Paniikkia, paniikkia

uupunut

Paniikkihäiriötä olen sairastanut parisenkymmentä vuotta ja nyt oireet ovat tulleet ihan sietämättömiksi. Epätodellista oloa, huimausta, käsien, jalkojen ja naaman alueen puuduttelu ihan joka päivä ja tuntuu ettei enää kestä olla ja töissäkin pitää vaan jotenkin pinnistellä. Olen jo miettinyt että voiko päässä olla kasvain mikä aiheuttaa nämä oireet kun en mitää pelkää tms. on kurjaa kun ei voi elää enää kunnolla. Minulla on lääkitys käytössä mutta kamala on olo ja myös ruvennut olemaan sydämentykytyksiä kamalasta. Onko muilla samanlaista ja miten pärjäätte?

14

1011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos00

      olet syönyt lääkkeitä paniikkiin parikymmentä vuotta, kärsit mitä todennäköisesti niiden haittavaikutuksista. En oikein ymmärrä, mitä ihmeen hoitoa sellainen on vaikka syö lääkkeitä vuosikymmeniä, ei silti parane vaan pahenee. Miksi niitä pitää syödä turhaan?

    • uupunut

      Ilman lääkkeitä ei vaan voi olla...ne ketkä on samassa jamassa kertokaa miten pärjäätte ja hyviä keinoja otetaan mielellään vastaan.

    • Jagge44

      Lataa Mikael Sundmanin opas. Omalta osaltani paniikkikohtaukset ja -oireet ovat loppuneet toistaiseksi luettuani opuksen (2 kk sitten). Halpa ja toimiva ratkaisu.

    • jos00

      Palauttaisin sinut todellisuuteen. Lääkkeiden tuomiin oireisiin ei ole olemassa apua, korkeintaan syömällä niitä niin paljon että turruttaa itsensä pökkelöksi. Eli nauti rauhassa lääkkeesi ilman niitä et voi olla ja tiedosta olosi syyt, mutta ole onnellinen että vielä elät.

    • kohtalo_toveri

      Morjes.
      Kaikki kuvaamasi oireet löytyy muitakin ja samoin työkyky on nyt tällä hetkellä täysin hakusessa. Pelkään jo etukäteen että joku päivä ei jaksa vaan joutuu jäämään saikulle. Olin myös aivan varma että aivoissa on kasvain joka aiheuttaa nämä ongelmat mutta nuppi on kaksi kerta kuvattu ja fyysisesti terveeksi todettu.
      Ei tässä oikein voi kuin koittaa jaksaa ja uskoa parempaan huomiseen. Ja bentsot auttaa hetken kerrallaan vähän.
      SSRI ei tunnu auttavan riittävästi mutta ei sitä voi lopettaakaan muuten tulee täysin sietämätön vierotusoireilu.

      • panic

        Hei Uupunut! Mites sulla nykyään menee? Miten selvisit? Mulla nyt sama tilanne kuin sulla.


    • Hengitetään

      Samoja ongelmia täällä parikymmentä vuotta. Välillä mennyt paremmin ja välillä huonosti, mutta nyt vaikuttaa aika hyvältä. Eniten olen saanut apua erilaisista ryhmistä, kirjoista, parin vuoden terapiasta, joogasta, meditaatiosta ja hengitysharjoituksista. Olen syönyt vuosia lääkkeitä pienellä annoksella, mutta nyt yli puoli vuotta ilman. Lopetin todella hitaasti ja pikkuhiljaa. Tuli lopettamisesta huonovointisuutta, unettomuutta, levottomat jalat ym. mutta en antanut periksi. Loppupeleissä oikean hengityksen opettelu on mielestäni tärkeintä. Tajusin sen vasta hiljattain. Jos alat lähteä kierroksille, ota pitkiä ja rauhallisia uloshengityksiä. Kannattaa etsiä harjoituksia esim. netistä ja harjoitella kotona rauhassa oikeaa, rauhoittavaa hengitystä. Hyperventilaatio pistää kaiken sekasin ja siitä se kohtaus lähtee. Ainakin pääkaupunkiseudulla ryhmiä ja hyviä terapeutteja /valmentajia, jotka voivat auttaa. Suosittelen pilatesta, joogaa, hengitysharjoituksia ja kevyttä meditaatiota. Kannattaa etsiä paikkoja /ryhmiä netistä.

    • paniikkia

      Mikä lääkitys sinulla on? Millaista terapiaa?

    • artsi7

      Jos ihmisellä ei ole aktiviteettia riittävästi, mielen pyrkii täyttämään synkät ajatukset. Oman vaikean ahdistushäiriöni olen näin saanut lähes oireettomaksi kahden vuoden aikana:

      Liikunta: laittaa mielihyvähormonit liikkeelle ja on parasta mielenterveydelle

      Ulkoilu: happi ja luonto rentouttaa/rauhoittaa ja takaa hyvät yöunet

      Palleahengitysharjoitus: oikealla hengitystekniikalla oppii hallitsemaan paniikkia, ja on erittäin rentouttavaa/rauhoittavaa

      Jooga: voi saavuttaa mielen ja kehon tasapainon eli mielenrauhan

      Välimeren ruokavalio: parasta polttoainetta aivoille, sydämelle ja verisuonille

      Sos.kanssakäyminen/ystävät: puhuminen/kuunteleminen purkaa pahaa oloa tehokkaasti

      Muut harrastukset: ovat henkireikiä ja tuottavat mielihyvää

      Rento ja myönteinen elämäntyyli: tuulen suuntaan emme voi vaikuttaa, mutta purjeet voimme säätää

      Terapia: puhuminen auttaa aina kun hyvä kuuntelija löytyy

      (Masennus- ja rauhoittavat lääkkeet): tarvittaessa, jos luonnonkeinot eivät riitä

      Päihteet, sokeri, kahvi ja kaikki muu kiihdyttävä minimiin. Mielenterveysongelmiin löytyy lähes aina syitä - syiden löytämistä ja korjaamista.

    • panikoija

      Ei siihen varmaan auta mikään. Sen kanssa on vaan kai elettävä.

    • Artsi70

      Jos paniikin syyn tietää tai löytää, niin kyllä paniikista parantua voi. Mulla oli ensin paniikkihäiriö, joka muuttui kovaksi ahdistukseksi. Muutin asioita ja nyt on luojan kiitos kokolailla normaali olo. Reilu kaksi vuotta tähän meni.

    • PaniikkiPekka

      Hei ! Minullakin on todettu paniikkihäiriö. Olen nyt päälle kolmekymppinen ja todennäköisesti sairastanut paniikkihäiriötä varhais teini-iästä asti. Tosin ensimmäinen diagnoosini nuoruus vuosilta oli Epilepsia siihen sitten lääkitys ja jonkun verran se ns. poissaolokohtauksia vähensi, mutta nykyään nuo samat oireet ovat palanneet. Paras sana noita poissaolokohtauksia olisi kuvaamaan voimakas epätodellinen olo ja niiden lisäksi lähes tulkoon kaikki paniikkihäiriön tunnusmerkit täyttävät oireet. Söin Sepramia vajaat 10 vuotta se auttoi aika pitkään kunnes olo viime syksynä paheni ja jouduin jäämään pitkälle sairauslomalle, jonka jälkeen on kokeiltu vaikka mitä lääkettä. Nyt menee kovalla annostuksella kolmea eri lääkkettä ja olo on lähes kokoajan epätodellinen ja paniikkihäiriö oireet ja ahistus seuranani. Ahdistus ja masennus littyivät seuraani vasta kun näitä lääkkeitä vaihdeltiin. Nyt onneksi masennus on vähentynyt mutta ahdistava olo ei. Alkoholin käytön lopetin pari vuotta sitten tupakkaa ja kahvia menee vielä. Nyt tekisi mieli lopettaa nuo lääkkeet, mutta pelottaa nuo vieroitusoireet. Koska tuon Sepramin purussa tuli jo niin karmeita oloja. Olen muuttanut elämäntapojani lisännyt liikuntaa muuttanut ruokavaliota... Mutta edelleen tuo paniikki perkele ja ahdistus piinaa elämääni vaikka elämässäni kaikki on hyvin lukuunottamatta edellämainittuja asioita. Halusin jakaa tarinani muille, koska tuntuu että kirjoittaminen helpottaa oloani ja toivottavasti joku päivä pääsen näistä oireista eroon. Myös kaikkien muiden kokemukset olisi mukava kuulla ketkä edelleen kärsivät tai ovat kärsineet paniikkihäiriöstä ja mikä oli teidän selviytymispolku?

    • Artsi71

      Hengitys- ja rentoutusharjoitukset ovat kulmakiviä paniikin hoidossa. Ylipäätään kaikki rauhoittava on hyväksi.

      Paniikin voi laukaista jopa kova tupakointi ja kahvin juonti, jotka kiihdyttävät elimistöä.

      • PaniikkiPekka

        Hengitys harjoitukset auttavat kyllä. Pitää perehtyä vielä nohin rentoutusharjoituksiin. Osaltaan olo jo aavistuksen helpottui kun kävin Naprapaatilla. Kolme nikamaa oli jumissa ja nyt päivän jälkeen huimaus on lieventynyt ja hieman virkeempi olo. Askel kerrallaan....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      276
      19130
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      85
      3539
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2245
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1946
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1850
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1600
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1352
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1278
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      148
      1158
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe