ASP - kannattaako vai ei?

jokumeistä

Nythän säännöt muuttuivat ja ASP -säästäjäksi kelpaa alle 40 vuotias (39 vuotta täyttänyt siihen päivämäärään asti kun täyttää 40 v)

Pankista soittivat ja kertoivat tästä, kun taannoin oli asunnonostosta juttua joka sitten jäi ostamatta erinnäisistä syistä.

Täytän 32v, en omista / ole koskaan omistanut asuntoa. Asun avopuolison kanssa hänen omistamassaan kaksiossa. Toistaiseksi tämä asunto on ollut meille sopiva. Mutta. Lapsia? Ei tiedä. Tämä on kuitenkin vanha rivari, jossa alkaa remonttia pukkaamaan suunnasta jos toisestakin. Voisin veikata, että asunnonvaihto olisi ajankohtainen aikaisintaan viiden vuoden kuluttua...ehkä.

Laitan jo nyt säästötilille rahaa, siinä on 10v säästösopimus ja kaikkea kaunista ja hyvää tarjolla kun 10 vuotta on täynnä. Pankintäti ehdotti, että sitä voisi koittaa muuttaa ASP -tiliksi, tarjolla olisi paljon kaikkea vielä kauniimpaa ja parempaa.

Itse olen tykännyt tuosta säästötilisopimuksesta. Pystyn tallettamaan sinne 600-1000e /kk.

Kannattaako vaihtaa tuohon ASP -tiliin?

10

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmainenneuvo

      Mene hotoon terveyskeskukseen vuodeosastolle.

    • hevospelle

      se varmaan riippu siitä aijotko ostaa asuntoa joskus?. nyt sulla on kyllä tosi hyvä tilanne säästää kun on katto pään päällä ja varmaankin aika edulliset kustannukset juurikin tuon avovaimosi kämpän vuoksi.

      sinun tilanteessasi en todennäköisesti edes avaisi asp- tiliä, ellet epäile että eroatte. säästää sun kuitenkin ehdottamista kannnataa kun on noin hyvä taloudellinen tilanne ja ei koskaan tiedä mitä elämässä käy.

    • wtre

      En ymmärrä tuota edellisen vastaajan erokommenttia. Saat hyödynnettyä asp-lainan, jos joskus ostatte yhteisen asunnon niin, että sinun omistusosuus on vähintään 50 %. Tuskin te ikuisesti asutte siinä ränsistyvässä kaksiossa.

      Mutta toki sinun pitää itse laskea mikä kannattaa ja mikä ei. Tuo "hyvää ja kaunista" -säästötili ei ainakaan kovin hyvältä kuulosta...

      • aapee1239

        Edelleen olen asiaa miettinyt, mutta avopuoliso sanoi jotain, mikä sitten käänsi kelkan siihen, etten ota asp -tiliä.

        Meillä ei ole ongelmia takaajien / takausten kanssa. Säästötilillä on jo nyt 20 000 e ja jos vielä pari vuotta tässä menee, niin siellä voi olla silloin jo 40 000 euroa. Toisin sanoen, ainoa hyöty, mikä asp -tilistä olisi, on korkotuet? Eikö?


      • wtre

        Asp-tilin korko (lisäkorko huomioiden) on parempi kuin minkään kotimaisen pankin säästötilin korko.

        Jos et aspia ota, niin katso nyt ainakin ettet millään 0,1 % korolla niitä rahoja säilyttele. (=> Nordax tai TF-bank)


      • Eisäästötille

        Juurikin näin. Ei mitään järkeä pitää rahaa jossain säästötilillä, sen korko kuitenkin jotain 0,75 % tai vieläkin vähemmän. Aspilla saat sen 2- 4 % plus varman yhden prosentin koron http://asptili.fi/#asptili-lisakorko tai jos et laita aspille niin sijoita edes osakkeisiin.


    • ASP-lainanottanut

      Kannattaa ruveta!
      Saat korkokaton, ja säästösummalle hyvät korot yms. ASP-laina on parempi laina kuin muut lainat - jos koko lainaa ei saa ASP-lainana (sille tietty kattomäärä), loput voi ottaa tavallisena lainana. Mitä haittaa ASP-säästämisestä olisi? Jos päätätkin ottaa lainan ennenkuin ASP-säästösumma täynnä eli et voikaan ottaa ASP-lainaa, niin ASP-säästämisen voi aina perua, joten mitä haittaa siitä olisi?

    • tällälailla

      Komppaan viimeistä kirjoittajaa. Hyödyt verottomasta korosta ja lisäkorosta talletukselle sekä alemmasta lainakorosta (miten niin "vain" - eikö raha kelpaa?). Jos taas päätät olla ostamatta asuntoa ja käyttää rahat muuhun, niin sitten vain nostat rahat pois ASP-tililtä ja asia on sillä selvä.

      Toki voit sijoittaa muualle, mutta jos tilisäästäminen on valintasi, niin siinä tapauksessa mieluummin ASP.

    • oiprfiofr

      asp-lainalla ostettua asuntoa ei voi vuokrata korkotukiaikana ja maksimi korkotukiaikahan on 10 v..
      ja kuka pankki maksaa sen lisäkoron jos kilpailutat pankit. tosin tähänkin on tehty kai jokin tarkennus hiljattain.

    • pproytpry

      Asunnon väliaikainen vuokraus enintään kahdeksi vuodeksi on myöhemmin mahdollista, jos ASP-lainansaaja muuttaa työn tai opiskelun vuoksi toiselle paikkakunnalle. Asunnon vuokrauksesta on ilmoitettava kirjallisesti asunnon sijaintikunnan asuntoviranomaiselle.

      Asp-järjestelmän avulla hankitun asunnon saa vuokrata sen jälkeen, kun korkotuen maksaminen on päättynyt (maksimi korkotukiaikahan on se 10 vuotta).

      Mutta asunnon vuokraus ei ole mahdollista, jos lainaan on liitetty valtiontakaus sillä silloin valtion takaaman lainan perusteella hankitun asunnon tulee olla lainansaajan pääasiallisessa asumiskäytössä. Jos asunto halutaan vuokrata korkotuen päättymisen jälkeen, niin silloin on päätettävä valtiontakaus lainalta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe