Avaudun

Manofballs

Mun hyvä ystävä raiskattiin. Olen mies ja hän nainen. Jätetään kostopuheet sikseen, ne on henkilökohtainen asia. En ole ennen ajatellut ihan näin vahvasti, mutta oikeasti kuvottaa, saa voimaan pahoin kun luen mitä ihmisille (naisille) on käynyt. Mä vuodatin kyyneliä muiden ihmisten nähden kun sain tietää, voin vaan kuvitella miltä hänestä tuntuu ja ei ole hyvä etten osaa sanoa paljoa lohduttavia asioita, ja tiedän sanomattakin ettei hän halua nähdä miehiä nyt ja kunnioitan sitä 100%sesti.

Onko pk-seutu mennyt pilalle? Kukaan ei uskalla ottaa oikeutta omiin käsiinsä jos ei läheiselle tapahdu jotain, ja mitä jos raiskaaja päihittää sut mennen tullen käsirysyssä? Se on joko liivimiehen palkkaus tms tai kaveriin turvautuminen, tai vakavampien keinojen käyttö. Ja siis tärkeintähän on auttaa uhria, muttta ennaltaehkäisemisen täytyy olla kunnossa. Ja se ei ole, ei todellakaan ole.

Multa on mennyt vuosia sitten usko päättäjiin ja niiden sirkukseen ja omahyväisyyteen. Helppo se on jos on palkattu henkivartija mukana, joka naisella ei ole varaa siihen.

Antaudutaanko ja annetaanko raiskata?
Tehdäänkö ite jotain?
Vai mitä?

Raiskaukset ei tosiaan vähene pelkällä tekijöiden paapomisella. Tarvitseeko yksityisten kansalaisten oikeasti puuttua näihin jos poliisilla ei riitä resurssit ja oikeuslaitoksella ja päättäjillä ei ole mitään munaa eikä oikeustajua?

6

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama mies

      Ja siis, eikö naisilla oo muka oikeus tuntea olonsa suht turvalliseksi liikkuessaan ulkona?

      Tässä on minun mielestä perustavanlaatuinen ja mitä yksinkertaisin ongelma mahdollisen ratkaisun kanssa:

      Raiskaaja ei ymmärrä ettei saa raiskata. Ongelma on siis ymmärryksessä.
      Muslimimaissa ja Kiinassa ihmiset ymmärtävät ettei tiettyjä lakeja rikota koska rangaistukset ovat kovia ja rikoksesta saatu hyöty verraten pieni. Raiskauksen hyöty on tekijälle suuri jos hän ei saa seksiä muualta. Meillä seksiä saa helposti prostituoiduilta ja kenellä tahansa on varaa, joten ongelma ei ole raha vaan raiskaajan asenne että on "vähemmän mies kun harrastaa seksiä rahasta".

      Toinen ongelma on tietenkin nössö-rangaistukset, sormella heristelyt. Sormi pitää katkoa tai laittaa lukkojen taakse koko miehen kanssa, niin että tuntuu. Koska jos ei tunnu, ei ymmärrä.

      Ymmärryksen puute on vihan alku. Ymmärrystä pitää lisätä, mutta se ei tarkoita päähän taputtelua eikä moralisointia vaan asioiden parantamista. Ihmiset eivät omista elämäänsä moralismeja varten, vaan moraali on hyvää elämää varten. Kaikille parempaa elämää.

      • Mitä tapahtuu sitten

        Uskonto ja rangaistusten kovuus ei vaikuta raiskausten määrään. Raiskaukset vain peitellään paremmin. Raiskausten keskimääräinen lukumäärä on sama ympäri maapallon.


    • qweqweqweqweqwe

      kannattaa vääntää kakat.

    • Mitä tapahtuu sitten

      Mielestäni raiskaus ei ole seksuaalinen teko, vaan pelkästään väkivaltainen. Raiskaus on siis vähän kuin repimistä, hakkaamista, riuhtomista ja vapaudenriistoa. Siinähän pidetään uhri väkisin otteessa.

      Jokaisen miehenkin olisi hyvä käydä sisässään läpi sellaisen teon merkitys. Toivottavasti häneen ei jäänyt pysyviä jälkiä.

      Minulle on joskus tullut mieleen, että eräs miesystäväni katsoi minua vähän kuin autoa, että onko minussa lommoja tai muuta sellaista, kun kerroin, että minut oli joskus nuoruudessa raiskattu.

      Välttämättä naisystävän raiskaus ei edellytä miesystävältä mitään toimia. Raiskaus ei saa järkeä katoamaan, jos sitä on. Eli nainen pysyy samana kuin on. Kuva siitä, mitä muut ihmiset ovat, saattaa muuttua hiukan.

      Elämän laatu raiskauksen jälkeen riippuu siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Tapahtuuko hyviä vai huonoja asioita.

      Jos haluat kysyä jotain, niin voin vastata. Minut on raiskattu nuoruudessa ja nyt olen jo keski-ikäinen.

      • aloittajaM

        Kiitos. Todella hyvä ajatus, jokaisen miehen olisi hyvä kyllä käydä läpi miltä tuo tuntuu, sen merkitys oikeaan elämään. Jotenkin tuntuu että se henkinen puoli on paljon satuttavampi usein, ja siis ystävääni ei sattunut juuri fyysisesti, mitä hän kertoi, ja henkisestikin hän vaikuttaa yhtä vahvalta kuin ennenkin vaikka vierastaa miehiä enemmän oman kertomansa mukaan.

        Otan tuon pohdintaan. Kiitos ja voimia sulle!


    • väkivaltamaasta

      Tautisen maailman tautiperintöä - leviää myös sairaudet kuin hiv ja tubi muitten seksitaudeiksi nimettyjen ohella eikä parantavaa lääkettä aina edes ole olemassakaan.
      Olen samaa mieltä että mistään seksuaalisuudesta tai rakkaudesta ole kyse vaaan törkeästä väkivallasta ja vallankäytöstä - tapa tehdä bisnestä kun tekee leikkikaluja itselleen toisista ihmisistä. Aika surkea on äitienkin osa jos vielä pienet lapsetkin on väkivallan ja tuhonnan kohteena. Sepä niistä vastuuntunnottomista kannibaaliukoista joita vie himo, viina ja aineet, ongelmanaan tietty myös krooninen rahapula - mistä löytyy seuraava lypsikki. Kun ukoilta ja akoilta on ihmisyys syvästi kateissa välillä niin perheissä, suvussa ja koko yhteskunnassa ja maailmass, miten vois hoitaa noitten heilimöivien heinienkään ongelmaa - tavallisena jo tosi väsähtäneenä kaksjalkaisena - kaik raakuuksien
      muodot läpikäyneenä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe