Paniikkihäiriö ja lentäminen, apua!!

lotte2

Tarkoituksena on vkl lähteä ulkomaanreissuun, lento kestää 2,5 h. Olen nyt jo ihan paniikissa sillä lentäminen pelottaa niin paljon. Olen viimeksi lentänyt yli 2 vuotta sitten ja silloin sain äidiltäni 2mg Rivatrilia ja vintti pimeenä koko lennon. En siis juurikaan muista mitään tuolta lennolta.
En siis pelkää lentokoneen putoamista tms vaan sitä kun en pääse sieltä pois ja korkeaa paikkaa. Lentoaika ei tällä kertaa ole edes kovin pitkä mutta oikein itkettää kun miettii että sinne koneeseen pitää mennä.

Pelkään myös sitä, että kun otan taas rauhoittavaa, että mitä jos se ei autakaan. Muuten en syö siis mitään muuta kuin cipralexia 5mg päivässä. Mutta ilman rauhoittavia minua ei koneeseen saa tekemälläkään. Onko hullua ottaa Rivatrilia tuollanen määrä yhtäkkiä ja onko kellään mitään kokemuksia tästä pelosta?

Kiitos vastauksista :)

4

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • artsi7

      Monet on vetäny rauhoittavia 20 vuotta putkeen. Ei mitään vaaraa yksittäinen käyttö tuollaisella määrällä.

    • Lentäen

      Jos ei konjakki paukku tai kaksi auta niin suosittelen kääntymään lekurin puoleen. Tod näk saat rauhoittavia opa tai oxa (sama aine) niin kannattaa kokeilla ensiksi kotona miten vaikuttaa. Itse en pidä lentämisestä lainkaan, vaikka koneessa on tullut oltua todella monta kertaa. Mikä siinä pelottaa?? Mua pelottaa koska en voi tehdä mitään enkä näe minne kone menee.. No ekana kone menee kohteeseen ja mitä näkemistä edessä on, mieluummin keskityn sivu näkymiin, musiikkiin yms. Ei ne kapteenit eikä lento emot tätä työtä tekisi jos se olisi vaarallista! Omakohtaisen kokemukset: 1. lento n. 1h meni nopeasti (konjakki) näitä useita. 2. Lento n.6h. näitäkin useita jo takana. jännitti ihan höpönä, kävin lääkärissä keskustelee ja suositteli oxamin lääkettä. No lento edessä enkä koskenut lääkkeeseen. Hammasta purren parin konjakin jälkeen koneeseen ja hyvin meni! Mitä pelättävää? 3. lento n. 10h. Olin jo tottunut varmaan kun ei jännittänyt (takana jo kymmeniä nousuja ja laskuja) yhtään, tai no vähät tottakai! Sen huomasin että joskus että mitä isompi kone sitä vähemmän mua jännitti.. Suosittelen sulle aloittaja jos voit niin ota pari rohkaisevaa (en tyrkytä enkä tuputa) niin varmasti pärjäät lennolla. Helpottaa kun näet että olet ilmassa ja menossa määränpäähän! Muista että ei se henkilökunta koneessa tekisi sitä työkseen jos se olisi riskialtista!
      Hyvää lomaa ja kerro kokemuksesta kun palaat takaisin!

    • Kokemusta on

      Kokemusta on. Lentokone oli paha paikka, koska sieltä ei pääse ulos. Alkoholia en voinut ottaa, seurustelin ihmisten kanssa. Nyt vanhemmiten otan vähän viiniä ja nautin lentämisestä kunhan ensin pääsen siihen koneeseen. Välttelen konetta kuitenkin. Jatkuva pieni lääkitys minulla. Minun pitää saada istua aina ikkunan vieressä. Lyhyet matkat menee. Kunhan pääset määränpäähän niin nautit .

    • lotte2

      Juu se juuri pelottaa kun sieltä ei pääse pois! Ja se että se on niin korkeella. En siis pelkää koneen tippumista tms. Tänään lähtee kone päivällä, aion ottaa 2mg Rivatrilia että pystyn sinne menemään. Kiitos tsempeistä! :)

      AP

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4964
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3257
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1395
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1235
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      71
      929
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe