Tule uskoon?!!

MINÄ OLEN CHARLIE

Tämäkö on ”uskoontulon” tyyppiesimerkki?


http://yle.fi/uutiset/tutkija_ranskan_terroriteoista_kouluesimerkki_nuorten_tiesta_vakivaltaan/7728247?ref=leiki-uu


Missä poltetaan kirjoja ja lehtiä, siellä poltetaan kohta ihmisiäkin. Tämä on pitänyt paikkansa historiassa. Natsi-Saksassa paloivat kirjaroviot ja sen jälkeen ihmiset, samoin Stalinin Neuvostoliitossa. Tätä todellisuutta edustaa nyt Isis Lähi-Idässä, Taleban, Putinin Venäjä, Pohjoiskorea, Euroopassa ja Yhdysvalloissa tapahtuneet terroriteot, viimeksi Ranskassa tehty hyökkäys Charlie Hebdo -lehteä vastaan jossa murhattiin Jumalan nimissä 12 ihmistä yms.

Vapaa tiedonvälitys satiirinkin keinoin on länsimaisen demokratian ydin. Se on luovuttamaton arvo eikä taivaaseen tai paratiisiin hamuaville murhaajille pidä antaa periksi. Uskontona Islamin pitäisi ottaa asia vakavasti ja panna fanaattiset hullunsa kuriin. Mutta, niin kuin kristinuskokin, myös Islam on moniääninen ja monimielinen eikä sen yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa ole olemassakaan. Monissa muslimimaissa on säädetty kuolemantuomio jumalanpilkasta, jota mm. minä tällä kirjoituksellani monen mielestä nyt edustan. Siksi nimimerkki.

Uutisista voi lukea lähes päivittäin, miten uskontojen varjolla tehdään kyseenalaista politiikkaa tai poljetaan ihmisoikeuksia. Uskontojen nimissä tehdään terroritekoja, itsemurhaiskuja, sanoin kuvaamattomia julmuuksia ja henkistä väkivaltaa. Kristinusko ei ole tässä mielessä poikennut muista uskonnoista, ja näistäkö ei saisi puhua ja kirjoittaa edes satiirin keinoin koska se loukkaa aina jonkun vakaumusta tai profeettaa ja Jumalaa? Jumalan tuomiota ei jäädä odottamaan, vaan nämä uskonsoturit ottavat oikeuden omiin käsiinsä pommeilla ja rynnäkkökivääreillä. Mikä on tämä jumala jota pitää näin puolustaa?

Madridin (vuonna 2004) ja Lontoon (2005) pommi-iskut, Toulousen (2012) ja Brysselin (2014) ampumiset ja Sydneyn (2014) kahvilaisku, mistä nämä kertovat? Näiden tekijöiden maailmankäsitys oli samanlainen kuin Pariisin Charlie Hebdon iskun tekijöillä. Uskoontulo on tapahtumien lähtölaukaus. Tässä on yhteys islamiin, ne jotka sanovat jotain muuta kiistävät valitettavasti jotain hyvin ilmeistä. Sama koskee muidenkin uskontojen fanaatikkoja, myös kristinuskon ja juutalaisuuden. Asia ei ole uusi, muistammehan että ajanlaskumme alkupuolella Jeesuskin tapettiin nimenomaan jumalanpilkasta syytettynä (Matt. 26:65, Mark. 14:64).

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan sananvapauden piiriin kuuluvat myös mielipiteet, jotka voivat loukata, järkyttää tai häiritä toisinajattelijoita. Uskontojen nimissä tehdään paljon pahaa, mukaan lukien edellä mainitut veriteot - niitäkö ei saisi arvostella ja tuomita? Vapaus kritisoida kaikkia uskontoja kärkevästikin tarjoaa niille elintärkeän mahdollisuuden kehittyä ja uudistua. Vapaa lehdistö ja sananvapaus on uskonnollisen totalitarismin pahin vihollinen, siksi se halutaan vaientaa. Syitä uskonnolliseen väkivaltaan on haettava sieltä missä se sikiää eli uskonnoista itsestään.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totta 1

      sanoit Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan sananvapauden piiriin kuuluvat myös mielipiteet ,jotka voivat loukata , järkyttää tai häiritä toisin ajattelijoita.
      Ihan hyvä tulkinta mutta tuleeko mieleen että asioita voi esittää länsimaisen sivistyksellisen osaamisen ja taidollisen tavan tavalla pyrkien asioissa myöskin lopulliseen hyvään ratkaisuun.
      Sananvapaus ei tarkoittane että voi asiat esittää millä tavalla hyvänsä kiihottaakseen kansanryhmää vastaan pilkatakseen tai halventaakseen niitä asioita jotka arvoina ovat useille arvokkaita. Asioita voi tuoda arvokkaammalla tavalla esiin. Kansainvälisiä suhteita pitää hoitaa arvokkaammalla tavalla että rauha säilyisi ja jakolinjat pysyisivät vakiintuneella tasolla.
      Sananvapautta tulee vaalia kuten yksilöiden välisissä suhteissa ei se anna vapautta puhua mitä hyvänsä. Meilläkin rikoslaissa on liventävänä tekijänä se jos tekijää ärsytetään sanoin ,elein tai muutoin että tekijä menettää malttinsa. Lakimiehet voisi tästä kertoa enemmän en viitsi lainat lakikirjaa kirjastosta mutta lainaa sinä ja lue.
      Tuomitsen täysin murhaamisen siitä ei olut nyt kysymys mielipiteessäni vaan siitä että sananvapaudellakin on rajansa,jos profosoidaan tehdään se sivistyneesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe