"Vasikkakasvattamon karut olot Outokummussa"

3.16

22

2322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HevLeh

      Olkoonkin missä tahansa, eläimiä on hoidettava siitä huolimatta kunnolla olkoot vasikoita tai aikuisia. Jos yrittäjällä varaa menettää leipänsä silloin voi toki heittää pyyhkeen kehään kunniallisestikkin lopettamalla toiminnan rehellisesti avoimin kortein...

    • Kyllästynytjuoruihin

      Ottakaa huomioon, että tuossa kuivikkeena on käytettä turvetta, sen takia kaikki näyttää niin paskaiselta, sekä valostus on huono ja kuvat on otettu salamalla. Purua ei voi käyttää, koska ne hankaavat vasikoiden kainalot rikki,
      Ja noita sairaitakin elukoita luultavasti lääkitään ja hoidetaan, mutta mistä sitä tietää kuvaajat ja kuvien näkijät, kun eivät ole itse paikalla, kun eläimiä hoidetaan.
      Ja niistä kohdista, joissa ei ole karvoja. Ne ovat luultavasti tulleet kuljetuksen aikana.
      Tuossa kaiken lisäksi kuvat näyttävät siltä, että eläimiä on paljon yhdessä pienessa tilassa, vaikkakin uskoisin niin, että vasikat on ajettu yhteen nurkkaan ja kuvattu.

      Onhan ihmisilläkin sairauksia, syys- ja kevätflunssaa, paiseita, silmätulehduksia, ripulia, epämuodostumisia yms. Miettikää nyt montako kertaa te sairastatte vuoden aikana? Ihmisillä on paremmat sairauksien ennalta ehkäisy keinot ja lääkkeet. Jokainen sairastuu joskus, johonkin. Olettehan tekin olleet joskus niin sairaita, ettette pääse sängystä kunnolla ylös.
      Ei mitenkään voisi olla mahdollista, että tuossakin määrässä vasikoita KAIKKI OLISIVAT TERVEITÄ!!

      Tottakai on huonoja kasvattamoja, niin sika-, nauta-, kun siipikarjassakin. ja epäkohdat pitää saada kuntoon. Mutta en tajua, sitä kun asioita tuodaan julki, joista ei oikeasti tiedetä mitään.
      Ajatelkaa, jos teidänkin kotiin murtautuisi vieraita ihmisiä, kuvaamaan, jos he saavat tiedon että teidän pikku fifi koirallanne olisi jalka pipi, ja joku naapurin yli-innokas mummeli olisi soittanut eläinaktivistit paikallle, että täällä hoidetaan eläimiä huonosti. Vaikka oikeasti koira oli leikkiessään saanut pikku haavan tassuunsa, jonka te hoiditte hyvin, mutta koira aristaa jalkaansa vieläkin. Kenenkään taloihin, halleihin, navetoihin yms. ei ole oikeutta murtautua.

      Miettikää myös sitä miltä teistä tuntuisi, jos olisitte navetan pitäjän paikalla, ja tähän "hälyyn" ei olisi välttämättä edes syytä.

      ÄLKÄÄ HUUDELKO ASIOISTA, JOISTA ETTE TIEDÄ PUOLIAKAAN!!

    • asiat_kuntoon

      Oikea Linkki tuohon juttuun. miten onkaan jäänyt laittamatta?
      http://elaintehtaat.fi/vasikkakasvattamo-outokummussa-tammikuu-2015

      Tietysti pitää muistaa että kokoasia on propagandaa viher piipertäjien taholta, minkä ikä jakauma on 14-22vuotaita. on sinne eksynyt vanhempaakin ihmistä.

      Oikeutta eläimille -yhdistys on okeasti: Oikeutta Eläimille-tukiyhdistys ry
      perustettu:4.5 2000
      "ei ole oikeaa" postiosoitetta: PL 362 00131 HELSINKI
      Y-tunnus: 1597581-2

      Itse en tukisi kriminaali toimintaa missään muodossa.

    • Ääri-eläimellinen

      Olipas hyvännäköisiä vasikoita! Ääri-eläimellisten mielestä niiltä tietysti puuttui videot ja televisiot ja vesisänky....jne.
      Niiltä elukoilta on turha odottaa mitään puolueettomia videoita.

      Maailmassa kuolee satoja lapsia joka päivä nälkään, mutta näitä ääri-eläimellisiä kiinnostaa vaan se, onko vasikoilla tyynyt hyvin!

      • aamutamment

    • Totuuss
    • asiat_kuntoon

      Pitäisi rangaista Oikeutta eläimille -yhdistystä kunnon sakoilla ja tiedon vääristelystä. En itse kunnioita niitä eläinaktivistejä jotka tarkoituksen mukaisesti vääristelee ja lavastaa tilanteita. etenkään kun eivät "activisti" kunnioita hygienia määräyksiä ym..

    • Eläintenystävä

      Eipä nuo tuotantoeläinten olot mitään ruusuilla tanssimista ole, vaikka mistä kulmasta katsoisi. Kyllähän nuo eläinlääkärit ovat korviaan myöten mukana tässä tehokkaassa eläinten oikeuksia polkevassa systeemissä ....jo työnsä puolesta, Sen lauluja laulat jonka leipää syöt. Mitä suurempi tehokkuus, sitä huonompi eläinten kohtelu yksilötasolla. Atriakin pyrkii mainonnassaan vääristämään tuotantoeläinten oloja muka hyviksi, koska nyt on nostettu voimalla esille tehotuotannon epäkohtia. Koska Suomessa aletaan tukea ja suosia pienimuotoista yrittäjyyttä? Pienimuotoisessa tuotannossa eläimet ovat sentään yksilöitä eikä tuotantomassaa. Hävetkää te ihmiset, jotka puolustatte eläinten huonoa kohtelua !
      Lihan ei tarvitse olla halpaa, vaan eettisesti tuotettua!

      • lihansyöjä

        Oleko valmis maksamaan lihasta sellaisen hinnan että se pienimuotoinen kasvataja saa elannon perheelleen. Pieni on kaunista mutta sillä ei elä valitetaavasti.Noissa kuvissa valta osa vasikoista oli hyväkuntoisia. Tuollaisessa määrässä aina joku sairastuu, sairastuuhan lapsetkin päiväkodeissa vaikka hoito olis kuinka hyvää.


      • Eläintenystävä

        Tietenkin maksaisin jos olisin lihanhimoinen, mutta kun en luonnollisestikaan syö lihaa. Tietysti elättäisi jos halutaan muuttaa systeemi sellaiseksi, niin että eläimiä kohdellaan yksilöinä, kunnioittavasti ja arvostavasti, silloin lainsäädäntö, tuet ja muut toimet olisivat aivan toista luokkaa. Lapsia ei toivottavasti pidetä vastaavissa oloissa kuin kasvattamovasikoita, vai pidetäänkö teillä?


    • Villisikako

      Vieläkö pidät villisikaasi auton tavaratilassa? Kostoretkellä taidat yhäkin olla.

    • Eikateellinen

      Näyttää siltä ,että kirjoittelujen takan a ovat naapurit ja kenkää saaneet työntekijät. Katkeruus ja kateus ovat kaiken takana. Kyseiselle laitokselle on aikoinaan luvat annettu ja valvontaa suoritetaan jatkuvasti. Valituksia on eri hallintoelimille tehty ja hylätty moneen kertaan.
      Olen muuten sitä mieltä, että aiheettoman valituksen tekijöitä pitäisi aina muistaa tapauksessta riippuen 5-100000 euron "rikesakolla"

    • Eikateellinen

      Näyttää siltä, että naapurin kateus tuntuu hänen nenässään johtuen rahan hajusta.

    • Maalaistollo

      Olen muuten sitä mieltä, että nämä salaakuvaajat pitäisi saattaa edesvastuuseen "kotirauhan" rikkomisesta. Ilmeisesti nuo "Oikeutta eläimille" harrastelijat ovat ns. asvalttivihreitä, joilla ei ole mitään tajua eläinten hoidosta, siis ei mitään tajua.. Jos viranomaiset olisivat todenneet raskaita laiminlyönteja po laitoksessa eläinten hoidossa, olisi laitos suljettu. Olen muuten sitä mieltä, että "väärästä ilmiannosta ja valituksesta" tulisi antaa vaiitajalle sellaiset rapsut, että tuntuu..
      Mekillistä, ettei luvattomasta tunkeutumisesta tuotantolaitokseen saa mitään rangaistusta:::

      • mietuun

        Kyllä kuvata sopii maisemia, jos siellä eläimet näkyy kärsivän ilmoitan heti!


    • Läpsijä

      Kyllä monet ihmiset hoidetaan huonommin kuin kasvattamojen eläimet. Näin asia vain on. Miksi luvatta tunkeutujille ei langeteta seuraamuksia tekosiataan? Jos minä taputan emäntää pyllylle, voin saada siitä rapsut, vaikka tämä emäntä suorastaan pyysi toimenpidettäni.

      • mletuun

        Mie kuvaa kauko opjektiivilla en tapuittele emäntiä vain kuvaan vääryydet jos eläikohtelu ei oikein niin soitan heti viranomaiset paikalle vaikka viiveellä


    • salakuvattu

      jotensikkihan nuo vasikat ol ihan virkeen olosia.aina eläimet tarvitsee hyvän hoidon kukaan ei kiistä.välityseläin touhu on lajinsa.herkkää on aika.ripuloivat eläimet on jatkokasvatuksen vihollinen.vasikat saa usein kaikki nämä sairaudet ennenku mahat saa oman vastaainekannan aikaseksi.mut hyvä kun seuraatte.luvan kanssa.ei kukaan kai teitäkään salaa kuvaa.vai "kuvaako"?!nyt.

      • mletuun

        En salaa kun näkyyhän laittomat touhut muutamien satojen metrien päähän niin sitten Facebook julkaisu sitten perään ja arvon raati työn touhuun.


    • juul

      hyvä tää talon isäntä kun toisena olevinaan täällä esiintyy ja komminikoi itseään vastaan.jokainen kylällään hänet tuntee kun pysty kunnolla hoitaa mitään,ei oo koskaan kasvannu yksin kun toisten siivittemänä ja vanhempien kanssa eläke ikäänsä melkein.

    • Anonyymi

      huonosti hoitaa eläimet ja edut ym käyttää väärin

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe