunnanvirtaa, joka ei muodosta minkäälaista poliittista linjaa. Voiko puheenjohtaja ensin kertoa olevansa tyytyväinen lievään vaalitappioon (kuuden paikan menetykseen) ja hetken päästä puhua kuuden paikan lisäyksestä ja pääministeripuolueen asemasta?

        Mahdollisen selityksen tarjoaa varhainen dementia, jota Soinin elämäntapa on voinut jouduttaa. Valvominen, lentomatkustus, runsas alkoholinkäyttö ja stressi yksinvaltiuden säilyttämisestä ovat jättäneet jälkensä Soinin toimintaan. Kun oma hovi pyrkii vain välttämään konflikteja isäntänsä kanssa, Soinille on käymässä kuin Kekkoselle - toisin ilman minkäänlaisia valtiomiestekoja.


      • Hyvä huomio
        Epäpuolue persut kirjoitti:

        Ulkopuolisesta alkaa tuntua, ettei Soinin epäloogisuus ole vain sarja lipsahduksia vaan jotain muuta. Voimakkaasti narsistinen persoona tuottaa tajunnanvirtaa, joka ei muodosta minkäälaista poliittista linjaa. Voiko puheenjohtaja ensin kertoa olevansa tyytyväinen lievään vaalitappioon (kuuden paikan menetykseen) ja hetken päästä puhua kuuden paikan lisäyksestä ja pääministeripuolueen asemasta?

        Mahdollisen selityksen tarjoaa varhainen dementia, jota Soinin elämäntapa on voinut jouduttaa. Valvominen, lentomatkustus, runsas alkoholinkäyttö ja stressi yksinvaltiuden säilyttämisestä ovat jättäneet jälkensä Soinin toimintaan. Kun oma hovi pyrkii vain välttämään konflikteja isäntänsä kanssa, Soinille on käymässä kuin Kekkoselle - toisin ilman minkäänlaisia valtiomiestekoja.

        Tuolta kannalta en olekaan asiaa ennen ajatellut. Saattaa hyvinkin olla, että Soini on sairas, ja hänellä on hyvät ja huonot päivänsä sairauden suhteen. Se selittäisi monta seikkaa.


      • ei munaa vastuuseen

        se persujen kannatus romahti sen takia, ettei ollut munaa ottaa hallitusvastuuta sillon, kun äänestäjät jytkyn yhteydessä sitä antovat. eli jos vaan pysyy huutelusakissa sillon, katotaan pelkuriksi. ja taas soini hyvissä ajoin ennen vaaleja asetteli ehtoa hallitukseen menolle, et voi vetäytyä hommasta ja pysyä pois vastuusta. hän tietää, ettei sakista löydy ainuttakaan kelpoa ministeriksi, joten pysyttävä oppositiossa.

        ja ei ihmiset viitti heittää ääniään hukkaan. jos on kykenemätön, ei ansaitse ääniä.


    • helepotus

      Kunnon vaalitappio voikin olla se mahdollisuus mitä Soini haluaa! Pääsisi johonkin mitättömään ministerihommaan esim puolustusministeri ja hyvällä tuurilla ei tarvis ottaa muita persuja ministereiksi! Saisi olla taas persukukkona. Tähän tilaan vaaditaan noin 18 edustajaa.

    • ex persehinen

      Tässä persupuolueen tämän hetken tärkeimmässä operaatiossa: "Soini ministeriksi keinolla millä hyvänsä" -kelpaa työrukkaseksi jopa Halla-aho. Soini ei tunnetusti häikäile mitään, kun on hänen omasta vallastaan ja soinisäätiön rahavirroista kyse.

      • Oikeus tapahtuu

        Persut pelaavat pingistä europarlamentin ja eduskunnan välillä - näin se vilunki reheellistä huijaa!

        Vähissä ovat persujen vaihtoehdot, jos ei ehdokaslistoille löydy muuten päteviä henkilöitä kuin pettämällä jälleen eu-vaaleissa äänestäneet. Täytyy myös ihmetellä sitä moraalikatoa, joka persuissa vallitsee. Puoluetukien säilyttämisestä on tullut ykkösasia, joka ohittaa kaikki normaalielämän arvot.

        Pelata voi kuitenkin vain rajallisen ajan, ja Soinin bluffi on gallupien mukaan tullut tiensä päähän. Kohta hän saa puolestaan kuunnella muiden ilkkumista sirpalepuolueelle, juuri kun on tottunut mahtailemaan kolmanneksi suurimman puolueen johtajana.


    • Halla-ahon äänestäjä

      Joku lehden toimitajako tietää huhtikuun vaalien tuloksen?

      Keskustan kannatus johtuu Sipilästä joka on ehdolla Oulussa
      Sipilää voi
      äänestää vain Oulussa

      Keskusta ei saa mitään vaalivoittoa koska

      Halla-ahoa voi äänestää vain Helsingissä
      Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla

      Muistatteko nämä räävittömien toimittajien puheet vähän aikaa
      sitten

      Aivan selvää on että kun Jyväskylän keskustaa harkitseva alkaa hakea
      ehdokasta
      ei siellä olekaan Sipilä ehdokkaana Jyväskylässä
      vaan joku maalaisliittolainen sikapäivillä käyvä bonden Paavo från Saarijärvi
      socken

      Sipilän kimppuun aletaan nyt käydä tosissaan ja maalaisliiton
      pyrkimykset Talvivaara ja Fennovoima-Russovoima
      näytetään
      suuriksi tappioiksi Suomelle

      Varo kommunistien johtamaa ammattiliittoa liity edulliseen
      Loimaan kassaan YTK

      https://ytk.fi/blogi/mita-maksat-tyottomyysturvasta


      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122218942956_uu.shtml

      Olin koko työssäoloaikani maksanut PAM:n työttömyysturvakassaan 30-50 euroa kuukaudessa. Silloisen työpaikkani luottamusmies suositteli kassaa ja ajattelin, että siinä on hyvä turva siltä varalta, että joskus jään työttömäksi, 24-vuotias Ilmonen muistelee.

      • Asian ohi

        Voi pientä persu-parkaa taas, onko se ay-liikkeen vika, jos laki sanoo, että tuon ikäinen, vailla ammattia oleva ihminen ei ole oikeutettu työttömyyskorvaukseen? Teille porvareille toki sopii mustamaalata ay-liikettä, tavoitteenne on ajaa se alas niin, että työntekijä joutuu suostumaan aivan millaisiin työehtoihin tahansa.


      • Työväenpuolueko?

        30 persukansanedustajaa allekirjoitti Hakkaraisen lakialoitteen nuorten orjatyöstä. Sen mukaan nuorten tulisi työskennellä määräämättömän ajan yritysten palveluksessa työttömyysturvaa vastaan ilman työsuhteeseen liittyviä etuisuuksia kuten palkkaa ja verotusetuja.

        Jos tämä ei riitä, tutustu persujen ajatushautomon laatimaan talousohjelmaan. Sen mukaan työttömyysturvan kestoa pitää lyhentää, kun oletus on, että työttömyys on viime kädessä jokaisen oma valinta.

        Jos haluat kannattaa tätä, kannattaa äänestää persuja. Siinä sitä on vaihtoehtoa etenkin työttömälle.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1575
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1292
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      110
      1040
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      867
    6. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      785
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      685
    10. Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella

      Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop
      Hindulaisuus
      373
      658
    Aihe