Nouseva Jupiter

Nähty_on

Aivan aluksi haluaisin sanoa yleisen mielipiteen. Tämä leffa on ehdotonta "suoraan dvd:lle" kamaa. Ei kannata haaskata rahaa sen katsomiseen elokuvissa, kun sen näkee murto-osalla hintaa dvd:ltä myöhemmin tai sitten telkusta. Arvostelu saattaa sisältää spoilereita.

Elokuvassa on niin lukuisia älyttömyyksiä, että en jaksa luetella kaikkia. Aloitetaan päänäyttelijän, Mila Kuniksen, roolinimestä: Jupiter Jones. No Jupiterin ymmärtää, kun kerran nimi on "Nouseva jupiter", mutta silti. Oliko nimeksi pakko valita juuri Hitchcokin "Kolme etsivää" kirjojen päähenkilön nimi.

Jotenkin tietenkin täysin luonnollista, että koko Maan omistava nuori tyttö työskentelee siivoojana puhdistamassa vessoja äitinsä kanssa. Sen jälkeen kun Pietarissa hänen isänsä joutui tuntemattomien, ilmeisesti kuitenkin ammattimaisten ryöstäjien uhriksi.

Aika ihmeellistä on myös alussa esitetty kommentti, miten astrologia on yksinkertaisesti sontaa. Vaikka elokuvan nimi on kuin astrologian kirjasta. Ja vaikka Kunis mainitsee leffassa olevansa syntynyt leijonan aikaan ja vaikka hän on aurinkomerkiltään OIKEASTI leijona. Samoin koska astrologia on roskaa, tämä tosiasia yksin selittänee leffan lopun astrologiset symbolit.

Elokuva on toteutettu samalla väsyttävyydellä kuin Transformers(h)it. No tämän jotenkin jaksoi katsoa loppuun saakka. Mila K(a)unis ja Sean Bean ovat oikeastaan ainoat kunnolliset näyttelijät tässä Hollywoodin tusinatuotoksessa. Tatum kävisi ehkä muutoin jos hänellä olisi vähemmän tatskoja ja typerää meikkiä naamallaan ja jos hän ei ottaisi osaa ilmeiseen Hollywood-juoneen, jonka keskeiseen osaan kuuluu että K(a)unis neito rakastuu auttajaansa ja loppupuolella pussaillaan keskellä hengenvaaraa.

Elokuva on täytetty omituisilla mutanteilla ja harvat ihmishahmot ovat pääosin onnettomia ja tyhjänpäiväisissä sivuosissa. Erityisen onneton on lähes naismaisen oloinen paha prinssi joka yrittää tappa Kuniksen.

Takaa-ajo ja ampumakohtaukset ovat luonnollisestikin niin nopeita, että niissä ei oikein pysy perässä. Ja siihen mennessä kun ne tulevat niin mielenkiintokin on alkanut hiipumaan. Surkeaa kamaa kaikkenaan.

4

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huono

      Huono leffa ja tuo Tatum kyllä pilasi rankasti elokuvaa, hän ei yksinkertaisesti naamaltaan ja olemukseltaan käy muihin rooleihin kuin sellaisiin jossa pitää näytellä tyhmää palikkaa, esim tulevaan the stand leffaan sopisi mainiosti Tom Cullenin rooliin.. tämä jupiter leffa kannattaa katsoa vasta dvd:ltä jos kiinnostaa

    • Jumbbis

      Itse yritän ymmärtää miksi tämä elokuva on tehty. Wachowskien The Matrix-trilogia oli vielä hyvä mutta tämä... onneksi en mennyt katsomaan elokuvateatteriin, olisi mennyt rahat hukkaan. Yli kaksi tuntia kestävä sci-fi elokuva, jonka päätähtenä on kaikille tuttu Mila Kunis. Hän on Jupiter Jones, venäläistaustainen siivooja. Isänsä menettänyt nainen vihaa elämäänsä, kunnes hänen serkkunsa puolittain pakottaa hänet luovuttamaan munasoluja, siitä kun saa rahaa. Klinikalla tapahtuu yllätys ja Caine Wise pelastaa hänet kuolemalta. Myöhemmin elokuvassa tätä tapahtuu usein, koska Jupiter on kyvytön puolustamaan itseään. Caine Wise on puolialbiino susimies, jolla oli ennen siivet selässään. Hän repi edelliseltä kuninkaalliselta kaulan auki mutta silti Jupiter luottaa häneen ja rakastuu yllättävän pian.

      Tapaamme paljon hybridi-ihmisiä, joihin kuuluu "puoliksi ihminen ja puoliksi ampiainen" eli Stinger Apini (edes Sean Bean ei voinut tätä elokuvaa pelastaa) The Keepers-olennot puolestaan ovat rumia avaruusolentoja, ja Sargorn-olennot lisko/dinosaurusmaisia siivekkäitä valtavia tappajaotuksia. Jupiteria riepotellaan ympäriinsä ja hengenlähtö on lähellä. (Hän päätyy melkein naimisiin asti ja tässä vaiheessa Jupiter oli henkilöhahmona mielestäni kauneimmillaan) Jupiter on siis kolmen tärkeän tyypin äidin inkarnaatio, uudennos vai mikä se sana olikaan. Jos ymmärsin oikein, 100 ihmisestä voi tehdä pulloon ainetta, jolla muiden planeettojen ihmiset voivat nuorentua. Jupiteria viedään paikasta toiseen, elokuvamusiikki on yhdentekevää ja Eddie Redmayne on jokseenkin ärsyttävä henkäillessään kuiskuttavia lauseita mutta välillä puhjetessa huutoon. Mikä tässä elokuvassa oli ideana? Muiden planeettojen kansalaiset juonittelee tappavansa Maan ihmiset ja Jupiter on erikoislaatuinen vain reinkarnaationa. Minkälaiselle kohderyhmälle tämä on tarkoitettu? Aika nopea rakkaussuhde on myös pakollinen tässä elokuvassa. Pidin ainoastaan lopetuksesta; Jupiter jää Maahan, jatkaa tuttua työtään ja elämäänsä äkkiä rakastamansa perheen keskellä ja huomaa olevansa tyytyväinen elämäänsä. Onhan hän sentään Maan hallitsija ja omistaja.

    • Veteranfan

      Nouseva Jupiter elokuvan loppukahina muistuttaa erehdyttävästi 1981.vuoden Mike Hodgesin Flash Gordon elokuvaa.
      Plakiointi muista scifi-leffoista paistaa pahasti läpi,ja pahin virhe tapahtuu elokuvan dramaturgian puolella,eihän mikään elokuva voi digitehosteilla rullata draama aineksen yli.

      Scifiä ilman suurempaa ajatusta tai logiikkaa,joten leffa ei tule kestämään ajankulua.

    • HuonompiakinNähty

      Olen itsekin katsonut kyseisen leffan. Sellasta se on, kun leffoja on tehty jo niin kauan ja on tullut eri gengrejä, joista on sitten väännetty lukuisia leffoja. On tultu siihen, että oikeasti uutta on jo lähes mahdotonta keksiä. Ihmiset odottaa uusilta leffoilta paljon ja saavat sitten pettyä.
      Itse katselen scifiä, toimintaa ja kauhua. Joskus saatan katsoa jonkun komediankin. Ei oo niin välii, mitä genreä leffa on, jos siinä on jotain, mistä jaksaa tykätä. Vaikkapa näyttelijät. Turhan moni nykyleffa on sellanen, että kyllähän sen nyt sen yhden kerran katsoo, mutta seuraavalla kerralla katsoo mieluummin jonkun muun. Oma mielipiteeni on, että kyllähän tämä Nouseva Jupiteri on visuaalisesti näyttävä leffa, joka päihittää mennen tullen esim. Kingsmanin. Kingsman on semmoinen pitkäveteinen leffa, jonka paras kohta on siinä kun lopussa vilahtaa naisen paljas takapuoli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe