Keskustan palstalla kova hier`arkia

"keskusta politiikka

Ollaan keskustan palstalla, lue heitä.?
Laita jotain henkeen kuuluvaa, kas, sehän poistui.
kapi-vaari sanoi arskalle (luotsi), että poistoon...
Miten kävikään..sehän poistui. Erittäin asiallinen kirjoitus, ketään ei loukannut.
Oli vain yksi"mutta". Kerron siitä myöhemmin.

>>kapi-vaari
1.1.2015 10:14
Heh heh. Hauskoja ovat huomiosi hämäläisistä. Tuollaisiksihan hämäläiset mielletään, eikä kai aivan aiheetta. Tietynlaisiksi usein tyypitetään myös savolaiset ja pohjalaiset, ja perusteensa niillekin on. Mutta rehellisyyden nimessä täytyy sanoa, että eivät ne tyypitykset aina pidä paikkaansa. Olen tuntenut suorastaan suupaltin hämäläisen, aivan vaatimattoman pohjalaisen eivätkä kaikki tuntemani savolaisetkaan ole niin sananvalmiita, jollaisiksi heidät on tyypitetty. Mutta kyllä minäkin eilen sitä Ransu-koiran jaaritteluja kuullessani ajattelin, että hemmetin hämäläinen.

Keskinkertaiseksi minäkin luokittelisin lähetyksen kokonaisuudessaan. Mutta mainion Santtu-Matias Rouvalin johtaman Tampereen filharmonikkojen varsin hyvien esitysten lisäksi minusta myös Diantra oli oikein hyvä. Tuo chileläisen isän ja suomalaisen äidin juuri 20 vuotta täyttänyt tytär osaa laulaa hyvin ja esiintyy viehkosti ja on hän jo ehtinyt saavuttaa varsin paljon alallaan. Onhan hänellä myös alan koulutus, ja viulua hän on soittanut pikkutytöstä asti:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Diandra_Flores

Kyllä noita ja vastaavia muitakin ohjelmia voidaan toki lähettää muualtakin kuin Helsingistä, mutta ainahan maan pääkaupungilla on tuollaisiin ”esikoisoikeus”. Eivätkä ne senaatintorin lähetysten juhlapuheet ole olleet mitään kylärumpupolitikointia, vaan niissä on käsitelty yleisvaltakunnallisiakin asioita. Ja täällä on ollut komeampia ilotulituksia kuin oli eilen Tampereella.

Tampere on nyt saanut lyhyin välein järjestettäväkseen itsenäisyyspäivän valtakunnallisen juhlan (tasavallan presidentin vastaanoton) ja uudenvuoden juhlan. Turussa saatetaan olla Tampereelle kateellisia? No, saavathan he pitää joka vuosi joulurauhan julistuksen!

aito-arska
1.1.2015 10:28
Kävin eilen pääkaupunkiseudulla muuttamassa jälkikasvuani joka ryhtyy opiskelemaan siellä. Täytyy kyllä tunnustaa kun siellä haagojen kohdilla suunnistin, että en viihtyisi Helsingissä. Asuntojen hinnat hirvittävät.

Olen aiemminkin huomioinut, että hesalaiset ovat kiireisiä ja tylynoloisi kiireissään. Joskus päärautatieasemalla huvittaa kun 90% ihmisistä kulkee puolijuoksua tuima ilme kasvoillaan. Loppu 10% on sitten juopuneita tai savolaisia ja sitä kautta vähän välittömämpiä.

Hämäläiset eivät ehkä ole niinkään hitaita vaan tarkkaan harkitsevaisia. Sama piirre on pohjalaisissa. Molemmat ovat päättäväisiä joiden päätä on vaikeaa kääntää jos on jokin asia päätetty. "se on jämpti niin"

5

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keskusta politiikka?

      He hallitsee kahdestaan saitin. Asiallisia poistetaan, jotka ei henkensä mukaisia.

      >>kapi-vaari
      1.1.2015 11:13
      Helsingistä saa kovin ohuen kuvan Hämeenlinnan-Tampereen tietä keskustaan ajettaessa. Sieltä päin tullessa Haagojen kohdalla oikealle jäävä Etelä-Haagakin on oikein viehättävä, ja vasemmalle puolellehan jää keskuspuisto, joka ulottuu Töölönlahdelta aina Vantaanjokeen ja Vantaan rajalle. Tämä oma asuin-alueeni, Paloheinä, on oikein idyllinen, ja samanlaisia alueita on Helsingissä monia muitakin. Keskusta ja kantakaupunki muutenkin on tietysti toisenlaista, mutta ei sekään minusta mitenkään tylyä ole.

      Helsingin rautatieasemalla saatu kuva helsinkiläisistä on kovin harhaanjohtava. Siellä tuskin puoletkaan on helsinkiläisiä, ja meissäkin on monenlaisia, kun nykyisestä n. 621 000 väestöstä on kai yli puolet muualta tänne tulleita. Vaikka täällä asuntojen ostohinnat ja vuokratkin ovat paljon kalliimpia kuin missään muualla maassa, silti tänne halutaan tulla. Jotakin vetovoimaista täällä siis täytyy olla. Eivätkä kaikki helsinkiläiset ole kovin kiireisiäkään, en minäkään;))

      Lienen siis varsin tyypillinen helsinkiläinen, alkujaan muualta tullut, mutta kun ole ollut pääsääntöisesti helsinkiläinen jo yli 60 vuotta, varsin vähän täällä on sellaisia, joiden helsinkiläisyys olisi pitempi kuin minun. Ystävissäni helsinkiläissyntyiset ovat vähemmistö, mutta on niitäkin, mm. jumppakavereissani Helsingin Sydänkuntoutuksessa, ja oikein mukavia ihmisiä he ovat. Vaimoissani ja muissa läheisissä naisystävissäni on ollut naisia syntyisin eri puolilta Suomea, joten ehkäpä heiltä saamani vaikutteet ovat hieman muovanneet minuakin.

      Sieltä Tampereelta tuo nykyinen naisystäväni on, mutta syntyjään hän on karjalainen, ja toistakymmentä vuotta hän on ollut myös helsinkiläinen. Tamperelainen puheenparsi häneltä kyllä kuuluu selvimpänä, mutta ei hän ole ollenkaan sellainen hidas tosikko, jollaisiksi hämäläiset-pirkanmaalaiset usein mielletään. Ja kuten edellisessä totean, eivät nuo tyypitykset pidä läheskään aina paikkaansa, ei esim. se, hämäläisiin ja pohjalaisiin aina pätisi tuo ”se on jämpti niin”.

      Kyllä hyvin moni viihtyy hyvin Helsingissä. Minä tosin olen viihtynyt hyvin muuallakin, jopa Lepin tukkikämpillä, siellä Siinain hiekalla ja kaikkialla, missä olen ollut tai reissannut, mutta kyllä minulle kuitenkin tämä Helsinki on se paras paikka maailmassa. Ehkäpä siksikin, kun Stadi on maailman suuriin metropoleihin verrattuna snadi, mutta suomalaisittain kuitenkin tarpeeksi buli, josta löytyy tarvittavaa joka lähtöön.

    • Miksei puhelimessa?

      Onhan heillä kännykät?

    • Kännyköilläkin voi

      >>kapi-vaari
      1.1.2015 13:24

      Onhan toki niin kuin aito-arska tuossa edellä sanoo noista keskusteluistamnme:

      >>Tietenkin tämä liittyy keskustan politiikkaan. Aluepolitiikkahan on aina ollut lähellä keskustan sydäntä. Tässä ketjussa uudenvuoden toivotusten lomassa verrataan hieman leikkimielisesti eri maakuntien ja ihmisten tapoja>Avauksellani nyt olevien vastineiden määrä on tuskin kolmasosaa sille tulleista, mutta poistetuiksi tulleiden viestien lähettäjät lienevät tyytyväisiä, kun ovat saaneet sanoa sanottavansa, jollaista eivät varmaan missään muualla voi sanoa

      • Kiinnostavaa

        " Miten kävikään..sehän poistui. Erittäin asiallinen kirjoitus, ketään ei loukannut."
        Kirjoittaisitko kyseisen kirjoituksen tänne niin nähdään mistä kysymys.


    • Palaan !

      Tallessa on kaikki.
      Ei vielä aika.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2594
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1942
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1413
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1285
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1280
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1201
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1121
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1065
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 17
      1025
    Aihe