En jaksa

en jaksa enää

Viimeiset 10 vuotta olen ollut kuntoutustuella, diagnooseina vaikea-asteinen paniikkihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja määrittämätön persoonallisuushäiriö. Masennustakin on, välillä enemmän, välillä vähemmän. Ylipaino on myös tullut diagnoosiksi viime vuosina. Itse olen diagnosoinut itselläni yleistyneen ahdistushäiriön ja ahmimishäiriön, mutta ne eivät ole virallista tietoa.

Välillä voin paremmin, mutta enimmäkseen elämäni on hyvin rajoittunutta - vielä 35-vuotiaana vietän aikaani enemmän vanhempien luona kuin omassa kodissani. En pysty soittamaan puhelimella kuin lähimmille perheenjäsenille, en pysty käymään yksin lenkillä, ajamaan isommissa kaupungeissa, huonona päivänä en myöskään pysty käymään lähikaupassa tai hakemaan postia. Varsinaisia ystäviä minulla ei ole lainkaan.

Tunnen olevani täysin rikki. Kuntoutustukea pitäisi taas hakea uudestaan keväällä, ja olen alkanut haaveilla pysyvästä eläkkeestä - koen jatkohakemusten teon ja ainaisen epävarmuuden äärimmäisen ahdistavana. En jaksa enää ainaista paperisotaa ja tätä ahdistusta: nytkin, aamuyöllä, pitäisi nukkua mutta tässä minä murehdin jatkohakemusta, joka tehdään toukokuulla!

Sanokaa joku jotain rohkaisevaa. Tai että toivoa on - jostain. En millään tahdo jaksaa elää tämän taakkani kanssa.

4

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävä5

      Paniikkihäiriö parannetaan nykyään täydellisesti ja on osattu tehdä jo kauan
      Ei ole mitään vikaa viettää aikaansa vanhempiensa luona ..päinvastoin
      Niinkuin tiedät kerran heitä ei ole
      Oletko mies vai nainen ..itse olen mies
      Haluatko että vaihdetaan ajatuksia niin laitan epostini tänne silloin se näkyy
      Kun laitan reg: nimeni

    • räpiköijä

      Paniikkihäiriö ei ole sellainen sairaus yksinään, mistä saisi eläkkeen, noin on sanonut minulle moni lääkäri tässä vuosien varrella. Vaikka olin joskus niin huonossa kunnossa, että olin viikonkin nälässä, kun ruoka oli loppu, enkä uskaltanut lähteä ulos ja kauppaan. Kyllä mielestäni silloin on todella sairas, jos ei kauppaan voi lähteä ja näkee nälkää sen vuoksi. Eräs lääkäri taas ei kirjoittanut minulle sairaslomaa, kun olin silloin sellaisessa työpaikassa missä oli paljon asiakaspalvelua ja en vaan kyennyt tekemään sitä työtä, kun yöt valvoin ja pelkäsin seuraavaa työpäivää ja olin ihan uupunut, niin lääkärin mielestä minun tulisi vaan mennä töihin kohtaamaan pelkoni ja se paniikki ja että hän ei kirjoita sairaslomaa kun paniikkihäiriö ei ole sairaus. Olen saanut paljon huonoa kohtelua terveydenhuollosta, mutta kyllä hyvääkin. Nyt olen ollut työttömänä jo muutaman vuoden, enkä tule koskaan työllistymään. Se tiedetään työkkärissäkin, että mielenterveysongelmaisia ei oteta töihin minnekkään, mutta eläkkeellekkään niitä ei päästetä.

    • kisssak

      Hanki itsellesi lemmikki.

      Itse hankein kissan allergioista huolimatta, mutta olen huomannut ihanan kissani rentouttavan minua todella paljon. Kissasta huolehtiminen ja kissan tuoma läheisyys vie ajatukset ainakin hetkeksi pois. Tuntuu hyvältä pystyä huolehtimaan josain elävästä oliosta.

    • Salla K.

      Toivoa on hyvin paljonkin, Jeesus nimittäin pystyy pistämään kaiken ahdistuksen ihan matalaksi. Mulla oli aikanaan ihan kauhea paniikkihäiriö, koko elämä tuntui ihan valottomalta ja vailla tulevaisuutta olevalta. Siksi kai kaikkivaltiaaseen Herraan turvauduinkin, kun muuta apua ei ollut. Terapia oli jo kokeiltu, vieläpä hyvin tiivis sellainen, kolmen vuoden ajan kävin terapiassa, aluksi kaksi kertaa viikossa, loppu puolella kolme kertaa. Ja kaiken tämän aikana ongelmani vähä vähältä pahenivat. Lopulta ei ollut rauhaa missään, ahdisti olla ihmisten seurassa, ahdisti olla yksin, ahdisti yrittää saada unta, uni pakeni, ahdisti omat ajatukset ja pelot, ahdisti kaikki oman ruumiin toiminnot kun niitä alkoi oikein tarkkailla, enkä pystynyt olemaan tarkkailematta kun olin sen homman äkännyt. Pelkäsin kaikkea mahdollista ja elämäni alkoi käydä sietämättömäksi. Ihan nopeasti en tästä kaikesta vapautunut tultuani uskoon, heti ei uskon asiat täysin avautuneet. Mutta ihmeellistä se on, että näin saatoin tulla paniikista vapaaksi, vaikka näytti jo teoriassa mahdottomalta, että enää voisi niin tapahtua. Nyt se on jo aivan helppo ymmärtää, että Herralle ei mikään ole mahdotonta, eikä edes vaikeaa. Hän voi vuodattaa armonsa ja rauhansa ihmissieluun.

      Mene kirkkoon, ehtoolliselle. Ehtoollinen on itselleni hyvin tärkeä, siitä saa rauhaa. Mutta samoin ihan kotona esim. joka ilta, kun olen pyytänyt mieltä painavat synnit anteeksi ja lukenut Raamattua. Olen nähnyt sellaisia ihmeitä ja Herran töitä että enää ei tarvi hänen olemassaoloaan epäillä. Jos haluat, ota yhteyttä: [email protected] :)

      Kannan sinua rukouksissani Herran eteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe