Keskustelupalstat Suomi24.fi:ssä

Ovat alla olevan perusteella tarkoitetut julkiseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Ylläpito ei saa rajoittaa keskusteluja mitenkään ellei keskusteluissa rikota lakia ja en usko että luotsit ovat siinä määrin saaneet lakikoulutusta että osaisivat täsmällisesti kertoa missä kirjoituksen kohdassa ja miten lakia on rikottu. Tällaisissa epäilyttävissä tapauksissa luotsi tai ylläpito voi ottaa yhteyttä nettipoliisiin tai poliisilaitokselle jos epäilevät että on syyllistytty lain rikkomiseen eivätkä he saa itsenäisesti poistaa kirjoituksia koska kirjoitukset ovat tekijänoikeuden alaisia, ja kirjoituksiin on kaikille annettu maassamme ilmaisuvapaus joka ilmenee perustuslaissa.

Alla olevasta ei siis mitenkään ilmene että jokin laki määrittelisi mitä esimerkiksi Yleistä Satakunnasta-palstalle saa kirjoittaa vaan kyse on siis annetusta palstatilasta jonne voi kirjoitella mielipiteitään ja kannanottojaan.

von Lagerbom

Erityiset käytännöt Keskusteluissa

Suomi24 tarjoaa maksuttoman kanavan julkiseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Jotta keskustelupalstojen ilmapiiri säilyisi miellyttävänä ja kaikille sopivana, on kaikkien kirjoittajien noudatettava palstoja koskevia sääntöjä. Muistathan, että olet vastuussa omasta kirjoituksestasi ja sen sisällöstä. Kirjoittajaa sitoo Suomen laki. Keskustelujen ikäraja seksipalstoilla on 18 vuotta.

6

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siirtolohkare

      Onko keskustelua rajoitettu jos viesti on siirretty sille kuuluvalle palstalle?
      Suomi24:ssä on säännöt jotka koskevat kaikkia.

      Jos minä rupean kirjoittelemaan vaikka kukkasista tamperetta koskevalle palstalle, en ihmettele jos tampereen luotsi siirtää sepustukseni puutarhaosastolle.

      Palstajako on selkeä ja aihealueita on varmasti jokaiseen lähtöön.Viestit on siis helppo löytää alueelta jonka asioita tekee mieli lukea tai kommentoida.

      Jos nyt alettaisiin täysin kaoottisesti viestejä kirjoittelemaan minne sattuu, ei kukaan voisi olla varma enää mistä lähteä etsimään vaikkapa taloutta tai yhteiskuntaa koskevia viestejä koska ne voivat olla vaikka siellä tampereen palstalla tai helsingissä.

      En ole luotsi, enkä sellaiseksi halua.Kunhan koitan tässä tuoda oman kantani myös keskusteluun ja siihen minulla on myös oikeus :)

    • pelkkä lukija

      Mikäli suomi 24 palstajako ei sinua Lagerbom miellytä, voit lopettaa kirjoittamisen tänne, se on täysin vapaaehtoista. Säännöt ovat kaikkia varten, myös sinua.

    • huhu..

      Haehan Lagerbom itse luotsiksi. Niin näet minkälainen vastuu luotseilla on palstan ylläpidosta ja siisteydestä. Jonkun on pakko pitää jonkinlainen järjestys täällä.
      http://www.suomi24.fi/promo/luotsi
      Jos luotsia ei olisi, tämäkin suomi24 olisi samanlainen kuin esim. Ellit, tosin sielläkin pitää kirjoittaa aihepiireittäin.

    • N. Akkila

      Sananvapaus on yksi demokraattisen yhteiskunnan tunnusmerkki ja tukipilari.
      Sananvapaus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yksittäistä henkilöä / yritystä tms. saa vapaasti haukkua ja rääpiä.
      Sananvapautta ei myöskään ole sellainen, että rajoituksetta saa ja voi - vaikkapa täällä - kirjoitella ala-arvoisia, räävittömiä yms. asioita. Esimerkkeinä vaikkapa toisen henkilön haukkuminen vaikkapa "s***nan homo". En myöskään usko, että sanavapauteen vedoten joku haluaisi lueskella ulosteisiin tms. liittyviä asioita.

      Säkenöivä, asiallinen keskustelu on aina paikallaan. Kannattaa muistaa vanha sanonta, että "jos keskustelet idiootin kanssa, varmistu, ettei toinen tee samoin". Jörn Donner sanoi joskus: "Idioottien kanssa ei kannata väitellä."

      Nämä viisaudet pätevät myös nettikirjoitteluun erilaisilla palstoilla.
      Paras ylläpitäjä löytyy omasta peilistä; Kirjoitanko sellaista mitä itse haluaisin lukea?

    • A-lien

      Suomi24 on yksityinen yritys, jonka omistaa Aller media, heillä on julkaisu oikeus sivustoonsa ja täysi oikeus muokata siinä esiintyvää materiaalia. Vaikka sivusto tarjoaa keskustelufoorumit, on ne keskustelufoorumit palveluntarjoajan omaisuutta, jolloin palveluntarjoaja pidättää oikeudet päättää siinä julkaistavat viestit. Palveluntarjoajalla on täysi oikeus poistaa aivan kaikki keskustelut niin halutessaan, siihen ei voi Suomen lakipykälät vaikuttaa.

      Sinulla ei ole tekijänoikeudensuojaa, eikä sanavapautta yksityisen yrityksen omaisuudessa, eikä lain tarjoamaa julkaisuoikeutta. Mikäli haluat kyseiset oikeudet, täytyy sinun tehdä oma verkkosivu, jossa ylläpidät keskustelupalstaa blogia tms.
      Suomen laki ei velvoita mitään sivustoa julkaisemaan sinun viestejäsi, ellet ole omistaja, jolloin sinulla on hallintaoikeus.

      Mitä tulee Luotseihin ja Suomen lakiin, luotsit saavat aivan vapaasti sivuston omistajan suostumuksella ja ohjeistuksella poistaa parhaalla mahdollisella tavalla, omaa harkintaa käyttäen kaikki viestit. Suomi24:nen saa vapaasti päättää valitsemansa luotsit ja heidän toimintaohjeensa. Suomen laki ja virkamiehet eivät voi tähän vaikuttaa. Ainoa laki mikä pätee, on rikoslaki, mikäli sivusto sitä itse rikkoo, tai selvästi voidaan osoittaa törkeä laiminlyönti. Luotsien ei tarvitse osata Suomen lakia, sillä ainoa laki mitä voivat rikkoa on rikoslaki. Mikään sanavapaus, julkaisuvelvollisuus tms. Ei ikinä päde kenenkään kolmannenosapuolen verkkosivuilla.

    • Rouva 50

      Varmasti herra Laagebom ajattelee, tätä kirjoitustensa poistoa ns. ajojahtina häntä vastaan. Meitä on kuitenkin aivan varmasti monia, jotka olemme kyllästyneet hänen yksityiselämänsä rääpimiseen palstoilla ja ainaiseen narinaansa viranomaisia ja yhteiskuntaa yms. vastaan. Vuosia seuranneena näitä "julkaisuja"/ paljastuksia olen tuntenut suurta myötähäpeää. Onneksi asiaan on nyt mitä ilmeisimmin puututtu ja palstat saavat jatkaa omaa elämäänsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2469
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      193
      2154
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1722
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe