Seppäsen pakkoruotsih..ohjelmat

Käännöststo

Kaikki tiedämme, että Seppäsen TV-sarja on maksettu rkp-rahalla ja siksi sen propagandaviesti on: "Finnar, hyväksykää pakkoruotsi!" Kaikki muu ohjelmassa on täytettä tuon viestin ympärillä.
Olennainen virhe, jonka varaan koko TV-sarja rakentuu, -kuin kortittalo veneeseen-, on se, että se ei tee eroa v. 1809 Ruotsi-Suomen valtion ja tuon vuoden jälkeisen, Bernadotte-suvun hallitseman Vähä-Ruotsin(Lill-Sverigen) välillä. Vielä kertaakaan ei Seppänen ole maininnut sanaa Bernadotte.
Ohjelma liikkuu edestakaisin vuosisatojen taakse ja palaa takaisin, puhuen koko ajan "ruotsalaisuudesta", ikäänkuin "ruotsalaisuus" olisi ollut samaa kaikki nämä vuosisadat ja olisi edelleen. Kuin se olisi jokin perusominaisuus, muuttumaton hyve. Tämän yhtenäisen käsitteen ohjelma yrittää syöttää katsojille määrittelemättä sitä mitenkään. Mutta "ruotsalaisuutta" ei voi määritellä näin heppoisin perustein kuin Seppänen esittää. Pitäisi lähteä liikkeelle vuoden 1809 traumasta.
Historian tutkimus ja tulosten tulkinta on hidasta arvelua, palasten kokoamista ja tuloksia puntaroidaan monelta kannalta. Tämä ohjelma napsii sieltä täältä iskulauseita ja Seppänen laukoo kameralle syyttävän näköisenä irrallisia letkautuksia milloin mistäkin aiheesta hypähdellen vuosisadoilta toisille. Yksi yhteinen nimittäjä hänellä on: kielipolitiikka. Jokainen hänen lauseensa alleviivaa: "Tässäpä teille ruotsalaisuutta!". (Ja lisää olkansa yli kuin Jopen juoppo: "ruotsinkielisyyttä")
Jo ohjelman nimessä mainitaan tuo "ruotsalaisuus" ikäänkuin se olisi kaikille päivänselvä käsite. Sehän ei ole mikään yksiselitteinen käsite alkuunkaan.
Ruotsin nykyajan ruotsalaisuus on peruslähtökohdiltaan erilainen kuin 1800-luvun ja vielä erilaisempi silloin kuin Ruotsissa velä oli vallassa sen oma, ruotsalainen kuningassuku, Vaasa -suku. Vaasasuvun kuninkuuden yhteydessä mekin olimme. Emme koskaan tämän Bernadottesuvun. Bernadottet tulivat Ranskasta, sotilassuku. Eivät ole meidän kuningassukuamme. Vasa-suku oli.
Ruotsalaisuutta ei siten voi määritellä yhdeksi käsitteeksi.
Mutta Seppänen liikkuu kuin se nobelpalkittu hiukkanen eri paikoissa samaan aikaan, uskotellen, että "ruotsalaisuus" on jokin alkuaine tai suomenkielisyyden sairauteen tepsivä lääke, jota suomalaisten pitää ottaa työterveyslääkäri Seppäsen määräyksestä.
Vuosi 1809 katkaisee "ruotsalaisuuden" laajan ja moniselitteisen käsitteen . Vähä-Ruotsi(Lill-Sverige) on aivan toinen asia kuin Vaasa-suvun Ruotsi-Suomi.
Seppäsen "ruotsalaisuus" on kielipoliittisiin tarkoituksiin heitetty käsite, jota ohjelmassa ei siis edes yritetä määritellä, vaan se heitetään suomenkielisten päälle irrallisina lauseina, vertailuina, ja ruotsin lippuina.
Jo ohjelman lähtökohta on väärä. Sehän on kielipoliittinen. Eivät Rkp:n rahastot sitä muuten olisi tuottaneet. Sana "ruotsalainen" peittää alleen ohjelman ajatuksen: "ruotsinkielinen". Ja suomalainen katsoja kuulee sen:"Suomi on pakkoruotsalainen, pakkoruotsinkielinen". Mikä se toden totta on. Toivottavasti ei enää montaa vuotta.
Ruotsin ja Suomen välistä historiaa pitäisi tietenkiin lähestyä vuoden1809 railosta käsin, joka vuosiluku jakoi Ruotsi-Suomi-alueen Vaasasuvun Ruotsin suurvalta-aikaan ja sitä seuranneeseen Vähä-Ruotsin Bernadotteaikaan, josta kehittyi Nyky-Ruotsi Suomesta taas kehittyi suuriruhtinasajan jäkeen Suomen itsenäinen valtio

17

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joopa joo..
    • Käännöststo

      Uusin tämän pkh:n tekemä ohjelman tarkoitus on pelotella suomalaisia venäläisillä.
      En katsonut ohjelmaa, enkä katso.

      Sen sijaan on mielenkiintoista, että Rkp-läiset "maanpuolustajat pitivät Säkylässä juuri maanpuolustuskokouksen, jonne suomenruotsalaiset Haglundin ym. ympärille kerääntyivät nostattamaan Natointoa.
      Yle:n uutisen mukaan (vain ruotsiksi) tuo joukko on kokoontunut 5 vuotta vuosittain, koska Rkp:llä on ollut puolustusministeirn salkku ja virkoja sopivasti.
      Samaan aikaan Stubb, ruotsinkielinen, ja Haglund, ovat innolla menossa natoharjoituksiin Viroon. Tuomioja ja presidentti ovat toista mieltä.


      Haglundin päivät alkavat olla vähissä ministerinä ja hätä tulee käteen.
      Stubbin taas pitäisi pohtia, lähtisiko(taas) Bryusseliin, vain ottaisiko oppositiojohtajan paikan .
      Seppänen ja yhtiönsä ovat yksi solu niitä Rkp:n maksamia pkh:a, joita toki riittää.
      Kepussa ollaan jo perse pystyssä valmiina Rkp:n lahjuksia varten.

    • lisää arkistosta

      sr.se:
      "....Ohjelman rahoitus keräsi kritiikkiä
      Ohjelman rahoittajat ovat kirvoittaneet keskustelua verkossa. Yleisradion lisäksi Suomi on ruotsalainen-ohjelmaa rahoittavat Svenska kulturfonden, Åbo Akademi och Kulturfonden för Sverige och Finland.

      Suomi24-sivustolla Käännöststo-nimimerkki kommentoi asiaa seuraavasti: "Kyseistä ohjelmaa ei todellakaan maksettu "samalla tavalla kuin kaikki YLe.n ohjelmat" Ei, vaan se maksettiin Rkp:n rahastoista, jotka jakavat rahaa kielipoliittisen propagandan levitykseen."

      • itkua piisaa

        Onko SuoLi tyhjentynyt?


      • huusianna.
        itkua piisaa kirjoitti:

        Onko SuoLi tyhjentynyt?

        Aitosuomalaisia on kaikki ne jotka tuntevat olevansa suomalaisia. Me suomalaiset haluamme olla Suomen kivikautisten maalausten maalanneiden jälkeläisiä ja siksi koemme olevamme kotonamme täällä. Tutkimusten mukaan uskon että olemme siihen myös oikeutettuja.
        Tällaisia suomalaisia ei voi olla ne jotka eivät itse sitä halua, vaan korostavat tulleensa paljon kivikauden jälkeen, vasta kun Suomen alue oli osa Ruotsia.
        Suomalaiset ovat ihan tyytyväisiä että ovat suomalaisia ja he kokevat olevansa suomalaisia identiteetiltään. Suomenkielinen on Suomessa kotonaan ja kokee olevansa omiensa joukossa.
        Monella suomenkielisellä on ulkomainen sukuhistoria ja heidän suku on tullut jostain muualta mutta he eivät sitä korosta tai edes ajattele. Se vaan sattuu olemaan heidän oma yksilöllinen sukutarina. Silti he kokevat olevansa identiteetiltään suomalaisia.
        Suomenruotsalainen joutuu ajattelemaan monimutkaisemmin pystyäkseen perustelemaan etuoikeutensa muiden suomalaisten yläpuolella.
        Perustellakseen etuoikeutensa suomenruotsalaiset uskottelevat olevansa muualta tulleita, ylempänä muita suomalaisia, ja siten ansaitsevasa muita paremmat mahdollisuudet elämässä. Vielä satoja vuosia myöhemminkin he haluavat korostaa olevansa jostain muualta tulleita mamuja. Heidän puheensa ovat ristiriidassa heidän historiaansa. Monien etuoikeuksien
        takia suomenruotsalaisuuteen on muodostunut identiteetti johon kuuluu olennaisena osana turhamaisuus ja nousukkuus.
        Suomenruotsalainen identiteetti kokee jatkuvasti olevansa vieraiden joukossa Ruotsissa ja Suomessakin. Onko se 'lainahöyhenissä' esiintyminen niin hauskaa, etuisuuksien lisäksi?


    • Seppäsen ohj rahoitu

      Pixel on yle fem:n kulttuuriohjelma.
      Maaliskuun lopussa Yle:ssä Fem, oli ohjelma nimeltä Pixel, jossa mm. Pia-Maria Lehtola (Eftyersnackissakin ollut esitteli Suomi on ruotsalainen-sarjan.
      Siinä kävi ilmi, että rahoittajat ovat rkp-säätiöitä, Yle ja Kirkon mediasäätiö.

      Kyseistä Pixel-ohjelmaa en enää ole löytänyt Areenasta(30.3.2012 esitetty?), mutta kohdasta 0.093) alkaen siinä esiteltiin tuottaja Antti Seppänen, joka selosti suomeksi uudesta Yleisradion Rkp-rahastojen kanssa filmaamasta ja rahoittamasta 13-osaisesta TV-ohjelmasta nimeltä "Suomi on ruotsalainen".
      Lehtola ym. kertoi, että "Sitä filmataan 8. jaksoa (10 niitä sitten tuli) ja sitä aletaan esittää v. 2013."

      Kyseisen ohjelman tarkoitus oli Pixelin näyttämän Seppäsen mukaan kertoa suomenkielisille, että "kaikki Suomessa on ruotsalaista, tullut Ruotsista". Suomenkieliset on määrä saada oivaltamaan, että he ovat oikeasti ruotsalaisia, koska kaikki Suomessa on ruotsalaista: historia, ruoka, muoti, kaikki lähti Ruotsista.. Sanat ovat useimmiten ruotsalaisia, erityisesti sivistyneeseen elämänmuotoon liittyvät sanat , ylemmät luokan sanat, kuten esim. sänky ja huussi.
      Antti Seppäsen mukaan lainasanat ovat " tosi iso juttu". Niin hän snaoi Pixelissä.

      Ohjelmasarja on suunnattu suomenkielisille ja se tehdään, että he "ymmärtäisivät että kaikki mitä heillä on, tuli heille Ruotsista".

      Eri asiantuntijoita on Pixelin mukaan kutsuttu "kertomaan nämä asiat"ohjelmasarjaan.
      Yksi kutsuttu asiantuntija on Maria Sid, joka Seppäsen mukaan "pystyy näkemään Suomen ruotsalaisuuden, koska on asunut ja työskennellyt pitkään Ruotsissa".

      Pixelissa sanottiin myös, että "Aiemmin rahoitus ei järjestynyt, mutta tätä ohjelmasarjaa voidaan alkaa tehdä nyt kun rahoitus järjestynyt, Yle toteuttaa sen viimein", sanoi Seppänen.
      Rahoittajia ovat Ylen lisäksi Svenska kulturfonden eli Rkp:n alainen rahasto, Kirkon mediasäätiö, Åbo Akademi ja Suomalaisruotsalainen kulttuurisäätiö.

      Antti Seppänen painotti, että kyseessä on "asiaohjelma".


      Eli:
      Suomalaiset on ohjelman avulla saatava ymmärtämään että heillä ei ole mitään jos eivät oivalla, että kaikki mitä heillä onnyt ja historiassa on ollut, on ruotsalaista, että Suomi on ruotsalainen.

      Paavo Lipponenhan sanoi, että "Teillä ei ole mitään omaa identiteettiä, jos ette hyväksy ruotsalaisuutta".
      Hän toki sanoi myös, että "Puhdas suomalaisuus on kauheaa".


      Voiko ruotsalainen kulttuuri-imperialismi ja rasismi tästä vielä sairaammaksi mennä?
      Meidän omilla rahoillamme Yle tekee Rkp:n rahoituksen avulla "asiaohjelman", jonka päämäärä on kokonaisen kansan asenteen muuttaminen positiiviseksi pakkoruotsia kohtaan.

      Meidän rahoillamme.

      • Suomi on..Suomi!

        Olisihan se aika vekkulia jos saamelaisille tuotettaisiin ohhelma jossa todisteltaisiin ettei heitä ole olemassa, on vain ruotsalaisia, suomalaisia, norjalaisia ja venäläisiä jotka ihan sattumalta puhuvat jotain outoa kieltä...

        Seppäsen ohjelma oli silkkaa propagandaa, jossa ei edes yritetty tuoda esiin Ruotsin vallan ajan huonoja puolia suomenkielisten kannalta. Niitä nimittäin oli PALJON, lähtien jo siitä että koko suomenkieli oli tarkoitus hävittää.
        Tämän "Suomi on venäläinen" ohjelman tarkoitus on sama kuin edellisen. Näyttää miten hirvittävä ja takapajuinen Venäjä oli ja miten onnekkaita olimme kun pääsimme Ruotsin alaisuuteen. Tässä kuviossa Suomen itsenäisyydelle ei anneta lainkaan painoarvoa.

        Joskus voisi joku tehdä ohjelman, "Suomi on suomalainen". Siihen ohjelmaan vakavampi ote, eli ei Seppäsen juoppoa mukaan!


    • 515

      Ruotsi itse yrittää päästää eroon tuosta historian painolastista ja siksi
      suurin osa heistä ei edes tiedä Suomen kuuluneen sen hallintaan.

      Suomenruotsalaiset sensijaan näkevät sen kulta-aikana,jolloin suomalainen
      oli täysin alistettu ellei omaksunut valloittajansa kieltä.

      Eikä halua päästää siitä edelleenkään irti,koska se tarjoaa aina etusijan
      sille jonka oma äidinkieli se on.

    • Miksi kirkko mukana?

      Leukani lokasahti auki, kun huomasin sponsorien joukossa kirkon säätiön! Muut olivat sururahastoja.

      Miksi valtakirkkommme katsoo aiheelliseksi olla mukana tuottamassa svekopropagandaa, jonka ainoa tarkoitus on ylläpitää seurakuntien jäsenten valtavan enemmistön tahdon vastaista pakkoruotsitusta?

      Eihän edes John Vikström ole enää arkkipiispana...

      • hetaxi

        Tiesin tämän ja mm. sen tähden olen eronnut valtakirkosta. En maksa millekään taholle, missä ruotsia esitetään tai kumarretaan. En ole ruotsalainen, en venäläinen vaan suomalainen ja sen tunteen olen saanut jo geeneissä eikä sitä pirukaan saa pois. Nostetaan Suomen lippu korkealle ja pyydetään Jumalan sotajoukot avuksi.


      • Ehkä siksi että yksi osa käsitteli kirkkoa. Luterilaisessa kirkossa piispuuden jatkuvuus on hyvin tärkeä. Piispuus ei alkanut 1917 tai edes 1809. Suomen luterliainen kirkko sai alkunsa varhaisella keskiajalla ja Ruotsista käsin koska paavi teki aloitteen kirkon laajentamisesta pohjoisessa. Agricola, Tengström ja muut piispat olivat Ruotsin piispoja siinä kun muut piispat. Agricolan raamatunkäännös oli kuninkaan tukema työ, niin oli myös suomenkieliset viriskirjat. Ruotsin ansiosta Suomella on yhdessä Ruotsin kanssa kirkonkirjat. Kirkonkirjat ovat ainutalltuiset maailmassa koska antavat hyvin kattavan kuvan maan väestöstä 300 vuoden ajalta.


      • huusianna.

        Ohjelma 'Suomi on ruotsalainen' on seurausta suomenruotsalaisten ruotsalaisesta äärinationalistisesta, huonosta ja vääristyneestä itsetunnosta ja identiteettikriisistä.

        Ohjelma on mahdollinen vain siksi että YLE on ruotsalainen.

        Ohjelma osoittaa sen että suomenruotsalaisten väite että he ovat 'vain ruotsinkielisiä' suomalaisia, on suurta harhautusta. He edustavat ruotsalaista äärinationalistista liikettä Suomessa. He ovat niin ruotsalaisia että haluavat kieltää suomalaisuuden meiltäkin ja käännyttää meidät ruotsalaisiksi. Vaikka pakolla, pakkoruotsilla ja virkamiesruotsilla.

        Ohjelman alussa kerrottiin Suomen vaakunan olevan ruotsalaista alkuperää jo ajalta kun suomalaisilta ei siitä kysytty. Onko suomalaisilta koskaan kysytty minkäläisen vaakunan haluatte? Onko suomalaisilta kysytty kenet haluatte ottaa kansallisrunoilijakseksenne? Suomenruotsalaiset tahot ovat kovasti tunkeneet ruotsiksi kirjoittanutta Runebergia.

        Kuinka jollekin tulee edes mieleen ruveta muistuttamaan Suomen ruotsalaisuudesta vain siksi että Suomen leijonavaakuna on alunperin jonkin ruotsalaisen ylimyssuvun vaakuna? Ruotsinkieliset ovat siitä päättäneet kysymättä suomalaisilta. Leijona on kyllä ihan alunperin Afrikasta jonka suomenruotsalaiset ovat omineet ruotsalaisille, siis itselleen.

        Tanskan vaakuna on satoja vuosia vanhempi kuin Suomen ruotsalainen vaakuna. Voitte huomata mistä ruotsalaisten vaakuna on kopioitu. Suomi on ruotsalainen- ohjelma on sairas hyökkäys suomalaista identiteettiä vastaan.

        Wikipedia:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaakuna

        Tanskan vaakuna, täältä näkee mistä Tre Kronor on myös kopoitu.
        http://da.m.wikipedia.org/wiki/Danmarks_rigsvåben

        Ohjelma on täynnä kummallisia väitteitä ruotsalaisten sivistävästä roolista suomalaisten historiassa vaikka muualta se sivistys on Ruotsiinkin tullut. Oikeasti ruotsalaisten pitäisi olla nöyriä heille muiden tuomasta sivistykestä kielestä lähtien. Ruotsi on saksan ja tanskan kielen sekoituksesta syntynyt kieli. Kuningas on ranskalaista sukua ym.

        Omien väitteidensä mukaan suomenruotsalaiset ovat olleet Suomessa vuosisatoja, kuitenkaan suomenruotsalaisille ei ole kehittynyt mitään omaa kulttuuria. Heidän on ollut helppo opetella Bellmanin ryyppylaulut ja tuoda Lucia-neidon perinne Ruotsista. Heillä on kaikki samat ryyppylaulut, pyhäruuat, juhannussalot ja luciat kuin Ruotsissa.

        Totuus on aivan päinvastainen kuin Freudenthal väitti. Suomenruotsalaiset ovat ne jotka eivät ole vielä tähän päivään mennessä osoittaneet mitään kykyä kehittää omaa kulttuuriaan.


    • ruskie

      Eikös sieltä tule Suomi on Venäläinen ohjelma piakkoin

      • Koska?

        Koska tulee Suomi on suomalainen?

        Vai onko se liiallista suomalaisuusintoilua? ;-)


      • huusianna.

        Milloin tulee ohjelma Ruotsi on saksalainen?

        Ohjelma 'Suomi on ruotsalainen' on seurausta suomenruotsalaisten ruotsalaisesta äärinationalistisesta, huonosta ja vääristyneestä itsetunnosta ja identiteettikriisistä.

        Ohjelma on mahdollinen vain siksi että YLE on ruotsalainen.

        Ohjelma osoittaa sen että suomenruotsalaisten väite että he ovat 'vain ruotsinkielisiä' suomalaisia, on suurta harhautusta. He edustavat ruotsalaista äärinationalistista liikettä Suomessa. He ovat niin ruotsalaisia että haluavat kieltää suomalaisuuden meiltäkin ja käännyttää meidät ruotsalaisiksi. Vaikka pakolla, pakkoruotsilla ja virkamiesruotsilla.

        Ohjelman alussa kerrottiin Suomen vaakunan olevan ruotsalaista alkuperää jo ajalta kun suomalaisilta ei siitä kysytty. Onko suomalaisilta koskaan kysytty minkäläisen vaakunan haluatte? Onko suomalaisilta kysytty kenet haluatte ottaa kansallisrunoilijakseksenne? Suomenruotsalaiset tahot ovat kovasti tunkeneet ruotsiksi kirjoittanutta Runebergia.

        Kuinka jollekin tulee edes mieleen ruveta muistuttamaan Suomen ruotsalaisuudesta vain siksi että Suomen leijonavaakuna on alunperin jonkin ruotsalaisen ylimyssuvun vaakuna? Ruotsinkieliset ovat siitä päättäneet kysymättä suomalaisilta. Leijona on kyllä ihan alunperin Afrikasta jonka suomenruotsalaiset ovat omineet ruotsalaisille, siis itselleen.

        Tanskan vaakuna on satoja vuosia vanhempi kuin Suomen ruotsalainen vaakuna. Voitte huomata mistä ruotsalaisten vaakuna on kopioitu. Suomi on ruotsalainen- ohjelma on sairas hyökkäys suomalaista identiteettiä vastaan.

        Wikipedia:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaakuna

        Tanskan vaakuna, täältä näkee mistä Tre Kronor on myös kopoitu.
        http://da.m.wikipedia.org/wiki/Danmarks_rigsvåben

        Ohjelma on täynnä kummallisia väitteitä ruotsalaisten sivistävästä roolista suomalaisten historiassa vaikka muualta se sivistys on Ruotsiinkin tullut. Oikeasti ruotsalaisten pitäisi olla nöyriä heille muiden tuomasta sivistykestä kielestä lähtien. Ruotsi on saksan ja tanskan kielen sekoituksesta syntynyt kieli. Kuningas on ranskalaista sukua ym.

        Omien väitteidensä mukaan suomenruotsalaiset ovat olleet Suomessa vuosisatoja, kuitenkaan suomenruotsalaisille ei ole kehittynyt mitään omaa kulttuuria. Heidän on ollut helppo opetella Bellmanin ryyppylaulut ja tuoda Lucia-neidon perinne Ruotsista. Heillä on kaikki samat ryyppylaulut, pyhäruuat, juhannussalot ja luciat kuin Ruotsissa.

        Totuus on aivan päinvastainen kuin Freudenthal väitti. Suomenruotsalaiset ovat ne jotka eivät ole vielä tähän päivään mennessä osoittaneet mitään kykyä kehittää omaa kulttuuriaan.


    • sasitj

      Juoppo seppänenhän vain varmisti pääsynsä veronamaksajien rahoihin kiinni nuolaisemalla oikein kunnolla baja-majan röveniä. Oli ilmeisesti sattumia paljon, kun ratkesi ryyppäämään kunnolla taas ohjelmansa jälkeen.

      Nyt näkyy rönisevän juopon äänellään taas ylen annissa ja mainostavan uutta "ohjelmaansa". Ketä kiinnostaa..

      tuommoiset pois ylestä vaalien jälkeen, katuojaan vaan. Sinne se räkäjuoppo kuuluu...

    • tiedottajajajakaja

      Kai tiedätte, että ruotsalainen piispa Wikström kielsi suomalaisilta oman kirkon Ahvenanmaalla, sittemminhän suomi on täysin kielletty noilla luodoilla!
      Siihen loppui minun tukeni ruotsalaiselle kirkolle Suomessa, paljon ovat suomalaiset kestäneet kirkonkin selkeää ruotsalaista röyhkeyttä, rasismia ja raakuutta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2477
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      178
      1491
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      100
      1281
    4. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      103
      1201
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1187
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1092
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1065
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      1037
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      1020
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      72
      941
    Aihe