Narsistinen anteeksipyyntö

Kuin se on

Kun narsistinen ihminen pyytää anteeksi, tämä ei koskaan pyydä koko totuutta anteeksi. Yleensä on: Anteeksi jos olen rikkonut. Jos sana ehdollistaa koko anteeksipyynnön. Pyytäjällä saattaa olla jopa kyyneleitä silmissä. Joku on puhunut krokotiilin kyyneleistä. Ne ovat juuri niitä. Liikuttuu omasta suuresta armelijaisuudestaan, kun suvaitsee pyytää anteeksi, jos on tehnyt pahaa.
Mutta mutta, tuossa kaikessa on narsistilla oma lehmä ojassa. On joutunut pakon eteen tai odottaa jossittelevasta anteeksipyynnöstä olevan hyötyä. Koko esitys on naurettava dramaattinen näytelmä. Narsistisen kanssa kuka ei ole ollut tekemisissä, tai haluaa uskoa kaikista vain hyvää, voi tälläinen olla aitoa. Kun se ei ole aitoa, vaan ilettävää näytelmää aina jokun kustannuksella.

11

5295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heidi.

      Minulle on käynyt juuri noin. Saan vain miettiä, oliko tämä mies narsisti.

    • iopha

      Minulle myös. Hän pyysi lyöntejään kerran anteeksi. Siinä oli mukana tuo "jos"-sana. Kyseessä oli nainen ja eiköhän se narsisti ollut.

    • repuihgquiroeghorqe

      Narsisti ei tosissaan pyydä anteeksi ellei ole pakko ja hänelle on siitä suoraa hyötyä. Mutta nämä asiat on niin suhteellisia... Narsistisia piirteitä on kaikissa. Aina ei ymmärrä tehneensä väärin, joskus voi joutua pyytämään tilanteen vuoksi anteeksi, vaikka ei koe tehneensä mitään väärin. Esim. minä olen pyytänyt anteeksi, jotta narsku saataisiin rauhoittumaan eli alistunut, Kaikki on suhteellista. Varmasti itsekin olen jonkun mielestä narsisti vain sen takia että olen käyttänyt muotoa "anteeksi jos olen loukannut"

    • Minun narsisti-psyk.

      Minun narsisti-psykopaattini on kerran pyytänyt minulta sanallisesti anteeksi. Anteeksipyyntö koski julkista provosointia, minkä hän oli tehnyt saadakseen minut suuttumaan...

      Anteeksipyyntö tuli puhelimessa ja kuulosti kuin joku olisi pakoittanut pikkupojan pyytämään anteesksi jotain kolttosta. Tunteeton, pakonomainen, ei mitään muuta kuin sana: "anteeksi"

      Että taas kerran, älkää kukaan vain ottako näitä yhden oireen tunnistuksia tosissanne, kun mietitte voisiko se joku tuttu olla narsisti. Kyllä ne voivat pyytää anteeksi, eikä siitä irtoa, onko kyseessä narsisti tai ei.

      Toisaalta, kyllähän se anteeksi sana on narsistille kiventakana, kun siinä ei ole mitään syytä eikä vikaa... ei koskaan, niin joku juju siihen anteeksipyyntöön sisältyy..

      Lisätkää siis oirelistaan ainakin tämä pakon edessä anteeski pyytäminen, joka on hyvin lapsenomainen ja pakotettu, vailla tunnetta, mutta jokin tieto, että tilanteesta ei muuten selviä.

      • Kuin se on

        Haloo hetkinen. Aloitus ei ole yhden oiereen juttu. Vaikea on kirjoittaa paljon, sillä siitä tulisi melkoinen essee. Tässä oli esimerkki kymmenten joukosta. Kymmenten samalta ihmiseltä.


      • Niin varmaan, jotenk
        Kuin se on kirjoitti:

        Haloo hetkinen. Aloitus ei ole yhden oiereen juttu. Vaikea on kirjoittaa paljon, sillä siitä tulisi melkoinen essee. Tässä oli esimerkki kymmenten joukosta. Kymmenten samalta ihmiseltä.

        Niin varmaan, jotenkin luin aloituksen "tietyllä tavalla". Ihan hyvä aloitus. Anteeksi...:)


    • tasan kuusi

      Juuri näin. Narsistisella persoonallisuushäiriöllä on monia muitakin oireita, mutta jos ne kaikki laitettaisiin aloitukseen, siitä tulisi pitkä. Ainakin minä ymmärrän, jotta käsitellään keskeinen piirre kerralla.

      Tuolla oli hyvä kirjoitus onko ihminen paha. Syntyessään kukaan ei ole hyvä eikä paha. Geeniperimä ja ensimmäiset vuodet muovaavat persoonan. Suurimman osan normaalin joukkoon kuuluviksi. Erilainen joukosta, jolla on jatkuvia ihmissuhdevaikeuksia, on aina narsistisesti häiriintynyt. Miespuolisella on äitisuhteessa häiriö. Siksi tämä tarvitsee naishovin taakseen.

      Narsisti osaa manipuloinnin taidon. Osaa lohkaista juuri mitä siihen hetkeen ihmiset haluavat kuulla. Kun tätä lohkaisua jälkeenpäin punnitsee, se on aina hataralla pohjalla. Työpaikkapalavereissa esimerkiksi. Miksi suurin osa ihmisistä ei tutki tarkemmin tätä työyhteisön myrkyttäjää?

    • Kateen kakka

      Tuommoselle tyypille sopii myöskin kuvaan: Jokainen hyve naamoituu paheeseen. Kateus voi ilmetä miellyttämisellä. Pahakin sisältää kuitenkin varjoansa eli hyvää, mutta kyynisyys ja piittaamattomuus on pahaakin pahempaa –naamioitua välinpitämättömyyttä ja siten ei sisällä mitään hyvää.

    • Anonyymi

      Narstisti ei pyydä ikinä anteeksi. Sairaat eivät osaa sitä tehdä. Voi puoliso ja lapsiparkoja.

    • Anonyymi

      Pyydän anteeksi kaikilta joita vastaan olen rikkonut!

    • Anonyymi

      Anteeksi, rakastan sinua, olet niin taitava, olet ihana, paljon onnea... Nuo ovat vain sanoja joita narsisti heittelee tilanteen ja tarpeen mukaan. Ehkä siinä alun hurmaamisvaiheessa narsisti melkein uskoo mitä sanoo koska saa sinulta huomiota, ihailua, rakkautta ja kaikenlaista ihanaa, joka saa hänet lillumaan oman ihanuutensa kuplassa. Siinä oman täydellisyyden illuusiossa on helppo olla mukava. Ajan kanssa vaan arki astuu peliin ja kupla puhkeaa.

      Narsisti sanoo ja tekee pelkästään oman itsekkään tarpeensa näkökulmasta, itsensä ylentämisen tarpeesta. Hän on oppinut, että tietyissä tilanteissa pitää sanoa tiettyjä asioita ja näytellä tiettyjä tunteita jotta saa homman toimimaan kuten itse haluaa. Lähipiiri on pehmitetty ja hajotettu sellaisiin palasiin ettei niille tarvitse kauheasti esittää kivaa, heille voi antaa tulla kaiken sen inhottavan mikä mielessä jyllää, he toimivat tahdon mukaan muutenkin. Joskus sitä voi olla olevinaan mukava jos siitä on hyötyä, vaikka jos tarpeellinen läheinen uhkaa häipyä. Ja toki ulkopuolisten seurassa pitää esittää, kulissit ennen kaikkea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe