Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Eläinten lopetus eläinkaupassa

Muskettisotilas

Kävin muutama päivä sitten eläinkaupassa, huomasin että vanhimmat jyrsijät myynnissä olivat alle 4kk vanhoja. Mieleeni pälkähti kysymys että mitä tapahtuu vanhemmille eläimille? Menevätkö tosiaan kaikki kauaksi? vai joudutaanko ne lopettamaan? Marsut ja kanit ainakin elävät monia vuosia.

Ja jos vanhat eläimet lopetetaan niin mikä on se ikäraja?

Toivottavasti joku tietää :)

7

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 567890

      Eläinliikkeissä menee hyvin elukat kaupaksi.Käypä katsomassa minkävärisiä kaneja ja hiiriä on nyt, ja seuraavaksi vaikka kk päästä.vaihtuvuus on suurta, ei niitä vanhoiksi tarvitse pitää XD

    • 567890

      Vaihtuvuus on suurta, ei niitä vanhoiksi tarvitse pitää XD

    • Sedä

      Riippuu varmasti ihan kaupasta. Suuri osa eläimistä varmasti meneekin kaupaksi (muuten eläinkauppa ostaisi niitä ensi kerralla vähemmän ;) Jokainen myymätön eläin on pelkkää tappiota), mutta usein varmasti käy niinkin että joku eläin ei vaan mene kaupaksi. Kaupoissa joissa ei ikinä näy vanhempia eläimiä ne varmaan lopetetaan, mutta olen mä nähnyt myynnissä ihan aikuisiakin otuksia.

    • neljäplusyks

      lemmikkiliikkeissä eläimiä ei yleensä lopeteta, ellei sitten eläin ole sairastunut eikä lääkitykset ole tehonneet. Joskus liikkeeseen toimitetettu eläin voi olla niin luonnevikainen, ettei sitä voi lemmikiksi myydä, vaan lopetetaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään arkipäiväinen asia sentään. liikkeessä töissä ollessani vanhoja (lähes 2 vuotiaita) kesyrottia lopetettiin, koska eivät huonon luonteensa vuoksi menneet koskaan kaupaksi.

    • pupelo

      Olen minä kuullut eräässä lemmikkieläinliikkeessä työskennelleeltä tutultani, että joskus niitä eläimiä toimitetaan pakkaseen ihan siksikin, että ovat olleet liikkeessä myymättä niin pitkään, ettei niitä enää kannata ruokinta- yms. kulujen takia pitää liikkeessä. Eräskin kani oli kuulemma suunnilleen vuoden ikäinen, kun sen lopettaminen oli edessä, vaikka kanissa ei ollut mitään vikaa. Sitä ei vain syystä tai toisesta haluttu ostaa. Tuttuni adoptoi sitten itse tämän kanin ja pelasti sen pakkaselta, mutta eipä kuulemma ollut ainoa tapaus siinä liikkeessä. Surullista, että eläinten henki punnitaan sillä, miten tuottoisa se on liikkeelle. Jos sama eläin jää nurkkiin pyörimään liian pitkäksi aikaa, ei sitä ole enää kannattavaa pitää. Tästä syystä ymmärrän hyvin sen, miksi melko usein otetaan puheeksi se, ettei eläimiä tulisi myydä liikkeissä ollenkaan.

    • Dilledille

      Olen ollut teini-ikäisenä töissä kahdessa eri eläinkaupassa, ja kysynyt toisesta työpaikastani samaa. Nyt myöhemmin aikuisiällä olen käsittänyt kysymykseni hölmöyden..

      Ei, eläimiä ei suinkaan lopeteta. :) Riippuu varmasti eläinkaupastakin (kaikista ei voi mennä aina takuuseen), mutta lajihan otetaan myynnistä kokonaan mikäli ne eivät jostakin syystä myy, eli jos lähimmässä kaupassasi on tosiaan aina saatavilla nuoria yksilöitä, yhtäkään ei todennäköisesti lopeteta. :)
      Kaikki eivät välttämättä halua, eivätkä välitä onko kyseessä nuori vai vanha eläin. Nuoret menevät toki nopeammin kaupaksi, mutta sen takia vanhempia eläimiä kaupoissa harvemmin nähdään - kaikki on jo myyty ennen kuin ne ehtivät vanhenemaan.
      Lisäksi kaikista eläinlajeista ei välttämättä näe ikää päältäpäin. Esim. kanit, hiiret ja hamsterit kasvavat melko nopeasti eikä harjaantumaton silmä erota minkä ikäisestä eläimestä on kyse - silloin iällä ei ole väliä (tai kauppias voi viilata vähän linssiin). Linnuistakaan ei pysty useimmiten näkemään sen tarkkaa ikää.

      Vielä lopuksi esim. jyrsijöiden iästä; nehän eivät eä kovinkaan pitkään, joten samalla alueella vaikkapa hiiriä tai hamsuja menee oikeasti kaupaksi tasaiseen tahtiin. Kun alueen harrastajilla edellinen menehtyy, he hakevat kaupasta aina uuden. :)

      • ryhti

        "Ei, eläimiä ei suinkaan lopeteta." Tuo on tietysti ihan suomea, mutta herro nyt hölmölle, mitä tuo oikein meinaa? Kyllähän tässä ketjussa esim. pupelo sanoi ihan selvästi, että tietää jossain liikkeessä lopetetun eläimiä vain siksi, että ne ovat olleet myymättä pidemmän aikaa. Ja ihan samaa olen kuullut itsekin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe