Skitso-Affektiivinen Häiriö

Marilena1980

Mulla on tämä sairaus v.2005.Mulla on siihen hyvä lääkitys.Välillä on hyviä kausia ja välillä huonoja kausia.Haluaisinkin tietää,että onko muita kenellä on tämä sairaus.Kertokaa onko lääkitys auttanut sekä oletteko päässyt juttelemaan psykiatrille/hoitajalle.Itse en ole päässyt juttelemaan,koska psykiatrilla on älyttömän korkeat hinnat.

4

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heip! Mua vaivaa murroiässä alkanut skitsofreenia ja mielialan aaltoiluhäiriö. Tämä ei siis ole aivan skitsoaffektiivinen häiriö, mutta voisinpa kertoa näitä melko samankaltaisia kokemuksiani tässä. Itselläni skitso oireilee monen muotoisilla oireilla. Mielialani aaltoilee lievän tai painavamman masiksen ja lähes hypomania -tilan välillä. Nuo oireet vuorottelee mulla niin, että yleensä masennuksen jälkeen tulee psykoosioireita ja sitä seuraa sitten kohonnut vireystila. Minulla oireilu alkaa huomattavimmin esim. perääntymisellä yksinäisyyteen ja jotkin ajatuksen menneisyydestäni. Lisäksi ahdistuksen tunne on se, joka aloittaa masennuksen ja sitä kautta oireilun.

      Olen käynyt psykiatrian polikliniikalla (kunnallinen, ilmainen) juttelemassa vaivoistani nyt viime muutaman kuukauden aikana. Suosittelen kyllä käymään keskustelemassa ongelmista siellä. Muualta apua saa hankalammin, paitsi mielenterveys-yhdistyksiltä ja vertaisilta ihmisiltä kyllä saa. Toistaiseksi minä en tarvitse lääkitystä sairaudelleni, koska oireilu loppui vähitellen silloin, kun jatkuva stressini väheni. Minulla sitä on aiheuttanut ainakin kiireinen opiskelijan elämä, sopeutumisongelmat aikuiselämään, yksinäisyys, liikunnan puute, liiallinen itseltäni vaatiminen ja äidin ylihuolehtiva käytös. Varaudun jatkossa kuitenkin, että stressin aikana (esim. opiskelun aloitus) oireiluni voikin alkaa uudelleen ja hankalampana. Mutta eipä kannata olla pessimisti niin, että ei uskoisi unelmiensa toteutuvan, vaikka nyt nuorella aikuisiällä nuo mielenterveysongelmat rajoittaisi jaksamista.

      Hei, psykiatrilta saisit neuvontaa vähentää stressiä ja hoitokeinoja lääkkeiden lisäksi. Kehotanpa, että kannattaa kysyä psykiatilta vinkkejä kuten kotikonsteja, joiden avulla voisi parantua osittain esim. sairauden jättämistä pysyvistä ongelmista. Kotikonstit olisi loistavia vinkkejä. Myös vitamiinien ja hivenaineiden suositukset hyvä kysyä tai etsiä netistä. Netistä muuten löytää käytännöllisiä ohjeita tehdä harjoitteita oireiden vältäämiseen.Katsohan sivusto:käypähoito.fi. Esimerkiksi skitsfreenikoille on kirjoitettu sinne harjoituksia tutustua omaan kehoonsa. Se parantaa pois sitä tunnetta, että keho olisi vieras. Myös aistiharhojen vältäämiseen löytyy vinkkejä. Suosittelen! :)

      • Anonyymi

        Mitä Kelan tukemia muotoja suosittelette?


    • Skitsoafffe

      Mulla on 15 vuotiaana puhjennut skitsoaffektiivinen häiriö. Lääkkeillä pysyy kurissa hyvin. Mutta pari vuotta sairaus vei osastolla elämääni. Mitä nyt pariksi viikoksi pääsin kotiin ja unohdin ottaa lääkkeitä ja sama rumba taas. Nykyään kestän käyttää huumeitakin ilman että psykoosi puhkeaa. Teki parista vuodesta elämääni hyvin rankan ja vei suuren osan teini ikääni ja jäin paljosta paitsi. Ystävät hylkäsi sairauden myötä.. Sain onneksi uusia osastolta.

    • Anonyymi

      Miten pian pääsitte eläkkeelle ja mitä se vaati?

      Teettekö töitä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      253
      18560
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3205
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1735
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1436
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1282
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1111
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      970
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      969
    Aihe