Omakotitalojen hinnat

EpävireinenTenori

Lienenkö ainoa, joka on ihmetellyt Ukin omakotitalojen hinnoittelua. Esimerkiksi Laitilaan verrattuna keskimääräiset neliöhinnat ovat täällä selvästi tyyriimpiä. Hintaeroa ei oikein selitä sijainti (Uki sijaitsee sivussa kaikesta), työmarkkintilanne (korkea työttömyysprosentti, autotehdaskin vain kvartaalituulilla seilaava minimipalkkahirvitys, joka tarjoaa duunarille maksimissaan kolme vuotta ekonomista varmuutta kerrallaan jne.) tai eläväinen kaupunkiympäristö (alati heikkenevä palvelutarjonta, rapistuva pääkatu, epävarmuus sairaalapalveluiden säilymisestä, puhe jopa lukion lakkauttamisesta jne.)

Neliöhinnat eivät ole toki lähelläkään Turun tasoa, mutta toisaalta verrattuna pohjoiseen kapunkiin, Ouluun, tai itäiseen Joensuuhun, hinnat huitelevat samassa luokassa. Molemmat mainitut kaupungit ovat maaseutukeskuksia.

On totta että uusi talo maksaa suunnilleen saman, rakensi sen sitten Ukiin tai johonkin toiseen kaupunkiin - ainakin jos molemmissa torpat pykätään vuokratonteille. Toisaalta maallikkona sitä luulisi, että asuntokaupassa määrää kysynnän ja tarjonnan laki. Kuitenkin vastoin odotuksia hinnoittelu omakotitalokohteissa on palveluihin ja odotettavaan kaupungin kehityskulkuun nähden posketon.

Kaltaiselleni perusduunaripalkkaiselle kodinetsijälle on käynyt selväksi se, etten tule asuntoa Ukista hankkimaan. Syynä budjettikysymyksen ohella on se, etten näe omakotitalon hankintaa Ukista nykyisillä keskimääräisillä pyyntihinnoilla lainkaan rationaaliseksi vaihtoehdoksi.

Mitä tuumaatte? Onko omakotitalomarkkinoilla Ukissa liian kova hintatasoa, jos se suhteutetaan kaupungin kokonaistilanteeseen?

24

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuosi2015on

      Uki

    • onkinsejoo

      Uki

    • AATTELEPPAITE

      Mitä siinä vingut. Mene parempiin hommiin. Rakenna ite. Turha koittaa vinkumalla hintoja alas saada.
      Olis kiva kuulla siitä jos olisit myymässä taloasi. : )

      • EpävireinenTenori

        Meinaatko todella, että Suomi24:n vaikutusmahdollisuudet ovat noin massiiviset? Siis että täältä käsin vaikutettaisiin myynihintoihin? Oikeasti?

        Jos olisin myymässä taloani, pyytäisin taatusti samaa hintaa kuin muutkin. Siitä ei ole epäilystäkään. Ihmettely, jonka kategorisoit "vinkumiseksi", on mielestäni hyvin perusteltua pohtimista siitä, mikä pitää (omakotitalojen) hinnoittelupolitiikan noinkin viriilinä. Etenkin, kun omakotitalokauppa on täällä lähes seisahtunut.

        Kerroin, että pidän asunnon hankkimista sijoituksena käyttöarvon ohella. On kuitenkin pätevästi argumentoitavissa - kuten osoitin - ettei Uudenkaupugin omakotitalojen arvo tule nousemaan. Näin ollen asunnon hankkiminen säästö- saati sijoitusmielessä on epärationaalista. Toki jotkut toiset voivat ajatella päinvastoin. Tämä oli vain omaa pohdintaani ja siksi olisin kuullut mielelläni perusteltuja mielipiteitä puolesta ja vastaan.

        Siinä oli koko homman pointe omalta osaltani. Kysyminen ja keskustelun avaaminen, Mutta kuten hyvin tiivistit paikallisen mentaalimiljöön: "mitäs vingun?". Niinpä, Sallassa on sisäsiittoisuus tuonut paikallisten iloksi "Sallan taudin", Uudessakaupungin kantaväestön liiallinen sisarrakkaus puolestaan vieraspelkoisen aggressiivisuuden, töykeyden ja apatian pyhän kolminaisuuden.

        Anteeksi, nyt poistun soittamaan banjoa ja rakastelemaan sikaa. Tuletko jälkiliukkaille?


      • AATTELEPPAITE

        Siinäpä erinomainen taulapää. Banjonkielet liian kireällä ?
        Milloin omaktitalojen hinnat eivät ole nousseet pitkällä aikavälillä. Meinasitko myydä heti 2 vuoden jälkeen ?
        Ja ei kannata vähätellä 24,sen voimaa. Ostamasi kiinteistö voi hyvinkin muuttua home ongelmaiseksi ja huonomaineiseksi alueeksi.
        Ja tuo sisäsiittoisuus "kortti" on jo vanhentunut provo, Kaikkihan sen jo tietä jotka uskovat Aatamiin ja Eevaan. : )


      • Vinkutenori

        Juu, siisäsiittoisuus-juttu ei ollut hurjan freesi. Sehän oli lähinnä kehno vertauskuva siitä, kuinka sulkutunut ilmapiiri monessa pikkukunnassa (mm. Uki) vallitsee. Mauton heitto, myönnän!

        Toisaalta yhtä suuri klisee on väittämä, jonka mukaan asuntojen hinnat nousevat aina pitkällä aikajänteellä. Tämä on ollut toki trendi jo toistakymmentä vuotta, mutta se on nyt tavoittanut taitekohdan. Aiheesta on kirjoitettu hurjasti kuten aikaasi seuraavana ihmisenä varmasti tiedät. Tässä aiheesta yksi kirjoitus - neljän päivän takaa:

        http://www.hs.fi/m/koti/a1424145786135

        Ps. Hitto kun Ukissa ei ole edes soitinkauppaa, josta saisi banjoon uudet kielet... ;)


    • Hutkija

      Ei tarvitse pitkään odottaa, niin hinnat laskee. Tosin samalla saat pihapiiriisi kivan 200 m korkean tuulivoimalan.

      Siitä ei ole sinulle minkäänlaista haittaa. Varsinkaan meluhaittaa. Virkamiehemme ajattelevat aina kansan hyvää ja asiat on (hut...), eiku tutkittu perusteellisesti ennen kuin sijoituspaikoista on päätetty.

      • hyssynsyssyn

        Oletko huomannut ne ovat kullalla siloteltu


      • Laitilalaine

        Tämä hillitön tuulivoimahinku osoittaa kuinka epätoivoinen paikkakunta Uki on. Päättäjät ovat valmiita myymään vaikka vanhan äitinsä saadakseen jokusen rovon kirstuun.

        Ensin tuulivoima laskee nykyisten asukkaiden kiinteistöjen arvot, eikä kukaan täysjärkinen paikkakunnalle muuttaja osta edes tonttia, jos tontille näkyy moiset vippurit.

        Kyse on housuihin kuse..misesta. Hetken lämmittää, mutta lopulta tulee kylmä. Kaiken lisäksi eripura ja riidat aiheuttavat vielä vuosiksi eteenpäin likapyykkiä...


      • SetelitSilmissä

        Kaava-arkkitehti ilmeisesti näkee myllyt maisemaan hyvin sopivina ja kaupunkikuvaa eheyttävinä kun antaa myllyjä tänne kaavoittaa.

        Sinulla ei vain ole tarvittavaa akateemista koulutusta, jos näet myllyt jättimäisen rumina.


      • moih
        hyssynsyssyn kirjoitti:

        Oletko huomannut ne ovat kullalla siloteltu

        Heh.


      • eggcock

        Laitila kasvaa koko ajan ja ilmapiiri on myönteinen. Kaikkea löytyy. Ukissa asiat on päinvastoin. Muuttakaa pois sieltä reunasta.


      • MielumminUki

        Tää Laitila on samanlainen risteys kuin Raisio, paitsi pienempi. Viimeisen päälle Kepun junttila, joka ei enää yksin pärjää. Ukissa on sentään teollisuutta ja meri vaikkei sekään kai yksin pärjää. Ja Rauma ei huoli kumpaakaan... Kehnoo!


      • eggcock
        MielumminUki kirjoitti:

        Tää Laitila on samanlainen risteys kuin Raisio, paitsi pienempi. Viimeisen päälle Kepun junttila, joka ei enää yksin pärjää. Ukissa on sentään teollisuutta ja meri vaikkei sekään kai yksin pärjää. Ja Rauma ei huoli kumpaakaan... Kehnoo!

        Vertaat siis Turkua ukiin hahhahhohhohkjääh...Laitila on aina pärjännyt omillaan. Ukilaiset ovat kerjänneet valtiolta autotehtaan ja kemira/yaran, ilman niitä teidät rannan köyhät olisi jo pakkoliitetty ajat sitten Laitilaan. Ja vielä lopuksi tähän se , että rupukylänne oli merenpohjaa kun Laitilassa jo oli toimintaa. Teollisuutta on todella paljon mutta ei mitään entisiä valtion puljuja vaan kysyntää tyydyttämään perustettuja yrittäjävetoisia firmoja. Ota laput pois silmiltä kun seuraavan kerran menet jonnekin, sieltä teiltä kun ei oikein kunnon tielle pääse kuin tätä kautta....


    • kotitieni

      Laitilaan

    • ihmetellyt

      Sitä minäkin olen jo pitemmänaikaa ihmetellyt mikä niissä vanhoisapaskoissa yleensä maksaa.Kylän palvelutkin ovat sitä sun tätä, jos jotakin erikoita tarvitsee täytyy lähteä Turkuun tai Raumalle sitten Lätyskässä kehutaan hyvä palvelu.Vit`tuako sillä palvelulla tekee jos putikista ei löydy sillaista tuotetta mitä asiakas haluaa.Jos pil`lua kysyy ja pakoputkee tarjotaan onhan ne ihan kaksi eri asiaa

    • ettästiärät

      Eikä edes koulussa opetettu kirjoittamaan kuin vähän sinne päin vaan, senkin tähden sinun olisi pitänyt lähteä isompaan kaupunkiin. Menet sinne kuitenkin, mitä varten pikkukylän kauppiaan pitäisi laittaa rahansa turhaan varastoon, siksikö että voit käydä haukkumassa sen kalliiksi ja lähteä Raision Myllyyn...

    • ihmettelyt

      Turvat tukkoon suppokorva homot

    • Kipsisakka-allas

      Keskustelu on pysynyt aiheessa ja asiallisena. Hienoa!

    • Nottasillee

      Asialla montapuolta. Jos omakotitalojen hintoja esim.säädeltäis lailla,mikä parku ja poru siit et markkinoita rajoitetaan. Tämmöisestä olen kuullut et Saksassa olis sääntelyä (en ole itse perehtynyt) no heillä on oikein hyvät vuokramarkkinat myös,ei kaikkien tarvitse omistaa kotiaan. Suomessahan on oikein kallista vuokra-asumista,johtuen ehkä, asumistuesta / sosiaalituesta.
      Kävin katsomassa poikani kanssa yksiötä vuokralle,jonka kaupunki oli myynyt sioittajalle.Maksoi siitä 8000 euroa.Hän oli kunnostanut sitä ja pyysi vuokraa 350 egeä. Kehtasi siinä sitten kysyä,että maksaako sosiaalipuoli vuokran,jos niin, voitas korottaa vähän vielä!!!!!
      Niitä samoja asuntoja myydään nyt siottajien toimesta 25000-30000 egellä.Mistä moinen arvonnousu.No korjauksia ehkä tehty jonkinverra,maalia pintaan ja lattioita parketille.
      Eikö tässä olisi ollut hyvä kohde sosiaaliselle tuelle vähävaraisille,kaupunki olisi myynyt kodin vähävaraiselle joka olisi maksanut asunnon lähitellen kaupungille. NYT SIJOITTAJA OSTI SEN MELKO HALVALLA JA VUOKRAA SEN JA SAA RAHANSA TAKAISIN KAUPUNGILTA AIKA NOPSAAN JOS SAA VUOKRALAISEKSI SEN VÄHÄVARAISEN JONKA VUOKRAN MAKSAA KAUPUNKI. (oliko tarpeeksi selvästi kerrottu ) : )

      • Omakotitaloa_etsivä

        Totta turiset, vaikka tapauksen taustoja en tunnekaan.

        Yksityisen omaisuuden kauppahintojen sääntely on jo ihan ajatuksena olisi älytön! Hinnat ovat silloin oikeat, kun kauppa käy. Oletettavasti näin on Ukin tapauksessa. Itse odottelen tilanteen kehittymistä, vuosi tai pari ei näissä hommissa tee mitään. :)


    • nostan

      Ylös

    • Remonttiriesa

      Uudenkaupungin asuntojen korkea hintataso perustuu ainoastaan välittäjien ja varsinkin sen yhden,suunnattomaan ahneuteen.Noilla hinnoilla myyntiajat ovat todella pitkiä tai sitten ei mene kaupaksi ollenkaan.Myynti-ilmoituksissa kehutaan asuntoja muka uudenveroisiksi mut ta todellisuudessa ovat hintoihin nähden ihan luokattomassa kunnossa ja huonosti rakennettuja.Hartiapankki rakentajan tekemistä taloista löytyy jos jonkillaista viritelmää,varsinkin jos rakennusvalvonnasssa on sattumalta ollut sukulainen tai muuten "hyvä ystävä"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe