Aineenopettajan ammatti

Kielipoliisi

Hei!

Käyn lukiota ensimmäistä vuotta ja olen pohtinut, mitä aion opiskella jatkossa yliopistossa. Aineenopettajan ammatti on ollut jo pitkään haaveammattini. Minua kiinnostaa erityisesti suomen kieli ja matemaattiset aineet.

Yksi vaihtoehdoistani on lähteä opiskelemaan suomen kieltä yliopistoon. En ole mikään maailman intohimoisin lukutoukka mutta luen kuitenkin säännöllisesti kirjoja eri genreistä. Täytyykö suomen kielen opiskelijoiden lukea teoksia tiuhaan tahtiin? Tuotan selkeää tekstiä tilanteessa kuin tilanteessa.

Luen pitkää matematiikkaa ja kemiaa, joten ne voisivat olla aineita, joita voisin opiskella tulevaisuudessa. Millaista näiden oppiaineiden opiskelu yliopistossa on? Olen matemaattisesti lahjakas, mutta minua mietityttää, millaisella arvosanalla matematiikkaa pääsee varmasti opiskelemaan.

Haluaisin kuitenkin tulevaisuudessa valmistua äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi. Nuorempana lukeminen ei ollut minulle mieluisaa, enkä ollut luokan parhaita lukijoita. Nykyään asia on kuitenkin toisin. Keskiarvoni lukiossa on tällä hetkellä noin 9,5.

Kiitoksia vastauksistanne!

5

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiop

      "Haluaisin kuitenkin tulevaisuudessa valmistua äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi."

      Siinä tapauksessa panostaminen matematiikkaan on tarpeetonta. Äidinkielen opettajaksi haluava opiskelee yliopistossa suomen kieltä ja kirjallisuustiedettä tai kotimaista kirjallisuutta sekä aineenopettajan opinnot.

      Kirjallisuusaineissa luettavaa kirjallisuutta on runsaasti. Suomen kielen opinnot puolestaan on kielitiedettä. Luettavaa on sivumäärältään vähemmän, mutta se on opittava täsmällisesti.

    • ---

      Työllistymisen kannalta matemaattiset aineet ovat järkevämpi valinta kuin suomen kieli. Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajien on vaikea saada töitä. Jos kuitenkin sen alan valitset, huomioi kurssivalinnoissasi myös suomi toisena ja vieraana kielenä -opinnot.

    • austerism1

      " huomioi kurssivalinnoissasi myös suomi toisena ja vieraana kielenä -opinnot."

      Tuo on hyvä vinkki. Maahanmuuttajien kielikoulutuksen tiimoilta työt vain lisääntyvät. S2-opinnot voi myös suorittaa suht. vaivatta tutkinnon jälkeen avoimessa yo:ssa.

      Luultavasti suomi pääaineena S2-opinnoista perusopinnot riittää jo, että saa yksityisellä puolella S2-kouluttajan töitä. Toki suomi pääaineena S2-perus- ja aineopinnot on aina varmempi. Kirjallisuus pitää kuitenkin myös ymmärtääkseni olla, mikäli äidinkielien opettajan pätevyys on mielessä.

    • Weerees

      Matikkaa lukeneet on myös pääasiassa opettajia, ma-fy-ke-aineyhdistelmällä.
      Voisitko kuvitella lääkärin ammattia? Työllisyystilanne parempi kuin opettAjilla.

    • 14+5

      Mamupuolella tuota suomen kielen opetusta on eli käytännössä tarkoittaa, että open hommia on sekä peruskoulussa että ammattikouluissa/ammattiopistoissa, lukioissa ja tietysti sitten yliopistotasolla.

      Mieti kumpi on sinulle mielekkäämpää ma ke fy vai suomen kieli. Voithan toki opiskella pääaineena vaikkapa suomen kieltä ja siinä sivulla suorittaa esim. Avoimessa ma ke fy opintoja ja hakea jossain vaiheessa niihin vastaavuutta, että voit niitäkin opettaa. Jotkut opettajat ovat pätevöityneet esim. suomen kielen opettajiksi, mutta sitten ovatkin saaneet jonkun muun aneen opetettavaksi joko siinä rinnalla tai sitten yksistään. Opettajien sijaisuuksiahan voit varmasti tehdä noissakin aineissa.

      Keskiarvosi on aivan riittävä vähempikin varmaan riittäisi, joten ei huolta=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe