Syöpä ja terve elämä

oblomovisti

Ravintotottumukset, lisäaineet, stressi, ehkä ikäkin ja ripaus geenejä, siinä todennäköisimmät syyt siihen että sairastuin vajaa vuosi sitten syöpään.
Olisi ja olisi, kaiketi pitänyt syödä enemmän vihanneksia, elää stressitöntä elämää ja jättää sokerit, alkoholi, tupakka ja makkarat vähemmälle?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesäodottava

      Vaikea on suoraan sanoa ja tietää mikä syöpää aiheuttaa. Tärkeintä on uskoa paranemiseen ja elää niin hyvää elämää kun voi. Ymmärrän omasta kehostani kun kaksi kasvainta jyllää siellä, että on helppompi sanoa kuin toteuttaa hyvää elämää.Voimia sinulle.

    • Tuuko12

      Itse sanoisin näin että on selkeästi olemassa syöpälajeja joiden syntymistä ihmisessä voidaan edesauttaa juuri ns. "huonoilla elämäntavoilla", mutta osa taas saa kyseisen sairauden ihan vaan sukurasitteena tai kylmästi huonon onnen myötä. Ikääntyminen on myös yksi seikka ja ravinto.

      Väittäisin kuitenkin että osa syövistä on kylmästi elämäntapojen syytä ja osa sitten tosiaan tulee monen muun seikan yhteisvaikutuksesta esille. Miettikääpä vaikkapa miesten eturauhassyöpiä, jotka alkavat useimmiten esiintymään 50. ikävuoden tiimoilla, eli tavallaan tuon taudin puhkeaminen on jonkinlainen sisäsyntyinen mekanismi ihmisessä itsessään.

    • hoit-su

      Jos syöpä on tullakseen, se tulee. Tietenkin jotkut asiat lisää altistusta syövälle, mutta ei sitä välttää voi. Syöpä ei kysele lupaa, soluissa vaan alkaa tapahtua epätoivottuja muutoksia ja se on siinä. Hyvää kevättä sinulla ja nautitaan elämästä.
      Ps. minä sairastin rintasyövän pari vuotta sitten ja mies kuoli haimasyöpään samoihin aikoihin, että on näitä ollut.

    • Tuuko12

      Pääsääntöisesti sitä syöpää ei kukaan voi kai täysin välttää tarpeeksi pitkällä aikavälillä, mutta sanotaan nyt näin että aika monesti tuntuu tietty syöpä iskevän ihmisiin joilla jotain selkeästi syöpäriskejä lisäävää elämäntapaa on tai on ollut. Näistä juuri runsas alkoholinkäyttö, tupakointi tai muu vastaava kyllä lisää sitä mahdollisuutta syöpään tarpeeksi pitkällä aikavälillä. Myös tiettyjen ammattitautien muodossa voi saada syöpää vaikkapa rakennusalan materiaaleista ja onhan tuolla ravinnollakin iso merkitys sairastumisriskiin.

      Sitten on tietenkin näitä syöpälajeja jotka taitavat iskeä ihmiseen sukurasitteen muodossa tai vain iän myötä kuten aiemmin mainitsemani miesten eturauhassyöpä, joka taitaa yleistyä runsaasti juuri vanhemmalla iällä ja moni mies sen sitten noin keski-ikäisenä ja siitä ylöspäin saakin vähän niin kuin "luontaisena" rappeutumisprosessina.

      Mutta on olemassa ihan tutkimuksia tuon tietyn syövän periytyvyydestäkin suvuissa. Toisaalta väittäisin edelleen että osa syövistä pystyttäisiin varmasti estämään elämäntapamuutoksilla ja ne loput syövät jotka sitten puhkeavat siitä huolimatta taitavat olla enimmäkseen vain huonoa onnea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe