Montako tuntia luette päivässä pääsykokeeseen?

tiedonjanoinen

Montako tuntia päivässä? Huom! ei siis sisällä ruokailu, vessassa käyntiä tai muita taukoja. Tarkoitan aktiivista opiskeluaikaa. Monenako päivänä viikossa? Milloin aloitit lukemisen? Monesko hakukerta? Menetkö valmennuskurssille?

35

620

  Vastaukset

  • 8,5 h 6-7 krt vko

  • Noin 2 tuntia 4-5 päivänä viikossa. Tahti paranee keväämmällä. Lukemisen määrä ei ratkaise vaan itselle sopiva tyyli. Toinen yritys. Jäin yhden pisteen päähän.

   • Hyvä! Jatka samaan malliin.


  • Viime vuonna luin keskimäärin 14 tuntia joka päivä. Ei ollut tarpeeksi. Tänä vuonna pyrin 16 tuntiin.

   • Huh huh.

    t. 2h päivässä 3kk ajan ja sisään viime vuonna.


   • lääkisjäbä kirjoitti:

    Huh huh.

    t. 2h päivässä 3kk ajan ja sisään viime vuonna.

    Huh huh 0 tuntia opiskellut pääsin sisään kun oli vielä galenos


  • Olen lukenut vuodesta 2006 lähtien joka päivä 8-12 tuntia. Ei ole paikka vielä auennut. Ehkä jo ensi vuonna.

   Olen mielestäni syntynyt lääkäriksi, pakko päästä unelma-ammattiin.

  • Pääsin lääkikseen lukiotietoilla ja -taidoilla, koska olen älykäs.

  • Pari kolme tuntia joka päivä. Ihan turha uuvuttaa itseään millään 10h päivillä, siinä vaiheessa aivot eivät ole vastaanottaneet uutta tietoa moneen tuntiin.

  • Itse aloin lukemaan jo Valmennus Oy:n lääkis-painotteisessa päiväkodissa 5 vuotiaana. Sitten menin lääkis-painotteiseen lääkis-peruskouluun, missä opiskelin normaalien kouluaineiden lisäksi kemiaa ja fysiologiaa 3h/pvä. Täältä siirryin helsingin eliittimaineiseen lääkis-lukioon, missä puolet opinnoista oli ns. lääkiksen pääsykokeeseen valmentavia opintoja. Kirjoitin LLLLE.

   Sitten kävin 9 888 euron erikoispitkän supertakuu- lääkisvalmennuskurssin, missä mm. osallistuimme lääkis-leirille, missä luettiin 20h vuorokaudessa. Lisäksi äkäinen valmentaja-karju herätti opiskelijat yöllä vain tentatakseen punasolun halkaisijaa tms. tietoa opiskelijoilta. Paskallakin ollessa piti lukea fysiikkaa. Siltikään en päässyt. No, tänä vuonna luen vieläkin enemmän! Olen myös osallistunut lääkis-seurakunnan jumalanpalveluksiin, missä lääkispappi on suorittanut puolestani esirukouksen ja siunannut minut valintakoetta varten. Eihän lääkis tavallisille kuolevaisille ole. Josko tänä vuonna vihdoinkin!

   • Näitä lukiessa menee kyllä toivo koko ihmiskuntaa kohtaan. Minkälaisia pellejä voikaan olla olemassa? Miksi ei voi vain vastata asiallisesti ja käydä asiallista keskustelua? Ja teistäkö lääkäreitä? Huh, parempi alkaa parannella itse itseään...


   • Ei liikaa kirjoitti:

    Näitä lukiessa menee kyllä toivo koko ihmiskuntaa kohtaan. Minkälaisia pellejä voikaan olla olemassa? Miksi ei voi vain vastata asiallisesti ja käydä asiallista keskustelua? Ja teistäkö lääkäreitä? Huh, parempi alkaa parannella itse itseään...

    Näihin keskusteluihin osallistuttava pilke silmäkulmassa ja hieman huumorilla.:)


   • Hahahah uskoin viel aluks kunnes luin loppuun.. pientä huumoria näin synkkinä ja stressaavina päivinä, älkää ottako itteenne!


   • hassunhauskaa kirjoitti:

    Hahahah uskoin viel aluks kunnes luin loppuun.. pientä huumoria näin synkkinä ja stressaavina päivinä, älkää ottako itteenne!

    Mitä stressattavaa tässä on?


  • Samaa mieltä edellisen kanssa, kaikkien lääkäreiden tulisi olla huumorintajuttomia robotteja. Hävetkää.

  • Kummityttöni pääsi lääkikseen lukemalla neljän kuukauden ajan noin yhdeksän tuntia päivässä ja hän piti sunnuntaisin vapaapäivän. Tuohon yhdeksään tuntiin kuuluu tietysti myös normaalit tauot, sillä kyllä tuollakin lukumäärällä mennään ihan äärirajoilla. Hänellä oli välivuosi menossa. Vinkkinä vielä, että hänen mukaansa kannattaa sitten kesä lomailla, sillä eka opiskeluvuosi on tuntunut ainakin hänestä tosi rankalta lääkiksessä.

   • Ja sitten millainen oli alkukunto? Kaikki kurssit osaavana vai nolla kurssia käyneenä? Kellottiko hän joka päivä ne 9 tuntia? Tuosta ei saa mitään irti.


  • Miten niin ei saa irti?

   Kirjoittahan totesi, että hänen kummityttösä luki neljänä kevät kuukautena joka päivä poislukien sunnuntait 9 h tuntia päivässä sisältäen tauot. Kummitytöllä oli välivuosi menossa.

   -Välivuosi = on käynyt lukion ja kirjoittanut ylioppilaaksi. Todennäköisimmin mateemmis-luonnontieteellisiin aineisiin erikoistuen.
   -4 kuukautta = lukeminen aloitettu tosissaan varmaankin jouluaajan jälkeen.
   -6 pv viikossa = on pidetty aina 1 päivä vapaata

   -noin 9h mukaan lukien tauot -> Keskimäärin ihminen lukee tehokkaasti 1.5 - 2h kunnes on pakko pitää tauko ja ruokaillakin pitää. Joten todellinen lukumäärä on ollut varmaan 7-8 h riippuen päivästä. Se on todella hyvin.

   Päivä:
   8,30 Herätys ja aamupala
   10 -12 lukua
   12.15 - 14.15 lukua
   14.15 - 14.45 lounastauko
   14.45 - 16.45 lukua
   17.00 - 19.00 lukua

   -> 8h 30 min safkis 2-3 15 min taukoa.

   Mikä tuossa oli niin vaikeaa?

   • Eipä sittenkään mitään. Tarvittaisiin valtavasti enemmän tietoa, että voitaisiin luotettavasti arvioida sitä kuinka helposti sinne lääkikseen oikeasti pääsisi. Turha minun täällä on roikkua...


   • polo55 kirjoitti:

    Eipä sittenkään mitään. Tarvittaisiin valtavasti enemmän tietoa, että voitaisiin luotettavasti arvioida sitä kuinka helposti sinne lääkikseen oikeasti pääsisi. Turha minun täällä on roikkua...

    polo55
    Vaikka nyt keskustellaan tuntimäärästä, olennainen asia on oppia asiat. Tuntimäärän tietäminen antaa pientä vinkkiä, miten omat päivät rakentaa. Ainahan puhutaan, että pääsykokeeseen lukeminen on kokopäivä työtä. Tässä keskustelussa käy hyvin ilmi, että moni opiskelee n. 8h päivässä. Kiitos niille, jotka jaksoivat vastata järkevästi.


   • polo55 kirjoitti:

    Eipä sittenkään mitään. Tarvittaisiin valtavasti enemmän tietoa, että voitaisiin luotettavasti arvioida sitä kuinka helposti sinne lääkikseen oikeasti pääsisi. Turha minun täällä on roikkua...

    Kummitäti vastaa: kummitytölläni oli lukiossa normaali luonnontieteellinen ainevalikoima ja hän kirjoitti pitkän matikan, kemian, fysiikan ja bilsan tasoilla m/e. Hänellä oli lukion keskiarvo yli ysin reilusti ja hän on ahkera ja päättäväinen. Ei mikään nero, mutta valmis tekemään työtä.


  • Pitkät fys kem ma LLL. Yo en oikeestaa lukenu ollenkaan. Pääsykok bilsa edellisyönä, fys, kem syvennyin kirjoitusten jäljeen valmennuskurssilla ja tein niiiden tehtävät. Kurssi kesti muistaakseni 2-3 vkoa, n 4 h kerrallaan. Lukiossa muut 10 (siis myös kuvis yms) paitsi enkku 8. Mutta aineistokokeeseen auttaa vain muisti. Luet jotain artikkelia, jossa kaikki sinulle uutta.., paperit kerätään pois ja sitten tulee vasta kysymykset.. Äläkä panikoi siinä, keskity, unohda muut...
   Eli opettele muistitekniikkaa ja ymmärrystä lukemaasi.. Nillä pärjäät sitten itse lääkiksessäkin ja työssäsi. Tankkaaminen ei yl auta.. Paitsi anatomian nippeleiden opettelussa latinaksi :) (Ekka kerralla sisään ja no.. siihen aikaan otettiin vain 75 sisään.. Nyt määrä lienee jo tupla..) Muista myös itseluottamus... Jos et itse usko että pääset sisään, niin kuka sitten..? Siis keskity, ole tehokas, ymmärrä mitä luet, opettele jokainen yksityiskohtakin, luota itseesi , nuku hyvin, syö terveellisesti, unohda hetkeksi juhliminen, urheile ja

   • Ja


   • Ylilääkär kirjoitti:

    Ja

    Onnea sinulle.. ( tämä ei kuvia nöytä.. Oli onnen apiloita...)


   • Samayl kirjoitti:

    Onnea sinulle.. ( tämä ei kuvia nöytä.. Oli onnen apiloita...)

    Eli et oo oikeasti edes käynyt pääsykokeessa :D Vai kuka sulta kävi aineiston kesken kaiken varastamassa?


  • Lukutunnit eivät kerro kovinkaan paljoa. Jotkut lukevat täysiä päiviä 6-7 päivää viikossa ja osa pääsee, osa ei. Joillekin tuo tapa sopii. Sitten on niitä, jotka tekevät huomattavasti "kevyempiä" päiviä samoilla tuloksilla.

   Tärkeintä on lukea itselle sopivalla tavalla. Itse pidän tärkeänä jonkinlaista lukusuunnitelmaa (ei tarvitse olla välttämättä kamalan tarkka) ja jatkuvaa eteenpäin menemistä. Tuntien laadut ovat tärkeämpiä kuin niiden määrä. Positiivinen asenne ja luotto omaan tekemiseen on myös todella suuressa arvossa.

   Tunteja kuitenkin kysyttiin, joten vastataan siihenkin. Luin itse 3-4h päivässä ja pidin viikonloput yleensä vapaina. N. 9kk ajan tuota tahtia aiemman hakuvuoden räpiskelyt.

  • Huhti-toukokuussa vaihtelevasti 1-5h päivässä ja ekalla sisään viime vuonna

  • Olen teekkari ja ajattelin vaihtaa lääkikseen koska haluan tutkia neurologiaa. Matikkaa ja fysiikkaa ei edes tarvitse lukea koska tosiaan niitä on huomattavasti korkeammalla tasolla tullut luettua kuin pääsykokeessa vaadittava taso, eli kemia ja biologia jäävät jäljelle. Näiden lukiokirjat täytyy tässä joku päivä käydä ostamassa. Opiskelen aivan normaalisti tässä samalla yliopistossa pääsykokeisiin saakka, eli kauheasti en ehdi lukemaan ennen vappua eikä tarvitsekaan.

   • Niin joo, mihinkään valmennuskursseille en ole menossa.


   • Nähdään sitten syksyllä 2017!


  • 27h, ei paljon tuon jälkeen jää vapaa-aikaa.

  • Vanha keskustelu taitaa olla, mutta itse suunnittelen lukevani sellaisia 8h päiviä, mutta viikonloppuisin lepään, ainakin sunnuntaina. Vähän kuin olisi normaali koulupäivä mutta pelkkää lääkikseen lukemista. Tärkein juttu on että jos lukee 12 tuntia päivässä eikä tee muuta niin en usko että oppii kunnolla, sillä aivot kyllästyvät sellaiseen jatkuvaan toistoon. Kannattaa puuhata muutakin, harrastaa liikuntaa ainakin puoli tuntia päivässä tai pari tuntia muutaman kerran viikossa. Se pitää verenkierron ja motivaation kunnossa.

   Lisäksi ihminen tarvitsee sosiaalista kanssakäymistä voidakseen säilyä terveenä, joten ei kannata kavereiden kanssa olosta nipistää lisätunteja lukemiseen. Ja kun rentoudut, yritä mennä sillä ajatuksella että olet tehnyt paljon töitä ja tauot on sallittua. Itse nimittäin sorrun usein siihen, että vaikka töitä olisi tullut tehtyä, ajattelen tauoilla/taukopäivinä, että voisin olla nytkin lukemassa. Se lisää pitkäkestoista stressiä huomattavasti enkä suosittele.

   Tärkeä juttu oppimisen kannalta on myös oman motivaation ylläpito. Muistuta itseäsi joka aamu, miksi luet lääkikseen. Lisämotivaatiota tulee myös jos saat itsesi kiinnostumaan todella lääkikseen luettavista asioista. Silloin luku-urakka ei tunnu rankalta.

   Toki olenhan itse nuori, mitäpä sitä minun neuvoja kuuntelemaan, varmaan täällä on kokeneempiakin, sellaisia jotka on itse päässyt lääkikseen. Pyrin sinne itse nyt suoraan lukion jälkeen, mutta on sanottu ettei kukaan pääse ekalla (tavallaan tavoitteena näyttää että voi päästä ekalla, ihan vain out of spite). Jos en pääse tänä vuonna, niin ensi vuonna haen uudestaan.

   Harhaannuin aiheesta. Siis pointti oli että kannattaa lukea oman kiinnostuksen mukaan, silloin aivot pysyy mukana ja sisäistää asiat hyvin. N. 7-8 tuntia päivässä on todella hyvä tavoite. 6 tuntia taukoja laskematta on myös varmaan riittävä. Joillekin 4 riittää. Riippuu oppimistahdista.

   Tsemppiä lukemiseen kaikille! Toivottavasti unelmat täyttyy.

  • Riippuu päivästä. Koetta edeltävänä päivänä luin vielä 550 sivua pääsykoemateriaalia läpi yhden päivän aikana. Pääsin sisään. Vuosi oli 2001, nyt jo valmis erikoislääkäri, yksitysvastaanotto.

   • Kävin myös treenaamassa lihakset kipeäksi 3 kertaa viikossa kuntosalilla. Lisäksi pidin yhden täysin vapaapäivän (sunnuntai) viikossa, etten lukenut yhtään mitään. Joka ilta katsoin yhden elokuvan. Muuten luin kaiken muun ajan. Ennen kaikkea laskin kaikki fysiikan ja kemian kirjojen laskut lisätehtävineen läpi 2-3 kertaan, että osasin ne unissakin.

    Kun laiken opettelee ulkoa ja laskee kaikki tehtävät lopulta ilman apua, on jo melkein sisällä.

    T. Erikoislääkäri


  • Pidin lukion jälkeen pari välivuotta ja päätin käydä sitten katsomassa lääkiksen pääsykoetta ilman lukemista. Tarkoitus oli lukea vuoden päästä. Pääsinkin sisään ja nyt gynegologi. Niin bilsa oli b, kemia a, lyhyt matikka a ja lyhyt fysikka b. Onneksi vieressä istui laudaturin kaveri.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   243
   2738
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2274
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   148
   2169
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1120
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1069