Harjun oppimiskeskus

2+14

Osaako kukaan sanoa mitä vaaditaan pääsykokeissa hh-linjalle pyrkiessä. Hakuun vielä reilu 2vuotta, mutta haluan jo etukäteen miettiä olisiko harju hyvä paikka. Onko pääsykokeissa joku kuntotesti(näin olen kuullut) ja mitä siinä vaaditaan. Se minua ehkä eniten pelottaa sillä minulla on todella huono kunto(vatsoja pääsen muutaman, punnerruksia vähän päälle 10 ja juoksakaan en jaksa kovinkaan pitkään). Ja ylipainoakin on vähän... Tosin onhan tässä pari vuotta aikaa kehittyä mutta silti haluaisin kuulla mitä harjun pääsykokeissa vaaditaan.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valistaja

      En suosittele menemään eläin alalle huonokuntoisena, varsinkaan hevosenhoitajaksi. Työ on fyysisesti todella raskasta, aikaisia aamuja, pitkiä päiviä koulu päälle ratsastaminen. Siinä työssä on myös henkisesti vaikeaa, esim.kuvittele tilanne jossa olet vaikka jo viitenä peräkkäisenä päivänä (ma-pe) herännyt aamu kuudelta, tehnyt aamutallin->hevoset ulos, (putsannut 5-7karsinaa joka aamu), hakenu hevoset, ruokkinut ne, tarvittaessa putsannut, lakaissut kaikki lattiat huolella ja lakaissut vaikka jonkin lattian uudestaan kun joku on tuonut heinää (ropissut pitkin lattioita).
      Aamutallin jälkeen olet syönyt, mennyt oppi tunneille, luultavasti ratsastanut välissä myös ja tullut vielä ilta talliin, jossa samat hommat kuin aamutallissa ja päälle vielä hevosten liikutus. Opiskelijanakin sinulla on koko ajan pieni pelko (varsinkin alussa) epäonnistumisista, mikä kerää stressiä. Vaikkakin aikuisilla(työntekijöillä on täysi vastuu hevosista ja sinusta)
      Olet illalla tehnyt vielä kotitehtävät ja sen jälkeen mennyt ehkä suihkuun ja tehnyt muut iltatoimet. Jonka jälkeen menet nukkumaan, asuessasi opiskelija kämpässä talossa on muitakin nuoria, joilla ei ole aamutallia ja hehän valvovat vaikka koko yön ja melskaavat. Nukut ehkä n.6-9h per yö ja sama rutiini kuin edellisenä päivänä.

      Jokaisella ratsastustunnillakin kuulet kritiikkiä ja joskus kehujakin :) ja nyt päivän tunti on mennyt todella huonosti.. Ratsusi on kuumunut ja alkaa puremaan kuolaimeen kiinni, ensimmäinen kysymys mitä teet? No onneksi siellä on opettajia neuvomassa mutta itsekin alat hermostumaan kun kaikki ei suju ja olet tehnyt pitkiä tallipäiviä, saatat ehkä näpäyttää ärtyneenä hevosta raipalla joka taas protestoi kiihdyttämällä vauhtiaan/juoksemalla alta pois/ehkä jopa pukittamalla. Ratsastuksen opettajasi huomauttaa sinulle ns "turhasta raipan käytöstä" voi jopa käskeä sinut pois hevosen selästä muiden katsellessa ja poistumaan tunnilta->ryhmäpaine (juu tää on aika ääri esimerkki enkä tiedä onko näin edes käynyt ikinä tai tuleeko käymään) Nolostut ja vihastut, jolloin mielesi tekisi häipyä vain huoneeseesi ja tehdä mitä ikinä teetkin vihaisena. Mutta ei se noin vain käy sinulla on lauantai ja sunnuntai vielä talli vuoroja. Ja hevoset pitää hoitaa ja liikuttaakin tarvittaessa vielä tänä iltana. Menet ärtyneenä ja masentuneena ilta talliin jossa hevoset Tottakai huomaavat ärtymyksesi ja muuttuvat jännittyneiksi tai varautuneiksi. Taaskaan kaikki ei suju ja haluat saada hommat tehtyä. Toivottavasti tässä kohtaa menet sanomaan jollekkin aikuiselle työntekijälle että et voi hyvin tai et pysty tekemään ilta tallia tänään. Tai pyydät edes apua. Koska se on ihan jo hyvinvointisi kannalta tärkeää ja jaksamisesi, hevosia unohtamatta nekun voivat reagoida erittäin rajustikkin negatiivisiin mielialoihin. Työntekijä kuitenkin juttelee kanssasi ja ns. avaudut hänelle. Loppujen lopuksi teette ilta tallin kaksin ja mitään ei sattunut, olet itsekkin hieman paremmalla päällä ja loppu viikonloppu menee joutuisaan.

      Tuossa on yksi esimerkki henkisestä raskaudesta, turhautumisen tunteesta ja hoitajan velvollisuudesta tehdä työnsä. Toisaalta pitkän talli jakson jälkeen mikä vain voi masentaa esim. huonosti mennyt oppitunti, ruoka, unohdit esim. ladata kännykkäsi ja se sammuu tai voihan olla että et pääse porukkaan oikein mukaan ja vietät koulu päivät yksin :(

      Hh-koulutus ei ole ensinnäkään mikään hupileiri vaan oikeasti raskasta duunia jossa joskus itketään ja joskus nauretaan.. Sulla tarvii olla HYVÄ kunto että jaksat ja vältät isommat rasitukset, sun tarvii huolehtia työ ergonemiastasi, nukkumisesta, syömisestä, pyykkien ja tiskien pesusta, opiskelusta sekä olet omalla tavallasi vastuussa suurista eläimistä, mitkä pitää hoitaa! Ja sadasta muusta asiasta esim. raha-asioista...

      • 6+15

        Olen erittäin valmis sitoutumaan tuohon ja itseasiassa pidän jopa karsinoiden siivouksesta. Kuntoni ei ole kuitenkaan niin huono etten jaksaisi noita asioita tehdä. Olen kerran tehnyt viikon ajan 10hevosen aamutallin yksin. Minulla on myös hyvä motiivi tehdä asiat huolellisesti ja loppuun asti vaikka olisi rankkaakin. Saan siitä hyvän mielen, koska tiedän että se on itsellenikin hyväksi tehdä jotain rankempaa ja myös siitä hyvän mielen että hevoset on nyt hoidettu. Olen kokenut ikäisekseni hyvinkin paljon sekä henkistä että fyysistä rasitusta, joten uskon pystyväni tuohon. Olen todella kärsivällinen ja lujatahtoinen ihan perusluonteeltani. Lisäksi olen kuullut että ekalla vuodella ei edes ratsasteta juurikaan ja se eka vuosi on rankin. Ja en todellakaan luule, että se on mikään hupileiri! Vaan päinvastoin, rankkaa työnteko. :)


    • ksana97

      harjun pääsykokeissa ei ole enää kuntotestejä mutta siinä on ns. käytännön koe miten hevonen harjataan miten siltä putsataan kaviot ja miten se laitetaan karsinassa kiinni mieten sitä talutetaan ja että miten hevonen pysäytetään mutta voi olla että ns. käytännön koe muuttuu joka vuosi jonkin verran esim. itse kun harjuun hain niin meillä oli tuon käytännönkokeen lisäksi oli tallin pihan haravointia eli ns. ympäristön siistimistä ja tietty haastattelu jossa kannattaa kertoa kaikki mahdolliset jutut mitä on tehnyt hevosten kanssa ja kuinka pätevä on hevosten kanssa toimiessa myös jos on allergioita heinä, pöly tai jokin kasvi allergia niin siitä kannattaa kertoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2786
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2086
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe