Kellään käytössä nämä astmalääkkeet? Kokemuksia?

astxzctmaa

Heippa astmalääkityt immeiset!

Tällähetkellä käytössäni ovat Innovair 2x2, Alvesco 1x2, Dymista 1 1x2, Spiriva respimat 1x2, Bricanyl ennen Innovairia ja lisäksi tarvittaessa, (Duact ja Prednisolon kuureina). Minkälaisia kokemuksia ja yhdistemiä teillä on? Miten pian olette huomanneet tehoaako vaihdettu uusi lääke? Minulla on armoton yskä, peffit sen sijaan vaihtelevat n. 350-460 välillä, eivät siis kovin huonot.
Mitä rohtoja teiltä löytyy?

28

17971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmettelijäkintämä

      Siis oikeesti, onko ainoa , joka käyttää näitä lääkkeitä? Eikö kellään ole näistä käyttökokemuksia????

    • asmako

      Hei. Mulla diagnosoitiin astma n. kuukausi sitten. Lääkitykseksi määrättiin Alvesco. Jo muutaman päivän sitä käytettyäni huomasin positiiviset vaikutukset olossani.
      Pef-lukemat oli ennen lääkityksen aloittamista 300 - 330. Nyt lääkityksen myötä lukemat ovat nousseet n. 400:aan. Mitän sivuvaikutuksia en ole lääkityksestä huomannut.

      • astxzwcdtmaa

        Hei, hieoa, että kerrot kokemuksestasi. Minä onnistuin saamaan b-influenssan ja olen nyt Tamiflu kuurilla, joten en oikein osaa sanoa vielä astmalääkitysten vaikutuksista. Pef hujahti 230:n ja kuume nousi neljänkympin hujakoille. Päivystysosastolla vietin aikaa. Tamiflu laski kuumeen nopeasti, mutta ei vielä ihan maraton-kunnossa olla.
        nyt on pikkuhiljaa peffit alkaneet nousta jo 350-400 välille.
        Katsotaa, sanoi tohtori...


    • 8plus1

      Itsellä menee päivittäin lääkityksenä Innovair, Montelukast ja Histec, Bricanyl tarvittaessa. Spirivaa kokeiltiin, mutten kokenut siittä olevan hyötyä. Innovair menee 2x2 sillon kun astma on tasapainossa, mutta sen saa nostaa 4x2 ja lisäksi Prednisolonia saa ottaa tarvittaessa. Pef arvot on yleensä yli 500 vaikka kessuttelinkin 9 vuotta ja ikää on vasta 22.

      • aloittelija

        Hei,8plus1
        Lueskelin että käytätte Innovair lääkettä.
        Itselläni kokeiltiin useita lääkkeitä,eivät sopineet.
        Nyt kuitenkin ollut vasta vajaan kuukauden Innovair 100/6 mikrog/annos,kysymykseni kuuluukin,onko teillä samalääke,jos, niin pitääkö tuon lääkkeen otot joka kerta itse laskea,vai, kun lääke loppuu,pysähtyykö automaattisesti ettei painamalla mitään tule. Ongelmani on että olen laskuissa mennyt sekaisin koska vielä hakusessa lääkkeen määrän tarve päivittäin.
        Apteekissakaan eivät tietäneet miten toimii kun lääke loppuu. Kiittäen. "aloittelija"


      • asrtfvmaa

        Mikä on lääkärin määräämä annostus sinulla? 2x 2-4? Enimmäisvuorokausiannos on 8. Kerralla enintään 6. Ota yhteys lääkäriin, mikäli et näillä määrillä pärjäile! Suihkauta ilmaan, niin näet, tuleeko sumua piipusta. Lääke on lopussa, mikäli ei tule. Voit hakea apteekista uuden, kun reseptin mukaisesta käytöstä (annostelemäärästä), on jäljellä 5. päivän annokset. Katso reseptistäsi, moneksiko päiväksi lääkkeesi pitäisi riittää.
        Yliopiston apteekin sivuilta löydät seuraava korvauserälaskurin!
        ;)


    • Atzxstcdmaa

      Hei vaan taas, sinulla 8plus1 taitaa olla allerginen astma? (Histec)
      Minulla on ei allerginen astma. Mikä vahvuus sinulla on Innovair'ssa. Minulla on Innovair 100/6 (2x2) ja se Alvesco 100 (2x1), Spiriva respimat 2,5 mikrogr. (2x1) ja montelukast 10mg (1x1x) sekä tarvittaessa Bricanyl.
      Minulla pomppaa suoraan Prednisolon kuuriin pahenemisvaiheissa, koska hengitettäviä ei voi lisätä. Olo on kurja influenssan jäljiltä, aamu peffit heittelee 210-310 välillä. Nousevat useilla Bricanyl henkäilyillä 390 kieppeille. Kurkku on kuin piikkilankaa.
      Mietin juuri, että uskltaako aloittaa Prednisolonin vai vielkö kituuttelisi...

    • hei, mulla testattiin vaikka mitä astmalääkkeitä. Varmaan neljää-viittä eri.
      Sain puolisen vuotta sitten Montelukast:n iltaan et vasta sit alkoi auttaa, eikä hengenahdistusta ole kuin noin kerran kuussa. Mulla Montelukastin lisäksi Symbicort, Bricanyl tarvittaessa. Prednisolonista ei ollut mitään apua minulle. Jos tuntuu et astmapiiput ei auta, ja lääkkeitä vaihdellaan. Suosittelen kovasti et kysytte Montelukastia lääkäriltänne. Et en tajua miksi minunkin piti noinkin kauan kärsiä pahoista hengenahdituksista ja lääkevaihdoksista.
      Mulla myös allergioita, mut diagnisoin itselleni ainakin rasitusastman. Mutta luulen että allergioilla on myös vaikutuksensa astmaan.

    • aststcxwtmaa

      Heippa Ruusu80, kiitos vinkistä, mutta minulla on jo käytössä montelukast 10mg x1 iltaisin. olen aivan pian menossa keskussairaalaan spirometriaan ja olen pian kaksi viikkoa tehnyt pef-seurantaa. Influenssan jälkeen kurkku on aina vain kipeänä ja aamun peffit ovat 300. molemminpuolin. lääkitysten löytyminen taitaa olla myös lähes arpapeliä, sillä astman oireilu vaihtelee. Nyt on ollut kyllä viime kesästä lähtien tosi huonoa, eikä oikein ole tilanne tasaantunut. Keväiset katupölytkin ovat tosi huono juttu, ainakin minulle.

    • Marikki58

      Kyllä niitä omiakin lääkkeitä on vaihdettu. Alussa useammin. Bricanyl ainakin nosti sykkeen niin tiuhaksi, että heikotti. Myös kädet tärisivät välillä lääkkeenoton jälkeen.

      Kaikkia eri astmapiippuja ei edes muista. Olisiko välillä ollut käytössä sellainen kuin Symbicort?

      Spiriva on ollut hyvä lisä, Oxista olen käyttänyt varmaan noin 7 vuotta. Ventolinea menee keväisin, mutta välillä voin jättää sen pois. Alvesco on huonompi kuin vanha valmiste Pulmicort. Siksi on käynyt niin, että niitä Prednisol -kuureja joutuu vetämään useammin. Suo siellä, vetelä täällä.

      Montelukasti ja allergialääke ovat ympärivuotisessa käytössä, vaikka astmani ei olekaan allergiaperäinen (onko sisäsyntyinen astma oikea ilmaisu?). En lapsena ja nuorena kärsinyt allergioista (jaa - nikkeli on aina aiheuttanut ihottumaa). Sain astman aikuisiässä työpaikan homeisesta sisäilmasta. Nuhalääkkeenä on Nasonex.

      Astmalääkitys on vähän kinkkinen rytmihäiriötaipumuksen vuoksi. Beetasalpaajien pitää olla tietynlaisia.

      Suolapiippu tuntuu välillä helpottavan, kun alkaa olla sellainen olo, että keuhkojen pinta on ärtynyt ja limaa kertyy nieluun. Nenäkannua yritin opetella käyttämään, mutta sitä suolavettä jäi aina poskionteloihin niin, että kumarrellessa nenästä valui ulos. Vähänkö noloa.

      Höyryhengitys on hyvästä, kun alkaa olla keuhkoputkentulehduksen oireita. Saunan miedot jälkilöyöyt helpottavat oloa myös.

      PEF-arvot ovat olleet viime vuosina aamuisin jotain sellaista 400-450, kun parhaimmillaan lukemat olivat 500-550. Ikä vaikuttaa.

      Jos joka vuosi pääisi pahimpina aikoina pakoon katu- ja siitepölyä ja pakkasia, niin elämänlaatu olisi varmasti parempi.

      • astxvcdewzxtmaa

        Todettiinko astmasi ammattitaudiksi vaiko pelkästään työperäiseksi? Tutkittiinko sinua homeastmasi vuoksi, että mikä home sen aiheutti, siis altistus tms. kokeita? Minäkin ole työskennellyt todella homeisissa kohteissa vuosien ajan. Astmani on myös ns. sisäsynytinen eli ei allerginen astma. Lääkitykseni on nyt Flutiform 250/10 2x2, Montelukast 10mg.x1, Bricanyl aina ennen hengitettäviä ja tarvittaessa, Alvesco 1-2hv. tarvittaessa, Spiriva respimat 2,5 iltaisin 2 hv. ja Prednisolon 5mg. aamuisin. lisäksi Dymista nenäsuihke 2x2. Tällä arsenaalilla mennään. Muilla kokemuksia Prednisolonin pitempiaikaisesta käytöstä astman hoidossa?


      • puhkuujapihisee

        Sain ammattitautidiagnoosin Työterveyslaitokselta aikanaan. Silloin tehtiin vielä niitä altistuskokeita. Vuoden lopussa kävin ekan kerran ja alkukesästä tulivat päätökset. TTL:llä kävin ehkä kuusi kertaa. Välillä seurattiin PEF-arvoja töissä ja vapaalla. Kerran tutkimukset tyssäsivät kuumeeseen ja minut passitettiin kotiin.

        Altistutkissa istuttiin lasikopissa vetämässä letkusta sisään uutetta. Yhden kerran lumevalmiste, yhden kerran aspergillusuute ja sitten oli käytössä vielä yksi homelaji jota en varmaksi muista (cladosporium?). Aspergillusaltistus vei tosi huonoon kuntoon. Lisäksi histamiinialtistus oli ikävä. Keuhkorakkuloiden pinnan on täytynyt olla vaurioitunutta. Tätä johtopäätöstä tuki jokin varsin korkea puhallusarvo, joka voisi viitata myös kasvaimeen. Kyllä säikäytti, mutta kasvaimen mahdollisuus suljettiin pois kuvauksin.

        Vakuutusyhtiö ei nikotellut ja maksoi haittarahaa (kertakorvaus, joka määrältään vastasi nettokuukausipalkkaani). Lisäksi astmalääkkeet korvaa tämä työnantajan vakuutusyhtiö.

        Oma kokemukseni kortisonitableteista on seuraava: kaihi kummassakin silmässä ja samoihin aikoihin, kun kaihi ilmeni todettiin alkavaa luustonhaurastumista. Silmät leikattiin ja nyt on jälkikaihi. Kalciposia olisi pitänyt ymmärtää napsia paljon aiemmin. Osteopenia tuli ilmi, kun valitin lonkkakipuja.

        Lisäksi kortisoni aiheuttaa ylenpalttista virkeyttä ja unettomia öitä. Pidempien kuurien aikana kasvot pyöristyvät ja keskikeho turpoaa.

        Miten kuten olen työelämässä jaksanut, vaikka varsinaista sinnittelyä elo välillä on. Ei tätä ylipäätään ymmärrä muu kuin saman kokenut. Lomareissutkin on suunniteltava tarkoin (millainen hotelli, millainen vuokramökki) ja varattava mukaan kortisonia. On ystäviä, joiden luona en voi vierailla ilman, että olo pahenee.

        Kaiken kukkuraksi olen alkanut oireilla ties mille siitepölyaikaan. Hajusteet ovat hankala asia. Kuinka moni voi kuvitella, että uusi sohvakin saattaa aiheuttaa hengenahdistusta jollekin.

        Todettakoon, että edellisestä litaniasta huolimatta pyrin esim. liikkumaan niin paljon kuin mahdollista enkä ole eristäytynyt kotiini. Pitää vain mennä astman ehdoilla.


      • Astdcxsrztmaa

        No jo on ollut elämystä! Sinut kuitenkin tutkittiin ja ammattitaudiksi todettiin. Saitko kenties mitään korvausta? Vaikka eihän toki mikään tuollaista sairastumista ja sen seurauksia voi korvata.
        Minut on jo potkittu pois entisestä työstäni ja uudelleenkoulutettu. Työttömäksi tosin, tällä hetkellä.
        Lienee mahdotonta enää todeta kuin korkeintaan työperäiseksi astmaani, jos sitäkään. Syön myös D-vitamiini-kalkkitabletteja säännöllisesti prednisolonin vuoksi ja kortisonia sisältävien hengitettävien astmalääkkeiden käytön vuoksi. Kauanko ja millaisilla annoksilla käytit kortisonia, ennenkuin sinulla todettiin kaihi?
        Olen jo lähes 10. v. ajan käyttänyt suuria annoksia hengitettäviä kortisonisuihkeita (=inhalaattoreita), sekä vuosittain 5-8 prednisolon kuuria. Nyt on jo kolmas kuuri menossa prednisolonia, aloitua 40mg. ja nyt jatkuu ainakin 2 kk. ajan, jonka jälkeen seuranta keuhkopolilla. Katsotaan taas miten edetään. Hengitettäviä on liuta käytössä oraalisen lisäksi.
        Vähän hirvittää, kun ajattelen kohtaloasi, kaihit ym. kaikki riesana. Toki varmaankin hengen pelastus kuitenkin se kortisoni on ollut.
        Välillä menee huonommin ja sitten onneksi on myös niitä parempiakin aikoja. Elämä on kuitenkin yleensäottaen ihan mukavaa.


      • astsecdxzmaa

        Siis nyt jatkuu Prednisolon annoksella 5mg. sen pari kuukautta. Ei enää 40mg, joka oli aloitus.


      • asdcxvzwtcmaa

        Niin ja lukutaidoton, kun olen niin kirjoitithan jo saaneesi kertakorvauksen ammattitaudistasi! :)


      • puhkuujapihisee

        En enää tarkalleen muista Prednisolonin annostusmääriä eri vuosina, mutta yhdessä Pulmicortin ja Nasonexin kanssa se teki kaihin noin 7 vuodessa.

        Kortinsonitabletteja otin erimittaisina kuureina noin 5-7 kertaa vuodessa alkuaikoina. Yksinkertaisesti en muuten olisi pystynyt töihin. Tosin jälkikäteen mietityttää, että pitääkö sitä käydä töissä kortisonin voimin?

        Hengissä ollaan, mutta sanoisinko kituen aika ajoin. Väsymys on jatkuvaa, uusissa työtiloissa ei ole hometta, mutta muuta leijuu ilmassa tarpeeksi rakennusmateriaaleista ja lattiamatoista yms.

        Lääkepussukkani herättää tuntemattomissa ihmetystä. Siihen sisältyy jo niin monta inhalaattoria, että muut pitävät niiden määrä jotenkin hupaisana. Toisaalta ne, jotka eivät minua tunne eivät edes välttämättä osaa epäillä kroonista hengitystiesairautta. Olen ehkä välillä vain oudon väsyneen oloinen.

        Lapseni oli aikanaan tarkempi kuin minä tai muut läheiset tilani suhteen. Hän sanoi, että ota nyt sitä yhtä lääkettä, kun sinä näytät siltä, että nyt alkaa mennä huonosti. Kamala paikka lapselle "vahtia", joutuuko äiti päivystykseen, mutta niin se asia vain meni. Jälkikäteen kysyen hän ei ole ollut huolissaan 24/7, mutta kurjalta tuntuu, että alakouluikäinen on tarkkaillut tuolla tavoin äitinsä olemusta. Itse en todellakaan aina huomannut oloni heikentymistä ja esimerkiksi jouduin ensiapuun pelkästään sen vuoksi, että tein pihamme lumityöt.

        Kun nyt mietin asiaa, niin taitaa olla niin, että edelleenkin on vaiheita, jolloin yritän ikäänkuin mitätöidä astman haittojen merkityksen. Mutta onko muulle edes mahdollisuutta nykytyöelämässä? Tässä sitä mennään ja yritetään jaksaa, mutta elämänlaadusta on turha puhua. Pelkkää jaksamisen venytystä.


    • Kohtuullinen_kunto

      Minulla on ollut astma jo 70-luvulta alkaen. Tosi vaikeana kunnes sain nämä kortisonisuihkeet, tai nykyäänhän ne eivät useinkaan ole kuin jauhetta. Astmani on täysin hallinnassa, lääkkeenä Seretide 50/500 aamuin illoin. Buventol tarvittaessa, nykyään vain jos olen flunssassa. Kortisoni tabletteja oli ennen, mutta ne nostavat verenpaineeni, sairastan myös verenpainetautia. Olen erittäin tyytväinen tilaani, vaikka peff onkin vain -300.

    • aswcdfxvztmaa

      Nyt kyllä vähän mietityttää, että mitä kaikkea suuhuni laittamilla Prednisolon tableteilla on ollut vaikutusta. Toki ilman niitä en olisi pärjännyt. Nyt reilun kuukauden kuluttua kontrollin yhteydessä, menen myös luuston tiheysmittaukseen. Kääk, jos kaihi uhkaa. Miten kaihi ilmeni? menikö näkö jotenkin huonoksi, että siitä huomasit vai oliko silmälääkärin tarkastus vai näkyikö silmässä samentumia vai?
      Olisikohan viisasta varata aika silmälääkärille...

      • puhkuujapihisee

        Kaihi ilmeni siten, että likinäkö lisääntyi erittäin nopeasti enkä esim. nähnyt vastavaloon kunnolla. Pimeällä oli ongelmia kirkkaiden valojen kanssa sillä ne häikäisivät. Auton rattiin ei ollut syyspimeällä asiaa. Myös hämäränäkö huononi.

        Silmälääkärin varasin, kun ajattelin että lasit on uusittava ja arvelin tarvitsevani lukulasit. Tosin ihmettelin kyllä sitä, että usean vuoden ajan likinäköisyys oli vähentynyt ja sitten en taas näe kauas kunnolla. Silmänpaineet olivat kohonneet ja keskellä mykiöitä oli sitten tätä kaihia.

        En jäänyt julkiseen jonottamaan. Kuulin, että leikkaavat ensi toisen silmän ja myöhemmin toisen ja että kaihia pitää ensin "kypsytellä". Sen verran kypsä olin itse, että otin lainan ja leikkautin silmäni yksityisellä silmäaasemalla. Siellä kumpikin silmä operoitiin samanaikaisesti eikä mitään ongelmia esiintynyt jälkikäteen. Leikaava lääkäri oli sitä mieltä, että sitä kaihia olisi ollut paljon hankalampaa poistaa, jos olisin vuodenkin jonotellut.


      • evpm

        Kaihi alkaa kun peittää toisen silmän katsoovuorotellen huomaa näkö heikennyt on kuin harson läpi katsoo samoin auringossa ulkona huomaa.


    • kortisoninsyöjä

      Kaihi ei tule pelkillä hengiteltävillä kortisonilääkkeillä kuten Bulmicort yms. Kaihin muodostumiseen tarvitaan vähintään 2 vuoden jatkuva kortisonitablettien syöminen ja sittenkään kaihi ei yleensä heti vaadi leikkausta vaan vahvemmilla tai enemmän hajataittoa korjaavilla laseilla päästään normaalinäköön. Kun sitten kaihi on kehittynyt tarpeeksi ja näköä ei enää saada normaaliksi voi päästä kunnalliseen kaihileikkaukseen. Rajana on näkökyky on enää 0,5 joka on jo tosi huono. Näön ei tarvitse olla näin huono vaan aiemminkin pääsee, jos on työelämässä ja heikentynyt näkö haittaa työkykyä. Jonotusajat kunnallisella ovat todellakin käytännössä vuosi kun ensi varataan aika lääkärille edes tarkastusta varten ja siihen menee jo se lakisääteinen puoli vuotta. Vasta sen jälkeen voi saada ajan tai maksusitoumuksen yksityiselle kaihileikkausta varten.

      Kortisonilla on todellakin paljon sivuvaikutuksia, mutta läheskään kaikki eivät saa siitä kaikkia, mutta toiset sitten kyllä ihan joka ikisen. Kuukasvoja tai kaihia tai arpia yms ei siis saa pelkillä hengitettävillä kortisoneilla eli siitä ei kannata olla huolissaan. Kortisonia ei syötetä turhaan kenellekään, juuri näiden sivuvaikutusten takia eli jos kuuri on määrätty se on syötävä.

      Jos astma on niin paha, ettei selviä ilman jokapäiväistä tablettilääkitystä, niin sivuvaikutuksia tulee väkisin ajan kanssa ja niihin on sopeuduttava. Mm piristysvaikutus kyllä katoaa ajan kanssa ja saa nukuttua ihan normaalisti. Todellisuudessa koska jos ei saa hengitettyä ilman kortisonia, niin elimistö on erittäin väsynnyt happivajeesta, se kaipaakin piristystä.

    • 8plus1

      Palaan aiheeseen, vaikka tosin hieman myöhössä. Lääkkeet edelleen samat Innovair 1x2 tai 2x2, montelukast 10mg ja tarvittaessa prednisolon ja bricanyl. Innovair on aiheuttanut mulle rytmihäiriöitä, johin joudun syömään kalsiumsalpaajaa (beetasalpaajat ei sopineet). Toisaalta astma tilanne ei oo ikinä olleet näin hyvät mitä nyt mutta sydän tässä kärsii..Toisaalta en tiedä kumpi on pahempi, olla henkihaukkana vai kärsiä tästä muljunnunasta ja nopea rytmisyydestä :/

      • asdvcfxtmaa

        Hienoa, että astmasi on tasapainossa, mutta ikävää, että olet saanut rytmihäiriötä! Olisikohan mitään muuta vaihtoehtoa, mikäli astmalääkityksesi rytmihäiriöt aiheuttaa?
        Minulla on ollut Innovairin tilalla jo tämän vuoden alkupuolelta lähtien Flutiform 250/10 - 2x2 vrk. , Alvesco 160mikrogr. 2x2 vrk. , Dymista nenänhoitoon aamuin illoin, Prednisolon on tällähetkellä 5mg. vrk ylläpitoannos, Spiriva respimat 2,5 mikrogr. iltaisin 2hengenvetoa. Montelukasti jäi pois, koska se ei ilmeisesti vaikuttanut enää mitenkään. Näillä mennään toistaiseksi.
        Mahtaisiko sinulla olla jokin vaihtoehto lääkitykseesi, että rytmihäiriöt helpottaisivat? Oletko kysynyt keuhkolääkäriltäsi mahdollisia vaihtoehtoja?
        Harmillinen tilanne sinulla.


      • 8plus1

        Nyt kun innovair on mennyt pitkään 1x2 niin sydän on lakannut temppuilemasta. Olen jopa pystynyt lopettamaan sydänlääkityksen. Tosin nyt saa miettiä monta kertaa että tarvitsenko avaavaa vai en. Keuhkolääkäri ehdotti viimeksi vaihtoa johonkin muuhun lääkkeeseen, mutta kun olin ollut oireeton vuosiin en halunnut siitä luopua sydämmen ylikierroksista huolimatta. Vaikeita päätöksiä :/


    • jepjoojo

      Vanha ketju tämä.

    • Anonyymi

      Onko kukaan koikeillut jättää vehnää pois ruokavaliosta? Jotkut ovat saaneet siitä apua astmaansa.

    • Anonyymi

      Hyvä toimiva pitkävaikutteinen lääke

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3411
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1449
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      795
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe