Oulu päätti, ei Arinan kauppakeskusta Oulunsaloon

OulunsalonAlasajo

Kyllä harmittaa, ettei Oulunsaloon saada Prismaa. Kapteenin kauppakeskuksen yrittäjät ovat sitä vastustaneet ja Oulun kaupunginhallitus teki nyt päätöksen, ettei uutta kauppakeskusta Oulunsaloon saada, vaikka se olisi todella tarpeen.

Palvelut täällä ovat jo onnettoman vähäiset, mutta niin myös bussiyhteydet. Oulunsalosta ei pääse enää edes Tuiraan bussilla ja monta yritystä on lopettanut toimintansa. Ei Kapteenissakaan ole juuri mitään tarvetta käydä enää. Joskus aikoinaan täältä pääsi bussilla Kempeleeseen - sekin helpottaisi palvelujen saamista, mutta sekin bussilinja lopetettiin jo kauan sitten.

Ennen täällä oli vähemmän asukkaita, mutta palveluja oli paljon enemmän ja monipuolisemmin.

Miten tällaisesta paikasta saa enää kotiaan myytyä? Ei tänne halua jäädä asumaan, kun pitää aina lähteä niin kauas palvelujen perään.

36

82

Vastaukset

 • Kapteenin yrittäjät eivät tajunneet sitä, että heitäkin olisi hyödyttänyt se, että Oulunsalosta olisi tullut hyvien ja monipuolisten palvelujen kunta, joka olisi vetänyt uusia asukkaita/ostajia puoleensa ja heitä olisi riittänyt kyllä Kapteeniinkin.

  Kempeleessä tämä asia on tajuttu. En todellakaan voi enää tukea Kapteenin yrittäjiä tämän jälkeen.

  Pitäisikö laatia joku adressi, että saadaan Oulunsaloon paremmat palvelut. Aikoinaan tänne piti rakentaa myös uimahalli, mutta Ouluun liittymisen myötä sekin hanke on jäissä.

 • Ilahduttavaa huomata, että Oulun kaupunginvaltuustossa ei ole lestat vallassa :)

  • Lestat kaatoi jo sanginjoen aarniometsät omien tarpeidensa rahoittamiseksi, niin ei ne ihan kaikkea ilkeä. Oulunsalo ei ole risteämäpaikkakunta. Lestat laittaisi Prisman mielellään Kaakkurin rampille, mutta kun heillä on Keskon kanssa vanha sopimus miten marketit rakennetaan.

   Lidli Oulunsaloon?


 • Hei päivänpelastus, iloitsetko sinä siitä, että Oulunsalon palvelut eivät yhtään parane/lisäänny, vaikka sille olisi todellinen tarve, vai oletko vain joitain tiettyä uskonnollista aatetta kannattavia vastaan?

 • Ihana kun ei tule mafia arinan liikettä. Arinahan on mafia jota hallitsee johtaja/sen lähipiiri. Kapteenin k-kauppa ihan hyvä. Halpa-Halli olisi hyvä saada lisäksi niin sitten olisi paremmin

 • Juups, sopii hyvin, että tänne tulisi esim. Halpahalli, tai Tokmanni, Lidl, Säästökuoppa tms. Myös pieni rautakauppa olisi tarpeen ja urheiluvälineliike ym.

  Ennen täältä sai kenkiä, laukkuja, kankaita ja kaikenlaista tarpeellista tavaraa.

  Onhan meillä sentään vielä Kalakaveri Kapteenia vastapäätä (myös koirakaveri) ja se uudistunut Oulunsalon Hotti, säästötavaratalo joka on avannut ovensa 12.1.2015, mutta kuulin kyllä huhuja, että hintatason vuoksi säästötavaratalo ei olisi kovin kuvaava nimi. Toivottavasti hinnat laskevat. Pieni kauppahan se on, mutta ainakin ennen sieltä sai monenlaista tarpeellista ja tosi hyvää palvelua - jospa tulevaisuudessakin. Jospa ihmiset sen löytäisivät ja se voisi jossain vaiheessa laajentaa ja monipuolistaa valikoimaansa.

 • Tarkennan vielä varalta, että Hotissa on tilaa 400 neliötä, joten jokainen päättäköön itse, onko se iso vai pieni kauppa. Ihan hyvä kauppa varmaan edelleen.

  Tehkää ihmiset jotain, että Oulunsalo pysyy ja paranoo. Pääsis edes bussilla Tuiraan.
  Kiitos!

 • Kapteenin K-kauppa on hyvä, mutta kallis. Onhan se tiedossa myös yleisesti, että kaikissa vertailuissa K-ketjun kaupat ovat kalliimpia kuin esim. S-ketjun.

  Olisi hyvä, jos vaikka tuota S-markettia voisi laajentaa ja tarjontaa saada reippaasti lisää Prisman tyyliin. S-marketin takana on vanhoja purkuun menossa olevia taloja, joten tilaa ainakin olisi isommalle S-kaupalle/Prismalle tai Halpa-Hallille tms.

  KIITOS etukäteen Oulun päättäjille - OLKAA VIISAITA NYT!

  • Virheellistä tietoa. Kyllä S-marketit ovat paljon kalliimpia kuin K-kaupat. Kaikki pienet S-kaupat, Salet sekä pienet K-kaupat ovat kalliita. Kyseinen k-kauppa on supermarket. Niissä on sentään joskus tarjouksia. Ainoat oikeat kunnon kaupat ovat kuitenkin Citymarket ja Prisma. Eikös Kaakkuri ole melko lähellä, menkää sinne asioimaan. Älkää siis laajentako mitään S-marketteja. Se on vain rahan hukkaa. On jo nähty Oulussa millaisia olivat S-markettien laajentamiset.


 • Alle 10 000 asukkaan tuppukylä, joka ei risteyskohdassa ja kulkureiteillä, ei prismaa kaipaa. Lestat rakentaa Prisman tuottavampaan paikkaan.

  Itse boikotoin Prismaa!

 • Joitain vuosia sitten Oulunsalossa ja Kempeleessä oli suunnilleen saman verran asukkaita. Nykyäään Kempeleessä on asukkaita vähän yli 16000 ja Oulunsalossa lähes 10000. Oulunsalon väkimäärä oli siis tuo ennen Ouluun liittymistä v 2012 lopussa. Ei Oulunsalo kuitenkaan ole mikään tuppukylä.

  Ymmärrettävästi Kempeleen väkiluku on lisääntynyt enemmän kuin Oulunsalon, eli niiden hyvien palvelujen vuoksi, jotka Oulunsalosta puuttuvat.

  Minulle on ihan sama, mikä isompi kauppa Oulunsaloon saataisiin - en boikoitoi mitään kauppaketjua, vaan riittää, että kaupassa olisi mahdollisimman monipuolinen tuotetarjonta. Lidl olisi esim. tosi hyvä, mutta sitä ei varmaankaan saada, kun se Kempeleestä löytyy.

  • Oulunsalon lestat on muuttaneet Metsokankaalle ja Ouluun. Todellakin kun ko. lestakylä pn kaukana kaikesta ja niemen kärjessä, niin eskimotko siellä Prismassa kävisi hylkeenpyyntiteissultaan palatessaan?


 • Se Hotti on yllättävän iso ja paljon samanlasia tuotteita kuin Tokmannissa. Hinnat voi olla osin hakusessa vielä, mutta ainakin mieheni löysi sieltä edullisesti vaikka mitä remonttitarpeisiin ja itse löysin hyvät nahkakäsineet ja lapsille jotain.

  Onhan meillä kans Kyläkahvila ja Kirpputori Iisi - Kapteenin vieressä.

  Ihan hyvä paikka tämä Oulunsalo on monellakin tavalla. En vielä ole törmännyt ikäviin ihmisiin, vaikka pitkään olen täällä asunutkin. Linja-autoreitit meni tosiaankin höpsis, mutta ehkäpä ne vielä joskus siitä muuttuvat paremmiksi. On mennyt muuallakin.

  Olisihan se suotavaa saada tänne vaikka joku vaatekauppa, jossa olisi vaatteita kaikenlaiseen käyttöön ja kaikenikäisille ja vaikka kenkiäkin.

 • Kyllä takuulla on k-kaupoissa halvempaa ilman bonuskorttiakin kuin s-ketjun liikkeissä s-etukortin kanssa. Polttoaine on aina abc: llä kalliimpaa kuin muualla ja samoin on hinnoiteltu tavarat kaupan sisälläkin. Että ne bonukset otetaan pois tavaran hinnoista. Kerran oli kapteenin k-kaupassa hk naudanliha 400gr 1,80 €. Harvoin tulee käytyä mutta asialliset on hinnat ja Kaakkurin Cittariin ja Kiviniemen Tokmanniin ei ole pitkä matka ja niistä löytyy edullista jopa halpaa ruokaa. Kanamunat 12 kpl Tokmannissa lähes aina euron pakkaus jne. Ostaa kerralla paljon niin ei tartte usein ravata

  • Olen samaa mieltä, Cm ja etenkin Lidl on halvempia.


 • No eihän tuosta Oulunsalosta ole kun muutama kilometri Kaakkurin palveluiden ääreen, löytyy jo käytännössä kaikki. Ei niitä rautakauppoja sun muuta kannata jokaiseen nukkumalähiöön raapasta.

 • Kaikilla ei ole autoa, joten ei ole niin helppo lähteä bussilla Kaakkurin Citariiin tai Bauhaussiin tms. Aika pitkä matka bussipysäkin ja palvelujen välillä.

  Jos on omistusasunto, niin sitä ei saa kovin helposti myytyä tällaisesta paikasta, jossa palvelut ovat heikentyneet, välillä uhataan siirtää tk Kaakkuriiin ja puhutaan jopa lukion lopettamisesta.

  Oletteko huomanneet, että jotkut myyvät talojaan/asuntojaan jopa 3 - 4 vuotta välillä taukoa pitäen? Kempeleessä asuntokauppakin käy paremmin juuri hyvien palvelujen vuoksi. Sinne kai sitä on muutettava.

  Ei kannata kiistellä siitä enempää, mikä kauppa on edullisin, vaan kannattaisi yrittää tehdä jotain asialle, että Oulunsalon palvelut saataisiin paremmaksi ja yrittäjyyttä lisää. Onko kenelläkään hyviä vinkkejä?

  Ennen oli siis vähemmän asukkaita ja paremmat palvelut ja nyt on enemmän asukkaita ja huonommat palvelut. Eikö se ole vähän outoa? Ja kuinka vähäiseksi ne palvelut vielä menevät...

  En ihmettelisi, vaikka Kapteeni tyhjenisi yrittäjistä jatkossakin, mitä en tietenkään toivo, mutta vuokrat ovat kalliit, ja se näkyy tuotteiden hinnoissa ja monikaan ei halua maksaa ylihintaa, jos samoja tai vastaavia tuotteita saa selvästi edullisemmin muualta.

  Eikö mitään ole tehtävissä? Pitäkö suostua siihen, että Oulun päättäjät tekevät aiemmin hyvästä Oulunsalon kunnasta heikon syrjäkylän, jossa mm. asuntojen/talojen hinnat laskee, kun niitä ei muuten kukaan halua ostaa. Tilanne näyttää huolestuttavalta!

  • Helvettiäpä oot sinne muuttanut? Ota menolippu jonnekkin, älä märise.


 • Kumma höpinää. Ihan niin kuin se olisi jotenkin yhteiskunnan vastuulla järjestää autottomille bussinvieroksujille kaikki kaupat joka peltolähiön nurkalle.

  Ja annettiin sille Arinalle lupa tahi ei niin aina perkele just väärinpäin. Ei ymmärrä tätä narisemisen menttalitettiä.

 • Ei ole mistään narisemisesta kyse. Joidenkin on vaikea ymmärtää, että on tärkeä pitää kotipaikan palvelut hyvässä kunnossa - kuten ne olivat ennenkin.

  Pitäisikö iloita siitä, että palvelut ovat heikentyneet?

  Jippii, mahtavaa, täältä on kaatunut tai lopettanut toimintansa jo niin monta firmaa ja menee ehkä lukiokin. Mukava on opiskelijoiden lähteä näillä bussiyhteyksillä muihin lukioihin yläasteen jälkeen Yes, hienoa, hyvä on asua Oulussa!

  Asia on omasta puolestani loppuun käsitelty.

 • Ei mafia halunnutkaan sinne Prisma vaan vain uuden marketin. Tällä toimenpiteellä mafia o,is jaksanu taajamkeskuksen kahteen osaan, joka ei o le kaupungin asukkaiden kannalta järkevää.
  Tää on eka kerta kun mafia (Arina, lestat kepu ja Sipilä) eivät saaneet tahtoaan läpi. Jokohan järki rupesi voittamaan Oulussa. Marialle nyt jo aivan liikaa valtaa.

  • Olen sanaa mieltä. Arina - lesta - Sipilä = kolmiyhteys. Lesta-Sipilä ei ahdasmielisyyteen mennyt Uutisvuotoon!


 • Ei taida 10 tuhannen asukkaan kylä syrjässä isoista kulkuväylistä olla kannattava sijoituspaikka Prismalle. Oulussa on noin 150 tuhatta asukasta vanhan Oulun alueella, siis ilman liitoskuntia, ja 3 Prismaa.
  Sama kun rakentaisi Guggenheimin museon Pelkosenniemelle.

  • siitoskuntia


 • Eihän sen kaupan tarvitsisi välttämättä olla Prisman kokoluokkaa. Pienempikin kauppa kävisi, kunhan sieltä saisi monipuolisesti kaikenlaista, esim. pieni Halpa-Halli, Tokmanni tms.

  Ruokakaupoiksi käyvät nuo jo olemassaolevat K- ja S-market sekä Siwa.

 • Dodii, nyt on lähtenyt myös R-kioski, Hotti, Kalakaveri ja Alko Oulunsalosta. Suunnitteilla on myös lukion lakkautus.

  Kannattiko liittyä Ouluun?

  Onko tiedossa mitään parannuksia Oulunsaloon? On, joku jättisuuri lasten puisto aika lähelle Kirkonkylän ala-astetta. Hyvä sekin.

  Onko tulossa mitään muuta uutta?

  • liikkeiden poistuma johtuu ainoastaan siitä, ettei ole asiakkaita. Miten se liittyy Ouluun liittymiseen?


  • Ei ollut sentään jättisuuri leikkipuisto Oulunsalon keskustan tuntumaan - nimeltään lentokenttäpuisto ja tosi suosittu sellainen. Oulunsalossa ei olekaan aikaisemmin ollut kunnon leikkipuistoa lapsille, mutta nyt on!

   Siellä leikkiivät lähialueen lapset sekä myös päiväkotien lapset. Tosin nuoriso toimi tapansa mukaan heti alussa - viskeli puuistusten ympärillä ollutta sepeliä ympäriinsä ja katkoi toisen istutuspuista. Puut poistettiin ja laitettiin matalat istutukset hiekan ympäröimänä. Hämähäkkikeinu on myös poistettu - syynä lienee ilkivalta.

   Leikkipuistot ovat lapsia varten - ei nuoria varten, jotka tekevät törkeää ilkivaltaa.


 • Ouluun liittyminen huononsi niin paljon terveyspuolen palveluja, myös vanhus- ja lastenhoidon palveluja, että tämä Oulunsalo ei ole enää mikään kasvupaikka - porukat lähtevät muualle, joten ei riitä asiakkaita. Todella kauan täällä olikin hyvät palvelut sekä julkisella että yksityisellä puolella.

  Hyvä hammaslääkäriasemakin on nykyään Oralin firma, joten moni on vaihtanut hammaslääkärikäynnit toisaalle.

  Kaikki alueet ovat paljon roskaisempia kuin ennen. Pyöräteitä ei aurata kuten ennen.

 • Milloin Oulunsalon tk lopettaa? Onko siitä kenelläkään tarkempaa tietoa?

 • Ehkä Oulunsalon tk jää osittain toimimaan, mutta ei tietty niin hyvällä tasolla kuin ennen Ouluun liittymistä. Kaakkuriin luultavasti siirtyy osa toiminnoista, mutta mitkä osat. Osa labratoimintoja ehkä.
  Hammashuoltokin on mennyt niin huonolle tolalle, ettei mitään järkeä.

 • Vuoden 2016 lopussa oli Oulunsalossa asukkaita enää 8 627 . Ymmärrettävää, että täältä lähdetään, kun palvelutaso on niin heikentynyt. Valitettavasti. Muuten olisi hyvä paikka asua.

  https://www.ouka.fi/documents/50085/832671/ikäluokkatilasto+kaupunginosittain+31.12.2016.pdf/0288aacc-68f8-4138-aac3-506348811c7b

 • Vuotta aiemmin asukkaita oli yli 10.000.

 • Keskon kauppiaiden vika

 • Paskempaa kauppias pariskuntaa ei oulunsaloon saa mitä tää Keskon naama norsun vitulla pariskunta on ! Meillä onneksi niemenrannassa kunnon kauppias ja lähikauppa

 • Oulunsalon keskusta on tosi syrjässä. Harmi, kun se lemmikkitarvikeliike poistui. Siellä kävin, ja samalla sitten aina vähän muuallakin. Ei ole enää sitä. Harmi

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.