Vanhimmat suomalaiset näyttelijät

TAPSA676

Selailin tässä yks päivä tietoja vanhoista suomalaisista elokuvista ja niiden näyttelijöistä niin silmiin pisti eräs näyttelijä nimeltä Toivo Lehto. Näytellyt mm Kun tuomi kukkii (1962) elokuvassa. Tässä linkkiä wikipediaan ja elonettin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Toivo_Lehto_(näyttelijä)

http://www.elonet.fi/fi/henkilo/231133

Yritin sitten etsiä muualtakin tietoa. kaikilla sivuilla lukee kuitenkin että syntynyt vuonna 1907 eikä kuolinaikaa missään ole ilmoitettu. Ja wikipediassa kirjoitetaa mielestäni jopa siihen sävyyn että olisin jopa elossa, koska sielä sanotaa että ON suomalainen näyttelijä eikä OLI suomalainen näytteljä.
Olisko jollai nyt fakta tietoa siihen että onko oikeasti vielä elävien kirjoissa? Jos elossa on niin epäilen että hän on suomen vanhin näyttelijä.

Ja mitä muita erityisen vanhoja suomen näyttejöitä tiedätte?

Asiallisia vastauksia kiitos! :)

10

1445

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ♥♥♥♥♥♥

   Ilmeisesti on..

  • Ma(i)steri

   Ei varmasti Toivo Lehto ole enää elossa.

  • TAPSA676

   Nii i, eihän sitä äkkiä uskoisi että elossa olisi. Sitä tässä nyt suuresti vaan ihmettelen kun ei missään lähteessä kuolinajasta ole puhettakaan, vain syntymäaika ilmoitetaan. Kun kerta yli 5 sivulta hänestä tietoja löytyy ja useissa elokuvissa on näytellyt, niin luulisi että nyt edes yhdessä lähteessä kuolinajasta olisi tieto. Eihän se 108 vuoden ikä tietysti täysin mahdoton ole, mutta sekin taas on puolestaan kumma juttu että miksei tästä henkilöstä ole sitten julkisuuteen mitään juttua levinnyt että hän on suomen vanhin/vanhimpia näyttelijöitä jne jne.. Tietääkseni viimeksi hän on näytellyt suomalaisessa elokuvassa vuonna -78.

   ETTÄ JOS JOKU OIKEASTI NYT SATTUU TUNTEMAAN TAI EDES TIETÄMÄÄN TÄMÄN TOIVO LEHDON HENKILÖKOHTAISESTI NIIN OLISI TOSI MUKAVA SAADA FAKTATIETOA SIITÄ SIIS ONKO HÄN ELOSSA VAI EI :)

  • pokke

   Olen löytänyt myös useita artikkeleita esim. suomalaisista kirjailijoista, jotka olisivat elossa ollessaan jo yli 100-vuotiaita. Tässä muutama esimerkki:
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Irja_Vesterinen
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Sirkka_Saari
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Alli_Helminen
   Heistä on löytynyt vain syntymäaika. Kahdessa ensimmäisessä lähteenä on SKS:n kirjailijamatrikkeli, kolmannessa myös sivu, jossa on lueteltu kirjailijan tuotantoa. Epäilyttää siis se, että nämä henkilöt todella olisivat yhä elossa.

  • Tarenturinat

   Aivan samaa tässä olen minäkin ihmetellyt jo viime vuodesta lähtien, kun alettiin hankkia näitä Heikki ja Kaija dvd-julkasuja. Miten mahdollista, että mitään tietoa ei ole kellään Toivo Lehdosta? Eli elääkö vai ei? Reinikaisessa näytteli lääkäriä 80-luvulla.

  • jlk

   Kuollut 1997

   • väke

    Mistä tiedät?


   • jamk72

    Hämärä muistikuva on että olisin lukenut hänestä muistokirjoituksen joskus, saatan olla väärässäkin..netistä tämä asia ei ainakaan selviä. Itseäni kiinnostaa myös. Onko siis varmaa tietoa,että kuollut 1997 ?


  • jamk72

   Wikipediassa lukee nyt, että Toivo Lehto on kuollut 28.3. 1993

  • onkin

   1800-luvulla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   202
   4111
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   160
   2419
  3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1746
  4. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   128
   1343
  5. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

   Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
   Hyrynsalmi
   40
   1175
  6. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   985
  7. Joko kadonnut?

   Onko löytynyt jo?
   Hyrynsalmi
   6
   859
  8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   819
  9. Käynköhän mä vielä siellä

   lähiaikoina.. 🤔 Jaa-a, siinäpä mietittävää meille molemmille.
   Tunteet
   63
   767
  10. Oho! Esko Eerikäinen pisti deitti-ilmoituksen someen - Martina Aitolehden ex on valmis rakkauteen

   Esko Eerikäinen erosi aikansa kohujulkkiksesta Martina Aitolehdestä reilu kymmenen vuotta sitten. Ero jätti rajut arvet. Nyt Esko on valmis rakkaute
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   748
  Aihe