Miten kertoa helposti suuttuvalle ystävälle

Apuakaipailisin

Tyttärelläni on tulossa synttärit. Ystäväni, lapseni kummi on tulossa tottakai myös. Hän kysyi kerran yhteisen ystävämme kuullen voiko tämä ystävä tulla myös, enkä siinä kehdannut sanoa ettei voi. En kumminkaa haluaisi häntä synttäreille, ja sanoin ystävällekkin jo että ei ehkä sovikkaan ettei tule. No nyt tää mun ystävä pommittaa että miksei tämä yhteinen ystävämme voi tulla, ja jos sanon suoraan etten vaan halua häntä synttäreille, niin hän vetää herneet nenään. Joten miten kertoa jotenkin nätisti tai jollain tekosyyllä ettei käy?

6

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lastenjuhla

      Järjestä synttärinä lastenjuhlat, jonne ei kutsuta yhtään aikuista.

    • Relatkaa

      En ymmärrä tätä nykyajan ihmisten säätöä. Yksi ei halua ystäväänsä lapsen synttäreille, laittaa mieluummin välit poikki. Toinen vetää hirveät pultit, jos kummi ei pääse lastenkutsuille jonkun oman menonsa takia, vaikka lapsi on niin pieni ettei osaa edes kaivata. Ristiäis- ja häälahjat tulee olla annetun listan mukaan hankittuja. Perheen vapaa-aika aikataulutetaan minuutilleen, koska olisihan kauheaa jos joskus vain oltaisiin tai tehtäisiin jotain spontaania.

      Eikö tärkeintä ole kiva yhdessäolo eikä se, että kaikki menee aina 100 % sinun ennakkosuunnitelmasi mukaan? Miksi tämä henkilö on "yhteinen ystävänne", jos hän on niin hirveä ettet halua häntä kyläilemään? Kannattaisi olla iloinen, että ystävät haluavat kersojasi tavata, kun yleensä valitetaan että ystävät istuvat baarissa eivätkä muista lapsen saaneita. Luultavasti kummilla on niin kuolettavan tylsää synttäreillä, että haluaa edes yhden keskustelukumppanin sinne. Onko kummi lapseton sinkku? Pariskunnatkin saavat mennä joka paikkaan yhdessä, vaikka toinen ei juuri tuntisi ketään kyläpaikasta, joten miksi sinkulla ei saa olla avecia, joka on vieläpä sinunkin ystäväsi?

      Lastenjuhlaneuvo on hyvä, järjestä synttärit vain lapsille. Kutsu kummi(t) erikseen kylään synttäreiden aikaan, tarjoa kakkukahvit ja puuhailkaa jotain yhdessä lapsen kanssa.

    • Cecilia2

      Meillä lapset eivät halua aikuisia omiin juhliinsa, vaan olla vapaasti omien kavereittensa kanssa. Hyvä neuvo kutsua kummit ja äidin omat ystävät jonain toisena päivänä. Muuten olen sitä mieltä että jos yhteinen ystävänne on myös sinun ystäväsi, sinun täytyy nyt vain suvaita häntäkin teillä kylässä. Jos et sitä kestä, niin miksi haluat pitää hänet ystävänä tai välität siitä suuttuuko hän?

    • Kakkukahvit

      Onko se "ystävä" poikaystävä? Katsooko kummi, että hän tulee kutsuille vain kumppaninsa kanssa? Jos asuvat yhdessä, ei sinun auta muu kuin kutsua kumppani mukaan. Minkä sille voi, jos teillä ei synkkaa!
      Mutta lastenkutsut on lapsille. Minusta pitää päästä siihen, että syntymäpäiviä vietetään ikäistensä kanssa, eikä aikuisia kutsuta kemuja pilaamaan.
      Ja vain yhdet kutsut. Jos mummit ja kummit haluavat lasta muistaa, niin käväisevät jonain päivänä ja tuovat paketin samalla kun pistäytyvät. Eivät aikuiset ihmiset kaipaa syntymäpäiväkemuja.

    • Hei.

      Ajattelen, että kysymyksessä peruskysymys, joka tulee voimaan erilaisissa ihmissuhteissa ja elämäntilanteissa: miten 1) ilmaista omat rajansa ja 2) kantaa vastuu sanoistaan.
      Tarkastellaan ensin asiaa 2). Jos olet, syystä mistä tahansa, luvannut tämän kolmannen ystävän tulevan teille, olet vastuussa lupaamisestasi. Vastuu ei enää silloin ole pyytäjän vaan sinun, joka lupasit. Luvattuja asioita ei peruuteta, ellei ole kysymys esim. sairaustapauksesta. Lähtökohtaisesti ihmisen on vastattava siitä, mille sanoo 'kyllä' ja sitten vain selvittävä lupauksistaan.

      Kysymys enimmältään lienee sinun kohdallasi asiasta 1). Miksi sanot 'kyllä' jos sisimmässäsi tarkoitat 'ei'? Kun ystäväsi pyysi tämän kolmannen ystävän mukaan tuloa, mitä tämä 'en kehdannut kieltäytyä' piti sisällään? Millaista ystävän suuttumista pelkäät? Miksi annat sen vaikuttaa päätöksiisi, että joku suuttuu? Kyse on sinun oman perheesi juhlista. Mitä ajattelet siitä, että kirjoitit helposti suuttuvaasta ystävästä? Onko kyse siitä, että olet luovuttanut osan omasta vallastasi hänelle? Jos, miten saat sen takaisin? Ei ole reilua kolmatta ystävää kohtaan enää perua lupaustaan. Mutta miten voit toimia ensi kerralla toisin, siten, että sanot sen mitä ajattelet omissa asioissasi, ilman, että annat ystävän suuttumisen ottaa asiassa päätäntävallan?

      Mitä ajattelet täst'?
      Meiju, diakoni

    • Korvatulppavisiitti

      Vähän oudoksuttaa kutsuttujen valikoiminen lapsen syntymäpäiville.
      Ovatko ne niin suuret suvun juhlat, että pitää ihan karsia kutsuttujen luetteloa?
      Muutenkin ihmettelen, että lapsen syntymäpäiväkutsut ylipäätään ovat kutsujen aihe, ja jos niihin ei kutsua tule, ollaan loukkaantuneita.
      Kaikeksi onneksi emme vielä elä Amerikan malliin, jolloin on keksittävä erityisohjelmat, maksettava grillikokki ja klovni.
      Meille kelpaa kaverit ja paketti jätskiä. Olen havainnut, että lapset eivät edes syö kakkuja ja karkkeja, heille hilluminen on se pääasia.
      Siihen metakkaan ei yhtäkään aikuista tarvita, jollei heillä ole alan koulutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe