Tuulivoima ei ole tervetullut Luvialle

totuuspotkureista

http://tuulivahinko.fi/
Mitä luulette syöttötariffin tuovan Luvialle? Miksei Tuuliwatti osta maapohjaa? - korkealla vuokratulolla saa n.60 tuulivoiman puolesta puhujaa, tuulivoiman vastustajia Luvialla on n.90 % asukkaista. Hajoita ja hallitse oli lähellä onnistumista. Katsokaa Oosinselkä Pori sivulta alueen suuruutta jonka Tuuliwatti ottaa haltuunsa, jokaisen voimalan ympäri kun piirtää 3 km säteellä ympyrän niin näkee ympäristöön tulevat haittavaikutukset. Siitä seuraa: Rakennusoikeudet kielletään, kiinteistöjen arvot romahtaa, metsästys kielletään luotiaseella, metsästysmaiden vuokra-oikeuksia ei jatketa, talvella ei 400 metriä lähemmäs voimalaa saa mennä jään heitto vaaran takia, tiepohjat ja voimalinjojen tarvitsema alue lunastetaan naurettavaan hintaan, ottiko valtuusto laskelmissaan nämä huomioon?? Tuuliwatti jätti itselleen oikeuden pystyttää 5 MW:n tehoiset tuulivoimalat.
Kunnanvaltuusto päättää myös voimalaitosten veroprosentin, joka on enimmillään 2,85% kiinteistön laskennallisesta arvosta. Mielenkiintoista kuitenkin on, että tuulivoimaa ei veroteta tällä prosentilla, vaan yleisen kiinteistöveroprosentin mukaan, joka on tavallisesti alle prosentin luokkaa. Tämä johtuu siitä, että kiinteistöverolain mukaan vesi- ja tuulivoimalaitokseen, jonka nimellisteho on enintään 10 megavolttiampeeria, tulee soveltaa yleistä kiinteistöveroprosenttia. Kuntien tuulivoimasta saamat kiinteistöverotulot jäävät siis noin kolmannekseen verattuna esimerkiksi isoihin vesivoimalaitoksiin ja ydinvoimaloihin.
Valtio ottaa suurimman osan yhteisöveroista ja kunta, jossa tuulivoimayhtiö on "kirjoilla" saa 20 % yhteisöverotulosta. Jääkö Tuuliwatti kirjoille Luvialle, - tuskin jää..
Osallistuiko kunnanjohtaja puhallukseen Tuuliwatin puolestapuhujana Pro tuulivoima Luvia jutuillaan. Mitä Honkajoki saa Taaleritehtaan tuulivoimaloista, - pettyivät raskaasti ja nyt puhutaan kriisikunnasta.
Ei tullut työpaikkoja, ei kiinteistöveroista kuin pieni osa luvatusta, yhteisöverotuloja ei lainkaan. Entä Peittoo - täydellinen susi, mutta hyvä esimerkki.

17

1587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuulivahinkoa

      Koska fysiikan lakien mukaan ilman energiaa ei voi tehdä mitään eikä tukea mitään, vaatii kannattamattoman energiantuotannon tukeminen kannattavan energiantuotannon vastaavaa lisäämistä. Historia osoittaa, että vain suuria utopioita voidaan tukea ohittamalla järjen päätelmät. Valtavat tuulivoimalat onkin hieno ja näyttävä symboli tälle lajiominaisuudellemme.

    • nuparape

      Oosinselkä ja martinpalo on pakkolunastettava mahdollisimman pian,ja sinne on tehtävä 100 tuulimyllyn puisto, lunastus hinta 2000€ hehtaari. Esitän asian kunnanhallituksessa.

      • rajakaikille

        Älä juo kiljua enää, huomenna on jo työpäivä. Kiljusta kerrotaan menevän vatsa kuralle, sitten sen pieremisen kanssa on vaan niin tarkkaa puuhaa ettei se tahdo onnistua, ja se vihreä haiseva liemi valuu kenkiin ja lattialle.


      • porriin

        Sinä tunnut tietävän nämä kilju ja paska hommat hyvin,on tainut muijas tai äitis siivota monta kertaa sinun takapuoles. Kannattas pitää vaippaa.


      • eorjoeltiätyst

        Parlamentissa olen minäkin tuon joskus kuullut, ei onnistu ripulissa piereminen.., ja kyl porrii ny mahtuu ko siäl o Lavialta läänii.


    • ent.talouspäällikkö

      Onko Hangasuon kaatopaikka ympäristöstään sellainen paikka, mihin voitaisiin perustaa tuulimylly puisto. Olisiko tuuli riittävä myllyille pituutta lisäämällä- Huomioon tulisi ottaa, että onko asuinpaikkoja esteenä liian lähellä. Tuulipuistolle on parhaanpa vaihtoehtona jos kiinteistöjen omistajat tarjoavat sopivaan sijoituspaikkaa, missä tuuli sopiva. Luvian kunta menettää Valtion avustukset ja maiden omistajat vuokra tai myynti tulot. Kuntaa on kehitettävä, mutta tuulipuistot on ?.

    • paalutinkoturhaan

      http://www.pori.fi/material/images/hallintokunnat/kaupunkisuunnittelu/yleiskaavat/luvianoosinselka/XqubYBGkD/oosinselka_himmennetty.jpg
      Luvian ja Porin Oosinselän-Martinpalon-Hangassuon tuulivoimapuiston osayleiskaava
      Sijainti ei rajoitu kaatopaikalle, jos ei ympäristö käsite ulotu 7km merelle päin:
      Osayleiskaava-alue sijaitsee Luvian ja Porin rajalla, pääosin Luvian Oosinselän-Martinpalon-Hangassuon alueella ja ulottuu myös Porin puolelle. Maankäyttö- ja rakennuslain mukainen oikeusvaikutteinen osayleiskaava laaditaan tuulivoimapuiston toteuttamiseksi. Suunnittelualue on noin 23,5 km2 suuruinen ja se ulottuu valtatie 8:lta Viasveden Rajakallioille.

      Porin puoli on jo lainvoimainen, Miksei herrat aloita hommiaan Porin alueella?

      Luvian puoli ei ole lainvoimainen, sitä ei Porin kaavoittaja kaava selostuksessa myönnä, otsikossa on jo vahvennettuna LAINVOIMAINEN.
      Tuulivoimaloihin poliitikot on tehneet rahoitusjärjestelmän joka rahoittaa heidän omia etuja. Oma-etu ei sovi eräille naapuruussuhteille, laki on tästä vanha ja selvä.
      Jos rakentaa yli 210 m korkean tuulivoimalan jonka haitta-alue ulottuu n.3 km säteellä myös naapureiden alueille, siihen on saatava myös naapureiltaan lupa.
      Nyt niitä lupia ei ole haettu.

    • hiilinielu

      Ei tarvita mitään lupia,luvia liitetään poriin. Toinen vaihtoehto on maat pakkolunastetaan,2 tonnia hehtaari. Ja hommat alkaa pyöriä ja tuulimyllyt myös.

      • toimialapäällikkö

        Näin toimii aito porilainen, ei mitään lupia ja rakennukset voi rakentaa naapurin tontille väkisin pakkolunastamalla maapohjan.


    • anus

      Luvia on vain piste kartalla,pori sanelee ehdot ja luvia vaikenee. Partinpalo ja oosinselkä pakkolunastettava. Ja luvialaiset rasvaamaan tuulimyllyjen laakereita.

      • jippiaajei

        Senhän ne pirut tekee, 2 tonnia hehtaarilta tekee alueen hinnaksi n.7 miljoonaa euroa (7.000.000) iso raha se on velkaiselle Porille, mutta kyllä se maksuun tulee.
        Laakerien rasvaukseen ei luvialaisia hyväksytä, sen hoitaa automaattivoitelu ja n.1000 litran öljymäärä/voimala.


    • Mauri_e

      Onko jollakin tietoa, onko Taalerintehtaan 8 voimalan hankealue Kolhantien ja Kutteskontien väliin toteutumassa? Muistan joskus lukeneeni tuosta (ja saa googlettamallakin jotain tietoa hankkeesta).

    • maansavuokrannu

      2017 alkaa tuottamaan sähköä.

    • Mauri_e

      Totta vai trollaus?

      Jos totta, niin olisi hauska tietää mihin voimalat sijoittuvat...

    • Asioistaperillä

      Ei ole totta.

    • Mauri_e

      Kiitos. Onkohan koko hanke hautautunut? (Toivottavasti)

    • TutkinnanLaajenevat

      Tuulimylly ovat järkevää rakentaa Luvialle. Siitä on suuri hyöty merelle tulevista kala altaista ja kaatopaikasta, myllyt seottavat näiden hajut. Eikä enää sitten taivaan tuulisekoituksissa haise.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe