Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Seilorien koulunkäynti?

pakenitko äikäntunni

Nykyäänhän edes merille ei pääse ilman koulutusta, joten noin vaan merille ei enää "karata". Mutta monissa kirjoissa ja tarinoissa merille lähdetään hetken mielijohteesta, kun ahdistaa koulu, poliisi tai selvittämättömät naisjutut.

Vaan joskus kun tätä palstaa lukee niin tulee mieleen kysyä että karattiinko ennen merille vähän niinkuin oppivelvollisuutta pakoon? Vai jostain muusta edellä mainitusta syystä?

8

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pursimestari

      Kyllä se taisi olla seikkailunhalu mikä ajoi merille. Ainakin mut 1964. Silloin oli jo merimiesammattikoulut mutta eivät olleet pakollisia. :)

    • Masinamestari

      Syitä varmaan löytyi yhtä monta kuin lähtijöitäkin. Itse lähdin 16v vuonna -64. Olin juuri päässyt tavallisesta amiksesta ulos ja halusin teknilliseen kouluun konemestarilinjalle. Sitä varten oli hyvä hankkia meripraktiikkaa. Myös matkustelu kiinnosti. Silloin se olikin ainakin meikäläisille lähes ainoa tapa kierrellä maalimalla.

      Laivoilla ollessani panin merkille kolme eri ryhmää. Suurimman ryhmän muodostivat "meriammattilaiset". He olivat lähteneet merille sillä mielellä, että pysyvät ammatissaan kauan, useimmiten eläkeikään saakka. Toisen ryhmän muodostivat "boheemit". He olivat seikkailijoita ja bilettäjiä. Juhliminen ja työnteko sotkeutuivat usein toisiinsa. Myös laivat vaihtuivat ahkeraan. Kolmas ryhmä oli "nuukailijat". He olivat lähteneet merille säästämään. Säästöillään he ostivat osakkeita ja kivitaloja. He eivät juurikaan ottaneet ulosvientikamaa ja saldokirja pysyi koskemattomana. Useimmille ei maistunut sen enempää alkomoshooli kuin tupakkakaan ja satamakapakkaan heitä oli turha pyydellä. Ulkomaan satamissa he tuskin kävivät edes maissa.

    • pakenitko äikäntunni

      Saiskohan siellä helposti parrua hanuriin?

      • pursimestari

        No ainakin minua puikotettiin tauotta!


      • Masinamestari

        Nopeasti päästiinkin taas itse asiaan. Kuuskytluvun paateissa pyöri vielä paljon sihteereitä. Usein he olivat vielä kovin opettavaisia. Nuorille, vielä murrosikäisille pojille selvisi hyvin nopeasti, miten hommat hoidetaan. Monesti se olikin tarpeen, sillä peruskoulussa ei vielä ollut seksikasvatusta ja seksuaalisuus oli muutoinkin suuri tabu. Ehkä siitä johtuen myös "homous" ja "lesbous" olivat tuohon aikaan tuntemattomia, myyttisiä käsitteitä. Itse en törmännyt koskaan edes noihin termeihin, saati konkreettisiin ilmiöihin. Tuskin nykyaika on tuossa suhteessa paljonkaan muuttunut. Laivakulttuuri kun on kovin vanhoillista. Jos tunnet tarvetta tuollaisiin erikoisiin seksisuhteisiin, kannattaa varmaan etsiä niitä aivan toisista piireistä.


      • Starcatcher

        En kyllä usko, että seilaamaan kannattaisi tuossa toivossa lähteä, hinttivarustamoita
        kun ei tiettävästi ole. Tai ei mun aikana ollut. Paljon ja kaikenlaista tuli nähtyy, muttei
        ikinä laivallista sukupuolivähemmistöläisiä.


    • Maissatöissä

      Effoalla oli paljon piilohomoja, kanalauman tavoin porukka etsi toisistaan homon merkkejä ja innokkaimmat olivat näkevinään jo kävelytyylistä homon.
      Sinnehän jäivät nuuskimaan toistensa perseitä.

      • kiinnostavaa

        Ilmeisesti monet niistä on päätyneet tänne, tai ainakin yksi yli-innokas joka ei ole vielä löytänyt omaansa. Homous on minusta ihan yhtä luonnollista kuin heterouskin mutta tuo jatkuva homottamislässytys on kyllä tylsää.

        Mutta kiitos noista kiinnostavista vastauksesta. Jatkan tämän lukemista kolmannen toivossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe