Kansalaisadressi maakaupan rajoittamisesta täällä

TärkeäAsia

Kansalaisadressi maakaupan rajoittamisesta löytyy täältä. Linkistä voi kannattaa lain säätämistä.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1096

*Oli kunnossa, ennen kuin korjattiin*

Ulkomailla asuvien ja ulkomaisten yhteisöjen kiinteistönhankintojen valvonnasta annettu laki (1613/1992) kumottiin 1.1.2000 lukien Satu Hassin toimesta hänen ollessa ympäristö ministerinä

Suomessa ei ole asiasta enää mitään lakia. Kaikkialla muissa maissa on maakauppa rajoitettu lailla ulkomaalaisille. .

Viidentoista vuoden kokemusten perusteella voidaan nyt todeta, että valmistelussa ei ollut riittäviä arvioita muiden EU-maiden rajoituksista eikä myöskään arvioita syntyvistä haitoista.

Julkisuudessa vellonut keskustelu venäläisten kiinteistönhankinnoista vahvistaa tätä käsitystä. Päättäjät ovat kritiikittä uskoneet suurellisiin suunnitelmiin ja lupauksiin investoinneista ja työllistämisistä.

Lopputuloksena on ollut keskeneräisiä ja toteutumattomia hankkeita, saamattomia saatavia, monenkirjavia ongelmia yrittäjien, naapurien ja luonnon kanssa.

On tuotu esiin turvallisuuteen ja huoltovarmuuteen liittyviä näkökulmia rahanpesusta ja korruptiosta puhumattakaan.

Vastavuoroisuus ei toteudu. Venäjä teki vuonna 2011 päätöksiä, jotka estävät ulkomaalaisilta kiinteistön oston alueilta joihin suomalaiset tuntevat mielenkiintoa. Venäjä ilmoitti vuonna 2012 lunastavansa Karjalassa olevat parisataa suomalaisten omistuksessa olevaa kiinteistöä. Vuoden 2013 lopulla tuli tieto siitä, että ulkomaalaisten kiinteistökaupat ja myös vuokrasopimukset ovat tulossa luvanvaraisiksi koko Venäjän alueella vuoden 2015 alusta.

Huolestuttavia ovat viranomaisten toteamukset, että heillä ei ole velvoitteita tai oikeuksia tarttua esille tuotuihin ongelmiin. Mikään viranomainen ei tilannetta seuraa eikä nykyistä tilannetta tiedä. Kukin viranomainen keskittyy syntyneen ongelman jälkikäteiseen selvittämiseen.

Suomi tarvitsee tätä villiä ongelmakenttää säätelevän lain. Tämä ei vaikeuttaisi ulkomaisten yritysten toimintaa Suomessa. Liiketoimintaa on mahdollista harjoittaa vuokraamalla siihen tarvittavat alueet ja tilat.

Lailla olisi myönteisiä vaikutuksia oikeuspolitiikkaan ja sisäiseen turvallisuuteen vahvistamalla kansallista turvallisuutta, edistämällä viranomaisten yhteistoimintaa kaikilla hallinnon aloilla ja torjumalla rikollisuutta. Elinkeinopolitiikassa se vähentäisi rahanpesun ja harmaan talouden mahdollisuuksia sekä kasvattaisi verotuloja. EU-politiikkaa se yhtenäistäisi sekä kehittäisi sisäistä toimintakykyä. Ympäristöpolitiikassa se vähentäisi maallemme vieraiden toimintaperiaatteiden lisääntymistä kaavoitukseen ja rakentamiseen.

Kansalaisaloite eduskunnalle laiksi EU- ja EFTA- maiden ulkopuolisten henkilöiden ja yhteisöjen kiinteistönhankinnasta (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1096) toteutuessaan korjaa tehdyn virheen.

15

106

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TurussaKartsalla

   Putin, Juhani lepän kaveri: "olkaa iloisia suomalaiset, kun ostamme maanne"

   https://www.google.fi/search?q=putin juhani leppä&biw=1173&bih=607&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_53qVNGeB8jharDRgaAC&
   ved=0CCUQsAQ#imgdii=_&imgrc=JRpwVdiKiJUEUM%3A;rPD6P8YxXRvM5M;http%3A%2F%2Fwww.ts.fi%2Fkulttuuri%2Fkirjat%2F542193%2F4%2F542195.jpg;http%3A%2F%2Fwww.ts.fi%2Fkulttuuri%2Fkirjat%2F542193%2FKaksi%2Bkaupunkia%2Bkulttuurirajalla;1000;653

  • SkärdgårdsboFinsk

   Järkyttävää, että tähän asiaan joudutaan perustamaan Kansalaisadressi kun eivät kansan valitsemat poliitikot asiaa itse tajua!
   Mutta, sellaisia poliitikkoja te olette manner-Suomessa valinneet.

  • Vaiettäpitää

   Putin pitää ”apokalyptistä skenaariota” epätodennäköisenä

   Venäjän presidentti Vladimir Putin.

   © Itar Tass / Reuters

   Julkaistu: 23.2.2015

   Ukraina Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan sota Venäjän ja Ukrainan välillä on epätodennäköinen.

   Putin puhui valtiollisen television haastattelussa.

   – Pidän sellaista apokalyptistä skenaariota epätodennäköisenä ja toivon, ettei se koskaan tapahdu, Putin sanoi.

   Apokalyptinen tarkoittaa maailmanloppua.

   Putin ei myöskään näe tarpeelliseksi järjestää Itä-Ukrainan tapahtumien takia uutta tapaamista Ranskan, Saksan ja Ukrainan kesken. Hän toivoi, että Minskissä saavutettua sopimusta kunnioitetaan.

   Taistelut ovat jatkuneet

   Vasta eilen Ukrainan hallitus ja Venäjän tukemat kapinalliset kertoivat sopineensa raskaan aseistuksen vetämisestä rintamalinjalta pois.

   Ukrainan mukaan kapinalliset ovat jatkaneet hyökkäyksiä hallituksen joukkojen asemia vastaan Mariupolin satamakaupungin lähellä. Vihollisuuksien jatkumisen takia raskasta aseistusta ei Ukrainan armeijan mukaan voi vielä vetää pois.

   Länsi on varoittanut Venäjää mahdollisista lisäpakotteista, jos haurasta tulitaukoa edelleen rikotaan.

   Panssarivaunuja Venäjältä?

   Ukraina sanoo Venäjän lähettäneen parikymmentä panssarivaunua Mariupolia kohti. Venäjän mukaan se ei anna aseapua kapinallisille.

   Saksa ilmaisi maanantaina huolensa tulitaukorikkomuksista Ukrainassa. Samalla se kehotti Venäjää käyttämään vaikutusvaltaansa, jotta kapinalliset lopettaisivat taistelut.

   STT-Reuters-IS

   http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1424722881138.html

  • apokalypti

   Mikä on apokalypti?

  • MyckeBra

   Ministeri kannanotto

   Haglund Valtion voitava lunastaa kiinteistöjä turvallisuussyistä

   Maanantai 2.3.2015 klo 09.16

   Puolustusministeri Carl Haglundin (r) mukaan lainsäädäntöä tulee kehittää niin, että valtio voi tarvittaessa lunastaa kiinteistöjä, jos siihen on turvallisuuspoliittisia intressejä.

   Maanpuolustuskurssin avajaisissa puhunut Haglund sanoi, että ulkomaalaisten tekemät kiinteistökaupat on huomioitava eri tavalla kuin ennen Itä-Ukrainan esimerkin vuoksi.

   Hän korosti myös verkkovalvonnan merkitystä uudenlaisessa sodankäynnissä ja siihen varautumisessa.

   STT

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015030219286601_uu.shtml

   Kannata tästä aloitetta eduskunnalle

   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1096

  • ruokosorsa

   Pääasia on, että ryssältä haiseva putin saadaan pois koko Suomen alueelta Affenanamaa mukaan luettuna. Tykkään affenanmaalaisista, rentoo porukkaa, melkein jo muutin mutta tuli muita asioita.Ootte mahtavia.Jag tycker om Ålänska människor.

  • UlosAiristolta
   • MitesÅlandilla

    Ja nyt Sisäministeri Päivi räsänenkin on tätä samaa mieltä


   • BärreKumlinge

    Åålandilaiset ei paljon välitä, vakka Rysslandit syö Åålandin.


  • Ettänäinrynnitään

   Putinille hurrattiin Moskovassa: ”Anna meille seuraavaksi Suomi!”

   Julkaistu: 19.3.2015 15:15

   VENÄJÄ Krimin liitosjuhlassa keskiviikkona Moskovassa vaadittiin väkijoukon suulla seuraavaksi Venäjään liitettäviksi Suomea ja Puolaa.

   Heti Presidentti Vladimir Putinin puheen jälkeen häntä kuunnellut, luultavimmin tarkoin valikoitu kuulijakunta hurrasi ”Venäjä! Venäjä! Putin! Putin!”, minkä jälkeen väki alkoi hoilottaa:

   ”Ole-ole-ole! Krim on meidän! Anna nyt Puola ja Suomi!”

   Punaisen torin juhla oli Kremlin järjestämä, joten sinne päässeet oli valikoitu ja tavallisesti kannattajille on kerrottu etukäteen, mitä huutaa.

   Venäjällä vietetään tällä viikolla ensimmäistä vuosipäivää Krimin niemimaan liittämisestä Ukrainalta Venäjään.

   Punaisella torilla oli viranomaisten mukaan noin 110 000 ihmistä.

   Useat ihmisistä tulivat paikalle 10–15 ihmisen ryhmissä, joilla oli yksi tai kaksi omaa ”kaitsijaa”, kertoo uutissivusto RBC.ru.

   Juhlijoille puhuivat mm. Duuman edustajat sekä Krimin uuden hallinnon viranomaiset tasavallan päämiehen Sergei Aksenovin johdolla.

   – Krimiläiset ovat ylpeitä siitä, että he voivat elää maassa, jolla on kansallinen johtaja – urhea, oikeamielinen ja luotettava mies, joka taistelee kansallisten etujen puolesta, kiitti Aksenov Putinia.

   Lopuksi puhui Putin itse, joka sai kuulijoilta raikuvat suosionosoitukset ja kannatushuudot.

   – Ymmärsimme, että Krimissä ei ole kyse ainoastaan strategisesti tärkeästä alueesta. Kyse on miljoonista venäläisistä ihmisistä, miljoonista kanssakansalaisistamme, jotka tarvitsevat apuamme ja tukea, julisti presidentti.

   Putinin puheen jälkeen kuulijat hurrasivat ja vaativat seuraavaksi Venäjään liitettäviksi Puolaa ja Suomea.

   Lopuksi soitettiin Venäjän kansallislaulu, jonka jälkeen Putin kiitti paikallaolijoita tuesta ja poistui.

   Timo Myllyniemi

   http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1426747551233.html

  • KrimjaSuomi

   Saksalaislehtikin uutisoi venäläisten maakaupoista Suomessa 2015

   Torstai 26.3.2015 klo 13.26

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032619423888_uu.shtml

   Saksalaiset kiinnostuivat venäläisten haalimista tonteista Suomessa. Miljoonalevikkisen Spiegel-lehden lähteenä on Iltalehti.

   Venäläiset yksityishenkilöt ja yritykset ovat jo pitkään ostaneet maita Suomesta sotilaslentokenttien ja ammusvarastojen läheisyydestä, kirjoittaa suosittu saksalainen viikkolehti Der Spiegel.

   Spiegel kertoo saksalaisyleisölle, että venäläiset ovat haalineet erityisesti rantatontteja Turun saaristosta.

   - Niiden sijainti mahdollistaa suomalaisten turvallisuusasiantuntijoiden pelkojen mukaan venäläisille viiden laivareitin tarkkailun Turusta ja Naantalista. Reitit olisivat kriisitilanteessa tärkeitä maanpuolustukselle sekä armeijan huollolle, Spiegel kertoo.

   Iltalehden kartta

   Saksalaislehti on käyttänyt lähteenään Iltalehden julkaisemaa Suomen karttaa, johon on merkitty Suomen mustalla sotilastukikohdat ja punaisella venäläisten maaomistukset.

   Spiegel mainitsee myös, että Suomen puolustusministeri Carl Haglund haluaa nyt rajoittaa lailla ulkomaisten mahdollisuutta ostaa tontteja Suomen turvallisuuteen olennaisesti liittyvien alueiden läheisyydestä.

   - Jopa pakkolunastus voisi tulla mahdolliseksi. Ministeri perustelee hyökkäyksensä rasittuneilla suhteilla Moskovaan, Spiegel selittää.

   Iltalehden tietojen mukaan myös Saksan yleisradioyhtiö ARD aikoo tehdä televisiodokumentin venäläisten maakaupoista Suomessa.

   Spiegel käytti lähteenään Iltalehden karttaa, jossa on merkittynä suomalaiset sotilastukikohdat sekä venäläiset maaomistukset. (KUVAKAAPPAUS)

   NINA DALE

   nina.dale@ilmedia.fi

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032619423888_uu.shtml

  • Bomarsund

   Niinistö ei osallistu Moskovan voitonpäivän paraatiin

   Keskiviikko 25.3.2015

   Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei osallistu Moskovan voitonpäivän paraatiin 9. toukokuuta.

   Presidentti Niinistö ei lähde Moskovaan Ukrainan konfliktin takia. (JOHN PALMéN)

   Asian vahvisti STT:lle presidentin kanslia. Päätöksen perusteet liittyvät kanslian mukaan yksinomaan Ukrainan konfliktiin ja sen myötä syntyneeseen tilanteeseen.

   Päätöksestä on kerrottu Venäjälle tiistaina diplomaattiteitse.

   Suomi jatkaa edelleen muiden Pohjoismaiden kanssa keskustelua ja yhteydenpitoa siitä, millä tasolla paraatiin osallistutaan.

   Venäjä on kutsunut useita valtiojohtajia seuraamaan toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotisjuhlan sotilasparaatia Punaiselle torille. Aiemmin muiden muassa Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Britannian pääministeri David Cameron ja EU-presidentti, puolalainen Donald Tusk ovat kieltäytyneet kutsusta. Myöskään Puolan, Viron, Latvian ja Liettuan presidentit eivät osallistu juhlaan.

   Kymmenen vuotta sitten sodan päättymisen 60-vuotisjuhlaan osallistui silloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen.

   Toisen maailmansodan katsotaan Euroopassa päättyneen natsi-Saksan antautumiseen 8. toukokuuta 1945, minkä takia länsimaissa asiaa juhlitaan päivää aikaisemmin kuin Venäjällä. Antautumishetkellä vuorokausi oli Moskovassa vaihtunut jo 9. päivään toukokuuta.

   STT

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032519417626_uu.shtml

  • PERSUOMA

   TOIVON HARTAASTI ETTÄ PUTIN MIEHITTÄISI AHVENANMAAN JA SIIRTÄISI HURRIT SIPERIAAN

  • HerätysÅland
   • putinmies

    Ahvenanmaan elätit siirrettävä siperiaan, ja venäjälle tukikohta Ahvenanmaalle.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   164
   5246
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   515
   2437
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   530
   2097
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1696
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   80
   1627
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   16
   1294
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   11
   1105
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   258
   1081
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   239
   999
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   43
   937
  Aihe