Milloin Lempäälän tuppukylästä tulee aito city?

tsurunen

Uskonnolliseeen hurmokseen vaipunut Lempäälä on surullinen esimerkki näivettyvästä pikkukylästä, jossa kehitystä ohjaa patavanhoillisuus ja paikalleen jähmettyminen. Olen toki nänhyt uuden uljaan Lempäälän luonnoskuvat, mutta paperilta on pitkä matka maastoon.

Ravistelkaa Lempäälän päättäjät takeistanne vanhat pölyt pois ja siirtykää viimeinkin 2010-luvulle. Älkää pyöritelkö enää sota-ajan levyjä grammareissanne.

Ottakaa älykännykät käteen ja alkakaa töihin, jotta Lempäälä uudistuisi sille kuuluvalle tasolle. Satsatkaa kaikin voimin nuoriin, koulutukseen, asumiseen ja uusiin liikeideoihin.

6

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjoittelethöpöjä

      Onko Lempäälässä mielestäsi liian pienet kiinteistöverot ja kunnallisverotus maksuineen? Et selvästikään kuulu siihen joukkoon, joka maksaisi veroillaan turhat luonnostellut rakennelmat.

      Rakentamalla jokin "city" monumentti, saadaan verot sellaiselle tasolle, että isotuloisten kannattaa siirtää kirjat naapurikuntiin.

      Lempäälän maantieteellinen ja asutuksellinen keskusta ei ole kirkolla, useimmilla ei ole sinne mitään asiaa, kunnanviraston palvelutkin ovat siirtyneet sähköiseen verkkoon ja tätä suuntaa edetään jatkossakin, joten siksikään miljoonien sijoittaminen ei siihen suuntaa ole järkevää.

    • mettäänmenty

      No se City pitäis rakentaa johonkin Kuljun koulun tai kartanon paikkeille, nythän se on suurimmasta osasta Lempääläläisistä kaukana, Tampere ja Ideaparkki houkuttelee enemmän välimatkoista johtuen

      • Mezuriseksuaali

        Kuljun kartanon vanhojen heppatallien paikalla olisi hyvää joutomaata. Vuosituhannen vaihteessa halvalla rakennetut pikatalot Myllykolusta voisi hyvin jo purkaa, alkavat olla jo elinkaarensa päässä. Suurempaa remonttia niihin ei kannata missään nimessä enää tehdä. Useimmat niistä on maalattu uudestaan viime vuosina, siinä on jo aika iso panostus tehty rakennusten arvoon nähden.


      • Kuljunkeskusta

        Näkisin enemmänkin tosiaan Kuljun alueen kehittyvän.Se on monelle paljon paremmalla sijainnilla arjen tarpeisiin nähden kuin varsinainen keskusta.


    • maan_matone

      Piispa Repo piti saarnaa vaatimattoman kyläkirkon vihkiäisissä jokunen vuosi sitten. Hän esitti kysymyksen onko kirkkonne puukirkko vai kivikirkko. Sanoman sisältö on, että seurakunta itse on se kirkko. Onko se puuta vai kiveä riippuu seurakunnasta. Eli teille epäuskoisille voidaan näin kertoa, että teillä on joko city tai tuppukylä.

    • KerroToki

      "Satsatkaa kaikin voimin nuoriin, koulutukseen, asumiseen ja uusiin liikeideoihin." Mihinkä näistä Lempäälä ei ole panostanut? Kerro toki, jos jotakin konkreettista parannusehdotusta on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2950
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2174
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe