Putkonen leikkaisi viljelijöiden eläkkeitä

maaseutukuriin

49

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämä on todellinen rimanalitus. Maanviljelijöiden eläkkeet ovat pienimmästä päästä ja valtio maksaa osan juuri pienimmistä eläkekertymistä.

    • pelleporukkaa

      Aivopierupuolue esittää jälleen. Milloin Tuksu ehdokkaaksi?

    • stbbendaal

      Osa viljelijöistä myös rikkaita, joilla paljon metsää sekä omaisuutta. Näin persut eivät ole rikkaiden eikä köyhien asialla. Tai jos he leikkaavat vain köyhien eläkkeitä, koska niistähän on valtiolle kuluja. Samalla tavalla tulisi leikata kaikkien köyhien palveluista ja avustuksista. Sinnehän ne valtion rahat menevät, eivät rikkaiden taskuun.

      • Greeby

        "Köyhien palvelujen ja avustuksien" maksamisesta, on itseasiassa apua ja tuloa muille, enemmin kuin siihen menee veronmaksajien rahoja. Valitettavasti suurin osa valtion rahoista jää tulematta, koska rikkaille annetaan monen moisia helpotuksia ja mahdollisuuksia jättää veronsa maksamatta - lain mukaisestikin.


    • köyhille_keppiä

      Köyhiä on jopa persun helppo kiusata.

    • köyhäsavolainen

      Kyllä nyt pikkutilallinen kiittää persuja, ei sada persujen laariin ei...

      • 3366

        Asiaa kun ei ymmärrä, siltähän se sitten voisi näyttää . . . mutta mutta ???


      • sekametelisoppaps

    • Yrittäj

      Kyllä kaikkien yrittäjien pitäisi kustantaa omat eläkkeensä. Ei se kuulu valtion tehtäviin.
      Putkoselta hyvä avaus.

    • VaikeatahanSeOn

      Tälläista aloitusta siitä sitten pukkaa palstalle, kun ei riitä ymmärrys asiaan, ja yksinkertaisuuttaan yksinkertaistaa asiaa liikaa.

      • Homo?


      • leikkaavat_köyhimmiltä

        Valtio avustaa kaikkien pienimpiä maatalouseläkkeitä. Tulojen kasvaessa valtiontuki leikkautuu.

        Putkonen ja perussuomalaiset haluavat siis tehdä säästöleikkaukset kaikkein köyhimmiltä. Köyhimmiltä onkin helppo leikata.


      • LudvikVan
        pepep kirjoitti:

        Homo?

        Mitä seksuaalinen suunrtautumisesi kuuluu tähän? ja ei kiitos, ei ole minun juttuni, joten kaada itelles vaan ;)


      • LudvikVan kirjoitti:

        Mitä seksuaalinen suunrtautumisesi kuuluu tähän? ja ei kiitos, ei ole minun juttuni, joten kaada itelles vaan ;)

        Jotenkin homolta kuitenkin vaikutat.


    • ReviTosta

      En luota Maaseudun Tulevaisuuden kirjoituksiin varsinkaan politiikasta. Kepu pettää aina ja sen lehdet valehtelevat enemmän kuin väki ehtii lukea.
      En luota Matti Putkoseen, juopon näköiseen lökäpöksyyn, jota eivät ole valinneet äänestäjät eikä puoluekokous. Tämän umpikieron entisen bolshevikin on tunkiosta nostanut itse Soini.
      Putkonen oli 80-luvulla käräjissä rikoksesta, mutta syyte kaatui heikkoon näyttöön.

    • sirolainen

      Jos kepulaiset ottaa nyt tästä kaiken irti, kuten persut kaljat alkoon jutusta. On heidän vuoronsa illakoida ja painaa persut maanrakoon. Vuoroin vieraissa ja sitten vaaleissa nähdään kumpi voittaa. Veikkaan että kepu petti tai ei.

      • urp

        Perussuomalaisissa on jonkun verran pienenpiä viljeliöitä mukana, mutta kyllä keskusta saa nyt sieltä lisäkannatusta. Suuret viljelijät nyt ei ole persuja olleetkaan ovat kokoomuslaisia ja keskustalaisia ja rkp. laisia. Tosin kovin suurta kannatuksen lisää sieltä suunnalta ei voi saada, koska viljeliöitä on niin vähän, taitaa tällähetkellä olla noin 50-55 tuhatta ja kaikenlisäksi ovat jakautuneet kaikkiin puolueisiin, vähiten demareissa keskustankin äänestäjistä alle 10 prosenttia. Suurien tilojen yleistyessä kokoomuksen kannatus viljeliöiden keskuudessa kasvaa.


    • Pöljä-Einari

      Soinin jättipalkalla puoluetoimistoa johtava rähjäpersu osoittaa jälleen olevansa täyttä ymmärrystä vailla. Kun ei vaivaudu selvittämään, mistä puhuu, on helppo laukoa mitä vaan. Jos elintarvikkeiden jalostajat savustetaan Suomesta, samalla ajetaan alas myös koko maataloustuotanto. "Välikäsien" tilalle tarvittaisiin niin paljon ihan tavallisia käsiä jalostamaan maataloustuottajan elintarvikkeita, ettei pienimittaiseen hajautettuun tuotantoon riittäisi tuottajan aika eikä tarvittaviin investointeihin rahaa.

      Kyllä tietämätön saa olla, mutta silloin ei tarjouduta haastateltavaksi julkisuuteen.

    • Onko_se_edes_puolue

      Viime vaalien nerokkaimpia sloganeita oli "Perussuomalaiset on muuta mieltä". Oli kyse mistä hyvänsä, persut laukovat sekä että mielipiteensä alta aikayksikön. Puolueest löytyy ukkoa joka mielipiteen taakse eli huuhaata joka lähtöön.

    • vfdvfdvbf

      Kauaksi on vajottu Suomen Maaseudun Puolueen (SMP) ja Pientalonpoika-lehden päivistä. Veikko Vennamo kääntyisi haudassaan, jos tästä kuulisi.

    • veikotjavirolaiset

      Kuka tahansa entisajan politiikoista kääntyisi haudastaan. Ei näin häikäilemätöntä ja kansaa kuristavaa puoluetta ole koskaan aikaisemmin ollut. Tämä Suomen ennätys suomen kansa ja isänmaan häpäisemisessä.

    • demariputkonenedelleen

      Putkonen puhuu demarien suulla edelleenkin. Demarithan on perinteisesti vihannut ja/tai kadehtinut maanviljelijöitä eli "maajusseja" yli kaiken. Kiva nähdä, montako prosenttiyksikköä persujen gallupkannatus tästäkin möläytyksestä putosi.

      • srk

        Soini ei ole irtisanoutunut tästä putkosen esityksestä, samoin kuin ei muukaan puoluejohto, eli se on puolueen virallinen kannanotto, tuskimpa Putkonen olisi ilman puoluejohdon suostumusta uskaltanut, moista ilmoitusta antaa.Tämän tarkoitus on lietsoa viljelijä vihaa, ja saada sitä kautta persuille lisää kannatusta muista väestöryhmistä.Perussuomalaiset onkin suomen viljelijävihamielisin puolue.Persut on eu-vastainen euro-vastainen homo-vastainen maahanmuutto-vastainen viljelijä-vastainen ja melkein kaiken vastainen. Tarvitaanko suomen hallituksessa kaiken vastaista puoluetta, sopii vain kysyä.


      • rähinää_kähinää

    • TyhmyysJaItseluottamus

      Kyllä tässä ketjussa tuntuu tyhmyys oikein tiivistyvän, yhdellkään näistä kahdesta useammalla nikillä kirjoittavalla tollolla ei mitään muuta kuin luuloja ja kuvitelmia, ja sitten pilkataan persuja ;) Jo on typeryksillä perusteetonta itseluottamusta.

      • Homo?


      • LudvikVan
        pepep kirjoitti:

        Homo?

        Ei kiitos! Ei ole edelleenkään minun juttuni, kaada siis itelles vaan. Vaikka en ymmärrä mitä sukupuolinen suuntautumisesi kuuluu tähän - no, sellaista se kai teillä kaapista juuri tulleilla on, pelkkää parinmetsästystä.


      • LudvikVan kirjoitti:

        Ei kiitos! Ei ole edelleenkään minun juttuni, kaada siis itelles vaan. Vaikka en ymmärrä mitä sukupuolinen suuntautumisesi kuuluu tähän - no, sellaista se kai teillä kaapista juuri tulleilla on, pelkkää parinmetsästystä.

        Ei se kerta homoksi tee, jos sitä pelkäät.


      • LudvikVan
        pepep kirjoitti:

        Ei se kerta homoksi tee, jos sitä pelkäät.

        No, mielummin kuitenkin nämä vastakkaisen sukupuolen edustajat, kun sellaisia on saatavilla - varmastikin eri asia, kun ei sellaisia ole saatavilla - kai se sitten homoksi tekee.


      • LudvikVan kirjoitti:

        No, mielummin kuitenkin nämä vastakkaisen sukupuolen edustajat, kun sellaisia on saatavilla - varmastikin eri asia, kun ei sellaisia ole saatavilla - kai se sitten homoksi tekee.

        Sinä sen varmaan parhaiten tiedät. Onhan tässä jo perusteita sua homoksikin väittää.


    • edghhhjk

      Siihen loppui Persujen äänestys omalla kohdalla. Aivopieruja en kuuntele tuollaisilta jätkiltä. Jytkystä tuli jyvänen lantaa.

    • Pienviljelijä

      Kyllä Putkonen teki paskan nyt omaan leipätiinuunsa. Taitaa Putkonen olla sosialidemokraattien lähettämä hajoittaja niin kuin oli Hannu Suhonen, joka hajoitti SMP:n 1990-luvulla.

      • persulansisällissota

    • Hohohoooooo

      Työmiehelle ei taida suomalainen leipä ja liha maistua? Nyt kyllä päästi semmosen aivopierun että siitä saa koko puolue kärsiä...

    • tätä_ei_kaikille_melasta

      Putkonen ei ole selvittänyt itselleen eläkeasiaa vaan sekottaa
      maajussin vanhuuseläkkeen ja maajussin sukupolvenvaihdoseläkkeen.

      Vanhuuseläkkeelle jäädään 63-68 vuotiaana ja eläkekertymä kasvaa
      mitä lähemmäs 68 ikärajaa pääset sekä makselemalla korotttuja
      maksuja Melalle.

      Sukupolvenvaihdoseläkkeen ehdot koskevat vain ns. elinkelpoisia
      tiloja (suuria tai suuruuteen sitoutuvia) ja tilalla pitää olla sopiva
      koulutettu jatkaja ja vanhapari joista toinen 55 ja toinen saa olla 52
      vuotias.
      Vanhaisäntä saa eläkkeensä lisäsi tienata kuussa n. 700 euroa

      Käytännössä on kuitenkin surkea valvonnan puute sekä Melan että
      verottajan puolelta.
      Vanha isäntäpari tekee edelleen täyttä työpäivää tilalla tai
      toimii yrittäjänä yms. eikä nuoriisäntä ole luopuntkaan
      entisestä virastaan vaan jatkaa töissään eikä lain tarkoittamaa
      työllisyyttä muille lisäänny.
      Mela ei valvo vanhan isännän tienistejä eikä verottaja puutu
      lahjaverotuksella vanhan isännän 7 /10 h työn arvoon

      • skr

        Kyllä Putkonen näytti tarkoittavan vanhuuseläkkeitä, todennäköisesti myös luopumistukeakin. Luopumistuki tulisi mielestäni kyllä lopettaa, samoin kaikki investointituet, samoin nuortenviljeliöiden tuki, koska on edesvastuutonta ohjata nuoria alalle, jolla ei ole pieninkäkään menestymisen mahdollisuutta tulevaisuudessa.


      • siinäaivopieru

        Meinaatko siis, että kun maatalous on kannattamatonta, niin se pitää Suomesta lopettaa? Entäs koko maailmasta? Niin, ruokahan ostetaan kaupasta, ei kai se maatalouden loppuminen perussuomalaisia haittaa?

        Varsinainen aivopieru.


      • skr

        Ei sitä kertarysäyksellä tarvitse lopettaa, vaan hallitusti, hyvä alku on, että ei tueta uusia aloittajia vaan ohjataan nuoret parempiin ammatteihin. Lopetetaan sukupolvenvaihdosten rahoitus, luopumistuet, nuortenviljeliöidentuki investointituet jne.


    • Jytkytuloo

      Putkoselta hieno avaus. Soinin luottomies kertoi, mitä itse Soinikin ajattelee. Tämä takaa duunareilta perussuomalaisille jätti ääivyöryn.

      • Puhkeaako_kupla

        Soinilla on aivan liian pieni pili jotta hän uskaltaisi puuttua näin tulenarkaan aiheeseen. Aihetta kyllä olisi, ja Soini jokunen vuosi sitten asiaa sivusikin.

        Asiaa voisi lähestyä vaikka selvittämällä kuinka moni erilaisia maatalouteen suunnattuja etuja nauttiva käy normaalissa palkkatyössä tilansa ulkopuolella. Luku voisi yllättää monet.


      • timppanauttii

        Liian vaikea aihe Soinille. Timppa keskittyy mieluummin puoluetukimiljoonista nautiskeluun mm. raveissa.


      • usk
        Puhkeaako_kupla kirjoitti:

        Soinilla on aivan liian pieni pili jotta hän uskaltaisi puuttua näin tulenarkaan aiheeseen. Aihetta kyllä olisi, ja Soini jokunen vuosi sitten asiaa sivusikin.

        Asiaa voisi lähestyä vaikka selvittämällä kuinka moni erilaisia maatalouteen suunnattuja etuja nauttiva käy normaalissa palkkatyössä tilansa ulkopuolella. Luku voisi yllättää monet.

        Kyllä jotkut käyvät tilan ulkopuolella töissä esim. nalle käy sampossa ja nordeassa ja missä kaikessa käykään.


      • urp

        Soinin kannattaa pyytää Putkosta kaivamaan demarien arkistosta vuoden 1966 vaaliohjelma ns. kurkustakiinni ohjelma Jussi Hallaaho voisi ryhtyä maatalousvastaisen vaaliohjelman pääagitaattoriksi, jättää eduskuntavaalien ajaksi pakolaisvastaisuuden julistamisen ja ryhtyä maatalousvastaisuuden keulakuvaksi. Nykyään kun mikään muu puolue ei käytä enää maataloutta vaaliaseenaan persuilla on tuhannen taalan paikka tässä suhteessa, siitä kannattaa tehdä puolueen pää vaaliteema näissä vaaleissa.


    • Talikollinen

      Putkonen heittää säännöllisesti talikollisen tuulettimeen, joten nyt ei tule isoa jytkyä. Tulee kunnon mahalasku ja kannatuksen romahdus. Onneksi sekä Soinilla että Putkosella on rahaa jo riittävästi, nauravat koko matkan pankkiin.

    • Timolle_kaljaa
      • Jeevel

        Kuulemani mukaan Soini ja Sipilä käyvät usein kaljalla, sillä heidän intrenssinsä ovat samat. Stubbia eivät huolineT


    • Pitää lukea kirjoitus loppuun ajatuksella, sillä Putkonenhan toi esille miten siihen päästään, eikä lähteä riekkumaan palstalle huutosakkina. kun asialla on aina toinenkin puoli. Maksaako Suomi myös Walhroosin miljardiviljelijän eläkkeen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe