En jaksa

en jaksa enää

Viimeiset 10 vuotta olen ollut kuntoutustuella, diagnooseina vaikea-asteinen paniikkihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja määrittämätön persoonallisuushäiriö. Masennustakin on, välillä enemmän, välillä vähemmän. Ylipaino on myös tullut diagnoosiksi viime vuosina. Itse olen diagnosoinut itselläni yleistyneen ahdistushäiriön ja ahmimishäiriön, mutta ne eivät ole virallista tietoa.

Välillä voin paremmin, mutta enimmäkseen elämäni on hyvin rajoittunutta - vielä 35-vuotiaana vietän aikaani enemmän vanhempien luona kuin omassa kodissani. En pysty soittamaan puhelimella kuin lähimmille perheenjäsenille, en pysty käymään yksin lenkillä, ajamaan isommissa kaupungeissa, huonona päivänä en myöskään pysty käymään lähikaupassa tai hakemaan postia. Varsinaisia ystäviä minulla ei ole lainkaan.

Tunnen olevani täysin rikki. Kuntoutustukea pitäisi taas hakea uudestaan keväällä, ja olen alkanut haaveilla pysyvästä eläkkeestä - koen jatkohakemusten teon ja ainaisen epävarmuuden äärimmäisen ahdistavana. En jaksa enää ainaista paperisotaa ja tätä ahdistusta: nytkin, aamuyöllä, pitäisi nukkua mutta tässä minä murehdin jatkohakemusta, joka tehdään toukokuulla!

Sanokaa joku jotain rohkaisevaa. Tai että toivoa on - jostain. En millään tahdo jaksaa elää tämän taakkani kanssa.

4

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävä5

      Paniikkihäiriö parannetaan nykyään täydellisesti ja on osattu tehdä jo kauan
      Ei ole mitään vikaa viettää aikaansa vanhempiensa luona ..päinvastoin
      Niinkuin tiedät kerran heitä ei ole
      Oletko mies vai nainen ..itse olen mies
      Haluatko että vaihdetaan ajatuksia niin laitan epostini tänne silloin se näkyy
      Kun laitan reg: nimeni

    • räpiköijä

      Paniikkihäiriö ei ole sellainen sairaus yksinään, mistä saisi eläkkeen, noin on sanonut minulle moni lääkäri tässä vuosien varrella. Vaikka olin joskus niin huonossa kunnossa, että olin viikonkin nälässä, kun ruoka oli loppu, enkä uskaltanut lähteä ulos ja kauppaan. Kyllä mielestäni silloin on todella sairas, jos ei kauppaan voi lähteä ja näkee nälkää sen vuoksi. Eräs lääkäri taas ei kirjoittanut minulle sairaslomaa, kun olin silloin sellaisessa työpaikassa missä oli paljon asiakaspalvelua ja en vaan kyennyt tekemään sitä työtä, kun yöt valvoin ja pelkäsin seuraavaa työpäivää ja olin ihan uupunut, niin lääkärin mielestä minun tulisi vaan mennä töihin kohtaamaan pelkoni ja se paniikki ja että hän ei kirjoita sairaslomaa kun paniikkihäiriö ei ole sairaus. Olen saanut paljon huonoa kohtelua terveydenhuollosta, mutta kyllä hyvääkin. Nyt olen ollut työttömänä jo muutaman vuoden, enkä tule koskaan työllistymään. Se tiedetään työkkärissäkin, että mielenterveysongelmaisia ei oteta töihin minnekkään, mutta eläkkeellekkään niitä ei päästetä.

    • kisssak

      Hanki itsellesi lemmikki.

      Itse hankein kissan allergioista huolimatta, mutta olen huomannut ihanan kissani rentouttavan minua todella paljon. Kissasta huolehtiminen ja kissan tuoma läheisyys vie ajatukset ainakin hetkeksi pois. Tuntuu hyvältä pystyä huolehtimaan josain elävästä oliosta.

    • Salla K.

      Toivoa on hyvin paljonkin, Jeesus nimittäin pystyy pistämään kaiken ahdistuksen ihan matalaksi. Mulla oli aikanaan ihan kauhea paniikkihäiriö, koko elämä tuntui ihan valottomalta ja vailla tulevaisuutta olevalta. Siksi kai kaikkivaltiaaseen Herraan turvauduinkin, kun muuta apua ei ollut. Terapia oli jo kokeiltu, vieläpä hyvin tiivis sellainen, kolmen vuoden ajan kävin terapiassa, aluksi kaksi kertaa viikossa, loppu puolella kolme kertaa. Ja kaiken tämän aikana ongelmani vähä vähältä pahenivat. Lopulta ei ollut rauhaa missään, ahdisti olla ihmisten seurassa, ahdisti olla yksin, ahdisti yrittää saada unta, uni pakeni, ahdisti omat ajatukset ja pelot, ahdisti kaikki oman ruumiin toiminnot kun niitä alkoi oikein tarkkailla, enkä pystynyt olemaan tarkkailematta kun olin sen homman äkännyt. Pelkäsin kaikkea mahdollista ja elämäni alkoi käydä sietämättömäksi. Ihan nopeasti en tästä kaikesta vapautunut tultuani uskoon, heti ei uskon asiat täysin avautuneet. Mutta ihmeellistä se on, että näin saatoin tulla paniikista vapaaksi, vaikka näytti jo teoriassa mahdottomalta, että enää voisi niin tapahtua. Nyt se on jo aivan helppo ymmärtää, että Herralle ei mikään ole mahdotonta, eikä edes vaikeaa. Hän voi vuodattaa armonsa ja rauhansa ihmissieluun.

      Mene kirkkoon, ehtoolliselle. Ehtoollinen on itselleni hyvin tärkeä, siitä saa rauhaa. Mutta samoin ihan kotona esim. joka ilta, kun olen pyytänyt mieltä painavat synnit anteeksi ja lukenut Raamattua. Olen nähnyt sellaisia ihmeitä ja Herran töitä että enää ei tarvi hänen olemassaoloaan epäillä. Jos haluat, ota yhteyttä: [email protected] :)

      Kannan sinua rukouksissani Herran eteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe