persialainen kissa

jenny

tutullani oli persialainen kissa..kissan silmät olivat lähes jatkuvasti "rähmäiset", omistaja väitti että johtuu rodusta ja on ihan normaalia että silmät rähmivät. mielstäni kuulostaa silmätulehdukselta?
eli miten on?? kuuluuko muka olla näin?
tämä henkilö ei kyllä muutenkaan mitään kissoista ymmärtänyt, turkkia ei hoidettu eikä kammattu ja lopuksi se olikin niin takussa että koko selkä jouduttiin ajamaan kaljuksi..

25

6437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miumau

      Meidän nyt jo edesmenneellä persialaisella oli pennusta lähtien silmät aina rähmässä, se johtuu persialaisen litteästä kuonosta ja kallon muodosta, eli kyynelkanavat menevät helpommin tukkoon kuin muilla kissoilla. Rähmän väri ja koostumus on tärkeämpi, eli kuiva, tummanruskea rähmä on normaalia ja rähmän pyyhkiminen riittää hoidoksi. Sen sijaan paksu, kellertävä tai vihertävä rähmä on merkki tulehduksesta, samoin jos silmät punoittavat tai näyttävät samealta.

      Turkinhoito on kieltämättä työlästä, me kun emme kissaamme käyttäneet näyttelyissä, leikkelimme sen myös kesäisin lyhyeksi. Päivittäinen harjaaminen on ainoa tapa ehkäistä takkuuntumista, pienet takut voi selvitellä sormin, mutta joskus ei auta kuin ottaa sakset esiin.

      • jenny

        Ai että niin voi olla..!Epäilytti vaan kun kisun hoito oli muutenkin vähän miten sattuu että johtuuko muka rodusta..mutta niimpä se sitten onkin!
        kiitoksia vaan vastauksesta!:)


    • kisssu_78

      Äidilläni on oranssi tyttö persialaine. Ja silmät pitää melkei joka ilta ja aamu putsata lämpimällä vedellä. Ne ei ole tulehtuneet, mutta ne rähmiintyy silti. JOhtunee tuon rodun silmistä..

      Lueskele nettisivuja joissa kerrotaan kyseisestä rodusta...vaikka seuraavasta osoitteesta:

      http://www.persialaiskissat.net/

      • KISSOJEN YSTÄVÄ

        Ei kaikkien persialaiskissojen silmät rähmi.Monista kissoistani olen huomannut vian vain yhdellä.Mulla on exotic kissoja joilla ei kyseistä vikaa ole ja turkin hoitokin helpompaa.Suosittelen lämpimästi ihanaa rotua kaikille.


      • kaikkea sitä
        KISSOJEN YSTÄVÄ kirjoitti:

        Ei kaikkien persialaiskissojen silmät rähmi.Monista kissoistani olen huomannut vian vain yhdellä.Mulla on exotic kissoja joilla ei kyseistä vikaa ole ja turkin hoitokin helpompaa.Suosittelen lämpimästi ihanaa rotua kaikille.

        Aivan sama mikä katti onkaan kyseessä. Tulehtunut silmä on helppo huomata, kun vähän alaluomea raottaa. Ja tuo vilkkuluomi alkaapi olla näkyvillä jo suhteellisen aikaisessa vaiheessa kys. tautia.


    • perskifani-66

      Minulla on persialaisia ja voi sanoa että kaverisi ei osaa hoitaa kissaansa! Persialaisen silmät pitää puhdistaa PÄIVITTÄIN puhtaalla vedellä ja pumpulilla. Ja turkki harjataan myös joka päivä. Turkki pestään ja kuivataan kunnolla n. kerran kuukaudessa. Kamalaa että joku ottaa persialaisen ilman aikeita hoitaa sitä! Jos kaverisi ei ole kissan silmiä viitsinyt tähän asti puhdistaa, sillä saattaa olla jo silmätulehdus, joka on jo vakava juttu ja kivulias kissalle. Pahimmillaan kissan iho alkaa rupiintua rähmän vaikutuksesta.

      On kyllä ihme että hankitaan persialainen ja ei osata/viitsitä sitä sitten hoitaa! Tee eläinsuojeluilmoitus. Persialaiset on niin ihania, rakastavia ja kilttejä kissoja että ne kaikki ansaitsevat hyvää ja hellää hoitoa, kuten kaikki muutkin kissat tietty. Itse en kestä nähdä omia kissojani rähmäsilmäisinä ja takkuisina, joten jokapäiväinen silmien puhdistus ja harjaus on tärkeää. Rähmäisyys kyllä on persialaiselle ominaista, mutta siksi kissaa pitääkin HOITAA PÄIVITTÄN.

      • aika kuluu

        Aloitus on vuodelta 2004 ja siinäkin puhutaan kissasta menneessä muodossa. Kannattaa tosiaan tehdä eläinsuojeluilmoitus. :D


    • kippana jänis

      Hei, meille tuli turkkilaisen van kissan seuraksi ihana persialainen marraskuussa. Maatiaskissoja on meillä ollut aina, joten kai me jotain kissoista tiedämme. Meidän 6 kk ikäinen persialainen pestään 4 viikon välien ja silmät pesen aamulla ja illalla. Ne ovat kovin kosteat, ja päivisinkin kuivaan niitä talouspaperilla tarpeen mukaan. Kissan harjaan joka päivä 2 kertaa, vastakarvaan ja kampaan vielä lopuksi. Koskaan ei ole ollut vielä isoja takkuja. Pienet aukaisen hellästi sormillani ensin, ja harjaan lopuksi,. Järjenkäyttöä kyllä vaatiin persialaisen hoito, ja en todellakaan suosittele sitä ihmisille, joilla ei ole aikaa tälle kissalle enkä etenkään tupakoivien perheeseen (herkät silmät hajuille). Ottakaa maatiaisia, ne selviävät itsenäisesti. persialinen tarvitsee seuraa, aikaasi ja leikittämistä. Pitkäkarvaiset eivät ole laiskojen ihmisten ja lapsien kissa minusta.
      Ihana rotu, mutta vaatii työtä. Turkkilainen van pesee ja puhdistaa itse turkkinsa, se pestää vain kesän jälkeen, koska käy joskus ulkona.

      • Annu.

        Meillä on kans nyt 5kk ikäinen persialaispentu. Silmät todellakin rähmii ja ne pitää putsata pari kertaa päivässä että on siistit. Kuin ihmeestä niitä pieniä takun alkuja syntyy tiettyihin paikkoihin vaikka kampaisikin joka päivä.
        Kahta kertaa päivässä en ole kammannut enkä katso aiheelliseksi. Kerran päivässä kunnon kampaaminen ja pesu parin viikon välein. Pesty puhdas turkki ei takkuunnu niin helposti. Kampaaminenkaan ei ylivoimaisen vaikeaa ole. Itse saatan istua välillä telkkua katsomassa ja siinä samalla rapsuttelen ja kampaan kisua ja sitten tarkemman kampaamisen teen muutoin.
        En ole vielä löytänyt ruokakuppia josta sen olisi helppo saada ruoka suuhunsa lyttynaaman vuoksi. Tahtoo naama sottaantua aina.
        Porsaan suikaleet on helppoa ruokaa syödä mutta märkäruoka tuppaa sotkemaan paitsi kaulakarvat niin syöminen on myös hankalaa.
        Mutta luonne on mitä suloisin ja kaunis kun se on hyvin hoidettu.
        Meidän edellinen persialainen eli 20v. ja voin suositella rotua siitä kiinnostuneille joilla on sille aikaa.


    • essierikoinen1

      Hei,sain eilen oman pienen suloisen vauvakissan ( persialainen siis). Ihmettelin jo eilen sen silmiä,tänään olen yrittänyt pestä niitä,vuotavat silti).
      Minulla on ollut koko ikäni kissoja,myös persialainen,eikä sen silmät rähmineet eikä vuotaneet..eli 20 vuotiaaksi.
      Lapsi on maailman fiksuin,ihanin,sopeutui heti,ei mitään ongelmia. Silmät vaan huolestuttaa..

      • cat´s

        Meillä oli myös persialaispoika joka eli 20v. Sillä oli "liian pitkä nenä" joten sen silmät ei kai silksi vuotaneet. Nyt on lyttynenäinen kissa niin vuotaa.
        Silmät perskillä nyt kun vaan vuotaa mutta ne on helppo pyyhkäistä vaan puhtaaksi.


    • ihmeissään...

      Meidän persialaisen kaula on aina vedestä märkä ja ruuasta likaantunut... Ei tavan maatiaisilla ole. Mistä tämä kastuminen juodessa ja likaantuminen syödessä persialaisella johtuu?? Mitä sille voi tehdä?

    • 1+19

      Persialaisen syömätyyli on aika erilainen sen poikkeavan kuonon takia. Pitkät karvat saattavat uida juomakupissa jos kissa tykkää juoda keskeltä vesikippoa.

      • kissit

        persialainen nostaa ruuan kielen alapinnalla suuhunsa...siksi ruokaa usein roiskuu ympäriinsä. Meillä matalareunaisia ruokakuppeja käytössä,ettei tarvitse littannaaman kovin syvälle naamaansa työntää. Toimii. Sanoisin vielä,että turkki pysyy hyvänä säännöllisen pesun ansiosta. Päivittäinen harjaus tietenkin auttaa myös,mutta puhdas karva ei takkuunnu yhtä helposti kuin likainen. Maatiaiset ovat yleensä hyvin tarkkoja siisteydestään.. ja meillä ainakin syö myös siististi,"korjaa" perskin jälkiä usein eli syö kaverin levittämät ruuat. Itsenäisempi on myös,mutta ihania ovat luonteiltaan molemmat.


    • cat + cat

      Kyllä se on rodulle ominaista että silmät vuotaa. Meillä on perskityttö ja sen silmiä pyyhin ainakin pari kertaa päivässä vanulla ja vedellä. Jos kissa on vaalea väriltään niin naamaan jää rähmästä ikävännäköinen väri. Mulla on tummanaamainen kissa mutta silti silmät täytyy pitää puhtaina.
      Ei se edes ole hankalaa sillä perskit on luonteeltaan niin ihania että antavat tehdä hoitotoimet hyristen ;) Ainakin meillä kahden perskin kokemuksella.
      Kauheaa jos kissaa ei hoideta! Perski pitää kammmata joka päivä ja se ei edes ole vaikeaa eikä aikaavievää kun katti tykkää rapsuttelusta muutenkin. Ja pestä säännöllisesti.

      Tulehdus sensijaan oli meidän toisella kissalla (ei persialainen) joka sai siihen tippoja. Sen silmä vuoti,punoitti ja lopulta alkoi väri haalistua. Kun tervehtyi niin väri palasi.
      Tulehtui kun kissan peuhatessa kaverin kassa tuli pieni naarmu silmään.

    • hienoa jalostusta

      Onko teistä todella noin hyväksyttävää että rodun "ominaisuus" on vuotavat silmät ja syömisvaikeudet :O Ihan totta, onko käynyt mielessä että kissa kärsii lyttynaamastaan.

      • perskatti

        Meidän kaksi perskiä on oikein onnellisia ja tyytyväisen oloisia, leikkisiä ja reippaita kissoja joilla menoa riittää ja hyrinää. Lyttynaama ei kyllä tunnu haittavan lainkaan eikä mitään hengitysvaikeuksia ole ainakaan meillä havaittu. Tuskin riehuisivat ja leikkisivät jos haittaisi.
        Toisen silmät vuotaa enemmän ja pyyhin aamuilla ja illalla mutta toisella ei vuoda juuri lainkaan.
        Syöminen sujuu kyllä, ainakin ruoka katoaa lautaselta alle aikayksikön.
        Älä viitsi urputtaa. Nämä on luonteeltaan eräitä maailman ihanimpia kissoja ja jos ei viitsi hoitaa niin turha hankkia.


    • Persialainen

      Persialainen kissa on siitä ikävä, että ongelmia on niin rähmivissä silmissä, kuin myös hampaissa, joita persialainen tuppaa menettämään helposti elämänsä aikana. Riesana ovat jatkuvat ientulehdukset, vaikka kuinka niitä hoitaisi. Kaikkein ikävin puoli persialaisessa kissassa on kuitenkin se, että iäkäs persialainen menehtyy varsin nopeasti ja yllättäen. Yhtäkkiä tulee jokin yleiskuntoa heikentävä tulehdus tms. Kissa ei juo, ei syö, ja eläinlääkärissä saatu lääkekuurikaan ei kissaa paranna, vaan jatkaa pelkkää makoilua syömättä ja juomatta kuolemaansa asti. Näin siis jo kahden persialaisen osalta on käynyt, eikä auta vaikka pakko syöttää ja antaa ruiskulla vettä suuhun. Voikin sanoa, että perisalainen rotuna on liian jalostettu, joka taas on omiaan heikentämään ja lyhentämään persialaisen elämää. Terveenä kissa on mitä ihanin, mutta muistettakoon, että persialaisesta on suuri vastuu, ja se pitää kammata joka ikinen päivä, pyyhkiä silmät useita kertoja päivässä, ja sekin on syytä muistaa, että persialainen on yhden ihmisen kissa, johonka se perheessäkin kiintyy.

    • Eläintarha

      Nyt joutuu hieman toppuuttelemaan. Ei tuota kattia nyt joka päivä tarvitse harjata ja silmätkin putsataan tarvittaessa. Kyllä pyyhkäisen sormella silmät siisteiksi, joskus useammankin kerran päivän aikana, toisinaan harvemmin, riippuen vähän siitä missä kissat ovat aikaansa viettäneet ja silmiään rähmänneet. Ihan yhtä usein pyyhin maatiaisen silmiä kuin perskin, exon tai chihuahuan. Ainoastaan perskiä tarvitsee tässä taloudessa harjata, mutta kerran viikossa riittää pitämään turkin takuttomana. Persialaisen pitää olla puhdas, näin turkkikaan ei takkuunnu. Onneksi meidän tirpukka ei inhoa vettä, joten noin kerran kuussa tapahtuva pesu ei aiheuta suurempaa draamaa. Kurjin asia on se, että meidän perskin nenä on usein tukossa. Juuri viiden eläimen taloudesta neljän eläimen talouteen siirtyneenä voin omasta mielestäni asiantuntijana sanoa, että jos ei tähän persialaisen putsaamiseen kykene on liian laiska hankkimaan koiraa, mitä vaan kissaa saatikka lasta.

    • ylijalostuspommi

      En ottaisi perskiä, vaikka maksettaisiin siitä mulle.

      • hyvähyvä

        Erittäin hyvä ratkaisu tolla asenteella :)


    • kippana jänis

      meillä on nyt 2 persailaista, ja pidämme nisitä hyvää huotla. Toinen on 2 v ja toinen vasta 3,5 kk.
      Kuinka kauan ne elävät? Joku puhui lyhytikäisyydestä. Mikä on iäkäs persialainen?
      meidän maatiainen kuoli vuosi sitten, ja oli 19 vuotias. Vatsasyöpä tuli sitttne.

    • Anonyymi

      Meillä kaksi persialaista, otettiin ymmärtämättöminä vuosina 2014-2015.

      Silmien rähmiminen johtuu kyynelkanavien puutteesta, ja siksi silmissä kasvaa runsaasti bakteereja. Tämän selitti meille eräs eläinlääkäri.

      Älkää hyvät ihmiset ottako näitä pilalle ylijalostettuja rotuja, meillä toisen kissan silmästä jouduttiin leikkaaman sekvesterimuutos pois, kustansi yli 450 euroa.

      Kasvattajan ja pentutehtailijan ero on muuten siinä, että toisen toiminnan hyväksyy rotuyhdistys, toisen ei. Muuta eroa ei oikein ole.

      • Anonyymi

        Niin ja toisella hengitysvaikeuksia leikkiessään sekä kuorsaa kovasti nukkuessaan. Turkki takkuuntuu jatkuvasti, vaikka hoidetaan ihan rotuyhdistyksen oireiden mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja toisella hengitysvaikeuksia leikkiessään sekä kuorsaa kovasti nukkuessaan. Turkki takkuuntuu jatkuvasti, vaikka hoidetaan ihan rotuyhdistyksen oireiden mukaan.

        Onneksi persialaisten terveysongelmiin keskitytään nykyisin enemmän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      171
      30865
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      19855
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      412
      10294
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6485
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4468
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      3922
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      63
      3622
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1557
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      84
      1397
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1349
    Aihe