Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ystävättäreni,

sodär

joka on kolmen lapsen äiti ja isoäiti, oli saanut jotain tukitöitä päiväkodista. Hän kertoi että hoitajat vain juttelivat keskenään eivätkä leikkineet tai puhuneet lapsille. Hän lähti itse heti pelaamaan jalkapalloa ja lapset olivat olleet innolla mukana.

11

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HöPö-HöPö-

      No mutta noinhan on ollut asiat niin kauan kuin päiväkoteja on ollut. Miksi hitossa ketään hoitajaa pitäisi kiinnostaa vieraiden lapset. Pääasia että palkka juoksee. Etenkin tukityöläisten ei kuulu laittaa rikkaa ristiin koska he ovat joutuneet sinne pakko-orjuutettuina.
      Eikä nykyajan lapsia voi/saa edes komentaa. Pääasia että vilkaisee sen verran, ettei lapset hypi aidan yli ja juokse auton alle.
      Kyllä lapsi osaa leikkiä itsekseenkin ja toisten kanssa. Miksi aikuinen työntää nokkansa niiden asioihin.
      Päiväkodin hoitajan tärkein tehtävä aamulla on katsoa, että tulee sätkävehkeet mukaan. Sillä hermosavuja jos mitä tuollainen raskashenkinen työ vaatii. Ja jos on kankkunen, voi ottaa parantavan huikan tai laittaa termariin päivä-annoksen.

    • päivähoito

      Ei niiden toimenkuvaan kuulukkaan mikään leikkiminen, vaan hoitaa ja vahtia lapsia sen ajan, kun niiden vanhemmat on töissä.

      • vankiIa

        Hoitaa ja vahtia?


      • eivankila

        No, ei sieltä ulos pääse yksikään lapsi, aidat ympärillä ja hoitajat pitää silmällä.


    • normaalia

      Lapset leikkivät toistensa kanssa ja hoitajat valvovat ettei tule vahinkoja, pukevat ja tarjoavat ruuan. Näin se on aina ollut eikä isossa joukossa muu ole mahdollista.

      • sodär

        Kovin yksiulotteista ajattelua. Hoitajat eivät uskalla toimia / ajatella yksilöinä vaan ainoastaan ryhmänä.


    • Kivamummu

      Hauskaa, että sinä jaksat heitä leikittää.
      Muistavat sinut pitkään.

      • Lukihärö

        Kuka sinä?


    • Heihaloo6

      "Ystävätteresi" tekee työtään oikein. Hänen tehtävänään ei ole olla esimies ja huolehtia muiden töistä, varsinkaan kun ei ole koulutusta alalle ja kaikki havainnot ovat omista lähtökohdista ja asenteistä lähtöisin. Yleensä ne, joilla on vähiten osaamista, ovat tietävinään eniten ja esim. eivät arvosta koulutusta (koska sitä ei itsellä ole, eikä ole ymmärrystä mitä se edes tarkoittaa) ja usein ovat asenteella "ei ne korkeastikoulutetut osaa mitään käytännön työtä jne", käytäntö perustuu tieteeseen ja tutkimukseen

      • muijamaalta

        Miten tämä koulutus alalle aiheuttaa keskenään juttelupakkoa niin, että lapsukaiset saavat kinastella ja ei-viihtyä rauhassa jossain aitauksen nurkassa taka-alalla? Siis koulutettu henkilökunta on niin fiiniä ja paikkansa tuntevaa, että seurustelee vain keskenään pikkulasten ulkoilun ajan?
        Kummasti ovat esiäitimme selvinneet jopa kymmenen muksun kasvatuksesta ja hoidosta ilman tiedettä ja tutkimusta.
        Peräänkuuluttaisin maalaisjärkeä, sillä kummasti lastenhoidon ongelmatkin hoituvat tai peräti ennaltaehkäistään.


    • okyyyyyy

      Minun lasteni tarhassa hoitajat oikeasti touhuavat lasten kanssa aktiivisesti. Käyvät metsäreissuilla, lukevat kirjoja, leikkivät ulkoleikkejä... Tietysti hoitajatkin ansaitsevat välillä keskinäisiä rupatteluhetkiä, kuten kuka tahansa työpaikalla, mutta vain kohtuullisessa määrin. Olen itse todella tyytyväinen lasteni tarhan hoitajien aktiivisuuteen. Liekkö syynä sekin, että kyseessä on pienehkö yksityinen tarha, jossa on vahva kodinomainen henki. Lapsia kohdellaan yksilöinä, ja asiat hoidetaan maalaisjärjellä.

      Sen sijaan mieheni lapsi on isossa kaupungin tarhassa. Siellä lasten kanssa ei ulkoilla ikinä, jos on vähääkään "syytä" olla ulkoilematta. Esim hiukan märkä keli estää ulkoilun... Eivät koskaan vie lapsia hiihtämään tai luistelemaan, eivät laskemaan mäkeä. Eivät lue lapsille kirjoja. Askartelevat vain satunnaisesti tietyn teeman takia. Pihalla hoitajat seisovat keskenään juttelemassa, aina. Kukaan ei koskaan potki lasten kanssa palloa tms. Motivaatio lasten kanssa tekemiseen tuntuu olevan pahasti hukassa.

      Tarhoja on siis hyvin erilaisia. Valitettavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe