PKS:n linjanhoitoa

hölmöläistenhommia

Ei ihme että sähkönsiirtohinnat on pilvissä, kun linjojen vesomistakin pitää suorittaa kun massa on lunta puolimetriä. Minkähänlainen on jälki johtokadulla kesällä kun 60cm kannot siellä törröttää. Lisäksi pajuhan villiintyy kasvamaan mielettömästi kun se katkaistaan noin pitkään kantoon talvella. Mutta onhan tämäkin yksi tapa maksimoida linjanhoitokulut, maksamalla työstä lumen vuoksi tuplapalkka ja kantojen vuoksi pääsee samaan hommaan kolmen vuoden kuluttua. Jos ette sille Virolaiselle virka-avulle muuta keksi niin laittakaa ne kaivamaan vaikka kaapeliojaa, sekin on viisaampaa kuin vesominen tuossa hangessa.

11

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Okdh

      PKS jaksaa valittaa maakaapeloinnin tulevista kustannuksista, kymmenistä miljoonista jotka joutuvat ottamaan asiakkailtaan. Kaivelu maksaa 20 euroa metri. PKS teettää työn itse omistamallaan Enerkellä, varmaan sopivaan hintaan.

    • kysympähänvaan

      Teetin mökilleni oman linjan josta oli myös tarjous PKS:ltä. PKS:n hinta (Enerke) 35000€ ja itse teetettynä yksityisellä urakoitsijalla 3500€.
      Nyt viimeistään pitäisi omistajan, pohjois-karjalaisten kuntien laittaa tehoton yhtiö tarkkailuun ja ellei toiminta tehostu laittaa yhtiö myyntiin.
      Kunnilla on kyllä intoa yksityistää hyvinkin toimivia omistamiaan yrityksiä, mutta PKS:n hyvät hallituspaikat estävät yhtiön järkevän kehittämisen.

    • enosta

      Myyntiin ehdottomasti,siirtohinnoissa on liikaa 90% joten ne ei saisi maksaa kuin ykkös euro laskussa.

      Enpähän osta tuosta pas-ka puljusta sähköä,menkööt konkurssiin.

    • PP2

      Yksi koko maakuntaa koskeva tärkeä asia ei koskaan tule mediassa esiin, johtuen PKS:n vaikutusvallasta: isot yritykset karttavat osaltaan investointeja Pohjois-Karjalaan johtuen PKS:n sähkön -ja sähkönsiirron hinnoista. On paljon halvempaa pyörittää tehdasta muissa maakunnissa.

    • q3q35h46

      elähän nyt,siellä kun terrillä ajeloo nii kyllä ne vitakset katkeelloo talan alla.

    • Nordig

      Mitähän PKS:n viisaat taas ajattelee, heillä ei ole ollenkaan tarjolla 24kk sopimusta sähkön ostajalle. Hinnat on pilvissä, joten sähköä myyvän yhtiön vaihto väkisin edessä. Miten on mahdollista, että muut sähköyhtiöt myyvät sähköä 30% halvemmalla kuin PKS?

    • KormaJorhonen

      Se on rahat pois -meininki. Ei riitä että maakaapeloinnin kulut saadaan katettua, pitää tehdä myös VOITTOA, ja mielellään VI TUSTI!

    • Hallitus_toimia

      PKS mainostaa sikakallista Priimaansa televisiossa, olisivat käyttäneet sen rahan vaikka kilpailukykyisen 24kk tarjouspaketin hinnoitteluun. Nyt yhtiöllä ei ole mitään kilpailukykyistä tarjottavaa määräaikaisille sopimuksille ja asiakaspako on noilla hinnoitteluilla päivänselvää.
      Kaikenkaikkiaan PKS ei pysty tuottamaan mitään palveluitaan kilpailukykyisesti vaan kaikessa huomattavasti kaliimpi kuin muut sähköyhtiöt. PKS tulisi laittaa myyntiin pikaisesti, sillä omistajakuntien asukkaiden etu ei todellakaan ole tuollaisen yhtiön toiminta alueella.

    • Anonyymi

      Ka eipä ole viiteen vuoteen paljokaa muuttunut hinta erot muiden hyväksi.
      Vieläkö joku pöljä maksaa energiansa tuolta siirron lisäksi?
      No eihän se tietysti ole kun joku saturainen vuoteen ja isännät saapi enempi verovähennystä

      • Anonyymi

        Ajattelin ottaa kyllä sähköä pks:ltä tulevaisuudessa jos hinnoittelu on alle 3 centtiä kilovatti ja kahden vuoden määräaikaisuus.Tein juuri kahden vuoden sopimuksen ja länsisuomen puolelta,mikähän siinä on että parinkilsanpäässä oleva pulju on niin luotaantyöntävä hinnoissaan,suoraan sanottuna käsittämätön pulju,joten voi mennä että pääsevät alle 3 sentin,näin he saisivat uusia asiakkaita omasta kylästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelin ottaa kyllä sähköä pks:ltä tulevaisuudessa jos hinnoittelu on alle 3 centtiä kilovatti ja kahden vuoden määräaikaisuus.Tein juuri kahden vuoden sopimuksen ja länsisuomen puolelta,mikähän siinä on että parinkilsanpäässä oleva pulju on niin luotaantyöntävä hinnoissaan,suoraan sanottuna käsittämätön pulju,joten voi mennä että pääsevät alle 3 sentin,näin he saisivat uusia asiakkaita omasta kylästä.

        Juuan tuvan tiloissa on rakenteilla ydinvoimala.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe