Kierukka pois - kuivunko ja menevätkö halut?

Nautinnautin

Kokemuksia, mitä seuraa, kun kierukka poistetaan vaihtari-iässä? Ensimmäinen (ja varmaankin viimeinen) kierukka ollut nyt kuusi vuotta ja sopinut erinomaisesti. Ennen sitä limakalvot olivat jo kuivumaan päin, mutta kierukan laiton jälkeen täysin terveet ja toimivat limakalvot ja kiihottuminenkin luonnollista niin korvien kuin jalkojen välissä. Nyt lääkäri pyysi harkitsemaan, otetaanko kierukka pois. Olen tyytyväinen olooni ja pelkään, että limakalvot kuivuvat ja että halutkin menevät. Kai niitä jotain terveydellisisä riskejä on pitkästä käytöstä, joten joskus se värkki on otettava pois, mutta mielelläni nauttisin seksistä, kun se tuntuu elämässäni kaikkein parhaalta juuri nyt. Toivottavasti pelkoni on turha. Papassa oli jotain merkkejä kuivuudesta, ihmettelin miksi ne siinä näkyvät, kun en muuten itse huomaa.

5

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roosa-58

      Täytän kohta 57, ja luulin päässeeni yli vaihdevuosista lievin oirein. Joskus huonommin nukuttu yö, välillä kuumottaa muutaman minutin ja välillä palelee. En tiennyt oliko kuukautiset loppuneet ja milloin, koska minulle laitettiin hormoonikierukka 9 vuotta sitten ja se vei runsaat kuukautiset mennessään.

      Kierukka poistettiin lokakuussa. Oli gynen mukaan tehnyt tehtävänsä. Kaksi viikkoa sitten alkoi vuodot uudestaan. Gyne kirjoitti 10 päivän Primolut Nor kuurin, kun muuten vuodot olisivat voineet jatkua miten pitkään tahansa. Nyt tulivat sitten kaksi päivää kuurin loppumisen jälkeen runsaina kun Niagaran putous ja niin kivuliaina, että 600 mg Buranaa ei tuntunut missään.

      Pahinta tässä on se, että menopaussi ja sen jälkeiset vaihdevuosioireet ovatkin nyt sitten vasta edessäpäin.

      Harkitsen vakavasti uutta hormoonikierukkaa. Primojen syöminen ja tyhjennysvuodot ei houkuttele. Gynen mukaan uudesta hormoonikierukasta on se hyöty, että sen kanssa voi käyttää esim. estrogeenigeeliä jos vaihdevuosioireet vaativat. Kaikista horomooneista on varmaankin jotain haittaa, mutta tässä tapauksessa estrogeenidominanssi on nyt kuitenkin hoidettava keltarauhashormoonilla. Joten se mikä sopii yhdelle, ei sitten sovi kaikille.

      • anninanen

        Minä laitatin h.kierukan uudelleen ku kyllästyin runsaisiin vuotoihin vaihtareissa. Olin pari vuotta ilman. Nyt oottelen että tiputteluvuoto loppuu. Aloitin e-geelinkin lähinnä mielialaongelmiin, kuumotuksia ei juuri ole. Olo näyttää tasaantuvan pikkuhiljaa. Seksi maistuu...jne.


    • lievästi_hikoileva

      Olen käsittänyt, että nimenomaan estrogeeni ylläpitäisi limakalvoja. Keltarauhashormoniahan ei edes tarvita, jos kohtu on poistettu. Eli estrogeeni on vaihdevuosien hoito, ja keltarauhashormonilla ehkäistään estrogeenin haittoja (kuten kohdun limakalvon liikakasvu ja sitä kautta syöpä). Keltarauhashormonia käytetään myös vuotohäiriöihin.

      Jos käytät estrogeeniä, tarvitset joka tapauksessa keltarauhashormonia kohdun suojaksi, eli miksei kierukka voisi olla paikallaan? Muussa tapauksessa estrogeenihoidon jälkeen tarvitset jossain muodossa keltarauhashormonia joka tapauksessa, ja hoidosta voi seurata kuukautiset.

      Itse en käytä hormoneja, joten toivottavasti en sotkenut asioita kovin pahasti keskenään! Siitä olen joka tapauksessa sataprosenttisen salentti, että kuivia limakalvoja hoidetaan nimenomaan estrogeenillä. Vaihdevuosi-iässäkin voi välillä omat hormonit toimia paremmin, välillä huonommin, joten limakalvojen kunto ei ehkä johdu kierukasta, vaan omien munasarjojen tuottamasta estrogeenistä.

      • Eri_kierukoita

        Muistettakoon myös se että kierukoita on erityyppisiä. Vain hormoonikierukalla on näitä ulkoisia vaikutuksia. Esimerkiksi kuparikierukka ei vaikuta mitenkään hormoonitoimintaan.


    • Anonyymi

      Onko Hormonikierukka jätetty kenellekään kohtuun, jos vaihdevuosioireita ei ole sillä tavoin, että estrogeeni lisää tarvitsisi. Tarkoitan, että hormonikierukka suojelisi kohtu/munasarjasyövältä ja niitä ehkäsemään Mirena laitettaisiin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe