Eurojackpot-voittajalla ei hetken rauhaa

taaltapesee

Jämsäläinen Eurojackpot-voittaja ei saa hetkenkään rauhaa paljastettuaan henkilöllisyytensä kuvan kera Iltalehdessä. Vain median hirmuvoimaa tuntematon henkilö voi tehdä näin ison virheen.

Voittajalle rauha on tuntematon käsite julkistamisen jälkeen. Ensimmäisenä ovat kimpussa sukulaiset ja toisena lahkolaiset. Naapurit eivät enää tervehdi voittajaa tai tervehtivät vasta sitten, kun ovat saaneet setelitukon kouraansa.

11

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävyyden hinta

      Raha tuo esille ihmisten raadollisuuden ja todellisen ytimen ja toisinaan jopa läheisten ja ystäviksi luokittelemiensakin.

      Perhe- ja ystävyssuhteet jotka säilyvät ehjinä ja terveinä voitonkin jälkeen ovat terveellä pohjalla. Onni heillä joilla on sellainen ystävyspiiri ja ovat itsekin sitä ylläpiäneet.

      Surien voittojen saajat hyvästä syystä johtuen eivät yleensä asiaa paljasta kuin vain aivan lähimmilleen.

      Samalla asia on harmillinen ja paradoksaali, etti uudesta taloudellisesta tilanteestaan voi täysin vapasti nauttia, joka ei toki itsessään tarkoita rahojen ympäriinsä levittelyä ja ulospäin poikkeuksellisen näyttävää elämäntapaa.

      Mikä on avauksen opetus todellisesa ytimessään? Kannataa olla ystävyyssuhteissaan selektiivinen kelpuuttamatta aivan ketä tahansa lähelleen ja pitää niistä itsekin hyvää huolta.

    • ystävyyden hinta

      En tiedä mistä avaaja on koonnut 'tietonsa' kertomukseensa, jossa voittajan sukulaisiakin syyttää, mutta ainakaan alla olevaa se ei lainkaan vaikuta vastaavan.

      Tasapinoinen, jalat maassa ja tyytyväinen voiton saanut. Toivottavasti asian julkisuus ei ole tuonut murheita.

      Valitettavasti melko moni suuren voiton jukisuuteen tuonut on joutunut mittavan häiriköinnin kohteeksi ja siksi joutunut jopa muuttamaan toisaalle.

      "Jämsäläinen taksiautoilija Pekka Aaltonen on yksi kymmenestä tuoreesta Eurojackpot-voittajasta."

      "Suurvoitto osui tällä kertaa todellakin miehelle, joka ei hötkyile ja joka ottaa rahat rahana ja asiat asioina."

      "- Tottakai tämä voitto tuntuu todella hyvältä, mutta aion jatkaa elämääni entiseen malliin, myhäilevä Aaltonen toteaa."

      - http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122818955704_uu.shtml

      "Voittopeli pelattiin Jämsän R-kioskilla ja kyseessä on kymmenen osuuden porukka."

      "Oikeaan osunut rivi toi voittajille mukavavahkot 17,8 miljoonaa euroa, joten kukin jäsen kuittasi runsaat 1,8 miljoonaa euroa."

      - http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122718954658_uu.shtml

      Ihan mukavan komea summa tuo vajaa kaksi miljoonaa, joka kummasti helpottaa elämää hyvin käytettynä ja sijoitettuna, mutta ei se kuitenkaan mikään suuren suuri rikkaus ole.

      Itse asiassa monelle melko sopiva voittosumma, ei liian pieni, mutta ei liian massiivinenkaan.

      Olen joskus leikitellyt ajatuksella, että jokin 5 ja 10 miljoonan välimaastoon osuva voittosumma olisi melko ideaali ;-)

      • Minäminäminäminä

        "Lomaa ei ole enkä sellaisesta haaveile" täysi kusipää tämä on


    • Summat suhteisiin

      Kaksi miljoonaa on aika hyvätuloisen nettopalkka koko työuralta. Kohtuullisesti sijoitettuna summalla on helppo saada tuollaiset 50000 euroa vuodessa jatkuvaa tuloa. Sillä kyllä pärjää töitä tekemättäkin, mutta ei ole varaa ottaa alussa kovin paljon päältä ökyilemiseen tai huomaa joutuvansa takaisin töihin.

    • ystävyyden hinta

      >> Kohtuullisesti sijoitettuna summalla on helppo saada tuollaiset 50000 euroa vuodessa jatkuvaa tuloa.

      Eli jos oikein lasken niin 2,5%:n tuotto. Onko hypoteesissä kyse pääomaturvatusta vuositaisesta nettotuotosta, eli päältä on laskettu pois inflaatio ja verot?

      Paerusvoittaja työteon lopettaakseen tulisi saada tuotto kätöseensä kuukausittan tai muutoin elo muuttuisi haasteelliseksi. Tokihan noin neljällä tonnilla / kk elää ihan hyvin ja "normaalisti", mutta ei sillä kovin suuremin elämää sulostuteta, eli olemme hyvin hyvin kaukana rikkauksista.

      Rikkaat laittavat toisinaan pelkkiin pieniin rennon iltapäivän impulsiivi-shoppailuihin 80-100 tuhatta. Heille se on kuin kahvilla käynti.

      Summien suhteuttaminen riippu aivan siitä mihin haluaa suhteuttaa. Edellä manitstin kyseessä olevan mukava summa, vaan ei suuren suuri rikkaus.

      Kuitenkin usein suuremmista lottovoitoista puhuttaessa lausutaan sana rikkaus.

      Mistä pääomasta alkaen ollaan rikaita, 2 - 5 - 10 - 50 - 80 vai 100:sta miljoonasta alkaen.

      Kaikki on suhteellista. Monacon satamassa rikkaiden komeat jahdit maksavat perushinnaltaan ilman tilaajan haluamia modifiointeja ja extroja noin miljoona euroa per metri ja useinkin ne ovat minimi 40 metrisiä, jotka ovat edelleen "pieniä".

      En tiedä soveltuuko veneilyn vuosittaisten passiivikulujen yleishaarukka noin 10%:a hankikntahinnasta noihin hienoihin jahteihin (epäilen). Tähän päälle polttoainekulut, jotka noissa suurissa jadeissa ovat sitten omaa luokkansa.

      "Yachting's Hidden Costs"

      - http://www.forbes.com/sites/danielfisher/2011/09/13/yachtings-hidden-costs/

      "Imperial Princess - the new British 40m"

      "Power comes from twin MTUs giving a top speed of about 23 knots, although Imperial Princess is likely to cruise at 12 to 14 knots, which gives a fuel consumption of 250 to 300 litres per hour and a range of 1,500 miles."

      - http://www.boatinternational.com/yacht-features/imperial-princess-the-new-british-40m/

      "super yachts 60million "

      "10,000 ltrs can be gone in 3 days of fast cruising"

      - http://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&t=806025&mid=0&nmt=super yachts 60million%2B

      Tästä uupuu edelleen mm. yksityinen helikopteri ja suihkujetti ;-)

    • lämmin sydän

      Itselleni jos tulisi 1,8 miljoonan voitto, jakaisin siitä 2 aikuiselle lapselleni, jotta pääsisivät lapsineen oman asunnon syrjään kiinni, itselle myös hankkisin oman pienen asunnon, ei tarvitsisi maksaa vuokra-asunnon korkeita vuokria. Pienet summat antaisin myös äidilleni ja veljilleni, jotta kaikilla läheisilläni edes hetkeksi elämä helppottuisi. Siihenpä se voitto menisi.

      Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

    • voitosta haaveileva

      Eihän se rahoista nauttiminenkaan ole väärin.
      Jos ne pistää sijoituksiin joista vuosien perästä saattaa tulla jotain tuloa niin sillä välillä voi tapahtua mitä tahansa, ehkä sitten vuosien perästä ei pystykään enää nauttimaan niistä rahoista.
      Ideaali olisi ehkä että osan voittorahoista käyttää heti elämästä nauttimiseen, osan laittaa tuottamaan lisää rahaa ja jonkin osan pitää vaikka pahan päivän varalta tilillä.

      Esim. itse jos voittaisin niin hankkisin heti oman asunnon että pääsisin maksamasta kovaa vuokraa, joitain hintavampia huonekaluja ja kodinkoneita voisin uusia myös mille voisi piakkoin olla pakottavaakin tarvetta, pyykinpesukonetta piti tässä äskettäin jo remontoida ja esim. sohva on jo tosi kulahtanut.

      Auto vielä menettelee, sen kerkiäisi myöhemminkin vaihtaa joten loput voisin laittaa tuottamaan, osan pistäisin tilille pahan päivän varalle. Auton voisi vaihtaa voittorahojen tuotoilla tai halvemmaksi tulisi tietysti huoltaa entistä mutta hieman isompi auto olisi kyllä nykyistä käytännöllisempi.

    • ystävyyden hinta

      lämmin sydän:lle

      Mikäli oma elämäntilanne sallii, niin parasta olisi laittaa suurin osa 1,8 miljoonasta tekemään töitä, eli tuottamaaan sen sijaan, että automaattisesti pyrkisi velattomaksi etsien välitöntä helpotusta ja samalla "kadottaisi" potentiaalisesti säännöllisesti lisää tuottoa tekevän pääoman.

      Suurehko pääoma on kuin työkalu jolla voi louhia lisää rahaa elämiseen.

      Kuten vanha sanontaa kuuluu, niin raha tulee rahan luokse ja 1,8 miljoonalla olisi hyvä mahdollisuus luoda pitkäjänteisellä sijoittamisella tukeva ja vaakaa taloudellinen tilanne.

      Totta on toki sekin, että juuri silloin kun nuorten aikuisten tulisi voida omata hieman enempi aikaa ja energiaa lapsilleen, niin joutuu puurtamaan kovasti töitä jo pelkästään kustantaakseen asiallisen katon päänsä päälle.

      Sitten iäkkäämmillä suurien summien voittajilla aikajana elämästä nauttimisille on erilainen ja siksi voitonkin hyödyntämisen suunnitelu voi poiketa nuoremmista voittajista.

      "61,2 miljoonaa voittanut espoolaismies"

      "Nuorempana sitä uneksi voitosta, että olisi saanut yllättää perheen iloisesti. Se olisi ollut eri asia silloin kuin nykyään. Elämä olisi muuttunut enemmän."

      "Törsäämisen asemesta voittaja aikoo sijoittaa rahojaan."

      "- Pitää sijoittaa harkiten ja asiantuntijoiden neuvoja kuunnellen. Niin suuren summan pitäminen tavallisella pankkitilillä ei olisi viisasta."

      - http://www.iltalehti.fi/uutiset/201410300141533_uu.shtml

      Ongelmana on vain se, ettei edes niihin ns. asiantuntijoihinkaan tule luottaa sokeasti, vaan tulee ottaa myös itse selvää sijoittamisesta. Koskaan ei tule sijoittaa sellaiseen, jonka mekanismia ei tunne ja jota ei ole itsellen selvittänyt, ei edes sen tutun pankinjohtajan neuvomana. Pankkien neuvojat ovat ensisijaisesti kiinnostuneita pankin komissioista, eikä pankilla ole vastuuta pääoman turvaamisesta.

      60-miljoonaa alkaa olla melko haastava suhteellisen pääomaturvatusti sijoitettavaksi ja samalla tulee ajatella myös verotusta ja perintöasioitakin.

      On hyvin järkevää tehdä ensin kaikessa rauhassa harkiten ja uutta tilannetta sulatellen kattava kokonaissuunntitelma, elämäänsäkin ajatellen, mutta olisihan se harmi jos 60-miljonaa voitettuaan ei osaisi myös nauttia sen antamista mahdollisuksista, sillä jokaisen aika on rajattu ja niissä käärinliinoissa ei ole taskuja. Tosin tuo pääoma hyvin sijoitettuna tuottaa komeasti vuositasolla travitsematta syödä kuormasta, mikäli perintöasioita ajattelee.

      Monien lottovoittajien ongelma on kuitenkin se, etteivät osaa ajatella talouttaaan sijoituksellis-strategisesti, joka pitkällä aikavälillä mahdollistaa vaurastumisen. Osa kadottaa suhteellisen lyhyessä ajassa suuretkin voitot.

      Alla olevissa tarnoissa näen yhteisinä nimittäjinä oman elämänhallinnan puutteen, typeryyden, naiviuden ja lyhytnäköisyyden ja muutenkin näköalattomuuden elämänsä kokonaisuudesta, tavoitteista ja arvoista.

      Ongelma ei ole voitto itsessään, vaan sen voittaneen henkilön oma typerä toimintatapa.

      "Lottovoitto pilasi elämän - 5 riipivää tarinaa"

      "Lottovoitto on monen unelma, mutta jättipotti voi myös pilata kaiken."

      - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012112916386884_ul.shtml

      "Haluatko miljonääriksi -voittajan ahdinko: kuoli köyhänä ja yksin"

      - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014101518747242_ul.shtml

      "7 tositarinaa todistavat: lottovoitto ei takaa onnea"

      - http://www.voice.fi/ilmiot/7-tositarinaa-todistavat-lottovoitto-ei-takaa-onnea/1/49801

      Sitten edellisten lisäksi on paljon kokemuksia voitajista, jotka ovat olleet jalat maassa ja joille suuri voitto on mahdollistanut rakentaa haluamiaan asioita ja projekteja elämässään.

      Ristiriitoja. Hyvin suuri voitto voi olla haaste ihmissuhteille ja siksi onkin harmi, että siitä on vaikea täysipainoisesti nauttia koska se herättää helposti kateutta jopa hyviksi ystävikseen luokitelemissa henkilöissä. Siksi moni pitää voittonsa salaisuutena muilta paitsi perhenjäseniltä.

      Elämäntilantestaan riippuen pääomasta suurin osa tulisi laittaa järkevästi tuottamaan ja käyttää pääoman tuottoja, kuormasta syömisen sijaan.

    • Jämsästä

      Ensimmäisenä en Iltalehden etusivulla ilmottautuisi jos lotosta voittaisin. Jämsä on kumminkin kateellisten ihmisten kunta numero yksi.

    • MMbVV

      "Ihan mukavan komea summa tuo vajaa kaksi miljoonaa, joka kummasti helpottaa elämää hyvin käytettynä ja sijoitettuna, mutta ei se kuitenkaan mikään suuren suuri rikkaus ole."

      Olet oikeassa. Sillä ei saisi ostettua kookasta perheasuntoa Helsingin keskustasta.

      • Esiin kolosta!

        Hyvä kun kerrankin joku reilusti esittäytyy voittajaksi, mua on aina harmittanut sellainen piiloittelu näiltä voittajilta ja kuten seinäjoen voittaja joka voitti n 28miljoonaa niin pakoilee edelleen julkisuutta? esiin vaan ja rahaa antamaan moniin tärkeisiin hyväntekijäiskohteisiin! On itsekästä pitää koko potti vain itsellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe