Miten pääsin irti paniikista ja ahdistuksesta

Uudestisyntynyt

Hei kaikki paniikkihäiriöstä kärsivät, haluan jakaa kanssanne oman tarinani, josta voi olla hyötyä teille. Minulla on ollut muutaman vuoden itselläni yleistä ahdistuneisuutta ja tilannesidonnaisia paniikkikohtauksia. Vaivani on ollut hyvin häpeälliseltä tuntuva, elämää rajoittava ja taustalla nakertava. Olen yrittänyt ratkaista ongelmaani päivittäisillä rentoutumisharjoituksilla, rauhoittavilla lääkkeillä silloin tällöin yms, ovat toki auttaneet, mutta eivät ole vieneet ongelmaa pois. Haluankin kertoa teille apua tarvitseville kohtalotovereilleni mikä auttaa oikeasti.
------------> Psykoaktiiviset sienet

Juuri niin, saattaa kuulostaa äkkiseltään shokeeraavalta, mutta se on totta. Sienet itsessään eivät ole se juttu, vaan niiden kautta saavuttamani ymmärrys. Vähän aikaa sitten kävin Amsterdamissa ja ostin sienikaupasta vahvoja psykedeelisiä sieniä. Nautin ne illalla hotellilla ystäväni kanssa. Tunnin kuluttua sienien syömisestä aloin tuntea vaikutuksia...

Sienien tuoma energia muuttui nopeasti ahdistukseksi, ja aloin pelätä mitä tapahtuu. Aloin todella kuumotella ja pelkäsin tuntematonta. Toivoin etten olisi maistanutkaan sieniä. Menin paniikkiin, sain kaikki fyysiset ahdistuksen ja paniikkikohtauksen oireet, mutta kymmenen kertaa vahvempina ja pelottavampina kuin koskaan. En voinut puhua kunnolla, olin hätäinen ja sekava, minun sisällä kuohui, sydän hakkasi tuhatta ja sataa, kädet ja jalat kylmenivät, tärisivät ja olin täyynnä kylmää hikeä. En kyennyt hengittämään rauhallisesti enkä pysymään paikoillani. En edes kyennyt pitämään katsettani kohdistettuna minnekään enkä päätäni paikoillaan, koska niska oli jäykkä ja tärisi. Kaikki aiemmat paniikkikohtaukset tuntuivat tähän verrattuna jopa mukavilta. Pelkäsin kuolevani tai joutuvani mielisairaalaan. Olin vähällä sanoa kaverilleni että hälyttää apua. Käperryin sikiöasaentoon peiton alle. Tunsin kuinka lämpö pakeni jaloistani ja käsistäni. Katsoin niitä ja ne olivat valkoiset, joissa lainehti punertavuutta marmorin kaltaisesti. Olin täydellisessä shokkitilassa. Todellakin pelkäsin henkeni puolesta. Vaikka olen kokenut äärimmäistä pitkäkestoista kipua aikeisemmin elämässäni ja olen ollut verenvuotoshokissa, tämä paniikkikohtaukseni löi ne epämukavuudessaan laudalta kertaheitolla.

Miten tämä auttoi minua pääsemään irti paniikista ja ahdistuksesta, varmaan ihmettelet. Siten, että siinä sikiöasennossa päätin oireiden ja epämiellyttävän energian virrata lävitseni, en enää pelännyt sitä, koska sillä ei ollut enää mitään pahempaa näytettävää. Annoin ikävän tuntuisen energian ja fyysisten oireiden olla sellaisinaan ja ajattelin että antaa olla, jos kuolen niin kuolen, mutta minun ei tarvitse pelätä tätä enää, se ei enää voi olla pelottavampi, ja olen vieläkin hengissä. Hyväksyin ikävän paniikkienergian ja annoin sen tulla. En kamppaillut enää vastaan.
--------------> Hetkessä koko maailma tuntui kääntyvän toiseen suuntaan, ikään kuin sisällä oleva valtava energiani, joka ilmeni paniikkina, olisi alkanut virrata minusta erilailla. Tuntui siltä, kuin olisin kääntänyt jotakin kytkintä, joka ohjaa energian virtaamaan eri suuntaan. Siinä missä tämä energia virtasi paniikissa ympäriltäni pelottavasti minuun ja yritin paeta ja suojautua siltä, nyt se virtasi minun sisältäni ulospäin ja oli minun omaani. Tästä eteenpäin olin elämäni merkittävimmässä hyvänolontunteessa, rakkaudessa ja ymmärryksessä, mitä sieniä syödessä tavoitellaankin.

Tässä vaiheessa lienee jo selkeää, mistä paniikkihäiriössä ja ahdistuneisuudessa on perimmiltään kysymys, ja miten sen voittaa - se on SINUN IKIOMAA VALTAVAA ENERGIAA, joka on lahja, kunhan annat sen virrata oikein. Seuraavan kerran kuin iskee ahdistus tai paniikkikohtaus, annat sen energian virrata vapaasti, et taistele vastaaan etkä pelkää sitä, sillä ei ole mitään pelättävää. Se on sinun voimaasi. Ethän halua taistella omaa voimaasi vastaan, vaan olla sen isäntä ja käyttää sitä mihin ikinä tahdotkin.

Tästä kokemuksesta lähtien minua ei ole ahdistanut ja olen voittanut paniikit. En pelkää oikeastaan mitään enää. Amsterdamissa sienet ovat laillisia ja niitä myydään erityisissä kaupoissaan. Matka Amsterdamiin ei ole kallis eikä pitkä, voi tehdä vaikka viikonloppureissuna. Paniikkivaivani lisäksi psykoaktiivisten sienien vaikutuksen alaisena ymmärsin itseni ja maailman selkeämmin kuin koskaan, ja muutkin ongelmani ratkesivat, joista en tässä koe tarpeelliseksi puhua. Olen yhden kokeilun jälkeen ollut päivittäin iloisempi, hyväksyvämpi, ymmärtävämpi, rauhallisempi ja onnellisempi kuin aiemmin. Kohtalotoverini, kokeilkaa tätä. Teillä ei ole oikeasti mitään hävittävää.

7

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Artsi7

      Vai että sieniä popsimaan. Kun käy tarpeeksi syvällä ja selviää, niin ei pelkää enää mitään. Tajuaa et ei oo oikeesti mitään panikoitavaa. Enemmän duudson-meininkiä, naurua ja rentoo meininkiä. Mokata saa ja pitää, ei tää niin vakavaa oo.

    • Laihduttaja1

      "Ruokaremontti", kuntoilu ja laihduttaminen poisti minun ahdistukseni väenpaljoudessa. Huono fyysinen kunto, jota edesauttoi huonot ruokailutottumukset toi monenlaisia oireita. Liikunta ja terveelliset elämäntavat on parasta hoitoa. Ota tavoitteeksi päästä normaalipainoosi!

    • tornio

      Minä ahdistunut paljon ja rajoita elämäkin.
      Onko tuo sienen juttu toimii oikeesti?
      Kauanko kestää "kohtaus"?

    • 543534535

      Ei kyllä mikään paras idea mennä vetämään joitain sieniä ulkomaille. Kaikki ovat kuitenkin pääkopastaan niin yksilöllisiä, että moiset kokeilut voivat jopa pahentaa tilannetta.

    • artsi7

      Jos ihmisellä ei ole aktiviteettia riittävästi, mielen pyrkii täyttämään synkät ajatukset. Oman vaikean ahdistushäiriöni olen näin saanut lähes oireettomaksi kahden vuoden aikana:

      Liikunta: laittaa mielihyvähormonit liikkeelle ja on parasta mielenterveydelle

      Ulkoilu: happi ja luonto rentouttaa/rauhoittaa ja takaa hyvät yöunet

      Palleahengitysharjoitus: oikealla hengitystekniikalla oppii hallitsemaan paniikkia, ja on erittäin rentouttavaa/rauhoittavaa

      Jooga: voi saavuttaa mielen ja kehon tasapainon eli mielenrauhan

      Välimeren ruokavalio: parasta polttoainetta aivoille, sydämelle ja verisuonille

      Sos.kanssakäyminen/ystävät: puhuminen/kuunteleminen purkaa pahaa oloa tehokkaasti

      Muut harrastukset: ovat henkireikiä ja tuottavat mielihyvää

      Rento ja myönteinen elämäntyyli: tuulen suuntaan emme voi vaikuttaa, mutta purjeet voimme säätää

      Terapia: puhuminen auttaa aina kun hyvä kuuntelija löytyy

      (Masennus- ja rauhoittavat lääkkeet): tarvittaessa, jos luonnonkeinot eivät riitä

      Päihteet, sokeri, kahvi ja kaikki muu kiihdyttävä minimiin. Mielenterveysongelmiin löytyy lähes aina syitä - syiden löytämistä ja korjaamista

    • Uudestisyntynyt

      Jos lähtee sieniä maistamaan, täytyy valmistautua siihen hyvin, ja pitää koko ajan mielessä että tunteelle tulee antautua, ja se ei ole vaarallista, et voi kuolla. Muut keinot elämässä ovat tietysti hyödyllisiä, kuten rentoutuminen, liikunta, ruokavalio. Uskon, että häiriön taustalla piilee henkisen upolen lisäksi ravinto-aineet ja muut fyysiset jutut, jotka vaikuttavat aivokemiaan. Omalla kohdallani liikunta ja ravinto ja sosiaalinen puoli ja elämän mielekkyys olivat jo valmiiksi ennaltaan ja häiriön aikana todella kunnossa, ja häiriö tuntui itsenäiseltä omituiselta ja pelottavalta, joltain, jota en hallitse enkä ymmärrä, enkä tiennyt millä keinoilla eroon. Sienet toimivat minulla häiriöön ja sen lisäksi minulla on muutenkin parempi, ymmärtävämpi ja tyytyväisempi olo kuin aiemmin. Asioissa on merkitystä ja tunnen yhteyttä kaikkeen, olen muuttunut paremmaksi ihmiseksi.

    • PaniikkiOnEkstaasinVeli

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe