En tahdo olla kurinpidon paha poliisi

Paha_poliisi

Kyseessä on sekä kurinpito- että parisuhdeongelma. Lähinnä kaipaan todellisuustarkistusta: olenko pahoillani syystä ja jos, miten lähestyisin asiaa rakentavasti.

Olen kolmen lapsen isä. Pienin on vauva, joten asia ei häntä koske, mutta kahdelle vanhemmalle (esikoinen eskarissa) minusta on tullut kasvatuksen paha poliisi, se, jonka rooli on olla ikävä ja pakottaa asioihin.

Kun lapset käyttäytyvät huonosti, eivätkä asiat etene, puolisoni lasten kuullen kutsuu minut hätiin. Minä sitten tarvittaessa sanon pahasti, laitan jäähylle, puen väkisin jne. Käytännössä tämä on minusta johtanut siihen, ettei puolisoani kunnioiteta tarpeeksi ja lasten mielestä äiti on todella tosissaan vasta, kun minut kutsutaan apuun. Olen kuullut lapsia uhattavan minun kutsumisellani. "Jos et nyt, niin isä..."

Olen perheen virallinen mörkö. Asiaa ei auta, että puolisoni luultavasti tahattomasti ja halutessaan olla rakastava kasvattaja (tietysti hyvä asia), päätyy kaivamaan maata minun kurinpitoni alta ja vaikuttaa kustannuksellani tavoittelevan lasten suosiota.

Puen rimpuilevaa lasta, tilattuna. Lapsi alkaa aiheetta, vaikkei hänellä turhaan vastaantaistellessaan kivaa ole, huutaa "Sä satutat!" Äiti alkaa torua minua. "Miten sä nyt noin?!" ja lohduttaa lasta. Yhdelle lapselle "Sä satutat!" ovat muutenkin taikasana, eikä äiti vaikuta aina uskovan minua.

Annan jäähyn, kiellän lelun. Äiti päästää jäähyltä ennen aikojaan, antaa lelun takaisin. Torun suorin sanoin. Äiti, joka ei nähnyt tapahtuman syytä, kiirehtii haukkumaan minut lapsen edessä "Ei noin saa sanoa pienelle!"

Varmuuden vuoksi: En kasvata väkivallalla. Voimankäyttöni on paikalla pitämistä ja rimpuilun vastustamista. Huudan, mutta sitä minua on turha yrittää saada häpeämään.

Lapsille on hyvin selvää kumpi vanhempi on tärkein ja se sattuu. Kuinka tästä roolista pääsee irti?

7

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wanha_uggomies

      Aikuista kumppania voi vaatia hoitamaan itse kasvatustehtäviä.

    • Zizukki49v

      Itse tykkään ottaa vähän viinaa jos kotona vaikeaa. Viikonloppu kunnolla radalla, niin tässä iässä ei jaksa kuin maata seuraavan viikon (isi on kipeä, ei jaksa nyt). Näin saa samalla lomaa töistä (omani tosin loppuivatkin ja ansarilla on itseasiassa vielä mukavampaa).

    • äläotamörönroolia

      Kun sinut kutsutaan paikalle pukemaan tai osallistumaan johonkin muuhun, mitä lapsi vastustaa, niin muuta toimintatapaa. Tule siihen ja kysy lapselta otsa rypyssä: "Haluatko sinä todellakin, että ISI TULEE APUUN? Nyt pian vaatteet päälle, tai isi laskee kolmeen. Yksi....kaksi..."
      Kolmeen laskeminen on monessa perheessä ollut taikasana.

    • Miksisittenolet

      Jos vaimo kutsuu sinut paikalle ja apuun ja sitten kuitenkin arvostelee sitä, miten teet, niin näpäytäpä nyt edes yksi kerta ja käske hoitaa homma kokonaan itse kun kerran häärää sotkemassa osuuttasi kuitenkin. Vai eikö sulla ole sananvaltaa perheessä? Parempi tossun alla kuin taivasalla, niinkö.

    • Keittiöpsykologiaa

      Vaimosi ei osaa kasvattaa lapsia, joten toivon ettei teillä ole kovin montaa "isänmaan toivoa" järjestämässä ongelmia tähän yhteiskuntaan. Aloita kasvatus vaimostasi, sopikaa, että te olette yhdessä tiimi, joka kasvattaa lapsia samoilla periaatteilla. Jos lapsi vastustaa pukemista, sanotte YHDESSÄ, että puetaan nätisti päälle tai itketään ja puetaan. Aikuinen on perheessä SE, joka määrää.

    • roolipeIi

      Vaihda itse roolia, jolloin vaimosikin on pakotettu vaihtamaan. Kun vaimosi huutaa sinua hätiin niin sano vaimollesi "Ei noin saa sanoa pienelle!" ja "Sä satutat!" ja "Miten sä nyt noin?!" ja ala lohduttamaan lasta.

      Tuo koko touhu on roolien kanssa pelaamista, jota sen ei pitäisi olla.
      Sinä käyttäydyt nyt kuin vanha vaari ja vaimosi kuin pieni lapsi. Aloita muutos heittäytymällä itse lapseksi jolloin vaimosi on pakotettu muuttamaan rooliaan. Johda nyt vuorostasi tätä teatteria ja lue transaktioanalyysista, jolloin kuvio selviää.

    • eräsäitee

      Kyllä nyt on aika muuttaa kurssia. Isin sylin tulee olla turvallinen paikka, isin käsien vahvat ja lämpimät. Isi on se hyvän miehen malli nassikoille. Opettele soittamaan suuta vaimolle lasten sijaan "Laita ite lapsen vaatteet, sä olet äiti." " Komenna ite ja opettele kasvattamaan samalla."
      Jos vaimo itkee että on vaikeaa, meette koko komppania kasvatus/perheneuvolaan neutraalia neuvonpitoa opettelemaan. Vapauta itsesi tästä "good guy, bad guy-pelistä", ole hyvä leppoisa isä loppuikäsi. Teetkö muuten tarpeeksi mitään poikien kanssa, esim. ulkona jääkiekkoharjoituksia ja kesällä jalkapalloa ja kalaretkiä ym jne.?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3053
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      419
      2906
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      99
      2209
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1874
    7. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1868
    8. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1846
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1692
    Aihe