Narsistinen anteeksipyyntö

Kuin se on

Kun narsistinen ihminen pyytää anteeksi, tämä ei koskaan pyydä koko totuutta anteeksi. Yleensä on: Anteeksi jos olen rikkonut. Jos sana ehdollistaa koko anteeksipyynnön. Pyytäjällä saattaa olla jopa kyyneleitä silmissä. Joku on puhunut krokotiilin kyyneleistä. Ne ovat juuri niitä. Liikuttuu omasta suuresta armelijaisuudestaan, kun suvaitsee pyytää anteeksi, jos on tehnyt pahaa.
Mutta mutta, tuossa kaikessa on narsistilla oma lehmä ojassa. On joutunut pakon eteen tai odottaa jossittelevasta anteeksipyynnöstä olevan hyötyä. Koko esitys on naurettava dramaattinen näytelmä. Narsistisen kanssa kuka ei ole ollut tekemisissä, tai haluaa uskoa kaikista vain hyvää, voi tälläinen olla aitoa. Kun se ei ole aitoa, vaan ilettävää näytelmää aina jokun kustannuksella.

11

5607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heidi.

      Minulle on käynyt juuri noin. Saan vain miettiä, oliko tämä mies narsisti.

    • iopha

      Minulle myös. Hän pyysi lyöntejään kerran anteeksi. Siinä oli mukana tuo "jos"-sana. Kyseessä oli nainen ja eiköhän se narsisti ollut.

    • repuihgquiroeghorqe

      Narsisti ei tosissaan pyydä anteeksi ellei ole pakko ja hänelle on siitä suoraa hyötyä. Mutta nämä asiat on niin suhteellisia... Narsistisia piirteitä on kaikissa. Aina ei ymmärrä tehneensä väärin, joskus voi joutua pyytämään tilanteen vuoksi anteeksi, vaikka ei koe tehneensä mitään väärin. Esim. minä olen pyytänyt anteeksi, jotta narsku saataisiin rauhoittumaan eli alistunut, Kaikki on suhteellista. Varmasti itsekin olen jonkun mielestä narsisti vain sen takia että olen käyttänyt muotoa "anteeksi jos olen loukannut"

    • Minun narsisti-psyk.

      Minun narsisti-psykopaattini on kerran pyytänyt minulta sanallisesti anteeksi. Anteeksipyyntö koski julkista provosointia, minkä hän oli tehnyt saadakseen minut suuttumaan...

      Anteeksipyyntö tuli puhelimessa ja kuulosti kuin joku olisi pakoittanut pikkupojan pyytämään anteesksi jotain kolttosta. Tunteeton, pakonomainen, ei mitään muuta kuin sana: "anteeksi"

      Että taas kerran, älkää kukaan vain ottako näitä yhden oireen tunnistuksia tosissanne, kun mietitte voisiko se joku tuttu olla narsisti. Kyllä ne voivat pyytää anteeksi, eikä siitä irtoa, onko kyseessä narsisti tai ei.

      Toisaalta, kyllähän se anteeksi sana on narsistille kiventakana, kun siinä ei ole mitään syytä eikä vikaa... ei koskaan, niin joku juju siihen anteeksipyyntöön sisältyy..

      Lisätkää siis oirelistaan ainakin tämä pakon edessä anteeski pyytäminen, joka on hyvin lapsenomainen ja pakotettu, vailla tunnetta, mutta jokin tieto, että tilanteesta ei muuten selviä.

      • Kuin se on

        Haloo hetkinen. Aloitus ei ole yhden oiereen juttu. Vaikea on kirjoittaa paljon, sillä siitä tulisi melkoinen essee. Tässä oli esimerkki kymmenten joukosta. Kymmenten samalta ihmiseltä.


      • Niin varmaan, jotenk
        Kuin se on kirjoitti:

        Haloo hetkinen. Aloitus ei ole yhden oiereen juttu. Vaikea on kirjoittaa paljon, sillä siitä tulisi melkoinen essee. Tässä oli esimerkki kymmenten joukosta. Kymmenten samalta ihmiseltä.

        Niin varmaan, jotenkin luin aloituksen "tietyllä tavalla". Ihan hyvä aloitus. Anteeksi...:)


    • tasan kuusi

      Juuri näin. Narsistisella persoonallisuushäiriöllä on monia muitakin oireita, mutta jos ne kaikki laitettaisiin aloitukseen, siitä tulisi pitkä. Ainakin minä ymmärrän, jotta käsitellään keskeinen piirre kerralla.

      Tuolla oli hyvä kirjoitus onko ihminen paha. Syntyessään kukaan ei ole hyvä eikä paha. Geeniperimä ja ensimmäiset vuodet muovaavat persoonan. Suurimman osan normaalin joukkoon kuuluviksi. Erilainen joukosta, jolla on jatkuvia ihmissuhdevaikeuksia, on aina narsistisesti häiriintynyt. Miespuolisella on äitisuhteessa häiriö. Siksi tämä tarvitsee naishovin taakseen.

      Narsisti osaa manipuloinnin taidon. Osaa lohkaista juuri mitä siihen hetkeen ihmiset haluavat kuulla. Kun tätä lohkaisua jälkeenpäin punnitsee, se on aina hataralla pohjalla. Työpaikkapalavereissa esimerkiksi. Miksi suurin osa ihmisistä ei tutki tarkemmin tätä työyhteisön myrkyttäjää?

    • Kateen kakka

      Tuommoselle tyypille sopii myöskin kuvaan: Jokainen hyve naamoituu paheeseen. Kateus voi ilmetä miellyttämisellä. Pahakin sisältää kuitenkin varjoansa eli hyvää, mutta kyynisyys ja piittaamattomuus on pahaakin pahempaa –naamioitua välinpitämättömyyttä ja siten ei sisällä mitään hyvää.

    • Anonyymi

      Narstisti ei pyydä ikinä anteeksi. Sairaat eivät osaa sitä tehdä. Voi puoliso ja lapsiparkoja.

    • Anonyymi

      Pyydän anteeksi kaikilta joita vastaan olen rikkonut!

    • Anonyymi

      Anteeksi, rakastan sinua, olet niin taitava, olet ihana, paljon onnea... Nuo ovat vain sanoja joita narsisti heittelee tilanteen ja tarpeen mukaan. Ehkä siinä alun hurmaamisvaiheessa narsisti melkein uskoo mitä sanoo koska saa sinulta huomiota, ihailua, rakkautta ja kaikenlaista ihanaa, joka saa hänet lillumaan oman ihanuutensa kuplassa. Siinä oman täydellisyyden illuusiossa on helppo olla mukava. Ajan kanssa vaan arki astuu peliin ja kupla puhkeaa.

      Narsisti sanoo ja tekee pelkästään oman itsekkään tarpeensa näkökulmasta, itsensä ylentämisen tarpeesta. Hän on oppinut, että tietyissä tilanteissa pitää sanoa tiettyjä asioita ja näytellä tiettyjä tunteita jotta saa homman toimimaan kuten itse haluaa. Lähipiiri on pehmitetty ja hajotettu sellaisiin palasiin ettei niille tarvitse kauheasti esittää kivaa, heille voi antaa tulla kaiken sen inhottavan mikä mielessä jyllää, he toimivat tahdon mukaan muutenkin. Joskus sitä voi olla olevinaan mukava jos siitä on hyötyä, vaikka jos tarpeellinen läheinen uhkaa häipyä. Ja toki ulkopuolisten seurassa pitää esittää, kulissit ennen kaikkea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe