Haluan olla kotona enkä mennä töihin

The Nun

Minusta on paljon mukavampaa olla kotona kuin käydä töissä kylmässä ulkomaailmassa, ihmispetojen keskellä.

Tykkään aamulla herätä ja laittaa kahvin tulelle rauhassa. Paistan pakkasesta pari paistovalmista korvapuustia. Sitten kun tuoreen kanelipullan tuoksu alkaa hehkua keittiössä, kaadan itselleni kahvia mukiin, sinne loraus maitoa, ja otan pellin ulos uunista. Laitan hiljaiselle soimaan Bachin kantaatteja. Sytytän pari valkoista kynttilää.

Asetun ikkunan ääreen juoman kahvia ja syömään tuoretta, lämmintä korvapuustia. Katselen ikkunasta varhaisen aamun hämärälle kadulle, jossa liikenne vilkastuu: ihmiset värjöttelevät bussipysäkillä leuanpäät kaululiinan sisään työnnettyinä, koululaiset liukastelevat kaduilla toppavaatteissaan, katulamput himmenevät ja sammuvat auringon noustessa.

Olenko sossupummi? En. Työskentelen kotona. En kestäisi käydä töissä oman kodin ulkopuolella. Toivottavasti koskaan ei enää tarvitsekaan.

18

2427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos sittenkin töihin

      Sinä odottelet sitten eläkeaikaa kuin hepo helteistä kesää. Kuitenkin yhteiskunta ei toimi jos yleisenä periaatteena on ettei tehdä töitä. Jos et pysty ja jaksa töissä, niin voisit keksiä jotain tärkeää vapaaehtoistyötä. Ennen pitkää joutava lorvailu alkaa käymään tylsäksikin.

      • tekee töitä

        Aloittajahan kertoo että hän tekee töitä kotoa käsin.


    • Heppa kops

      Mäkin käyn välillä auttamassa tuttavaa tallilla saaden pienen korvauksen. Omaan hevoseen ei tule olemaan varaa vaan yhdistän pienen korvauksen sekä ratsastusterapian. Kiva kokea hetken olevansa hyödyksi ja saan luottamuksen vuoksi olla tallilla itsekseni soitan toki jos tulee jotain.
      Olin opiskelemassa IT-alaa vaan puolessa välissä opintoja iski hermoromahdus ja paikka lataamolla. Koitan toipua tässä toki vaan olen nyt itselleni armollinen.

    • hopsista

      Olen työkyvyttömyyseläkkeellä eikä mulla ole tarvetta ihmiskontakteihin.

    • The Artist

      Teen taidetta kotona, valmistelen pikkuhiljaa näyttelyä. Kiirettä ei enää ole. Nyt nautin elämästä, kun ei enää tarvitse puuduttaa rauhoittavilla kiireisiä ahdistavia päiviä.

    • se on lähellä

      Tehkää aivan kuten haluatte. Nostakaa toimeentulotukea, työkyvyttömyyseläkettä, työttömyyskorvauksia, mitä vain. Maksimoikaa omaa etuanne, kuten keinottelijat ja ketkut. Tämä maa on menossa pian konkurssiin ja siten se ajetaan alas. Jäljelle jää vain postapokalyptinen mad max -dystopia, jossa lihakset ja röyhkeys ovat ainoat tavat pärjätä.

      https://www.youtube.com/watch?v=YWNWi-ZWL3c

      • Itsekkin hieman saman tapaista tulevaisuutta suunnittelen itselleni, kuin aloittajalla on tällä hetkellä.


      • se on lähellä
        pepep kirjoitti:

        Itsekkin hieman saman tapaista tulevaisuutta suunnittelen itselleni, kuin aloittajalla on tällä hetkellä.

        Anna mennä vain. Lopeta työt jo huomenna, jos olet niitä koskaan edes tehnyt.


      • vähäsöyrinki
        pepep kirjoitti:

        Itsekkin hieman saman tapaista tulevaisuutta suunnittelen itselleni, kuin aloittajalla on tällä hetkellä.

        Olen kuullut, että pian joka tapauksessa on tempaus. Maailmanloppu on ovella ja Herran omat temmataan taivaaseen. Jäljelle jääneille alkaa kovat ajat.

        Olen itse uskossa ja tempausta odottaessani minäkin juon kahvia ja syön korvapuusteja. Rukoilen Herraa joka päivä, ja Herra on kertonut minulle, että olen pelastettujen joukossa, ei hätää. Voin jatkaa korvapuustien syömistä rauhassa.


      • vähäsöyrinki kirjoitti:

        Olen kuullut, että pian joka tapauksessa on tempaus. Maailmanloppu on ovella ja Herran omat temmataan taivaaseen. Jäljelle jääneille alkaa kovat ajat.

        Olen itse uskossa ja tempausta odottaessani minäkin juon kahvia ja syön korvapuusteja. Rukoilen Herraa joka päivä, ja Herra on kertonut minulle, että olen pelastettujen joukossa, ei hätää. Voin jatkaa korvapuustien syömistä rauhassa.

        Jaha.


      • PääOnPipi

        Minäkin teen töitä kotona yrittäjänä, mutta vain siksi ettei kukaan ota keski-ikäistä mielenterveysongelmaista töihin.

        Eikä töitä todellakaan ole kaikille. Ihan turha syyllistää työkyvyttömyyseläkeläisiä ja työttömiä.

        Suomessa on käytännössä puoli miljoonaa työtöntä.


    • Perustulo ratkaisu

      Missä vaiheessa valtio tajuaa maksaa Kansalaispalkkaa?

      Pattitilanne työttömyydessä ja kaikilla niillä jotka jostain syystä eivät voi tehdä töitä, jatkuu ja jatkuu vaan, eikä tilanteesta ole mitään hyötyä, päinvastoin. Perustulo lopettaisi syrjäytyneiden turhan syyllistämisen top tykkänään.

      Tästä tilanteesta olisi se etu että hyvä omatunto vapauttaisi voimavaroja jokaiselle työelämästä syrjäytyneelle työllistää itsensä. Näin uskon.

    • KOKSDPKDPERUSSRKP

      Mun mielestä masennus johtuu siitä kun ei anneta ihmisen olla ihminen. Mitä itse haluaa, sitä haluaa. Ihan sama mitä joku työkkärintäti väittää. Ihmistä ei ole tarkoitettu tekemään työtä, vaan nauttimaan luonnosta ja toisista ihmisistä. Työnteko tekee ihmisistä katkeria, ärtyisiä kilpailuhirmuja. Miten monta kertaa olenkaan kuullut alkoholistin ohittaessa "Huh onneks en tunne ketään noin alas vajonnutta" sitten puhelin käteen ja facebookkaamaan muiden kavereiden kanssa jotka onnittelevat toisiaan olevansa hyvännäköisiä, varakkaita ym, ym. Ihmisille jatkuvasti opetetaan että ollaan erilaisia herkkiä lumihiutaleita, jotka raataa kovemmin ja kovemmin ostaakseen tavaroita. Mitä nopeammin jokainen ihminen tajuaa, että yhden ihmisen aivot ei ole vain hänen omansa. Ne ovat yhteiskunnan aivot, mitä enemmän terveita yksittäisiä aivoja, sitä terveemmät yhteiskunnan aivot, mitä huonommat aivot, jne. Tuleeko hetki millon suurimmalla osalla on MT-ongelmia tai päihdeongelmia ja terveys on vähemmistö. Ihmisyhteiskunnan tarkoitus oli alunperin luoda älykkyyttä, turvallisuutta ja onnellisuutta. Nyt se on kuitenkin muutettu siihen että tarkoitus on käydä töissä, saada rahaa perustaa perhe ja kuolla saattohoitajan käsi pyyhkimässä persettäsi.
      Yhteiskunnan hallitsijat ovat muuttaneet upean elämän seikkailun työleiriksi pelkääjille. Television takia pikkutytöt tunkee sormet kurkkuun että saa ruoan pois eikä liho ja pikkupojat tuntee olevansa alempiarvoisia kun lihaksikas ultraihminen räiskii pahikset ja pelastaa neidot. Nuoret ihannoi illuusiota julkisuuden henkilöistä, ja aloittaa tupakoimisen jonka tarkoitus on koukuttaa ja tappaa ihmisiä.

      • Mrminister

        Näinpä
        melko samoilla linjoilla arvojen kans ollaan


      • LuontoOnJees

        "Ihmistä ei ole tarkoitettu tekemään työtä, vaan nauttimaan luonnosta ja toisista ihmisistä. "

        Kuvitteletko ihan oikeasti noin? Luuletko että kivikaudella ihmiset vain lorvailivat ja nauttivat luonnosta? Ei. Kyllä silloin oli tehtävä työtä sen eteen että säilyi hengissä ja oli jotain jolla täyttää vatsansa.

        Minusta voitte ihan vapaasti olla kotona jos haluatte, mutta jos ette työtä tee, niin sitten on turha odottaa samanlaisia rahoja kuin työssä käyvät tienaavat. Minäkin teen usein töitä etänä, mutta en odota saavani mitään korvausta, jos vain lorvailen.


    • elätä-paska-edes

      ittes.

    • Perskuttikuttu

      Miksi te ette osaa lukea, että aloittaja tekee töitä kotona. On lukematon määrä ihmisiä jotka tekevät kotoa käsin PALKKAtöitä. Pitääkö rautalangasta vääntää? Nostin vanhan ketjun, mutta ajankohtainen itselleni. Työskentelen myös kotona. En nosta tukia. Repikää henkselinne. Ei kiinnosta.

    • Myykää.persettä

      Työ ja työnteko on muutenkin täysin merkityksetöntä tässä lattean pinnallisessa paska-ajassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3279
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      553
      3091
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2503
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2022
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1672
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      119
      1365
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1225
    Aihe