FIM BRAZIL ja INDIA

Kasvu2020

Brasilia taantunut muutamana lähivuotena, mutta potentiaalia olisi.
Nousua tulee jossain vaiheessa reilummin, se on lienee ajan kysymys. Mahdollista on, että menee vielä pari vuotta taantumassa tai kituuttaen pientä kasvua? Jalkapalloon meni enemmän rahaa kuin siitä tuli. Rikollisuus rehottaa ja presidentiksi ei tullut uutta innovatiivista henkilöä. Kuivuus ja infran ongelmat polkevat varmasti jarrua kasvulle. Intia on noussut jo paljon, mutta nuori väestö ja uudistukset ja nousua ruokkiva nousu takaavat varmasti kasvua tulevinakin vuosina, jatkuvasti jopa Kiinaa enemmän?
Intian osuushinta Brasiliaan verrattuna on kuitenkin jo korkea, käppyrä on kivunnut kipuamistaan. Brasilian osuushinta jo melko houkutteleva, kun katsoo vaikkapa viimeistä kolmea vuotta. Molempiin hajauttaen mukaan, kommenteja tai kokemuksia? Kulut ovat suurehkot, mutta hyvinä vuosina tuoton arvoisia. Myös BRIC -rahasto kiinnostaisi, Kiinan hidastuvasta kasvusta huolimatta. Ehkä lisäävät Venäjän painoa, jos positiivista kehitystä alkaa tapahtua.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amatöörisäästäjä

      Potentiaalia on, mutta on myös riksejä. Kannattaa myös muistaa, että BRIC maiden osakkeiden osuus maailman osakkeiden arvosta on vain joitain prosentteja. Ei siis varmaan ihan koko omaisuuttaan kannata noihin laittaa, tai edes puoltakaan.

      Nordnetin valikoimasta muuten löytynee sopivia etf:iä huomattavasti FIM:in rahastojen kuluja alhaisemmilla kustannuksilla. En nyt jaksa itse etsiä ja vertailla, jätettäköön se aloittajalle kotiläksyksi.

    • Hajauttajas

      Brasilia nousee reilummin viimeistään muutamassa vuodessa, jalkapallon kustannukset ja olympialaiset verottavat nyt kukkaroa. Aiemminkin tulee jo nousua, onhan maa Etelä-Amerikan jättiläinen, jonka ison naapurin eli Argentiinan markkinatkin alkavat herätä kunnolla taantumasta. Öljyn hinta on laskenut, eikä vaalien jälkeen tehnyt uudistukset/nimitykset ole vielä purreet täydellä teholla. BRIC -rahastossa on Brasilia, mutta riski jakautuu myös muihin maanosiin, joten suosisin sitä. Lisäksi BRIC voi sopivan ajan koittaessa osallistua taas Venäjän nousuun, kun tasaisemmalle nousulle on taas edellytyksiä. Yksi kiinnostava voisi olla myös Frontier, joka panostaa kasvaville reunamarkkinoille. Sieltä löytyy esim. Filippiinit ja Vietnam joiden käyrä on nouseva useita vuosia, nuorta väestöä paljon ja keskiluokka vasta nyt todella kasvamaan päin. Jokainen toki omillaan pelaa ja päättää..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe