Evankelioinnin rahoitus- ja uskottavuusongelmat ratkaistu

Ihmettä odottava

TV7:lla on päivittäin esillä useita tapahtuneita ihmeitä, joille kanavan mukaan on olemassa kiistattomat todisteet.

Jo yksikin esim. Helsingin hovioikeudessa vahvistettu ihme riittää, ja kukaan ei enää epäile Jumalan todenperäisyyttä. Evankeliointiin sataa rahaa valtion kassasta, ja alkupaloiksi voi lunastaa eri skeptikkojen lupaamat palkkiot.

Vai onko sittenkin niin, että näiden esitettyjen "todisteiden" kanssa ei kannata lähteä edes käräjäoikeuteen?

Se ainakin on ihmeellistä, että miljoonat ihmiset uskovat pelkkiin puheisiin ja mielikuviin. Tälläinen ihmeellisyys ei kuitenkaan täytä ihmeeltä vaadittavia ominaisuuksia.

36

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-no

      Hyvä kannatetaan! Ei tähän mitään oikeuden harkintaa ja päätöstä tarvita. Kaikki ihmiset, jotka uskovat johonkin mystiseen, hyvään, kauniiseen eli uskoon toivoon ja rakkauteen - heidät olisi ensitilassa toimitettava psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle ja pumpattava täyteen huumeita. Maailman omistavat sinun kaltaisesi henkisesti ja hengellisesti kuolleet ihmiset. Jos ihmettä etsit, niin eipä tarvitse kaukaa etsiskellä, sillä SINÄ itse olet kaikessa omahyväisyydessäsikin fyysinen ja henkinen ihme! Sinuahan ei pitäisi olla olemassakaan ja vaikka olisitkin, niin sinun ei pitäisi olla siitä tietoinen.

    • HE LOVES YOU,INDEED.

      Ehkäpä sinä oletkin vain harha? Tai hallusinaatio? rekisteriote voimassa okevasta olemassaolosta..koska kaikki ihmiset eivät jaa tasa-arvoista mielipidettä olemassaolostasi.. Kuten eivät joulupukistakaan. Saati sitten muista taru/satuolennoista. Mutta yksi on varma, JEESUS tietää ja on tuntenut Sinut ennen syntymääsi. Varmuuden saat tavatessanne...Hän tietää myös ajankohdan. Toivotaan Sinullekin jotain ihmettä ennen tapaamistanne. Suurin ihme on Jeesuksen mukaan se, kun joku syntyy uudesti Ylhäältä. Se on Jumalan ja ihmisen välillä tapahtuva Ihme...parantamisvouhaamisiin kykenee sielunvihollinen saatanakin, kaikkine noitineen!

    • Olen ihme

      Jumalan ihmeitä ei vahvisteta missään hovioikeudessa, ne vahvistetaan ihmisten sydämessä ja tietoisuudessa.Jokainen ihminen, joka on kokenut uudestisyntymisen ylhäältä, on kokenut ihmeen. Näitä ihmeitä ja todistuksia kuulet joka päivä TV7 lta, jos vaivaudut kuuntelemaan ja katselemaan.

    • Ihmettä odottava

      Nyt olikin kyse siitä, että markkinointiin olisi syytä kiinnittää enemmän huomiota. Jos on tahtoa viedä asiaansa eteenpäin, niin nykytavalla se ei onnistu. Ennemminkin kristinusko saa huvittavia piirteitä kun kaiken maailman koijarit keräävät maallista mammonaa täysin kestämättömillä väitteillä. Esim. Pirkko Jalovaara ja tuhannet muut ympäri maapalloa.

      Yksi kiistaton todiste ja peli olisi sillä selvä. Mahdollisuuksia on rajattomasti mikäli kanavalla esitetyt väitteet ovat totta. Muutoin tässä alkaa kohta hitaampikin olemaan sitä mieltä, ettei parantumis- ja muut ihmeet ovat mielikuvituksen tuotteita.

      Tasapuolisuuden vuoksi on kyllä todettava, ettei se vastapuolikaan vakuuta yhtään sen paremmin olemassa olostaan.

      • Olen ihme

        Kyllä Jumalan Sanaa"markkinoidaan", me uskovat sanomme sitä evankelioimiseksi.Jokaisen uudestisyntyneen tehtävä on todistaa omasta ihmeestään muille ihmisille.
        Markkinoinnista tällä palstalla syytetään evankelistoja jo ihan tarpeeksi.Että rahasta ja ahneudesta julistavat Sanaa.


    • a-no

      Kyllähän näitä ihmeparantumisiakin on dokumentoitu lääketieteellisesti ympäri maailman pilvin kirkkain. Tässä oma suosikkini TV7:n arkistosta, Delores Winder: http://www.tv7.fi/vod/player/?program=10694

      Tässä on 10 tunnettua parantumista amerikan kielellä: http://www.is-there-a-god.info/life/tenhealings.shtml

      Suomen lääkärit ovat monasti nuivan ylimielisiä suhteessaan ihmeisiin, uskovaisiin ja vaihtoehtolääkintään, joten näitä paranemisia ei liene pahemmin dokumentoitu täällä.

      Ihmeet kuuluvat olennaisena osana kristinuskoon - se on merkki siitä, että Pyhä Henki vaikuttaa edelleen. En haluaisi TV7:lle ainoastaan ilmeettömiä puhuvia päitä puhumaan uskosta - tarvitaan myös toimintaa!

    • Höpö höpö

      Yhtään todistettua ihmeparanemista ei ole tapahtunut koko maailmassa, saatikka Suomessa. Näistähän on tehty tutkimuksiakin. Miljoona dollaria on vielä lunastamatta, tämä summa on luvattu todistetusta paranemisesta, huijauksia on paljastettu sitävastoin useita. Kamerat on kaikilla ja kaikkialla. Miksi yhtään videota ei ole amputoidun raajan kasvamisesta, täydellisestä selkäydinvammasta paranemisesta ja pyörätuolista nousemisesta, kuolleista heräämisestä, syntymästä asti sokea saa näkönsä. Näitä vaan esille mediaan, hopi hopi. Nämä parantumis valheet ovat hyvä bisnes, epätoivoisia, sairaita, vammaisia on niin paljon keskuudessamme, toinen luku on vielä mielisairaat, jotka ovat helposti manipoloituvia.

      • a-no

        Joo, sanotaan karkeasti, että 99% tämän päivän väitetyistä ihmeparantumisista ei ole ihmeparantumisia. Kattokaa vaikka tuo TV7-linkki, jonka laitoin aiemmin - vanha tapaus, jota ei ole parantuneen lähipiiristä, eikä hoitaneiden lääkäreiden taholta kyseenalaistettu. Vakuuttava sataprosenttinen ihme - Delores Winder. Hän parani Kathryn Kuhlmanin tilaisuuksissa, joita toisinaan kunnioittivat läsnäolollaan eturivissä tunnetut amerikkalaiset lääkäritkin, jotka olivat todistaneet potilaansa ihmeparantumisen.

        Myös Pirkko Jalovaaran tilaisuuksissa on tapahtunut monia vakuuttavia ihmeparantumisia. Onko Pirkko huijannut rahaa vai ei? Oliko Kathryn Kuhlman avionrikkoja vai ei? Jumala käyttää kuitenkin juuri heidän kaltaisiaan ihmisiä - ehkäpä heillä on päällä aina voimakas synnintunto.


    • Pirkon eikä

      Myöskään Kuhlmanin tilaisuuksissa ei parantunut yhtään todistettavasti mistään sairauksista, istui sitten eturivissä lääkäri tai räätäli. Ei muuta kuin videoita kehiin. Sairaalan osastoilta löytyy raaja-amputoituja, halvaantuneita ym. Alakerran kylmiöstä löytyy myös kuolleita herätettäväksi. Missä viipyy videot?

      • a-no

        Jyvyys erotetaan akannallisuudesta uskon perusteella - uskoa ei tarvittaisi, jos Jumalan vaikutus olisi esim. ihmeiden muodossa ilmiselvää. Jeesuskin puhui omien sanojensa mukaan vertauksin siksi, että ihmiset eivät ymmärtäisi häntä. Tämä usko ja siihen liittyvä yliluonnollisuus ovat toisille salattuja ja käsittämättömiä.


      • GOLGATAN RISTIN ARMO

        Voi teitä epäuskoisia! Itsekkään en vouhkaa parantumisasioista, koska ne eivät ole evankeliunin keskeisin tavoite -Jeesuksella. Olen saanut tulla uskoon -kotonani. Ei kenenkään 'kätten päällepanemisen kautta'. Vain Raamattu lähistöllä (josta en tajunnut hönkäsen pöläystä) ja yksin soperretut sanat: "Jeesus. Ota mun koko elämä ja anna mun synnit anteex, tule mun sydämeen..". Tästä aikaa n.20v! Elämäni muuttui seuraavasta aamusta. Rauha oli. Unohdin kiroilla. Vapauduin myös Marlbiorosta..olin matkalla sitä ostamaan, mutta olin kuukausia rukoillut Jeesusta vapauttamaan tupakan orjuudesta. Ei taaskaan tarvinnu rukousjonoja..HERRA valitsee ajan ja tavan, miten ja milloin Hän ihmeensä tekee! Amputoinneista: ei tarvittu videointeja..potilas odotti pääsyä raaja.amp. paleltumavamman vuoksi
        Osastolla jossa työskentelin. Perushoidin potilasta..ja hän toivoi rukousta puolestaan. Uskovana rukoilin ja julistin synnit anteex..(mies oli vanha ja kuolemaakin pelkäävä). Seuraavana päiv tulin iltavuor. Potilas yhä osast ja raportoitiin: 'Amp. PERUTTU, Potilas odottaa siirtoa vanhainkotiin, PULSSIT KUULUU RAAJOISSA'. Tämä yksi esim. monista ihmeistä, joita henk.koht. nähnyt..uskoontulojen yhteydessä. Jumalan Armo on kattava, Häntä Itseään on syytä etsiä, ei taikatemppuja. Jumala on Pyhä. Ihmiset me olemme pahoja..syntisiä ainakin.


    • Höpötä sinä

      Höperö mitä vaan parantumisista. Videoita ja todisteita kehään, eletään sentään 2000 lukua, eikä taikauskon keskiaikaa.

    • Pelkkää huijausta

      Ainoa asia joka on helposti todistettavissa on, että moni Jalovaaran tilaisuuksissa "parantunut" onkin itse asiassa kuollut juuri siihen sairauteen jonka Jalovaara väittää "parantaneensa". Jalovaara ei edes suostu poistamaan näiden "parantuneiden" kertomuksia sivuiltaan, vaikka ihmiset tosiasiassa kasvattavat koiranputkea parasta aikaa.

    • Kusetusta

      Näitä "parantumisia" tapahtuu aina isän- kälyn kummille taikka joku muu täysin tuntematon ihminen josta kaikki ovat kyllä aina kuulleet. Kun aletaan etsimään itse parannuksen kohdetta ei kyseistä henkilöä koskaan jostakin syystä löydetä....

      • kristushitler

        Eräs ihminen eräässä kylässä eräänä päivänä.... kuulostaako tutulta?


      • TuttuaPukkaa

        Kuulostaa tutulta...sinähän se olitkin?


    • epäreilua

      Minkä takia jonkin yliluonnollisen voiman pitäisi parantaa yksittäinen ihminen?

      • PYHÄN VEREN VOIMA

        Unohtakaa jo se 'parantuminen', ei se ole a&o!! Tärkein on PELASTUMINEN IANKAIKKISESTA HELVETISTÄ! Sitä varten JEESUS antoi itsensä syntiuhriksi, vuodattaen Pyhän puhtaan verensä! Kiitos Pilatukselle ja juutalaiselle huutosakille jotka päätöksellään järjestivät koko Maailmalle mahdollisuuden saada osakseen ARMO.USKOMALLA JEESUKSEN UHRIVEREEN..piste.(parantuminen jostain voi sattua myös Veren voiman valinneelle, kuin 'myötäjäiseksi')


      • SYDÄMEN SINETTI

        En pidä sanasta YLILUONNOLLINEN. Se maistuu pimeältä. Yliluonnollista oli pelata spiritismiä, sitten oli joku OYAlauta, kaikenlaisia taikuuksia ja noituuksia, jotka todella olivatjaovat YLILUONNOLLISUUTTA. Jumalan Sanasta saamme HENGELLISTÄ raviontoa, sitä ei voikkaan ymmärtää muu, kuin HENGESTÄ SYNTYNYT ihminen. Hengestä syntynyt on saanut SYNTINSÄ JA NOITUUTENSA -ANTEEKSI. Kaikki pimeä on jäänyt taakse ja VALKEUS on täyttänyt sydämen...HERRA tuntee omansa.


    • Nokia iltoihinkin

      Meni linja-autoja, täynnä porukkaa, ympäri Suomea. Hehkutettiin paranemisista, kultahipuista ym. Touhu näytti lähinnä mielenterveysongelmaisten mölinältä. M Koivisto nostettiin Jumalasta seuraavaksi, Markun voitelun alla kävi monia, varsinkin nuoret miehet, oli Maken sydäntä lähellä. Missä nämä parantuneet ovat nyt? TV 7 tuoppa näitä esille.

      • BEWARE THE BEAST!

        Olet oikeassa. En olisi mennyt tuohon bussikyytiin, olen Jeesukseen uskodsa mitra vierastan kultahippuja, läskien yhtäkkisiä putoamisihmeitä? hiusten värjäytymisiä saarnaajan mukaihmemerkkinä, kailkinaista outoa epäjärjestyksellistä menoa..En kuulu kirkkoon en lahkoon en kuppikuntiin.Kuulun Jeesukselle, Ylösnousseelle..ymmärrän Hänen Sanansa on Totuus.jota syytä myös totella. Ym. ihmeetjamerkit voivat myös olla 'isästäprkeleest', joista Jeesus varoitti lopunaikana tulevan runsain mitoin esiintymään. Exyttäen Jos mahdollista, VALITUTKIN.


    • Kanavan moraali

      Miten ihmeessä voi olla mahdollista, ettei parantamiskokouksiin osallistuvat ihmiset edellytä todellista näyttöä parantumisista, vaan kerta toisensa perään ravaavat näiden puoskarien tilaisuuksissa? Lahjoittavat ko. toimintaan vieläpä rahaa.

      Onko hetken kestävä elämys niin voimakas, että siitä tulee riippuvaiseksi? Päihtyy puoskarien älämölöstä?

      On syy sitten mikä tahansa, niin tälläisiä ihmisiä on ja ilmeisesti tulee aina olemaan. Se että teeveestä tulee tämä soopaa 24/7, on sen sijaan asia johon jonkin viranomaisen tulisi puuttua mitä pikimmin. Puuttumisen perusteeksi sopii ainakin yleinen etu.

    • ALARM!ALARM!ALARM!

      Osittain osuma naulan kantaan! Mutta Totuudessa, puhtaalla omallatunnolla totean: kanavan plussa suomalaisille on: AINOA TVkanava joka tuo esille täyttä totta ISRAELNEWS.k.21..arkisin. Uskovana ihmettelenkin Jumalan hyvyyttä Suomea kohtaan; niin paljon väärämielistä asennetta Israelin tapahtumiin. Ja älämölövapaus annettukin lähes kaikissa muissa medialähteissä hitlermielisille lähteille. Asenteesta Israelia kohtaan aika 100% riippuu oman maan Siunaus/kirous...

      • Olet sekaisin

        Israel on maa siinä missä muutkin. Ellei Yhdysvallat suojelisi kyseistä paikkaa olisi koko maa hävitetty jo moneen kertaan. Suomen tulevaisuus EI MILLÄÄN TAVALLA ole riippuvainen yhden lähi-idän maan tapahtumista.

        Täydet pisteet toisaalta vainoharhaisuudestasi, sen se uskonto teettää.


    • Mäggaiveri

      Sid Rothin ohjelmasarja yliluonnollista on omassa lajissaan huippua. Ihmeitä esitellään kuin liukuhihnalta. Taivaassa vierailu ja sieltä takaisin maan pinnalle palaaminen tuntuu olevan oikein suosittua.

      Kiinnostaisi tietää onko Sid tosissaan, vai onko kyseessä vain arkinen näyttelijän rooli? Uskooko hän itse noihin väitetyihin ihmeisiin, ja jos uskoo, miten hän selittää itselleen, ettei tosiasiassa näyttö riitä hänen ohjelmaansa kummenpiin medioihin?

      Ehkä ohjelmasarjan tuotto on tälläkin hetkellä riittävä, mutta koska meitä epäilijöitä kuitenkin vielä on, niin rehellisenä miehenä Sid voisi tenttiä alla olevassa linkissä mainitun haasteen. Loppuisi epäily katsojien huijaamisesta.

      http://www.skepsis.fi/Toiminta/Skepsiksenhaastejastipendi.aspx

    • Sid Rothin

      Ja vastaavien ihmeet, perustuvat täysin huijaukseen. Kukaan ei ole, eikä tule, lunastamaan skepsiksen lupaamaa rahasummaa maailmassa, saatikka suomessa. Tällaiset huijaukset myyvät hyvin, rahan ahneushan näissä on takana.

      • JumalanSanaValkeus

        Eikö maapallo ole aika suuri ihme? Vai ilmestyikö se tähän allemme kaikkine yltälylläisyyksinen, ihanvain tuosta ohimennen? Jumala erotti pimeyden ja Valkeuden. On musta sekä valkoinen. Ihmisen käsi ei kuitenkaan tätä kaikkeutta ole rakentanut! Eikö ole surullista havaita, että ihmisen käsi on se, joka tätä kaikkea senkun tuhoaa tuhoamistaan? Ja ihmeellistä sekin, että se on RAAMATTUUN ENNALTA KIRJOITETTU...


    • Huijarin vastuu

      Kyllä sitä voi olla samaan aikaan sekä kristitty että kriittinen huuhaata kohtaan, kun todisteet sitä kiistattomasti edellyttävät. Ihmeparantumisista ei ikävä kyllä ole havaintoja.

      Mutta joidenkin kohdalla toivo sellaista on niin suuri, että sokeasti HALUAA uskoa niihin. Ja luja halu voittaa tässä tapauksessa lujimmankin järjen.

      Tätä sokeaa halua jotkut ahneet lajikumppanimme sitten käyttävät hyväksen ja vievät hölmöjen rahat vaikka viimeistä senttiä myöden. Se jos mikä on epäkristillistä!

    • Sairaalaan mars!

      TV7:n kuvausryhmä ja puolen tusinaa ihmeparantajia esim. Meilahden sairaalaan pariksi päiväksi rukoilemaan, niin maailman media on Teidän! Siis tietenkin sillä edellytyksellä, että sairaalasta lähtee kotiinsa pari bussilastillista ihmeparantumisen kokeneita potilaita,

      Ja tähän liittyen kysymys; onko näin tarkoitus toimia, ja mikäli ei ole, niin miksi ei?

      • Herra parantaa

        Meilahden sairaalaan voi mennä vaikka kuinka monta kuvaus-ja rukousryhmää, mutta jos Jumalan Henki ei siellä ilmesty, ei mitään paranemisia tapahdu. Ei näet ihmiset ketään paranna vaan Jeesus Kristus parantaa. Me ihmiset olemme vain välikäsiä Jumalan työssä. Emme omassa voimassamme kykene parantamaan.


      • KUNNIA ON HERRAN!

        Kauan sitten Herra Jeesus näki hyväksi parantaa jo - Kivelän sairaalassa! Siellä oli eräs jo lepositeisiin sidottuna, odottaen aamusta siirtoa -HESPERIAN Psyk
        sairaalaan (joka Meilahden miljööseen kuuluvaa). Mies tuskissaan ja synninpoltteissaan. Luvan saatuaan paikalla ollut Jeesukseen uskova iltahoitaja -rukoili ja julisti hänelle synnit anteeksi JEESUKSEN NIMESSÄ JA VERESSÄ.

        Seuraavana päivänä sama hoitaja tuli taas iltavuoroon. Kuinkas ollakaan, potilas iloisena irrotettuna siteistään, kertoo tapahtuneesta ihmeestä rukouksen jälkeen ja valmistellaan häntä kotiitumaan kotisairaanhoidon turvin!

        Siinä esimerkki riivaajahengestä vapautumisesta JEESUKSEN VEREN VOIMASSA! Turhat ja pätemättömät psyykenlääkkeet ja vanhan ihmisen pakkohoidot jäivät...


    • Ylpeys+Epäusko=SYNTI

      Koska "Jumala on YLPEITÄ vastaan..' sekä '..heidän EPÄUSKONSA tähden Hän ei tehnyt siellä montakaan voimallista tekoaan.'

      • Herra parantaa

        Huom.!...Hän ei tehnyt siellä montakaan voimallista tekoaan!
        Syy ihmisten epäusko ja ylpeys olivat este.


    • Nöyryyttä kehiin

      Jaahas ja vai niin, että ylpeys on esteenä näinkin hyvälle työlle. Eikö rukoilijoiden joukosta sitten ole löydettävissä yhtäkään ei-ylpeätä henkilöä?

      • kehissä on

        Ylpeä voi olla myös rukouksen kohde eikä halua ottaa parantumista vastaan epäuskossaan.


      • YLKÄ SAAPUU!KUULUTUS
        kehissä on kirjoitti:

        Ylpeä voi olla myös rukouksen kohde eikä halua ottaa parantumista vastaan epäuskossaan.

        Tutkikaamme siis jokainen itseämme, uskovaiset Jeesuksen omat, ettei näistä likasyntitahroista löytyisi hääpukua mustaavaa törkyä, joka puhdistamatonna estäisi pääsyä Sisälle lähellä jo olevaa -Karitsan Hääjuhlaa! Vakavasti ottaen...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe