Kumman valitsisit, USA:n vai Venäjän?

tommikuokkala

Ihan mielenkiinnosta kysyn, sillä näillä palstoilla tulee luettua kyllä hyvinkin hämmentäviä kommentteja. Mikäli sota syttyisi, kumman puolen valitsisit, USA:n vai Venäjän? Perustelkaa myös vähän.

Pyydän kuitenkin asiallisia viestejä. Sellaisia pimeitä huuto- ja kysymysmerkki, capslock-liutaa ja kirosanatulvia ei kukaan jaksa lukea.

Vastaan itsekin: USA:n. Valitse länsimaan koska tahansa Venäjän yli. USA:ssa on paljon vikoja, mutta kulttuuri vastaa paljon enemmän omaa ja pidän amerikkalaisia ihmisiä yleisesti ottaen luotettavampina kuin venäläisiä. Näemme hyvin sen, miten toisen maailmansodan jälkeen USA kohteli Euroopaa (Lähi-itä on asia erikseen) ja miten Neuvostoliitto kohteli omaa etupiiriään. Luotan jenkkien apuun 100%:sesti enemmän mitä Venäjän.

Venäjällä ei toimi sosiaalihuolto eikä maa ole monista mahdollisuuksista huolimatta onnistunut parantumaan tsaari/Stalin/suurvalta-hegemoniastaan. Naapurissa on alkanut Stalini ylistyskausi (Gulagien juhliminen (ei vapauttamisen juhliminen, vaan itse leirin), Stalin-patsaan pystyttäminen Krimille, 52% venäläisistä näkee Stalinin touhun positiivisena...) ja Putin yrittää selvästi haalia kokoon jälleen vuoden 1945 aikaisia rajoja ja suurvalta-asemaa. Täysin epävakaa maa johtajistaan lähtien.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitse.nimimerkki

      En kumpaakaan. En ole amerikkalainen enkä venäläinen. Enkä kummaksikaan muutu.

    • Samallakannalla

      Valitsisin USA:n, eli länsimaiden puolen. Viimeaikaiset tapahtumat ovat vahvistaneet käsitystä. Olen aloittajan kanssa samaa mieltä siitä, miten eri tavalla voittajavaltiot kohtelivat viime sodassa Eurooppaa. Mahdollisen suursodan syttyessä joutuisimme varmasti valitsemaan puolemme.

      • Voimatasapaino

        En valitsisi kumpaakaan.

        Yhdysvallat on menettänyt taloudellista valtaansa jota se yrittää paikata sotilaallisella voimalla. Venäjä on niitä maita jossa en ole koskaan käynyt, en usko edelleenkään sen olevan kiinnostava matkailukohde tai saati aviokumppani.

        Suomen tulee olla SUOMI joka ei ajattele kumman valitsee, tuolloin maa ei ole enää mielenkiintoinen yhdellekään osapuolelle. Maa joka on sitoutumaton on aina taloudellisten mielenkiintojen kohteena, molemmilta puolilta maailman poliittisia suuntauksia.

        Kysymykseen vastaisin ettei Suomen tule valita kumpaakaan, jos valinnan lähtökohta on kuppa ja rutto ei valinnat ole mitenkään mielenkiintoisia.


    • valintani on vaihtoehtoa C
      Eli jos joku pitää valita niin mieluummin ei kumpikaan nuista. Esim Canada tai Ruåtsi ois nuita kahta mukevampi kumppani hädässä.
      (tosin ruåttalaista ei voi ottaa selustan turvaajaksi, du vet vad jag menar)

    • SuomiontäysLänsi

      Suomi on jo Amerikan Yhdysvallat (eurooppalaisten rakentama uusi Manner) Kaikki Länsi on samaa. Kaikki vapaat kansat ovat puhtaita olemme yksi ja sama. Hyvä Länttä puolustetaan ennen näkemättömällä voimalla. Rikollinen venäläinen miehitys on kauhistus. NL on kamala orjakansoja, niskalaukaukset, AIDS, tuberkuloosi, jatkuvaa järjestöjen vainoa ja alkoholismia..
      Teurastaja murhaaja Leninin patsas on kuvottavan paha, kuten Leninin kuoleman-leiri pahaa.

      • tietoa-on

        USA on länsiliittolaisineen suuri saatana.Kaikkine moraalittomuuksineen ja siviilien tappamiseen.Raamatussa kuvataan selkeästi kun maanpiirin hallitsijat itkevät sen menetystä.Moni arvostettu evankelista kertoo nähneensä profetian Jenkkien häviävän ydinsodan ja joutuvan hävitykseen.Sen toinen rikollinen liittolainen on Israel.Suomi homolakeineen ym perversioineen tulee perässä.Suomikin tuhoutuu seuraavassa suuressa sodassa joten tänne ei kannata jäädä!


    • 007008

      Jos pakko valita jompi kumpi.On Venäjä parempi isäntä Suomalaisille.
      Siitä on jo kokemus ennestäänkin.
      Ja Venäjä lahjoitti suomelle itsenäisyydenkin.Tosin Neuvostoliitto oli nimenä silloin.
      Suomi on venäjän veljeskansa.Sieltä suomalais ugrilaiset ovat kotoisin.

      • vienna

        Lahjoitti? Otappa historiankirja kauniiseen käteen ja lue hieman faktaa.

        Lenin ei voinut muuta kuin myöntää Suomelle itsenäisyyden. Kaikista venäläistämisyrityksistään huolimatta suomalaiset eivät sopeutuneet slaavilaisuuteen (koska emme ole edes samaa kansaa) ja Leninillä oli käsissään valtaisat ongelmat muutenkin. Lenin arveli, että Suomessa tapahtuisi punainen vallankumous ja Suomi palaisi Venäjälle ihan omasta tahdosta.

        Vaan eipä näin tapahtunut. Tiedätkö miksi? KOSKA SUOMI EI HALUA OLLA OSA VENÄJÄÄ, SEN ALAISUUDESSA TAI MUUTENKAAN LIIAN LÄHELLÄ.

        Ja joo, erityisesti kyyditykset, uhkailut, Mainilan laukaukset, talvisota, jatkosota, partisaanien tekemät murhat, maan varastaminen, pommitukset, suomettuminen, nootit, kyllä, ne puhuvat lämpimästi hyvistä väleistä ja kertovat kultaisesta yhtenäisyydestä. Mikä sinua vaivaa? Venäjä "lahjoitti" itsenäisyyden... Ja yritti varastaa, huijata, keplotella ja sotimassa ryöstää sen takaisin. Ehkä kaksi erittäin veristä sotaa kertoo teille venäläisille sen, että Suomi EI HALUA olla Venäjän alaisuudessa.

        Sinulle saattaa tulla yllätyksenä, mutta suomalais-ugrilaiset kansat EIVÄT kuulu slaavilaisuuteen. Kieletkään ei ole lähimaillakaan samoja. Ja btw, Suomi ei koskaan ole ollut edes alkujaan mikään venäläinen, vaan ennen kuin Venäjä ensimmäisen kerran ryösti Suomen, Suomi kuului Ruotsiin. Suomi on kuulunut Venäjälle vain sata vuotta, koska Venäjä varasti maan alun alkaen.

        Eli mitä tästä opimme? Olet Venäjän trolli, tai vain harvinaisen tietämätön.


    • neuvostoliittoko

      Usa ehdottomasti.eli jatkuisi normaali elämä.venäjän alaisuudessa palattaisiin takaisin 30-luvulle.rikollismafia ja ex-kgb vaikuttaisi kaikkeen. mielipiteen vapaus lakkaisi olemasta.telkasta tulisi vain kansankiihotustusta peitellyllä propakandalla.syrjäseudut raunioituis.meno olis tosi sairasta...pitäisi vain varautua sotimaan olematonta uhkaa vastaan valloitustarkoituksessa kuolonuhreista piittaamatta.

    • volaaa

      USA ehdottomasti, haluan lukea Aku-Ankkaa, juoda Coca-Colaa, katsoa kunnon ohjelmia tv:stä.
      Ajatelkaa toisinpäin, Miska-karhu ja pateettiset venäläisnäytelmät

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      132
      1503
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1162
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1150
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      76
      1022
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      187
      839
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      789
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      742
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      77
      714
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      70
      657
    10. Palstalaisten

      Paino. Paljonko siis painat?
      Sinkut
      86
      626
    Aihe