Kannattaako vaihtaa DNA Soneraan?

24872847

Kannattaako vaihtaa toiminnallisuuden kannalta DNA 100M Soneran vastaavaan? Ainakin itsellä ollut 2v sopimusajan aikana aika säännöllisesti ongelmia käyttämäni modeemin kanssa ja yhteys hukassa. Onko Soneralla vähemmän ongelmia?

7

101

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • PPAP2

   molemmista kokemuksen omaavana voin todeta, että kummatkin ovat toimineet minun kohdalla hyvin. soneran valokuitu oli reilun kahden vuoden aikana noin tusinan kertaa ns. down. (yhden kerran koko päivän johtuen kaivuutöiden yhteydessä sattuneesta kämmistä). eli ei mitenkään paha, mielestäni. tilattu nopeus on/oli molemmissa sama 100/10 ja itse en kyllä huomaa edelleenkään mitään eroa dna welhon ja soneran välillä, edellinen johtunee käyttötarpeesta(?). jos dna ei sinulle toimi, niin kanattanee koklata soneraa. oletko muuten kokeillut resetoida modeemin?

  • Hei "24872847"

   Säännölliset ongelmat laajakaistan kanssa eivät kyllä kuulosta normaalilta toiminnalta, varsinkaan jos viat ovat jatkuneet jo pitkään.

   Oletko ollut asiasta yhteydessä asiakaspalveluun ja onko vikaan löytynyt mitään ratkaisua? Modeemissa on erinäisiä asetuksia, kuten esim. ip-flood ja WLAN verkon kanavan automaattinen vaihto, jotka oletusasetuksilla voivat aiheuttaa yhteyden laatuun heikentävästi.

   Suosittelen ihan alkuun vain resetoimaan modeemin, kuten "PPAP2" on jo ehdottanut. Tämä onnistuu modeemin takaa löytyvästä reset-napista, jota tulee painaa 20 sec ajan esim. kynällä. Resetointi poistaa mahdollisen laitejumituksen, joka voi vaikuttaa yhteyteen.

   Tämän jälkeen modeemin asetukset kannattaa rukata kuntoon, kuten poistaa ip-flood asetuksen sekä lukitsemaan WLAN verkon kanavan johonkin tiettyyn, jos kyseessä on WLAN modeemi.

   Mikäli nämä eivät auta ja yhteys on edelleen jatkuvasti matalana, pyytäisin sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 tai sähköisellä lomakkeella https://www.dna.fi/yhteystiedot asian korjaamiseksi.

   Iiro / DNA Palvelu
   https://tuki.dna.fi

  • tasaista_käyttöä

   Sonera toimii teknisesti loistavasti. Sieltä kuitenkin tulee välillä laskuja ja ohjeita maksaa laskut, jotka ovat ristiriitaisia kursorisesti luettuina. Saa olla tarkkana! :)

  • hankalaa_laskutusta

   No nyt tuli ilmeisesti "laajakaistalaskutuksen uudistus", joka tekee jotain outoa laskuille. Laskutus on jossain vaiheessa saatu näyttämään siltä, että se laahaa 2kk takana. Nyt sitten laskutetaan 2kk ylimääräistä! ;) Mitenkäs se nyt olikaan - yli 3 vuotta vanhojen laskujen kohdalla laskutuksesta, kun käytäntö varmaan on jatkunut pitkään. Ei voi kylläkään sanoa, kuinka pitkään: Sonera ei päästä netin kautta tarkistamaan tulleita laskuja. Näitä kun ei ole tarvinnut lukea, koska sähköposti sisältää kaiken tarvittavan laskun maksamiseksi! Kiitos vaan 66,6 euron yllätyslahjasta!

  • epälaskutusta

   En suosittele. Eivät korjaa omia mokiaan. Jouduin maksamaan laskumuistutuksen(5e) virheestä, jonka olivat itse tehneet, koska "laskuosio oli oikeassa" - ei olisi kannattanut siis uskoa asiakaskirjettä..
   Onko DNA kuinka hyvä? Olisi tarvetta vaihtaa, mutta saunalahti ei houkuta myöskään..

   • huvittaa_suuresti

    Lisäksi www-sivuilla oli maininta, että laskumuistutus on ilmainen.


   • Liisa_ja_ihmemaa

    Jaahas. Teksti on näemmä päivitetty muotoon, että laskumuistutus on ilmainen JOS sen on ensin kytkenyt päälle..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   314
   2480
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   30
   2112
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   216
   826
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   312
   745
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   41
   729
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   689
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   44
   654
  Aihe