pikkukoiran käytös vanhempaa sokeaa koiraa kohtaan

koirulitt

Meillä on 7vuotias tiibetinspanieli, jolla on vanhempi 9vuotias lapinkoira seuranaan ollut (huom.) Koko elämänsä ajan. Nyt kun lapinkoiran näkö on mennyt huonoksi, melkeinpä sokeaksi, on tämä tipsu alkanut ärähtelemään ja murisemaan sille ilma syitä. Tipsu ärähtää melkein aina jos lapinkoira tulee lähelle. Sitten taas joskus ne jopa nukkuvat vierekkäin. Lapinkoira pelkää nykyään jopa ohittaa tipsua tms. Mikä tähän ärähtelyyn ja murisemiseen voisi olla syynä?

5

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olisiko näin

      että vallanvaihtoseremoniat käynnissä. Eikä vanhempi ole ihan vielä valmis luopumaan vaikka tietää että aika on käymässä vähiinpäin. Ja nuorempi taas vallasta huumaantunut että käyttää sitä väärin hyväksi. Ehkä sun pitäsisi hiukan avittaa nuorempaa vastuullisuuteen.

    • Pikkukello

      Lapinkoirasi ei enää osaa vastata tiibetinspanielin kehonkieleen, koska ei enää näe. Todennäköisesti suuremmasta koirasta on tullut kömpelömpi ja sosiaalisesti "tökerö", jota pienempi koira sitten stressaa. Katso vähän, ettei koirien välinen suhde mene pilalle. Voisiko tipsun kaulaan solmia vaikkapa kellon tai kulkusen, jotta koiratoveri tietäisi tarkemmin sen sijainnin? Silloin se ei päätyisi tipsusi lähelle tietämättään eikä aiheuttaisi ikäviä välikohtauksia.

    • meniaikaasitten

      Siinähän niitä tuli. Kyllä omistajan pitää vetää käytökselle rajat. koirat ovat vain eläimiä, heikompaa alistetaan vain lisää. Ihan sama mistä on kyse, turha spekulointi vie vain aikaa eikä johda mihinkään -paitsi lisää vain epävakaata käytöstä- kun pitäisi toimia, laittaa rajat käytökselle.

    • vanhus-parka

      Tuo lähenee jo eläinrääkkäystä, siis että siedät tuollaista. Hae apua ns. koirakorjaajalta. En viitsi tänne nimiä laittaa koska kutienkin joku sanoisi että on maksettu mainos. Meillä ei ole ikinä siedetty koirien riitelyä. Omistaja asettaa rajat kuten tuossa edellisessä viestissä todettiinkin.

    • soosoo

      Juu, nuorempi yrittää "ohittaa" vanhempaa. Kun meidän vanhukselle tuli aivohalvaus, ei vakava, mutta toisella puolella poski roikkui ja vähän hitaammin käveli, niin ekaa kertaa kun oltiin koirapuistossa niin kaksi eri tuntematonta koiraa yrittivät vuorotellen hyökätä päälle. Omistajansa olivat ihmeissään-minä en niinkään. Osalla koirista vaan on semmoinen perusluonne (vaikka muuten kilttejä olisivatkin), että käyvät heikon kimppuun.

      Meidän nuorempi yritti myös käydä tuon päälle, väitän, että olisi hengiltä ottanut lopulta. Me pistettiin se pihalle katsomaan lasioven läpi, kun vanhempaa helliittiin. Pari kertaa se sai sieltä myös katsoa, kun vanhempi söi iltaruokansa, nuorempi pidettiin se yksittäinen ilta paastolla (terve aikuinen koira kestää sen kyllä). Jos nuorempi ärisi vanhemmalle, sitä toruttiin heti, ja heti kaapattiin vanhempi kainaloon hellittäväksi niin, että nuorempi ymmärsi, että me olemme vanhemmän puolella.

      Nuorella on oltava vastassaan vanhuksen lisäksi myös omistajat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe