järkevin ratkaisu?

leski

Mikä olisi viisain tapa maksaa velkoja? Tilanne on se, että nyt on otettu velkaa liikaa (puolison kuolema yllättäen ja sen jälkeen alkanut pelimania) enää rahat ei yksinkertaisesti riitä sekä elämiseen että velkoihin. Osan voin maksaa normaalisti mutta mikä olisi viisain järjestys? Nyt jos maksan kaikki lyhennykset ei jää ruokaan mitään.Vuokran olen aina maksanut ennen eräpäivää mutta nämä muut kulutus- ja pikavipit. Pankista kysyin lainaa mutta eivät myönnä kun ei ole takaajia. Onko järkevää mennä ulosoton kautta? En taida enää jaksaa tätä edestakaisin veivaamista. Takuusäätiöön yritin soittaa kysyäkseni neuvoja mutta onpa kokoajan varattu. Vakituinen työpaikka onneksi on mutta nyt alkaa henkisesti voimat olla vähissä. Jos joku osaisi neuvoa olisin kiitollinen. Haluan vain selvitä hengissä tästä sotkusta lapsieni (onneksi jo miltei aikuisia) takia, että saisivat edes opiskella rauhassa. Velkaneuvojalle ei saanut aikaa ainakaan vielä.

9

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+1

      Ensiksi jätät itsellesi palkasta sen verran, että varmasti pärjäät seuraavaan palkkapäivään. Sitten maksat lopuilla rahoillasi velkojasi alkaen veloista, joiden kokonaissumma on pienin. Loput päästät ulosottooon. Jos maksat ensin yhtä tai muutamaa isompaa velkaa, ulosottokulusi kasvavat, koska velkojia tulee olemaan ulosotossa enemmän.

      • kivinentie

        Ovatko velat jo menneet perintään? Mun mielestä kannattaa kokeilla maksusopimuten tekoa perintätoimistojen kanssa ennenkuin päästää jotain ulosottoon.Toki tulee lisäkustannuksia siitäkin muttei niin paljon kuin ulosotosta. Älä suostu liian suuriin maksueriin, itselle pitäisi jättää n 300-400 eur,eteenkin jos on kyse pidemmästä projektista.Jos on kyse suurista summista kannattaa varata aikaa velkoneuvojaan ja sen kautta ehkä velkajärjestelyyn tai TS takaukeen.


      • leski
        kivinentie kirjoitti:

        Ovatko velat jo menneet perintään? Mun mielestä kannattaa kokeilla maksusopimuten tekoa perintätoimistojen kanssa ennenkuin päästää jotain ulosottoon.Toki tulee lisäkustannuksia siitäkin muttei niin paljon kuin ulosotosta. Älä suostu liian suuriin maksueriin, itselle pitäisi jättää n 300-400 eur,eteenkin jos on kyse pidemmästä projektista.Jos on kyse suurista summista kannattaa varata aikaa velkoneuvojaan ja sen kautta ehkä velkajärjestelyyn tai TS takaukeen.

        Kiitos neuvoista! Velat ei ole vielä erääntyneetkään mutta tammikuussa suoritukset yhteensä jo liikaa niin ettei elämiseen jäisi rahaa lainkaan. Sitä tässä yökaudet mietin, että miten selviäisin. Maksaa toki aion kaikki mutta pitkä kaava tästä taitaa tulla. Hyvää Joulua teille! (älkää ihmiset koskaan sotkeutuko nettikasinoihin)


    • tonttu5

      Riippuu siitä, kuinka paljon sinulla velkaa on ja mikä on maksuvarasi. Itse olin tilanteessa, jossa olin tehnyt perintätoimistojen kanssa maksusopimuksia, joita makselin vuoden verran. Perintätoimistot vetävät kuitenkin niin paljon välistä, että jouduin siihen tilanteeseen, että elämiseen ei jäänyt enää lainkaan rahaa.
      Silloin tein, omalta kohdaltani järkevimmän ratkaisun ja päästin kaikki ulosottoon. Nyt maksan yhteen paikkaan palkastani eikä tule karhukirjeitä ym. soittoja erilaisista maksupalveluista, jonne velkojat näitä maksujaan ulkoistavat.
      Pystyn jälleen nukkumaan yöni ja velatkin pienenevät pikkuhiljaa. Elämiseenkin jää rahaa. Toki nuuka pitää olla, mutta sen ei ole väliä, kunhan on mielenrauha. Arjen luxusta on kaikenlainen liikunta ja ulkoilu sekä lukeminen ja kynttilän polttaminen lämpimässä tuvassa:) Toki sitten on tietysti muitakin vaihtoehtoja, kuten Takuu-Säätiö tai velkasaneeraus. Riippuu tilanteesta, mikä on järkevintä.
      Tsemppiä Sinulle ja Rauhallista Joulua !

      • leski

        Hei taas! Velkaa on n. 23000,- ja nettotuloni 2000,-. Vuokra 800 täällä pääkaupunkiseudulla. Halvempia ei ikävä kyllä löydy ja on onneksi kävelymatkan päässä työpaikasta ettei mene matkakuluja. Mielenrauhan menettäminen tässä hirvittää ja tuo ulosotto mietityttää, että paljonko tuo velka nousisi siellä?


      • tonttu5
        leski kirjoitti:

        Hei taas! Velkaa on n. 23000,- ja nettotuloni 2000,-. Vuokra 800 täällä pääkaupunkiseudulla. Halvempia ei ikävä kyllä löydy ja on onneksi kävelymatkan päässä työpaikasta ettei mene matkakuluja. Mielenrauhan menettäminen tässä hirvittää ja tuo ulosotto mietityttää, että paljonko tuo velka nousisi siellä?

        Niin ja joka kuukauden maksuerästä menee vielä ulosoton maksuja muutama kymppi.


    • tonttu5

      Yhdestä velasta oikeudenkäyntikulut on 165 €. Riippuu siitä, kuinka monta erillistä velkaa sinulla on. Kyllähän se velkamäärä siinä nousee, mutta velkomustuomion jälkeen eivät voi enää periä älyttömiä korkoja, vaan maksat vain 7,5 prosentin vuotuista viivästyskorkoa. Ei tuo 23000 nyt niin mahdoton määrä ole. Kyllä siitä on mahdollisuus selvitä. 2000 euron nettopalkasta vouti pidättää 666 €. Tiukkaa tulee olemaan, mutta kyllä ne velat joskus loppuu. Luottotiedothan siinä menee, mutta hyvä puoli on se, että et voi velkaantua lisää. Yritä kuitenkin varata aika vaikka velkaneuvojalle, jos ulosotto mietityttää. Toki sinnekin on tietääkseni aikamoiset jonot.

      • tonttu5

        ex_vippaajalta tuli kullanarvoisia neuvoja :)
        Ja vielä noista perimiskuluista .Nykyisen lain mukaan voit pyytää velkojiltasi perinnän keskeyttämista ja saatavien siirtoa suoraan oikeudelliseen perintään, jolloin eivät voi enää lisää perimiskuluja periä.


    • Täysin samaa mieltä tonttu5:n kanssa. Puhalla peli poikki NYT. Valmistaudu ulosottoon siten että palkkapäivänä tietty maksat AINA vuokran ja muut asumiskulut. Tämän jälkeen jätät kohtuulliset ruokarahat yms ja lopuilla alat maksella velkoja, jos siis on monia velkoja jokasuuntaan, jotka ovat sieltä pienimmästä päästä. Tarkoitusena se että mistään esim. 100€ velasta ei tule käräjien jälkeen 100€ 165€=265€ velkaa ulosottoon. Isoimman velat sitten uo:n kautta. Kuitenkin ennenkuin uo alkaa kohdallasi sinulla on muutama kk aikaa maksella pieniä velkoja pois. Ehkä voisit myös alkaa laittaa rahaa myös sivuun pahan päivän varalle. Samalla voisit myös miettiä olisiko mahdollista alkaa säästää muussa kulutuksessa eli turhat lehtitilaukset pois, kalliit nettiliittymät yms.Toki lopetettuasi osan velkojesi maksusta alkaa maksunmuikkareita yms postista tulla mutta tälle et voi mitään. Itse ilmoitin velkojille että mikä tilanne ja ikävä kyllä teidän velkanne menee ulosoton kautta sitten joskus. Aika usein alkoivat neuvotella maksusuunnitelmasta tämän kuultuaan mutta kieltäydyin kohteliaasti ellei nyt ihan sikahyvää sopimusta alkanut syntyä. Luottotietojen mentyä loppuu kuitenkin uuden velan saanti muutamaksi vuodeksi mikä on ihan hyvä asia loppujen lopuksi. Aikanaan loppuu myös muikkarit postilaatikosta ja kerran kuussa uo muistaa sinua Net-Postin kautta kuukausierittelyllä josta mukava seurata velkasaldon pienenemistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe